Acuzații de delapidare ca-n filme pentru angajații BRD. Alina Cecilia Andreescu, directoarea de la fondul de pensii al BRD şi încă 13 complici sunt suspectați că ar fi furat peste patru milioane de euro din contul unui fond de pensii privat.
Citește și: „Solidarizarea” unor cârpe. „Jurnaliștii” buzoieni Sebastian Silvestru și Vlad Ștefan Orjan sunt „solidari” cu Activistul buzoian și Geană Harry Florin
Alina Cecilia Andreescu, directoarea de la fondul de pensii al BRD şi încă 13 complici, unii dintre ei cu funcții de răspundere, sunt acuzați că au furat aproape 5 milioane de euro din conturile care administrează pensiile private. Este vorba despre pilonul doi. 80 de persoane au fost audiate joi de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.
BRD Pensii Private a trimis ulterior un răspuns în care precizează că deținerile participanților la fondurile de pensii Pilon 2 şi 3, administrate de SAFPP, precum şi activele acestora, care sunt păstrate la o bancă depozitară şi sunt separate prin lege de fondurile proprii ale administratorului, nu au fost şi nu sunt afectate în niciun fel de această situaţie.
De asemenea, acționarii BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP) au acoperit suma care face obiectul investigațiilor în curs, iar activitatea SAFPP se desfășoară în mod normal.
Citește și: Geană Harry Florin, activistul civic de la gura de canal Curaj TV, își continuă șantajul la adresa scriitorului George Lixandru! „Mi-a murit câinele o să te găsesc și-o să te bag în cotețul lui homles”, amenință activistul analfabet Harry Geană
”Aşa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de înregistrări contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP). SAFPP a luat imediat toate măsurile necesare de remediere, inclusiv formularea unei plângeri penale şi înlăturarea din funcție a Directorului General Alina Cecilia Andreescu. Toate autoritățile competente, precum şi acționarii şi auditorii statutari, au fost sesizați în mod corespunzător”, se arată în comunicatul BRD Pensii.
Compania a subliniat că SAFPP şi BRD Groupe Societe Generale sunt două entități juridice diferite şi niciun angajat al băncii BRD Groupe Societe Generale nu a fost implicat în această situaţie.
ASF a anunțat în luna mai 2022 că a decis amendarea directorului general (CEO) al BRD Pensii, Alina Cecilia Andreescu, şi i-a ridicat aprobarea pentru această funcție în urma unui control prin care Autoritatea a “constatat că directorul general şi membrii Consiliului de Administraţie al societății au încălcat regulile de guvernanță corporativă şi cele privind evidența situațiilor contabile ale administratorului”.
ASF mai menționează că în sarcina directorului general s-au reținut fapte contravenționale privind efectuarea unor înregistrări în contabilitate, care nu au avut la bază documente justificative, nu au raționament economic, contravin funcționalității conturilor şi care nu reflectă situaţia reală a patrimoniului administratorului BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.