duminică, 26 mai 2024
14.6 C
Buzău

România

14.6 C
Buzău
duminică, 26 mai 2024
14.6 C
Buzău
Ești aiciEvenimentGuvernul Orban a trecut de votul Parlamentului cu 240 de voturi. ”Vă...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului cu 240 de voturi. ”Vă mulțumesc şi aveți încredere în noi!”, a declarat Ludovic Orban, noul premier al României.

Guvernul Ludovic Orban a trecut de votul Parlamentului. A primit 240 de voturi. PSD a boicotat ședința, în încercarea de a nu asigura cvorumul necesar votului. Nu au fost prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința a fost condusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu.

16:57 | E oficial. Guvernul a trecut cu 240 voturi pentru. Guvernul Orban a trecut, luni, cu 240 de voturi „pentru”. Deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL.

”Vă mulțumesc şi aveți încredere în noi!”, a declarat Ludovic Orban, noul premier al României.

16:28 | Antena 3 anunță, din surse PNL, că Guvernul este în pericol să pice la vot.

Citește și: Strada Constantin Bobescu, o uliță mai rău ca la țară în centrul Constanței! Atunci când plouă, noroiul ajunge până la intrarea în scările blocurilor, devenind un coșmar pentru un cartier întreg

16:10 | În aceste momente se votează! În cel mai scurt timp vom afla dacă Guvernul propus de Ludovic Orban a reușit să treacă de Parlament.

15:51 | Ludovic Orban a oferit răspunsuri către mai mulți parlamentari:

„Vom susține alegeri anticipate, dar să existe un pact politic. Dacă va exista un astfel de acord că jumătate dintre parlamentari vor vota de două ori împotriva învestirii unui Guvern, noi vom susține acest lucru”, a spus el, pentru USR.

Ludovic Orban a mai declarat că el și cabinetul său vor susține oameni care nu au probleme de integritate.

„Domnule Kelemen Hunor, votați un guvern responsabil, care are respect pentru Parlament. Sistemul educațional – vom aloca resursele financiare care pot fi alocate. Să fim cinstiți să ceri în primul an de la preluarea guvernării 6% pentru educație și 4% pentru infrastructură. În ce privește respectul față de comunitatea maghiară este un respect pe care noi l-am manifestat tot timpul”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: Ipoteză ȘOCANTĂ în cazul lui Iulian Alexandru Bițică, băiatul dispărut în Pecineaga, județul Constanța: tatăl său crede că a fost RĂPIT! Poliția, în stare de alertă

„Să nu aveți nicio îndoială că vom considera o prioritate investițiile publice. Nu se poate dezvoltare economică fără investiții. Din păcate în 2019 suntem la un minim istoric în privința investițiilor. În privința justiției, toleranță zero față de corupție, toleranță zero față de abuzuri.
Nu am înțeles asta cu slugărnicia, mă cunoașteți de 20 de ani. Evident că și noi trebuie să ne câștiga dreptul de a negocia de pe picior de egalitate. Odată cu învestirea acestui Guvern vom negocia de pe picior de egalitate”
, i-a răspuns el lui Varujan Vosganian.

14:40 | Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat, a prezentat mai multe obiective ale Guvernului său, în Parlament:

