miercuri, 21 septembrie 2022

România

17.9 C
Buzău
miercuri, 21 septembrie 2022
17.9 C
Buzău
Acasă Blog

Limba maternă a lu’ Ciolacu

0
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu a inaugurat o „casă mortuară” la Bistrița. Era sala polivalentă

Președintele PSD Marcel Ciolacu este, atunci când vrea, un meseriaș al cuvintelor, le adună în  propoziții simple după care le face snop şi p-aci îi e discursul. Eu, unul, trec peste greșelile din tinerețea revoluționară a lui Marcelică – acu’ vreo trei-patru ani Ciolacu și-a cerut însă „drepturili dă revoluționar” activ , de, trăim vremuri în care șoriciul se poartă în draci – pentru că socialul nostru democrat convins în „minutul 89” – unii zic că taman atunci se făcu și Revoluția la Buzău – al epocii de aur bătută cu flacoane de penicilină… uite că am şi uitat ce voiam să spun datorită amintirilor…

Citește și: Șpagă pentru vot. Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50% – proiect OUG

Hai, liniște, lăsați-mă să redactez articolul cu dl Ciolacu că am încurcat porcul cu penicilina, revoluția cu șoriciul şi mă ceartă cititorii. Fraților, Marcel Ciolacu a declarat zilele astea, la inaugurarea sălii polivalente din Bistrița, la treizeci și doi de ani și ceva luni din minutul ’89, când nea Nicu a fost eliminat de Gelu Voican Voiculescu, domn care i-a arătat cartonașul roșu de la șold, cu un p.m. 7,62, eliminarea în urma căreia noi românii, jucând mai multă vreme – o noapte, două – în 10 oameni, noroc cu FSN-ul care a găsit repede înlocuitor, chiar dacă dl Ion Iliescu se încălzea pe margine de la congresul al X-lea încoace… ăăă, ce naiba voiam să spun?

Doamne, da’ n-am nici un pic de coerență, plec bine-mersi cu propoziția și pe la jumătatea ei încep să pierd șirul, să bat câmpii. Mai încerc o singură dată şi dacă nici acu’ nu merge treaba, mă duc să mă caute un doctor. Dar,  hai să o iau mai simplu, să nu mă complic cu fraze lungi că de-aia mă și încurc.

Buun, să începem! Marcel Ciolacu este președintele PSD. Dl Marcel Ciolacu și-a cerut „drepturili dă revoluționar” activ ca un adevărat politician care este. Şi ce dacă? Șșșt, liniște, că stricăm și propoziția asta! Dl Marcel Ciolacu este un meseriaș și a declarat săptămâna asta într-un discurs destul de agramat ori de șorici, că sala polivalentă din Bistrița e în fapt o casă mortuară.

Asta-i tot ce voiam să vă spun! Adică, chiar și ai dracu’ de vioi și de revoluționari, tot într-o casă mortuară trăim, bre!

Dumitru Mitroiu, primarul comunei Cislău, se reîntoarce la primărie. Curtea de Apel Ploiești a dispus suspendarea executării deciziei penale în urma căreia Mitroiu și-a pierdut dreptul de a ocupa funcția de primar

0

Fostul primar al comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, unul dintre cei mai longevivi primari din județul Buzău și din țară, înlăturat de la vârful administrației locale ca urmare a unei condamnări definitive, se reîntoarce la cârma primăriei. Mitroiu se afla în fruntea comunității din anii ’90.

Dumitru Mitroiu, condamnat pentru că a acordat prime salariaților primăriei în baza unor legi destul de ambigue

Citește și: Sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD. Cum a ajuns Iohannis la un minim istoric de 15% încredere, iar Ciolacu șeful plutonului de ratați

În toamna anului trecut, Dumitru Mitroiu şi contabilul Primăriei Cislău Cristina Nicoleta Botan au fost condamnați definitiv pentru abuz în serviciu  de magistrații Curții de Apel Ploiești la pedepse de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare după ce inițial, Judecătoria Pătârlagele îi achitase pe cei doi în procesul deschis în anul 2017. Însă, Mitroiu, simțindu-se nedreptățit, nu s-a dat bătut, apelând la o cale excepțională de atac. A depus o contestație în anulare pentru care a primit și un termen la Curtea de Apel Ploiești, respectiv data de 21 septembrie.

