sâmbătă, 20 iulie 2024
23.7 C
Buzău

România

23.7 C
Buzău
sâmbătă, 20 iulie 2024
23.7 C
Buzău
Ești aiciEDITORIALVizita la Buzău a lui Iohannis și legitimarea hoției. Despre mesajul către...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Pe contrasens cu George Lixandru

Vizita la Buzău a lui Iohannis și legitimarea hoției. Despre mesajul către DNA al președintelui și tentaculele caracatiței care sugrumă România

Vizita la Buzău a lui Iohannis a însemnat, în fapt, reînnoirea jurămintelor cu Ciolacu și serviciile secrete, SUSȚINEREA fățișă și infectă pentru primarul PSD Constantin Toma, în prezent cercetat de DNA pentru fraude cu fonduri europene, validarea comportamentului antiromânesc al conducerii PSD de la Buzău. Tradus în argoul pesedist, gestul lui Iohannis este un mesaj dur și penal către DNA: Jos labele, bă, că e de-al nostru!

Citește și: Cătina, comuna care se luptă să iasă la lumină

Vizita la Buzău a lui Iohannis a însemnat  un individ singur, în mijlocul unui teren de sport gol, la peste 10 metri distanță de elevii unei școli unde „a studiat” Filip Ciolacu, fiul președintelui PSD, și la mare distanță, de asemeni, de presa căreia i se adresa. Așa a apărut Klaus Iohannis în fața publicului românesc după o absență prelungită. „Întâmplarea face ca pe 5 iunie să sărbătorim două zile importante: Ziua Învățătorului […] și Ziua Mediului”.

Cam așa și-a început domnul președinte discursul. Numai că întâmplarea face ca în ziua în care ne vorbea domnia sa să fie cea de 7 iunie, nu cea de 5 iunie. Pe 7 iunie nu se mai sărbătorea de două zile, deja, nici o zi a învățătorului, nici o zi a mediului.  Se sărbătorea, însă, vizita Luminăției Sale la Buzău.

Cum ne confirmă Iohannis că este un jeg GRIVCO

Sigur, v-ați întrebat ce căuta Klaus Iohannis, de-a-n boulea, la Buzău, într-o zi de marți. „Răspunsul” unui ziar prea central și prea nevertebral este că „șeful statului a vrut de fapt să vadă cum funcționează prima unitate de învățământ ecologică din România”. Altul, la fel de central și nevertebral, spune că „pur și simplu atunci apucase președintele nostru să onoreze invitația lui Marcel Ciolacu de a-i vizita orașul natal”…  

Răspunsul este, însă, acolo unde nu vrea nimeni să-l vadă!

În ultimele săptămâni, Buzăul a fost zguduit de două mari scandaluri. Primul a fost demararea de către DNA a unei anchete pentru fraude cu fonduri europene împotriva primarului PSD al Buzăului, Constantin Toma, unul dintre proiectele majore de modernizare a municipiului Buzău fiind blocat în acest moment din cauza acestei anchete penale. Al doilea, finanțarea antiromânului Ion Ceban, primarul Chișinăului, cu milioane de euro din fondurile CJ Buzău, în timp ce câteva sate din județ nu au nici măcar curent electric.

În acest context, vizita la Buzău a președintelui Iohannis capătă alte conotații. Nici nu se mai poate pune problema că într-o așa zisă „euforie” de-un feudalism feroce, seniorul și-a vizitat vasalul pe domeniu. Și pentru că Ciolacu n-avea ce să-i arate în mod deosebit, pentru că la Buzău nici nu se schiază și nici terenuri de golf nu sunt, l-a dus școala la care a studiat fie-său, unde Iohannis a înșirat banalități timp de jumătate de oră. Nu!

Vizita la Buzău a lui Iohannis a însemnat, în fapt, reînnoirea jurămintelor cu Ciolacu și serviciile secrete, SUSȚINEREA fățișă și infectă pentru primarul PSD Constantin Toma, în prezent cercetat de DNA pentru fraude cu fonduri europene, validarea comportamentului antiromânesc al conducerii PSD de la Buzău. Tradus în argoul pesedist, gestul lui Iohannis este un mesaj dur și penal către DNA: Jos labele, bă, că e de-al nostru!

