16.6 C
Buzău
luni, 21 iunie, 2021
luni, 21 iunie, 2021
16.6 C
Buzău
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Filmul primului CEx al lui Dragnea din acest an. Joc de glezne executat perfect de liderul PSD, serviciile secrete rămân fără bani, Dăncilă anunță OUG pe justiție în cel mai scurt timp

ești aiciLA ZIEvenimentFilmul primului CEx al lui Dragnea din acest an. Joc de glezne executat perfect de liderul PSD, serviciile secrete rămân fără bani, Dăncilă anunță OUG pe justiție în cel mai scurt timp
spot_img

Social-democrații s-au reunit duminică la Parlament în primul Comitet Executiv de anul acesta. După CEx, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat jurnaliștilor că a cerut revizuirea bugetelor pentru serviciile secrete, pentru că sumele i se par prea mari. El a spus că acești bani ar putea fi folosiți pentru sănătate, de pildă pentru „programe gratuite pentru vitamina D pentru copii” sau pentru diabet.

Ședința CEx al PSD a durat aproximativ două ore, iar printre temele de discuție s-au numărat prezentarea bugetului pentru 2019, stabilirea priorităților politice și a conducerii interimare a PSD Brăila, după plecarea lui Mihai Tudose la Pro Romania.

Citește și: Primul CEx din acest an al pesediștilor lui Dragnea, față în față cu PSD-ul celălalt. Al vechilor pesediști conduși de Victor Ponta

La finalul Comitetului Executiv, Liviu Dragnea nu a vrut să facă declarații. A spus doar că i-a cerut premierului să taie din sumele prevăzute în bugetul pe 2019 serviciilor secrete și să realoce acești bani pentru Sănătate.

Ulterior, Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au participat la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, unde s-au stabilit reprezentanţii în Biroul Permanent la Camera Deputaților și Senat.

Anunțul trâmbițat de Ștefănescu, uitat

Citește și: Liviu Dragnea, un nimeni. Într-un an de zile, va fi mâncat de-ai lui cu fulgi, cu ciorapi flaușați, cu sandale şi cu mustața lui de grevist ceferist din februarie 1933 cu tot

Cu toate că, zilele trecute, Codrin Ștefănescu afirma că Liviu Dragnea va face la finalul întâlnirilor cu social democrații „un anunț extrem de important pentru milioane de români”, liderul PSD nu a avut prea multe de spus.

A povestit ce s-a discutat în CEx – despre buget, despre alegerile ce se vor organiza în filialele care au conducere interimară, despre o mai bună colaborare între cele două Camere și guvern – lucruri care, de altfel, se știau.

OUG-ul lui Dragnea, dat de Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat însă că o OUG pentru contestația în anulare a sentințelor definitive date de completurile de 5 judecători se va da în cel mai scurt timp. Și Dragnea fusese întrebat despre aceasta ordonanță, dar a răspuns citând din Iordache: „Altă întrebare?”

Iată filmul desfășurări Comitetului Executiv al PSD și principalele declarații ale social democraților

19:01 – A ieșit de la ședință și premierul, dar nu a vrut să facă declarații. Întrebată de jurnaliști când va fi adoptata OUG pentru contestația în anulare a sentințelor definitive date de completurile de 5 judecători, cerută de mai mulți social-democrați, Viorica Dăncilă a răspuns: „Sper ca în cel mai scurt timp să venim cu aceasta ordonanță”.

Intoxicările lui Livică

18:35 – Liviu Dragnea face declarații:

 • Au fost adoptate câteva chestiuni organizatorice, despre alegerile care se vor organiza în filialele cu conducere interimară, am discutat și despre buget și despre o colaborare mai strânsă între cele două Camere și guvern.
 • Despre buget, vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă de la serviciile secrete să fie mutată la Sănătate.
 • Eu cred că acordarea de vitamina D pentru copii poate fi considerat un program de securitate națională.
 • Despre bugetele locale: vrem să scoatem satul românesc din noroi. L-am rugat pe ministrul de Finanțe să mai facă în aceasta seară, îl ajut și eu, să facă o simulare pentru bugetul administrația locală.
 • Vreau să fac o precizare, pentru că e prea multa minciună. Despre bugetul Bucureștiului: nu s-a diminuat, dimpotrivă s-a mărit. Primarii de sectoare au cerut o întâlnire cu ministrul de Finanțe care le-a spus că toți banii sunt pentru bucureșteni. Nimeni nu a spus ce procent merge la sectoare și ce procent merge la Primăria Capitalei. Dacă nu încetează minciunile nu le voi lăsa netaxate.
 • Atât am avut sa vă spun, aștept întrebări, dar câteva, pentru că trebuie să plec.
 • Cum procedați în problema miniștrilor?
 • Să vedem dacă domnul Iohannis ne răspunde de ce nu îi acceptă. Așteptăm să vedem ce spune și despre ambasadorii din țările unde nu există.
 • Când vor fi adoptate ordonanțele pe Justiție cerute de partid?
 • Citez un prieten: Altă întrebare?
 • De ce nu ați participat la preluarea de către Romania a președinției Consiliului UE?
 • Nu am putut din motive personale.
 • Ce părere aveți despre alianța USR-PLUS?
 • Securiștii și-au făcut două partide: unul pe stânga și unul pe dreapta. Arată o mare disperare, faptul că au început să desfacă conservele.
 • Aveți semnale că alţi parlamentari să plece la Pro Romania?
 • Majoritatea parlamentară nu se pierde. Dacă mai este vreun acoperit va pleca.

Ștefănescu o vrea pe Găbiță…

17:40 – Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a reacționat după postarea Gabrielei Firea, afirmând că ține cu tot dinadinsul să fie exclusă din partid. El a precizat, la Antena 3, că PSD nu va face acest pas, iar dacă vrea sa plece, atunci să își dea demisia și să piardă mandatul de primar general al Capitalei.

Alegeri interne

17:05 – Liderii PSD au stabilit, în CEx, că în perioada 15 februarie-15 martie să aibă loc alegeri în organizațiile partidului care au conducere interimară, inclusiv în organizația din București, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Alegeri vor avea loc în 13 organizații ale PSD, conduse în prezent de președinți interimari, acestea fiind următoarele: București (Gabriel Mutu); Dâmbovița (Rovana Plumb); Brăila (Aurel Simionescu); Caraș-Severin (Luminița Jivan); Cluj (Horia Nasra); Suceava (Ion Stan); Călărași (Iulian Iacomi); Botoșani (Doina Fedorovici); Brașov (Marius Dunca); Gorj (Florin Cârciumaru); Timiș (Călin Dobra); Iași (Maricel Popa); Sibiu (Bogdan Trif).

17:01 – Ședința senatorilor s-a încheiat după aproape două ore. Acum s-au reunit și deputații, iar la întâlnire participă Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Postarea Gabrielei Firea

16:37 – Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook o imagine în care sunt mai multe bețe de chibrit, în rând, iar unul dintre bețe pare că se retrage.

În fotografie este scris mesajul „Uneori trebuie să faci un pas în spate ca să-i salvezi pe ceilalți”. În descrierea postării Firea a notat „În legătură cu ce se întâmplă în aceste zile…”

Robert Negoiță, pe cale să fie exclus

16:33 – Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat că Marian Oprișan a spus, în CEx al PSD, că în cazul în care Robert Negoiță va mai face declarații care să aducă prejudicii de imagine partidului, atunci va cere excluderea acestuia din formațiune, lucru aplaudat de colegii din sală, informează Mediafax.

15:25 – Negoiță a mai spus că Liviu Dragnea i-a promis că va participa marți sau miercuri la o dezbatere cu Asociația Municipiilor, pe fondul nemulțumirilor edililor în privința banilor alocați.

15:18 – Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că, în ședința Comitetului Executiv, liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a propus excluderea sa din partid însă propunerea nu a fost supusă la vot, informează Mediafax.

Joc de glezne

14:51 – Liviu Dragnea s-a declarat, la finalul CEx, nemulțumit de sumele alocate serviciilor secrete în bugetul pe 2019, afirmând că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă sa analizeze situația. Potrivit lui Dragnea, acești bani s-ar putea duce către Sănătate.

„Am rugat-o pe doamna prim ministru să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toți copiii din Romania de vitamina D este tot un program de siguranță națională. Doamna prim ministru și domnul ministru (de Finanțe – n.red.) au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern acest lucru, dacă nu eu sigur voi face asta în Parlament, cu amendamente”, a declarat Dragnea.