Curtea de Apel Ploiești a dispus suspendarea executării deciziei penale în urma căreia Mitroiu și-a pierdut dreptul de a ocupa funcția de primar

Totodată, magistrații Curții de Apel Ploiești au dispus și „suspendarea executării deciziei penale nr.1053/04.11.2021 pronunțate de Curtea de Apel Ploiești, până la soluționarea pe fond a contestației în anulare”, adică suspendarea executării deciziei prin care Dumitru Mitroiu a fost condamnat și i s-a interzis să mai ocupe funcția publică. Astfel, odată cu decizia de suspendare, situația s-ar putea schimba, iar Mitroiu ar putea reveni la primărie.

Dumitru Mitroiu

“În baza art.431 rap. la art.426 alin.1 lit.b Cod procedură penală, admite în principiu contestația în anulare formulată de condamnatul Mitroiu Dumitru, cu privire la decizia penală nr.1053/04.11.2021 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești. În baza art.430 Cod procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr.1053/04.11.2021 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, până la soluționarea pe fond a contestației în anulare. Fixează termen pentru judecarea contestației în anulare la data de 21.09.2022, ora 10.00, cu citarea contestatorului şi a intimaților. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi 09.08.2022”, se arată pe portalul Curții de Apel Ploiești.

Dumitru Mitroiu fusese condamnat de către o judecătoare a Curții de Apel Ploiești pentru că a acordat prime salariaților primăriei Cislău în baza unor legi destul de ambigue. În aceeași zi, judecătoarea cu pricina s-a pensionat. Inițial, Judecătoria Pătârlagele îl achitase pe Mitroiu în procesul deschis în anul 2017.

Sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD. Cum a ajuns Iohannis la un minim istoric de 15% încredere, iar Ciolacu șeful plutonului de ratați

0
Iohannis și Ciolacu

Un sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD dat publicității marți, 2 august, indică o criză majoră de încredere în toată clasa politică românească. Alegătorii i-au sancționat  într-o proporție atât de mare pe liderii marilor partide și pe șeful statului, încât ar trebui să-i pună serios pe gânduri, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă în G4Media.

Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis la un minim istoric de 15% încredere? Un astfel de scor a mai înregistrat doar fostul președinte, Traian Băsescu, după tăierile din timpul crizei economice din 2010, dar atunci prăbușirea se explica printr-o serie de măsuri de austeritate care au afectat categorii largi de populație.

Citește și: Șpagă pentru vot. Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50% – proiect OUG

Președintele Iohannis a trecut și el prin doi ani de criză generată de pandemie, dar nu măsurile de carantinare sau închiderea unor activități economice l-au tras atât de mult în jos, ci mai degrabă lipsa rezultatelor după șapte ani de mandat și înșelarea așteptărilor alegătorilor. Oricât încearcă să justifice coaliția PSD-PNL-UDMR invocând nevoia de stabilitate, șeful statului plătește azi prețul trădării celor care l-au votat din nou în 2020, în special pentru discursul anti-PSD și pro-justiție, teme abandonate ulterior cu maxim cinism.

„România educată”, condusă de un premier acuzat de plagiat și de o garnitură de sfertodocți puși în funcții-cheie din stat

Cel mai dificil pentru Klaus Iohannis este să pună ceva pe masă după șapte ani la Cotroceni. Ce lasă în urmă, în afara imaginii sale de președinte-jucător-de-golf? Care sunt marile realizări ale mandatului său? Ce a făcut în afară de poze cu morgă și declarații recitate artistic de pe prompter din an în paști?

Cum poți visa la șefia NATO cu un pasiv atât de mare în țara ta? Cine să te ia în serios afară când termini mandatul în genunchi, cu ambiția de a lăsa în urmă o ”Românie educată” dar care, ghinion, e condusă de un premier acuzat de plagiat și de o garnitură de sfertodocți puși în funcții-cheie din stat.

Premierul Nicolae Ciucă guvernează România cu o cotă de încredere de 18%. Pare, totuși destul de mult pentru un politician care abia leagă două cuvinte, dar alarmant de puțin pentru cineva care pretinde să fie conducătorul legitim al unui guvern și, mai mult, potențial candidat la președinția României în 2024.

