marți, 20 septembrie 2022

România

20.1 C
Buzău
marți, 20 septembrie 2022
20.1 C
Buzău
Ești aiciBuzăuDumitru Mitroiu, primarul comunei Cislău, se reîntoarce la primărie. Curtea de Apel...

Dumitru Mitroiu, primarul comunei Cislău, se reîntoarce la primărie. Curtea de Apel Ploiești a dispus suspendarea executării deciziei penale în urma căreia Mitroiu și-a pierdut dreptul de a ocupa funcția de primar

Fostul primar al comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, unul dintre cei mai longevivi primari din județul Buzău și din țară, înlăturat de la vârful administrației locale ca urmare a unei condamnări definitive, se reîntoarce la cârma primăriei. Mitroiu se afla în fruntea comunității din anii ’90.

Dumitru Mitroiu, condamnat pentru că a acordat prime salariaților primăriei în baza unor legi destul de ambigue

Citește și: Sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD. Cum a ajuns Iohannis la un minim istoric de 15% încredere, iar Ciolacu șeful plutonului de ratați

În toamna anului trecut, Dumitru Mitroiu şi contabilul Primăriei Cislău Cristina Nicoleta Botan au fost condamnați definitiv pentru abuz în serviciu  de magistrații Curții de Apel Ploiești la pedepse de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare după ce inițial, Judecătoria Pătârlagele îi achitase pe cei doi în procesul deschis în anul 2017. Însă, Mitroiu, simțindu-se nedreptățit, nu s-a dat bătut, apelând la o cale excepțională de atac. A depus o contestație în anulare pentru care a primit și un termen la Curtea de Apel Ploiești, respectiv data de 21 septembrie.

Curtea de Apel Ploiești a dispus suspendarea executării deciziei penale în urma căreia Mitroiu și-a pierdut dreptul de a ocupa funcția de primar

Totodată, magistrații Curții de Apel Ploiești au dispus și „suspendarea executării deciziei penale nr.1053/04.11.2021 pronunțate de Curtea de Apel Ploiești, până la soluționarea pe fond a contestației în anulare”, adică suspendarea executării deciziei prin care Dumitru Mitroiu a fost condamnat și i s-a interzis să mai ocupe funcția publică. Astfel, odată cu decizia de suspendare, situația s-ar putea schimba, iar Mitroiu ar putea reveni la primărie.

Dumitru Mitroiu

“În baza art.431 rap. la art.426 alin.1 lit.b Cod procedură penală, admite în principiu contestația în anulare formulată de condamnatul Mitroiu Dumitru, cu privire la decizia penală nr.1053/04.11.2021 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești. În baza art.430 Cod procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr.1053/04.11.2021 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, până la soluționarea pe fond a contestației în anulare. Fixează termen pentru judecarea contestației în anulare la data de 21.09.2022, ora 10.00, cu citarea contestatorului şi a intimaților. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi 09.08.2022”, se arată pe portalul Curții de Apel Ploiești.

Dumitru Mitroiu fusese condamnat de către o judecătoare a Curții de Apel Ploiești pentru că a acordat prime salariaților primăriei Cislău în baza unor legi destul de ambigue. În aceeași zi, judecătoarea cu pricina s-a pensionat. Inițial, Judecătoria Pătârlagele îl achitase pe Mitroiu în procesul deschis în anul 2017.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

NEWS

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

EDITORIAL

Limba maternă a lu’ Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu este, atunci când vrea, un meseriaș al cuvintelor, le adună în  propoziții simple după care le face snop şi p-aci îi e discursul. Eu, unul, trec peste greșelile din tinerețea revoluționară a lui Marcelică - acu’ vreo trei-patru ani Ciolacu și-a cerut însă „drepturili dă revoluționar” activ , de, trăim vremuri în care șoriciul se poartă în draci - pentru că socialul nostru democrat convins în „minutul 89” –...