Iar ca cinismul lui Iohannis să fie îmbrăcat într-un costum mai atrăgător, în scenetele de la Școala nr. 11 din Buzău, Klaus Iohannis a folosit, timp de jumătate de oră, copiii drept decor îndepărtat. Totuși, înduioșarea mesajului a fost valabilă doar pentru proști. Pentru că, cumva, ruptura președintelui față de cei care l-au ales a devenit astfel și mai mare, și mai definitivă.

Klaus Iohannis împărățește peste un stat mafiot, atent cu baronii liberali și pesediști. De aici și vizita la Buzău, pentru a-și liniști ciracii de furt, condescendent, fără ca măcar să-și dea osteneala să pară pregătit. „Stați, bă, liniștiți la locurile voastre, că o să fie bine!”, pare să fie în ultimul timp sloganul preferat al marelui om. Și cum să nu fie bine? Cu serviciile secrete la butonieră, fără opoziție, fără mișcări de stradă, cu decizii luate într-o lipsă de transparență totală și fără pic de viziune pe termen măcar mediu, n-are cum să fie rău pentru ștabii liberali și pesediști.

Vizita la Buzău a lui Iohannis în presa buzoiană și nu numai

Vizita la Buzău a lui Iohannis
Cretinitatea și pupincurismul exacerbat al ziarizdelor buzoiene

Vizita de lucru a domnului președinte Klaus Iohannis în județul Buzău – străbună vatră a pământului românesc – se înscrie ca un moment esențial, de răscruce în devenirea noastră democrată. Zecile de mii de buzoieni și copii (sic!) care l-au întâmpinat, cu profundă emoție şi o nestăvilită bucurie, pe conducătorul iubit la Școala 11, Consiliul Județean şi în municipiul Buzău au demonstrat încă o dată unitatea în jurul gloriosului bla, bla, bla, bla…

Cam așa au răsunat ODELE pentru Iohannis în ziarele buzoiene și nu numai. Fără comentarii.

Cauzele… cauzelor

Pentru că, „înainte de a fi un stat eșuat, România a fost o democrație defectă”, vor releva unii, just. Pentru că „sunt idioți”, vor opina alții. „Jaful”, vor striga mulți, explicând prin lăcomie irepresibilă un comportament politic și cinic, și absurd, de vreme ce le distruge lui Iohannis și Ciucă partidul și vor da inexorabil țara și puterea pe mâna extremismului, de vreme ce „vor să rămână cu orice preț la ciolan, cât mai mult și din ce în ce mai controlat”.

Citește și: EXCLUSIV / Adevărul despre scandalul care a pus primăria Cătina pe prima pagină a ziarelor din România

Numai pentru un prost Nu este destul de clar că președintele Iohannis are propria agendă publică, iar pe această agendă Nu se află  în niciun caz poporul român. Pe agenda lui Iohannis, poporul acesta este sortit doar să-i plătească salariul și privilegiile, să-i țină paltonul și crosa de golf.

Recentele amenințări de la Buzău, când Iohannis a anunțat triumfător „știm cine” și a calificat publicarea/transmiterea proiectelor despre legile siguranței naționale pe surse „o eroare majoră”, reprezintă pur si simplu un atac grav la libertatea presei. Nici Sănătatea, nici Învățământul, nici Cercetarea nu i-au dinamizat sentimentele patriotice în așa măsură ca în cazul Serviciilor. Ceea ce nu vrea să știe Iohannis este faptul că președinția statului este o autoritate eminamente civilă, un țipăt oficializat în numele cetățenilor. Dar „suferința” de acum a lui Klaus Iohannis pentru siguranța statului este, însă, în mod evident, pentru statul mafiot și serviciile sale secrete.