Premierul Ciucă, inventat în laboratoarele de la Cotroceni și ținut în viață cu aparatele de propagandă ale marilor trusturi TV, alimentate generos din bani publici

De notat că premierul Ciucă se plasează, în sondajul Avangarde, cu vreo cinci procente sub propriul partid, cotat la 23%. Altfel spus, o parte dintre simpatizanții PNL îl resping, nu doar adversarii politici. Așa arată, de fapt, un lider artificial, inventat în laboratoarele de la Cotroceni și ținut în viață cu aparatele de propagandă ale marilor trusturi TV, alimentate generos din bani publici.

Cum va putea un premier atât de slab să treacă țara prin iadul economic care se întrevede la orizont? Ce legitimitate de a conduce țara mai are un premier cu o bază de susținere atât de precară în rândul populației? Cum poate Nicolae Ciucă să taie în carne vie dacă va fi nevoie? Un șef de partid ajuns în fundul gropii va fi tentat să respingă măsurile nepopulare, dar necesare și să guverneze țara cu ochii pe sondaje. Un dezastru în situații de criză, când orice stat are nevoie de lideri legitimi, puternici și curajoși.

Marcel Ciolacu, liderul loserilor

Ajungem încet și la șeful rataților, la cel mai tare dintre cei slabi. Cu un amețitor procent de 24% încredere, liderul PSD Marcel Ciolacu conduce detașat în sondajul comandat de propriul său partid. Să o luăm altfel: aproape opt din zece români nu dau doi bani pe el.

Dar să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului: în țara orbilor, chiorul e stăpân. Cum să nu prinzi aripi când ești cel mai puțin detestat politician dintr-o mare de loseri? Ce mai contează că ieși pe un mare minus din moment ce conduci detașat plutonul de ratați?

Nu e de mirare, așadar, că Marcel Ciolacu este perceput nu doar în public, dar și în coaliție drept șeful de facto al Guvernului. Cei care au o problemă de rezolvat apelează la liderul PSD, iar Ciolacu se comportă ca atare. Dar nici el, cocoțat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului neputincioșilor,  n-are motive prea mari de bucurie. Dimpotrivă.

La fel ca liberalii, dar într-o proporție semnificativ mai mare, nici pesediștii n-au încredere în propriul lor șef. Ciolacu a picat vreo 12 procente sub PSD, cotat cu vreo 37% intenție de vot. Nici el n-a livrat nimic semnificativ pentru a spera la procente mai bune în sondaje.

Cu această zestre politică modestă, Ciolacu ar trebui, teoretic, să ajungă premierul României undeva prin mai, anul viitor, după ce țara va fi ieșit dintr-o iarnă cumplită, poate cea mai grea din câte a văzut Europa în ultimele decenii. El va fi politicianul chemat să treacă țara prin furtună, în cazul în care pesediștii nu vor ieși între timp de la guvernare pentru a nu fi măturați de valul unor inevitabile nemulțumiri sociale de care cu toții se tem că  nu vor scăpa.

Să zicem că este normal ca publicul să sancționeze puterea după doi ani de pandemie, cu crize peste crize suprapuse din cauza războiului, cu o inflație galopantă care a deteriorat nivelul de trai peste tot în Europa,  nu doar la noi. Potrivit datelor Eurostat, România a înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri la bunuri. Or, proasta guvernare este una din explicații, restul ține de factori externi.

Așadar, criza de încredere în liderii aflați la putere este oarecum explicabilă, deși România n-a avut parcă niciodată o elită politică atât de praf. Cu adevărat îngrijorătoare este însă lipsa de perspectivă. Partidele din opoziție și liderii lor au cote de încredere chiar mai mici, undeva la zece procente sau sub acest prag critic. Nici USR, nici AUR sau alte partidulețe  nu reușesc să capitalizeze erorile guvernării, slaba calitate a liderilor coaliției și să convingă publicul că reprezintă o alternativă la actuala putere.

