sâmbătă, 9 decembrie 2023
1.7 C
Buzău

România

1.7 C
Buzău
sâmbătă, 9 decembrie 2023
1.7 C
Buzău
Ești aiciEDITORIALCîțu, scos în față pentru a ajunge președinte. Despre premier și Ciolacu...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Cîțu, scos în față pentru a ajunge președinte. Despre premier și Ciolacu de salvare oferit de serviciile secrete

Dintotdeauna am susținut că România este un teatru execrabil pe scena căruia sunt păpușate diferite progenituri crescute în pepiniere speciale de serviciile secrete. Am scris de nenumărate ori despre modul în care serviciile creează un personaj. Politic. Și cum îl legendează. Cum încearcă să-i croiască o biografie falsă. Pentru ca omul să treacă drept altcineva, faţă de ceea ce este. Altfel, eforturile disperate ale multora de a-l salva pe Florin Cîțu în fața moțiunii de cenzură îmi confirmă – pentru a câta oară? – această susținere.

Așa cum îl știam până acum, Florin Cîțu părea că este doar marioneta lui Klaus Iohannis, pusă în fruntea guvernului numai pentru imensa lui slugărnicie, singurul dar cu care l-a înzestrat natura. Cei care am crezut asta trebuie să recunoaștem că ne-am cam înșelat și că în spatele ascensiunii surprinzătoare a lui Florin Cîțu este o mașinărie teribilă, că el este parte a unui plan pe care nimeni nu ni l-a prezentat anterior.

Citește și: România, la mâna serviciilor. Războiul purtat de serviciile secrete în PNL este unul de uzură pentru oricare dintre partidele românești

Astfel, ascensiunea lui Florin Cîțu s-a „întâmplat” la fel ca și în cazul lui Dacian Cioloș, fostul soldat din poarta Doinei Cornea, ajuns peste noapte comisar european al Franței sub drapelul României, apoi Prim-ministru și acum lider al grupului Renew din Parlamentul European.

Nu este deci deloc întâmplător că, după ultimele alegeri, cei doi au ajuns să formeze împreună alianța de guvernare PNL-USRPLUS, care conduce România conform regulilor stricte impuse de la Bruxelles sau Washington, fie că este vorba despre politica economică a țării, fie de reconsiderarea ideilor despre familie, despre biserică, despre statutul LGBT+, despre identitatea națională sau despre tradiție.

Depunerea moțiunii de cenzură coincide cu cele două Congrese, ale PNL și ale USRPLUS, la care Cîțu și Cioloș speră să devină președinții celor două partide și, implicit, candidații la președinția României în 2024. Având în vedere felul în care se derulează acțiunile impuse de moțiunea de cenzură, ne dăm seama – cam târziu, totuși – că bătălia dintre cei doi este una pentru supremația viitoare, a cărei țintă o reprezintă alegerile prezidențiale din 2024!

Citește și: Facturile românilor, „băieții deștepți” din energie și celebra ordonanță 114

Reacția actualei conduceri a PSD, în special a președintelui Marcel Ciolacu, ne-a ajutat enorm să înțelegem aceste lucruri. Și în cazul acestuia, funcția de președinte al celui mai mare partid este mult peste ceea ce putea pretinde chiar el. O explicație ar fi cei șase ani cât a „urmat” cursuri doctorale la Academia SRI, ani pe care, de când este președinte al PSD, nu i-a mai trecut în CV-ul său. N-a mai terminat doctoratul cu tema „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale”, fiind exmatriculat.

Cine își imaginează că un om care a fost partenerul de vânătoare al singurului „terorist” român, Omar Hayssam, ar fi putut să ajungă în funcțiile deținute de Marcel Ciolacu fără sprijinul foștilor săi „profesori” de informații este îngrozitor de naiv.

Misiunea lui Marcel Ciolacu, după ce a fost adus în conducerea PSD, a fost să-i aducă alături de el pe alți „academicieni” de la SRI:
  • Vasile Dâncu, care a obținut o catedră la Academia SRI încă din 2014 (https://www.cotidianul.ro/vasile-dancu-sef-la-ires-profesor-la-sri/), fiind extrem de apropiat de șefii SRI Maior și Coldea, alături de care a fost în sufrageria lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009. A fost vicepremier în Guvernul Cioloș.
  • Sorin Grindeanu, care a absolvit în 2013 un curs la Academia SRI și a fost membru în comisia de control a SRI din parlament. Când a ajuns Prim-ministru, primul lucru pe care l-a făcut a fost să-l aducă pe post de consilier pe generalul SRI Gabriel Stătescu, imediat după ce acesta trecuse în rezervă! A fost debarcat din funcția de Prim-ministru prin moțiunea de cenzură depusă chiar de PSD, partid din care făcea parte!
  • Mihai Tudose, care și-a dat doctoratul la Academia SRI, teza sa având o Prefață semnată de generalul SRI Florian Coldea și o Postfață semnată de George Maior, șeful SRI! A devenit apoi chiar lector și conferențiar la Academia SRI. Și el a fost Prim-ministru din partea PSD, demisionând după ce partidul i-a retras sprijinul!
Citește și: Silviu Iordache, un fost manechin de lenjerie intimă pentru Botezatu, va acredita școlile din România. Cea mai mare realizare a individului, pe care și-a pus-o și în CV, este cea a organizării „Balului Bobocilor”