Jurnaliștii i-au atras atenția că pentru a modifica bugetul alocat serviciilor secrete este nevoie de avizul CSAT. „Îmi trebuie avizul lui Iohannis și pentru viață, să înțeleg? Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”, a fost replica lui Dragnea.

Metoda Iordache

Ziariștii au vrut sa îi mai pună întrebări liderului PSD, lucru ce l-a iritat.

„A fost o singura întrebare. Dacă vreți sa ne mai vedem și după Cameră și să începem anul bine, bine, dacă nu, la revedere”, le-a spus Liviu Dragnea.

13:40 – Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, înaintea ședinței CEx, în legătură cu demisiile din partid, că el face tot posibilul pentru ca să își păstreze majoritatea pentru ca aceasta să poată susține actualul Guvern, informează Mediafax.

13:00 – ședința CEx a început cu o întârziere de 30 de minute.

Negoiță critică bugetul, adică pe Dragnea

12:44 – Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, sosit la Parlament, critică din nou bugetul pe 2019, mai exact sumele alocate administrațiilor locale. „Suntem fără precedent. Nu este normal ca primarii să vina să stea cu mâna întinsă, ca niște cerșetori”, a declarat Negoiță.

12:15 – Și premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament. Șeful Executivului nu a făcut declarații, intrând direct în biroul de la Camera Deputaților al lui Dragnea. Au mai sosit ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și ministrul Fondurilor Europene și ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, informează Mediafax.

Altele

12:10 – Liviu Dragnea se află in biroul sau de la Parlament, alături de mai mulți lideri PSD.

12:07 – Vicepreședintele PSD Doina Pană a declarat duminică, la Antena 3, că la Comitetului Executiv al partidului s-ar putea discuta despre posibila candidatură a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la alegerile prezidențiale.

„Da, este posibil sa fie. Noi avem o apreciere deosebită pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu. Dumnealui e un candidat redutabil, indiferent daca din partea ALDE sau a coaliției”, a declarat Doina Pană.

12:02 – Liviu Dragnea a ajuns la Parlament. Liderul social-democraților nu a făcut declarații, dar a făcut un gest prin care a salutat presa, informează Mediafax.

Mai multe demisii din PSD

În aceasta săptămână, mai mulți social-democrați au demisionat din PSD și au aderat la Pro Romania.

Astfel, fostul premier Mihai Tudose a anunțat, marți pe Facebook, că se înscrie în partidul lui Victor Ponta, afirmând că a constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a PSD a înlocuit agenda publică cu agende personale.

Și deputatul Georgian Pop a anunțat, joi, că demisionează din PSD și se înscrie în Pro Romania, precizând că cei care conduc în prezent PSD nu înțeleg că prin politică trebuie să unești oamenii și că de când este președintele PSD, Liviu Dragnea a divizat întreaga societate. Pop era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

De asemenea, deputatul Oana Silvia Vlăducă a anunțat, vineri pe Facebook, că demisionează din PSD pentru a se înscrie în Pro Romania, precizând că multe din valorile partidului s-au pierdut de când formațiunea „a intrat în zodia nefasta a unui lider nefast”. Tot vineri, deputatul Corina Bogaciu, care a demisionat din PSD în luna noiembrie a anului trecut, a anunțat că s-a înscris în Pro Romania.

Nu în ultimul rând, senatorul Adrian Țuțuianu, exclus anul trecut din PSD, a aderat la formațiunea fondată de fostul premier Victor Ponta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

- Reclama ta poate fi aici! -

spot_img

ATENȚIONARE

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:
1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TOPUL DE AZI

EDITORIAL

Liberalismul a murit. Trăiască libertarianismul! O stafie bântuie printre ruinele liberalismului din România

Moare liberalismul? Întrebarea e legitimă, întrucât liberalii se află din nou la un moment de cotitură: premierul Cîțu, un „liberal” susținut de democrații din fostul partid al lui Băsescu, şi-a anunțat candidatura pentru șefia lor, la viitorul congres, împotriva...

DE ACELAȘI AUTOR

ULTIMA ORĂ

Într-o zonă controlată la sânge de PSD, o presă independentă nu poate supraviețui decât cu sprijinul dumneavoastră. Pentru cine dorește să susțină acest proiect, un "LIKE" nu credem că o să coste prea mult. ARĂTAȚI LUMII CĂ VĂ PASĂ!