Potrivit sondajului Avangarde, doar 38% dintre cei intervievați au indicat un partid răspunzând la întrebarea ”dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri, cu ce partit ați vota?”. Altfel spus, 62%, adică o largă majoritate din populația României, resping în bloc actuala ofertă politică, fie că este vorba de putere sau de opoziție. Neîncrederea în sistem a ajuns la cote de avarie.

Lipsa cronică de încredere în liderii politici și în actualul sistem de partide  nu anunță nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situația în care inflația va mușca și mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie și butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanț.

Oricât se străduiesc marile trusturi să cosmetizeze realitatea și să falsifice agenda publică, oamenii văd și gândesc cu mintea lor într-o lume în care informația nu mai poate fi controlată ca înainte de 89. Starea de nemulțumire socială este reală și în creștere. Acest adevăr simplu se vede până și în sondajele comandate de partidele aflate la putere.

Din cauza mirajului mediatic, Iohannis, Ciolacu și Ciucă nu-i mai văd pe cei opt oameni din zece care-i fluieră din tribune, ci doar pe cei doi rătăciți care-i aplaudă anemic.

PS: La capitolul încrederea în politicieni, sondajul Avangarde i-a măsurat pe Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Klau Iohannis și alți lideri din bazinul total de alegători, pe când scorul partidelor rezultă dintr-un bazin mult mai mic, doar 38 la sută indică o opțiune politică. Din acest motiv, este posibil ca încrederea în lideri să fie mult mai apropiată de scorul partidului, chiar dacă aparent există o diferență mare de rezultat între scorul liderilor și cel al partidelor, încheie Dan Tăpălagă.

Șpagă pentru vot. Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50% – proiect OUG

0
Șpagă pentru vot. Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50% – proiect OUG
Ca și Ciolacu, șeful său de partid, Marius Budăi, ministrul Muncii a făcut facultatea la 36 de ani

Mentalitatea de CONTABILI COMUNIȘTI a pesediștilor și liberalilor aflați la putere se vede la fiecare exercițiu fiscal: în timp ce au introdus taxe peste taxe sectorului privat, inclusiv celor care muncesc part-time, guvernanții au pregătit și un proiect de lege prin care cresc, DIN NOU, salariile bugetarilor. Nu le ajung primele acordate pentru noxe și boli închipuite, inclusiv pentru osânza acumulată stând degeaba la birou.

Citește și: Pufu lu’ Avrămescu. Ori despre PNL Buzău și nesimțirea cocoțată pe cele mai înalte culmi ale pesedismului multilateral dezvoltat

Guvernul României are în vedere să acorde mai multe creșteri salariale bugetarilor din anumite instituții, inclusiv ministere, chiar dacă unele dintre prevederi sunt deja stabilite în Parlament.

Cine se bucură de creșterile salariale

Potrivit unui proiect de OUG, personalul din instituțiile și autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect.

De asemenea, funcționarii public din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și instituțiile aflate în subordinea acestora, funcționarii publici din Administrația Prezidențială, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Justiției precum și funcționarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului mediului, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Ministerului Muncii, precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

În preambulul proiectului de OUG, măsura este motivată de situația economică generată de criza COVID, de creșterea prețurilor la energie, precum și de războiul din Ucraina.

Pufu lu’ Avrămescu. Ori despre PNL Buzău și nesimțirea cocoțată pe cele mai înalte culmi ale pesedismului multilateral dezvoltat

1
Pufu și Avrămescu
Pufu lui Avrămescu

În urmă cu doi ani, am sunat la sediul PSD Buzău, încercând să obțin o audiență la looserul șef, Marcel Ciolacu. Abia am apucat să mă prezint că mi-au trântit telefonul în nas. O dată, de două ori… Nu mi-a mai răspuns nimeni…

Pufu și Avrămescu, rotițele îngropării PNL la Buzău

Citește și: Brigada Diliverse în acțiune. Cum controlează Ciolacu și PNL Buzău o rețea de socializare. Ori despre cum s-a transformat Floricica Dansatoarea în liberală get-beget și purtătoare de ghioc la PNL Buzău

În urmă cu o lună și jumătate, am trecut pe la sediul PNL Buzău. Am dat peste o secretară soră cu Muma Pădurii. Am întrebat-o cu ce ziare are contracte Pufu și Avrămescu. Mi-a răspuns că nu e treaba mea. Am întrebat-o dacă știe ceva despre legea privind transparența decizională în administrația publică. Mi-a răspuns că n-o interesează.