 • Avem de luat măsuri urgente. Uitați-vă ce se întâmplă cu blocarea minerilor în subteran. Își pun în pericol viața!
 • Foarte multe instituții publice nu au resursele financiare pentru a încheia exercițiul bugetar.
 • Există întârzieri în plata persoanelor cu dizabilități, a plății însoțitorilor.
 • E fundamentală aprobarea unei OUG pentru rectificarea bugetară.
 • În privința stocurilor, stăm extrem de prost.
 • Suntem în poziția în care România a rămas ultima țară care trebuie să nominalizeze comisarul european. Am ajuns în situația în care UE, președintele CE ne cer de urgență desemnarea unui comisar.
Citește și: Mihai Tudose, de două ori „trădător” într-o singură săptămână: a negociat cu Claudiu Manda revenirea la PSD, iar apoi cu Ludovic Orban pentru a vota cu PNL! Victor Ponta: Tudose, care fugea de la Victoria de frica lui Dragnea și-l lăsa singur pe premierul Japoniei, și-a reamintit grija de guvernare și vrea să susțină Guvernul Orban
 • Nu în ultimul rând există necesitatea elaborării bugetului de stat pentru anul viitor.
 • O altă urgență e cea legată de pensionarea anticipată a magistraților.
 • Doar un guvern legitim poate rezolva problema conducerii parchetelor. Nu avem conducători desemnați prin procedura legală.
 • V-o spun din capul locului – una dintre prioritățile noastre este evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene.
 • Execuția la nouă luni relevă un deficit de 2,6%. Luați în calcul faptul că s-au întârziat rambursările de TVA cu trei luni. Nu știm exact care e situația.
 • Alte categorii de cheltuieli au fost întârziate în mod deliberat și apasă pe execuția de la sfârșitul anului. E fundamentală învestirea Guvernului pentru a se face o rectificare.
 • Unul dintre cele mai importante obiective este de a reface capacitatea administrativă a instituțiilor publice. Aceasta a fost distrusă prin plasarea pe bază de pile și carnet de partid. Niciun Guvern care nu se bizuie pe instituții dominate pe competență, profesionalism, foarte greu poate să-și atingă obiectivele. Refacerea capacității se va face prin depesedizarea administrației.
 • În privința politicii fiscale ne-am angajat să reparam acte normative precum OUG 114, vom păstra prevederile privind sectorul de construcții. Nu ne atingem de facilitățile fiscale acordate sectorului de construcții.
 • Justiția: suntem în situația în care trebuie luat în serios raportul MCV. Bulgaria e pe punctul de a scăpa de MCV, în timp ce raportul privind România s-a înrăutățit. Nu există altă cale decât de a pune în practică recomandările din MCV. Asta înseamnă reluare dezbaterilor pe codurile penale.
Citește și: Poliția Constanța, sluj în fața mahărilor locali ai PSD. În loc să investigheze turismul electoral semnalat de o publicație constănțeană, le cere jurnaliștilor să își dezvăluie sursele dintr-un articol despre turismul electoral din 26 mai
 • Cred că trebuie să ne stabilim ca obiectiv și ca România să scape de MCV și să ne asumăm răspunderea să facem o justiție independentă în România, fără ingerințele politicului, fără ingerințele altor instituții.
 • Ordinea publică: Trebuie să readucem Jandarmeria și Poliția în situația de slujitor al cetățeanului. Trebuie să terminăm cu utilizarea politică, pentru a-i apăra pe potentații zilei.
 • Este imperios necesar și vă cer sprijinul să abrogăm recursul compensator. De asemenea, serviciul de probațiune trebuie dezvoltat. Trebuie refăcută capacitatea Poliției de a-si îndeplini misiunea. Trebuie terminat cu interimatelor. Trebuie terminată practica numirii prin delegație.
 • Trebuie să schimbăm mentalitatea în Poliție și Jandarmerie.
 • Război total împotriva infracționalității, război total clanurilor interlope.
 • Vom încerca să creștem alocările de la buget pentru educație
 • Trebuie să refacem învățământul profesional. Meseria e brățară de aur, spune o vorbă din popor, în urmă cu 15 ani din păcate școlile profesionale au fost puse pe butuci.
Citește și: Ion Ștefan, ministrul refuzat pentru portofoliul Dezvoltare în Guvernul Orban, somat de Primăria Focșani să-și achite taxele. De ce pesediștii din Vrancea îl poreclesc „Grindă” pe deputatul PNL
 • Nu se poate ca școala românească să nu dea alternative.
 • În domeniu sănătății, trebuie să sistăm practica prin care omorâm medicamente propuse în țară pentru altele mult mai scumpe. Mai mare accent trebuie pus pe partea de prevenție.
 • Noi nu vrem să ajungem la spital, noi vrem să ajungem la bal. Se poate evita mortalitatea evitabilă care e la cel mai înalt nivel.
 • Din punctul de vedere al infrastructurii nu am avut parte numai de minciuni gogonate. Infrastructura de e fundamentală pentru a asigura dezvoltarea economică a României.
 • În materie de politică externă: parteneriatul strategic cu SUA, NATO și un mecanism de influențare a deciziilor la nivel european.
 • În domeniul apărării, trebuie deblocate toate procedurile competitive privind programul de înzestrare a armatei.
 • Deși aș putea să vă vorbesc zile întregi, voi încheia cu câteva cuvinte despre mediu. Situația e dramatică. Trebuie oprite defrișările.
 • Guvernul nostru va readuce raportul dintre Parlament și Guvern așa cum e în constituție. Voi evita la maxim OUG.
Citește și: Tulcea: Prețul căldurii furnizate în sistem centralizat în municipiu va crește cu 60%. Câți tulceni vor fi afectați de mărirea facturii
 • Voi fi permanent în dialog, comunicare și dezbatere cu Parlamentul României. Nu mai putem accepta ca doi-trei oameni să adopte acte normative peste noapte, fără niciun fel de dezbatere publică.
 • Miniștrii din acest Guvern vor fi prezenți la comisii și la grupurile parlamentare.
 • Obiectivul nostru este să restabilim încrederea partenerilor noștri strategic în România și în Guvernul României. Să reface încrederea cetățenilor în Guvern și în capacitatea lui de a guverna în interesul public. Guvernul să devină un partener al mediului de afaceri, al oricărui investitor care vrea să investească în România și oricărui cetățean cu inițiativă. Guvernul este al fiecărui român.