Pe aceștia – toți având legături directe cu SRI – Marcel Ciolacu i-a adus în conducerea actuală a PSD imediat ce a devenit președintele partidului, iar acum, seară de seară, se plimbă la toate televiziunile pentru a-i repeta ideile despre ignorarea moțiunii de cenzură care l-ar debarca pe Florin Cîțu! Coincidență?

Doar așa putem să înțelegem de ce PSD, ca partid de Opoziție, face tot ce este posibil să împiedice discutarea în Parlament a moțiunii de cenzură împotriva lui Florin Cîțu: înseamnă că este ordin de zi pe unitate!

Altfel, PSD ar fi trebuit să profite rapid și să susțină această moțiune de cenzură care ar fi dus la căderea Guvernului Cîțu! Orice alt argument – că nu e bătălia celor din PSD, că USRPLUS vrea să revină la guvernare cu PNL, că PSD nu se vrea folosit într-un război în alianță – nu sânt decât jalnice scuze.

În realitate, în cazul căderii lui Florin Cîțu, PSD ar fi putut să capitalizeze ca un imens succes îndepărtarea din fruntea unui guvern al României a unui bețivan/drogat, condamnat în SUA, pe care Klaus Iohannis s-a ambiționat să-l păstreze ca Prim-ministru și chiar să-l susțină în bătălia internă pentru președinția PNL! În același timp, PSD ar fi pulverizat imaginea sa de până acum, potrivit căreia Marcel Ciolacu a pus partidul la remorca lui Klaus Iohannis, pe care-l critică atât cât îi este permis pentru a mima opoziția!

Pe surse, presa a aflat că, la ședința PSD de marțea trecută, Marcel Ciolacu a fost criticat chiar de către colegii săi de partid pentru atitudinea sa în cazul moțiunii de cenzură, acuzându-l că împiedică debarcarea lui Florin Cîțu.

Seara, Marcel Ciolacu a fost la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV și, în fața întrebărilor directe ale moderatorului, Ciolacu a avut una dintre cele mai rușinoase prestații publice, cu un limbaj de mahala, cu explicații penibile care ar fi trebuit să-i justifice atitudinea de „cojones”, adică participă, dar nu se bagă! Faptul că și Marcel Ciolacu a vorbit explicit în emisiune despre cele 45 de zile, în care Cîțu ar trebui să vină în parlament cu un nou guvern, coincide cu opinia lui Iohannis, transmisă liderilor USRPLUS, ca moțiunea să fie amânată până după Congresul PNL. Noi ce să facem, să credem că este tot o simplă coincidență?

Având în față această realitate, putem să înțelegem ce se întâmplă acum. Mai exact, că intenția lui Klaus Iohannis de a-l păstra cu orice chip pe Florin Cîțu în funcția de Prim-ministru excede simpla lui dorință și devoalează un plan mult mai amplu, pus la cale de servicii, din moment ce chiar PSD s-a implicat pentru ca Florin Cîțu să fie păstrat în funcție!

Acum știm și noi că Florin Cîțu are pe cap o pălărie mult mai mare decât poate să ducă, dar pălăria este susținută de toate forțele, politice sau de altă natură, astfel încât „Planul” să fie dus la capăt.

Care este acest plan, habar nu avem. Putem însă să-l bănuim, căci așa s-a ajuns ca Ion Iliescu să stea în funcție 10 ani, în ciuda Mineriadelor și a Pieței Universității, Traian Băsescu să stea și el 10 ani în funcție, în ciuda celor două suspendări, ca Iohannis să aibă și el două mandate, în ciuda scandalului FDGR-GEG sau al caselor dobândite cu acte false.

Asistăm, așadar, la o nouă mascaradă în politica noastră, în care nu mai există nimic predictibil, nimic firesc, în care Puterea și Opoziția acționează la „ordin”, ignorând complet normalitatea unei evoluții democratice, în care Opoziția are dreptul constituțional să dea jos Guvernul. Numai că acum Opoziția nu numai că nu vrea să-l dea jos, ci chiar dă o mână de ajutor ca acesta să rămână la Putere!