Ce ziare citește? Nu citește nici un ziar.

În situația asta, am cerut să fiu înscris la o audiență cu domnu’ președinte Gabriel Avrămescu, fost PSD, fost ALDE…

A zis că m-a trecut pe o listă de așteptare, că o să mă sune dumneaei, Muma Pădurii, și am plecat.

Balamo Avrămescule, balamo Pufule, bulibășimile voastre, v-ați cocoțat în parlamentul Românicăi…

Au trecut 6 (șase) săptămâni. Duoamna Față de Capră nu m-a mai sunat.

Balamo Avrămescule, balamo Pufule, bulibășimile voastre, v-ați cocoțat în parlamentul Românicăi și datorită muncii mele de 32 de ani și voiam doar să vă întreb cui dați bani pentru praful aruncat în ochii proștilor, știind dinainte că sunt bani aruncați în vânt.

În rest, aveți, bre, grijă mare la securiștii de la Antena 1, dacă mai scot ăștia din căciuliță o Vulpița și un Viorel, v-au furat dracu’ definitiv audiența! Ce mai, se alege prafu‘ de toată învârteala lumatale amândoi (sic!)… Cât despre respectul față de presă și cetățeni, rămâne cum am stabilit…

Brigada Diliverse în acțiune. Cum controlează Ciolacu și PNL Buzău o rețea de socializare. Ori despre cum s-a transformat Floricica Dansatoarea în liberală get-beget și purtătoare de ghioc la PNL Buzău

0
vlad orjan caricatură
Floricica Dansatoarea a devenit liberală get-beget și purtătoare de ghioc la PNL Buzău

Chiar dacă timpul „penitenței” mele pe rețelele de socializare a trecut, din motive obscure tot nu pot posta pe Facebook. Așadar, pentru reîntâlnirea cu voi a trebuit să sacrific contul pe care îl aveam pe Facebook de peste unsprezece ani și – cu buletinul în mână, cum s-ar zice – să-mi fac alt cont.

În fapt, am fost blocat pe Facebook, pentru a enșpea oară, timp de 10+30 de zile, după ce am publicat un text în care denunțam mafia și teroarea mafiotă instaurată de PSD la Buzău. În aceeași zi trecusem și pe la Prefectura Buzău, solicitând o întrevedere cu prefectul „liberal” al județului. Firesc, am fost refuzat politicos, purtătoarea cu vorba a liberalului perfect (sic!) binevoind să coboare un etaj, să putem sta la „taclale” împreună. Ca și cum femeia ar fi purtat într-o sacoșă părerile prefectului și mi le-ar fi administrat conform întrebărilor puse!

Citește și: Sorin Oprescu este liber în Grecia, complicii lui sunt liberi în Italia. Cine îi „protejează” pe infractorii români fugiți în străinătate

Rezultatul acestor acțiuni întreprinse de subsemnatul? Blocarea totală pe rețelele de socializare! Motivele sunt cinice, dar și extrem de ridicole: ba limbajul postărilor mele „incită la ură”, ba promovează „pornografia”, ba chiar într-unele dintre ele nu aș fi respectat „regimul armelor și munițiilor”! Pentru ca PSD+PNL Buzău să poată obține așa ceva era nevoie de o mobilizare masivă a firmelor de postaci, foarte scumpă si complicată. O asemenea „investiție” nu este o întâmplare. În ultimele mele postări de pe Facebook denunțam suveica cheltuielilor colosale ale Primăriei Buzău cu târgul „Drăgaica”, drept urmare postacii PSD și PNL Buzău și-au dat mână cu mână iar conturile mele de pe Facebook și Twitter au fost restricționate TOTAL.

Chestia „frumoasă” este că îmi cunosc instigatorii la delațiune. Ce este ciudat și ridicol însă este faptul că delatorii se bucură de protecție și se recomandă a fi „ziariști buzoieni”. Ca și cum ziariștii buzoieni ar milita pentru suprimarea libertății de exprimare. Și, tot în acest registru, ca și cum Facebook ar aplica un fel de dublu standard și de aleatoriu.