14:33 | Orban: ”Vreau ca Guvernul meu să aibă mandat maximum un an”

14:30 | Ludovic Orban, premierul desemnat, are o oră la dispoziție pentru a-și prezenta, în fața Parlamentului oamenii din noul Guvern. Orban i-a taxat dur pe cei de la PSD și Pro România: ”Nu s-a mai întâmplat așa ceva. E lipsă totală de respect să boicotezi un asemenea eveniment”

Citește și: PNL BRĂILA, ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA ADMINISTRAȚIEI LOCALE: «TAXĂ DE PROTECȚIE» PENTRU OPERATORII DE SALUBRITATE

14:23 | Probleme înainte de startul votării! Mai multe cartel de vot nu funcționează!

14:08 | Ședința plenului reunit al celor două camere ale Legislativului pentru învestirea Guvernului Orban este condusă de vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, în condițiile în care președinții Senatului şi Camerei Deputaților, Teodor Meleșcanu şi Marcel Ciolacu, vor absenta. Sunt 235 de parlamentari prezenți.

„E fără precedent în ultimii 30 de ani ca de la şedinţa de învestire a unui guvern sa lipsească deliberat, sfidând obligațiile de serviciu şi pe cele constituționale, preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaților. Astăzi voi conduce eu şedinţa de plen reunit! Sper să port noroc cabinetului Orban şi să dăm încrederea Guvernului de astăzi”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Situația a fost semnalată şi de premierul desemnat Ludovic Orban. ”Am înţeles că şedinţa nu va fi condusă de niciunul dintre președinții, asta arată boicot total. Conducerea PSD împiedică președinții celor două Camere să își exercite atribuțiile. E un boicot jenant şi rușinos”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței de luni a PNL.

12:46 | Opt aleși de la Pro România ar urma să încalce decizia lui Victor Ponta şi să voteze Guvernul Orban. Este vorba de un grup format în jurul lui Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

Semnalul a fost dat de fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar, care a anunțat că nu este de acord cu decizia lui Victor Ponta, iar partidul ar trebui să voteze Guvernul Ludovic Orban.

12:33 | Ludovic Orban, atac la adresa PSD, înaintea votului pentru învestirea noului Guvern! ”Sunt sigur că va există o majoritate a parlamentărilor care vor pune interesul României pe primul loc și vor renunța la boicot. E un boicot jenant ce face PSD”, a spus Orban, într-o conferință de presă.

10:51 | Pe cine se bazează Ludovic Orban pentru învestirea Guvernului său! De ei depinde soarta noului cabinet!

10:30 | Profeția lui Traian Băsescu, înainte de votul de azi: ”Dacă Guvernul trece, Iohannis e deja președinte”. 

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

PSD Buzău a reluat moda conturilor fantomă de pe Facebook din epoca Dragnea. Cum se manipulează pe rețelele de socializare

Am fost blocat pe Facebook, teoretic, timp de 30 de zile, după ce am publicat un text în care denunțam cum a pus laba PSD pe municipiul Buzău. Motivul: limbajul postărilor mele nu coincide cu standardele comunității și „incită la ură”. Pentru ca PSD Buzău să poată obține așa ceva era nevoie de o mobilizare masivă a firmelor de postaci foarte scumpă si complicată. O asemenea "investiție" nu este o întâmplare. Cum controlează PSD o rețea de socializare La nici o oră după ce am publicat un text în care denunțam mafia și teroarea mafiotă instaurată de PSD la Buzău, am căzut din nou victimă acestei terori. Contul blocat pe Facebook, mesaje și nenumărate telefoane de intimidare... https://expresssud-est.ro/special/anchete/buzau-orasul-inglodat-in-datorii-drumul-lui-constantin-toma-de-la-o-caruta-cu-pepeni-la-falimentarea-unui-oras/ Postarea mea nu incita la...

Dezvăluiri

Sorina Docuz și legăturile periculoase cu comuna Racovițeni din Buzău, epicentrul rețelei de firme care sub protecția premierului Ciolacu sug zeci de milioane de...

O întreagă rețea de indivizi care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, și care are directă legătură cu Sorina Docuz, fosta soție a lui Robert Negoiță și apropiată a premierului Marcel Ciolacu, a primit contracte de la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. Numele implicate și firmele din cadrul rețele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esențial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3. G4Media a scris că în noiembrie anul trecut, primăria sectorului...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...

- A word from our sponsor -

spot_img

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Doi oameni de afaceri reţinuţi și doi directori din companii de stat, sub control judiciar

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Procurorii DNA au reținut pe 8 februarie, pentru 24 de ore, doi oameni de afaceri pe care îi acuză de săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită, trafic și cumpărare de influență și deturnare a unor licitații publice. În dosar sunt cercetate şi directorii CET Sud şi Electrocentrale Rovinari. Iată că și ”băieții deștepți” din energie sunt călcați de DNA. Pe când și un dosar cu șmecheriile samsarilor din domeniul furnizării energiei electrice? https://expresssud-est.ro/editorial/de-doi-bani-speranta-vine-primavara-traiasca-stevia/ Un...