Vizita la Buzău a lui Iohannis ne-a arătat un președinte trădător și iresponsabil

E supărat dl Iohannis că poporul este informat? Da, pentru că, mai presus de toate crizele, România trece printr-o criză totală de încredere. Între guvernați și guvernanți s-a căscat un canion. Oameni înfricoșați de tot ceea ce se întâmplă, de tot ceea ce urmează, văd cum politicienii se cearta precum elevii cine cui a furat sandvișul din ghiozdan. Niciodată, nici în vremea guvernelor Dragnea, sentimentul de abandon și de sfidare nu a fost mai mare decât în timpul guvernelor Iohannis.

În vremea lui Dragnea protestele erau despre teme de principiu, justiție, integritate, acum ele vor fi despre foame, frig și moarte, ca în decembrie 1989.

Victor Ponta a demisionat și a fost pus la zidul infamiei pentru moartea teribilă a 60 de oameni. Au murit 300-400 de oameni pe zi în timpul major al epidemiei Covid și premierul vinovat nu numai că nu a demisionat, dar grija era ca plecarea sa să afecteze cât mai puțin orgoliul propriu, al partidului și mai ales al președintelui. Inflația bate record după record, oamenii sunt din ce în ce mai săraci.

Principalul vinovat pentru drama actuală este Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a dat soarta țării pe mâna unor maimuțoi ridicoli doar pe criterii de obediență. Iar acum îi refuză României dreptul de a ști ce i se pregătește în laboratoarele serviciilor secrete.

Cinic, incapabil să-și înțeleagă misiunea, dl Iohannis se comportă complet iresponsabil, strict în interes propriu și pentru a-și satisface imensul ego, indiferent de costuri în traume, morți, nenorociri.

Poporul acesta nu mai are niciun motiv să-i plătească salariul și privilegiile, paltonul și crosa de golf. Domnul Iohannis ar trebui să-și ia penalii de mână și să plece.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

8 COMENTARII

  1. Am văzut un mare interes și atenție la copiii din spate , în timpul discursului Președintelui .
    Atenția , în mod deosebit , le-a fost captată maxim atunci când domnul Președinte a vorbit despre criza financiară care a dus la creșterea enormă de prețuri . (Al dreacu putin! sau…pesedee)
    Nimeni nu mișca în formație .Se auzea musca bâzâind . Păreau îngândurați : ciuciu înghețată , ioc bomboane . Iar salutul final de ” bună ziua” , a fost impecabil . Mai bine decât al unui batalion militar .

  2. Multi, chiar f.multi stim de acest impostor ca ne a tradat definitiv si a schimbat fata liberalismului . Rusine acestuia ca s a inhaitat cu ciuma rosie care acum catva timp era albastru de furie !!!Acum si a schimbat culoarea !

  3. Cred ca pe adormitul de la Cotroceni nu l-au informat serviciile de ce se intampla la Buzau. Mai cred ca daca ar fi stiut nu facea aceea vizita chiar daca era prima unitate de invatamant ecologic. Ce o fi cum o fi cu ecologicul o sa vedem

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure!

Când suntem tineri, viața noastră e atât de puternică și bogată, încât ce se întâmplă în exterior pălește. Iar pofta de viață și speranța unor visuri împlinite sunt mult mai puternice decât realitatea înconjurătoare. Totuși, ce se întâmplă în exterior – în cazul nostru orașul Buzău, comunele, județul Buzău – ne influențează viața fără să simțim. Și ajungem să intrăm în viață, în viața aia reală, de după facultate, și să avem de-a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și care, acuma, pac, ne lovesc frontal. Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure! Chiar dacă azi nu te gândești că vei avea nevoie de...

Dezvăluiri

Sorina Docuz și legăturile periculoase cu comuna Racovițeni din Buzău, epicentrul rețelei de firme care sub protecția premierului Ciolacu sug zeci de milioane de...

O întreagă rețea de indivizi care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, și care are directă legătură cu Sorina Docuz, fosta soție a lui Robert Negoiță și apropiată a premierului Marcel Ciolacu, a primit contracte de la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. Numele implicate și firmele din cadrul rețele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esențial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3. G4Media a scris că în noiembrie anul trecut, primăria sectorului...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...