Cum controlează Ciolacu și PNL Buzău o rețea de socializare

Brigada Diliverse în acțiune

La nici o zi după ce am publicat un text în care denunțam mafia și teroarea mafiotă instaurată de PSD și PNL la Buzău, am căzut din nou victimă acestei terori. Contul blocat pe Facebook, mesaje și nenumărate telefoane de intimidare… Postarea mea nu incita la nimic, ci descria modul în care Ciolacu, Neagu, Toma și Avrămescu au pus botniță presei buzoiene și au virusat instituțiile statului, totodată reamintind că idealul unei prese adevărate este libera căutare a adevărului. Cei care vor să se audă numai vocea lor, exact cum scriam în acea postare, nu au întârziat să denunțe textul meu ca „discurs al urii”, eticheta generică folosită pentru a închide gura oricui se opune mafioților care la Buzău se numesc, tot generic, politicieni ori ziariști. E ironică, dar și amară, această nouă confirmare.

Privind prin ochelarii de cal ai așa zisei prese buzoiene

După ce le-au „fabricat” un dosar, cică „penal” și pentru o infracțiune de „plagiat”, celor de la USR PLUS Buzău, plagiatorii dovediți Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru mi-au blocat toate conturile originale de pe rețelele de socializare inventând nenumărate „capete de acuzare” și mi-au trântit și o „plângere”, tot „penală”, la Poliția Municipiului Buzău (dosar nr. R1755/25.07.2022).

Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru

Acum câțiva ani, scriam într-un editorial că filialele buzoiene ale PSD, Pro România și PNL antrenează, ca într-un fel de tabără de teroriști ai mămăligii de pe Facebook, băieți cu limbi lungi și late, care să cuprindă bine obrajii de jos ai liderilor. Şi mă refeream, concret, la câțiva indivizi care s-au autoproclamat nu regi ori împărați pe județul Simileasca, ci „jurnaliști”. Oricine se opune acestor isterici este automat etichetat ca fascist, burghez îngust la minte și egoist, creștinopat, retrograd etc…

Floricica Dansatoarea s-a transformat peste noapte din pesedistă în liberală get-beget și purtătoare de ghioc la PNL Buzău

Trompetele acestei delațiuni, Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru, un fel de Floricica Dansatoarea în peisajul și așa destul de pestriț al presei buzoiene, sunt în fapt niște agramați, analfabeți funcțional și plagiatori, care, pe motiv de incultură a cititorului buzoian de presă, s-au autodeclarat ziariști, „operele” de căpătâi a celor doi fiind articolele plagiate din presa națională și turnătoriile cu măiestrie scrise (sic!) către Poliția Română și Facebook.

Revenind la oile noastre, pe Facebook, cele două ziarizde mă blocaseră inițial pentru faptul că aș fi postat ceva legat de pornografie. Era ceva legat de cuvântul poponete despre care analfabeții de la FACEBOOK ROMANIA n-au cum să știe ce înseamnă, iar cei doi troli poponeți pomeniți mai sus l-au înțeles așa cum le este educația. Ulterior, m-au blocat – vezi, Doamne! – pentru că am folosit cuvântul droguri…

La anormalitatea care a pus laba pe Românica, e aproape firesc! Atâta timp cât cei de la Facebook Romania folosesc aceleași „răcoritoare” ca și aurolacii ăștia pe arșița asta, e normal să nu mă mai mire nimic.

Cinic este faptul că pe toată durata blocării mele pe rețelele de socializare, pe aceleași rețele, cei doi troli poponeți de partid din „presa” buzoiană au continuat să arunce cu zoaie asupra mea. Nimic nou sub soare, însă. Ciclic, sunt ținta unor escroci plătiți pentru a mă denigra.

Ce este ridicol însă este faptul că delatorii Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru se bucură de protecția unor penali din politica buzoiană și se recomandă a fi „ziariști buzoieni”.