De-asta spunem că, în ciuda aparențelor, Florin Cîțu dovedește că are în spate structuri extrem de puternice care-l susțin și care determină și acțiunile adversarilor săi. Adică poartă pe cap o pălărie care, deși pare prea mare, îi asigură o protecție formidabilă!

Acesta este noul gen de dinozaur, crescut de fosta gardă a serviciilor secrete, un om care debitează tot felul de imbecilități, pentru a-și proteja șefii din spatele partidului și a ne prosti pe noi. O coadă de topor – cu studii plătite de cine? – îmbogățită penal, din banii noștri.

Dacă vă plac materialele publicate, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

7 COMENTARII

  1. Ia viteza băiatule ca nu este locul tău acolo.Locul ocupat de tine, este pentru un om cu scaun la cap nu pentru neica nimeni. Încearcă in cinematografie ca văd ca ai talent ascuns.Daca nu iese, la desene animate.

  2. Perfect adevarat, cine citeste aceasta postare s- o multiplice pe toate site- urile, poate asa romanii inteleg ce vremuri traiesc si ajung la revolte ptr a corecta situatiile absurde pe care le traim…

  3. Am crezut în tine PNL dar,dezamăgire totală.
    Am crezut și în tine Președinte ,dar m am înșelat,am convins oameni să voteze PNL și acum o parte di ei mă întreabă :Asta este România lucrului bine făcut?Nu,este România răului făcut!De ce tot noi trebuie să suferim mereu,nu ne a ajuns unde ne a dus PSD? Cine mai crede că tinerii care au venit acasă și au făcut o mică afacere și apoi au fost nevoiți să o închidă datorită Președintelui și Premierului mai ales a Parlamentului care nu au știut să gestioneze o țară,va mai rămâne în continuare ?De ce Cățu să opus plafonării prețurilor iar Președintele nu a făcut NIMIC,ce vor să facă cu romanii care au mai rămas și cu pensionarii care nu mai pot plății taxe ,impozite și să ducă un trai decent ?Nu sau gândit o clipă la popor,rușine celor care ne au adus în starea asta ,Președintelui și Premierului ,scuze dar,nu m am putut abține .Nu avem Președinte,Premier Justiție,restul știți și voi,avem în schimb Țară răului făcu .

  4. „Forța dreptei”… zici că-i din STAR WARS….,, Forța fie cu tine. Pai eu când am votat PNL, am votat PNL, nu forța dreptei…. se pare ca am votat… „Forța din mijloc”. V-ați căcat pe voi, că-i Catu, că-i Orban. V-ați bătut joc de votul meu și numai!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Trecea o șatră prin America. Miami Bici 3

Văzută la rece, vizita găștii lui Ciolacu în SUA este doar o frecție cu iz electoral la un picior de lemn. Am zis vizita găștii lui Ciolacu deoarece se vede și de pe lună că nu este o delegație, ci doar o biată gașcă de bișnițari din Simileasca pusă pe ciordit voturi, pentru că nu are în componență decât niște pesediști de mâna a cincea. Iar guvernul României este unul de Coaliție, nu o șatră de la Buzău. Or, în delegația care face atâta vâlvă și gafe peste Ocean mai este, pe lângă Marcel Ciolacu și Oprea și Angel Tîlvăr, doar Luminița Odobescu, recunoscută drept tehnocrat și independentă politic. Dacă ne gândim bine, Ștefan Radu Oprea este un fel de...

Dezvăluiri

Sorina Stan Docuz, amanta de mâna a treia a lui Ciolacu, beneficiara unui „cadou” de 27 milioane de euro de la Sectorul 3. DNA...

De la o vreme, DNA se pare că are probleme. Din instituția temută de pe vremea Laurei Kovesi n-a rămas decât numele. Marcel Ciolacu mânărește o licitație de 27 milioane de euro la Sectorul 3, iar DNA se face că nu vede și nici nu aude. Sorina Stan Docuz, amanta de mâna a treia a premierului Ciolacu, este pe punctul de a primi un cadou substanțial de la fostul soț, primarul Sectorului 3 Robert Negoiță. De, vin sărbătorile, vin,...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul cu oile şi câinii",...

- A word from our sponsor -

spot_img

Dumitru Buzatu, stăpânul sărăciei din Vaslui, a fost reținut de DNA pentru o șpagă de peste 1,2 milioane de lei

Dumitru Buzatu, stăpânul sărăciei din Vaslui, a fost prins vineri seară în flagrant de DNA. Președintele Consiliului Județean Vaslui a ajuns în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție după ce a fost prins primind o șpagă de peste 1,2 milioane de lei. Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean Vaslui, a fost prins aseară când primea o mită uriaşă pentru atribuirea unui contract. Au urmat percheziţii la vila sa şi apoi audieri nocturne la DNA Iaşi, care s-au încheiat cu reţinerea liderului pesedist...