Astfel, din toată babilonia asta deducem că_conform plagiatorilor number one Orjan și Silvestru, ziariștii buzoieni militează în bloc pentru suprimarea libertății de exprimare…

Citeam undeva un banc extraordinar. Pe bulivar-birjar se plimbau doi milițieni. Unul dintre ei găsește o oglindă. Se uită în ea şi se adresează colegului: „Măi, ăsta sunt eu. Io-te ce poză mișto”. La care, celălalt ia oglinda, se uită în ea și exclamă : „Mă, da ce față de prost ai!”.

Propaganda neagră. PSD și PNL Buzău au reluat moda conturilor fantomă de Facebook din epoca Dragnea. Cum se manipulează pe Facebook

În altă ordine de idei, Facebook anunța în decembrie 2018 că a șters 31 de pagini, conturi si grupuri pe Facebook care manipulau în favoarea PSD. PSD însă nu s-a cumințit de atunci și a reluat practica, de data aceasta cu tehnici mai elaborate.

Pagini de Facebook care au zilnic postări care au mii de distribuiri si mii de like-uri. Postările respective erau în principal articole critice la adresa Guvernării PNL care apăreau în publicații cunoscute din Romania.

Cum este posibil ca acestea să aibă totuși un impact atât de mare pe Facebook? Simplu, respectivele articole sunt sponsorizate, adică administratorii paginilor plătesc bani către Facebook pentru a promova respectivele articole. Tot bani grei se plătesc și postacilor care se ocupă de raportări ale unor conturi. Unei astfel de găști i-am căzut victimă și eu.

Altfel, în țara noastră atât de ponegrită, presa buzoiană este un spațiu insalubru, desfigurat de graffitti, maculat de afișe mafioto-comuniste, ocupate și pustiite ritmic de o adunătură de activiști anarho-comuniști, al căror unic scop este distrugerea civilizației occidentale. „Jurnaliștii” noștri sunt niște harpii identitare care îi terorizează pe ceilalți cu diferența lor sexuală, rasială sau fizică pre-jignită și implicit etern-îndreptățită.

Eu, George Lixandru, voi încerca mereu, ca ziarist și ca scriitor îndrăgostit de cultura înaltă și de civilizația europeană, să apăr presa românească de acești extremiști. Presa trebuie să rămână spațiul liberei căutări a adevărului, binelui și frumosului, nu o arenă ideologică; școala caracterului și a inteligenței, nu tribuna isteriei și a imbecilității cu megafon.

Sper că vom reuși să ne despărțim de balastul imposturii mafioto-comuniste fără a-l înlocui, însă, cu gunoiul isteriei neo-marxiste.

Sorin Oprescu este liber în Grecia, complicii lui sunt liberi în Italia. Cine îi „protejează” pe infractorii români fugiți în străinătate

12
Sorin Oprescu
Magistrații eleni sunt îngrijorați că, într-o închisoare românească, mâncarea adusă de familie doctorului Oprescu se poate strica din lipsă de frigider în celulă

Politicieni șpăgari, afaceriști doldora de bani furați, o procuroare coruptă, un bastard cu aere de prinț, un fost ofițer SRI și soția unui măscărici-magician au dispărut ca prin minune, înainte să fie condamnați definitiv, iar de atunci autoritățile române se chinuie să-i aducă înapoi în țară, fără prea mare succes. Ei nu vor fi, însă, extrădați niciodată. Cauza? Condițiile de detenție din închisorile din România, acolo unde stau închiși doar fraierii de rând?

Lista penalilor care au fugit din România este tot timpul deschisă. De exemplu, Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, nu va fi extrădat din Grecia și va rămâne în libertate. Complicii lui – fostul șef de la Administrația Cimitirelor, Bogdan Popa, și afaceristul Romeo Albu – stau liniștiți în Italia pentru că instanțele de acolo refuză să-i trimită în România.

Sorin Oprescu și ceilalți „greci” ai noștri pot răsufla ușurați

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu – condamnat definitiv, în 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție și prins în Grecia, după ce a fugit din țară – nu va fi extrădat în România, a decis joi Curtea de Apel din Atena. După ce a fost prins, Oprescu a fost dus în arest și eliberat pe cauțiune, în 31 mai.

Magistrații eleni au luat această decizie considerând că în închisorile românești Sorin Oprescu nu poate fi tratat de bolile de care suferă și nu i se poate asigura mâncarea de regim. Iar mâncarea adusă de familie nu poate fi păstrată din lipsă de frigider în celulă. Motive temeinice ca domnul doctor să se bronzeze sine die în însorita Eladă.

În cazul altui fugar celebru, Dragoș Săvulescu de la Dinamo, judecătorii Curții de Apel din Napoli au motivat decizia de a nu-l extrăda în România și de a-i permite să execute în Italia pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare primită în România prin faptul că acesta este integrat social în Italia (vorbește limba italiană, locuiește, are afaceri și plătește taxe în Italia).

Cu această decizie „în buzunar” a plecat Dragoș Săvulescu în vacanță în Grecia, unde a fost prins de polițiștii eleni în data de 9 august 2021 pe insula Mykonos. După o scurtă vreme petrecută după gratii, Săvulescu a fost pus în libertate, sub control judiciar. Reamintim că Dragoș Săvulescu a fost condamnat în România la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul retrocedării frauduloase a plajelor din Constanța, alături de Radu Mazăre și de Nicușor Constantinescu.

Complicii lui Sorin Oprescu dorm liniștiți în Italia

Sorin Oprescu
Cei doi condamnați, urmăriți internațional, și-au făcut și o poză după ce au fost puși în libertate. Primul (încercuit) este Romeo Albu, al doilea este Bogdan Popa

Pe de altă parte, fostul șef de la Administrația Cimitirelor, Bogdan Popa, și afaceristul Romeo Albu, urmăriți internațional pentru executarea pedepsei cu închisoarea în România, așteaptă în libertate, în Italia, o decizie definitivă de extrădare. Judecătorii italieni le plâng de milă.

Ambii primiseră în România, la fel ca Sorin Oprescu, pedepse grele cu executare. Ei așteaptă, în libertate, o decizie definitivă cu privire la extrădare, conform deciziei judecătorilor italieni. La fel și Sorin Oprescu, numai că în Grecia.

Conform unor surse judiciare din cadrul Curții de Apel din Napoli, judecătorii italieni au analizat joi documentele CEDO care privesc condițiile precare din penitenciarele românești, astfel că au stabilit să reanalizeze pe data de 6 octombrie cererea de extrădare formulată de autoritățile române cu privire la cei doi.

În plus, magistrații italieni consideră că viața celor doi ar fi în pericol în penitenciarele românești.

În dosarul de corupție de la Primăria Capitalei, directorul Cornel Bogdan Popa primise în România 11 ani și 6 luni de închisoare, iar omul de afaceri Romeo Albu, 6 ani. Cei doi s-au predat Italia la începutul lunii iunie. Popa şi Albu au plecat în Italia chiar în timpul procesului din România. S-au stabilit în Napoli, unde și-au dezvoltat afaceri înfloritoare.

Condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și grup infracțional organizat, Sorin Oprescu este și el liber în Grecia, unde, de asemenea, se judecă extrădarea solicitată de instanțele din România. Şi Oprescu așteaptă o decizie definitivă cu privire la extrădare tot în libertate.

Condamnații români, protejați de magistrații italieni

Italia tinde să devină destinația favorită a fugarilor din România, după ce instanțele din peninsulă au pronunțat decizii favorabile inculpaților condamnați definitiv în România. Printre infractorii români condamnați sau cercetați și dați în urmărire internațională, dar care stau liniștiți în Italia se numără: omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fosta șefă DIICOT, Alina Bica, fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, fostul europarlamentar PDL, Marian Zlotea, omul de afaceri Ioan Bene și Mario Iorgulescu și interlopul Mircea Băluș, zis Nebunu.

Toți au beneficiat de clemența sistemului juridic italian care a refuzat să-i extrădeze. Asta pentru că Italia are o prevedere legislativă care le permite și celor care sunt rezidenți în peninsulă să nu fie predați statelor solicitante.

Altfel, pe lista celor căutați prin Interpol se află 160 de persoane. Pentru a fi extrădate, ele trebuie găsite şi reținute. Schimbul de informații cu inspectoratele de poliție din străinătate se face prin intermediul Poliției Române, iar formalitățile de extrădare şi încheierea de acorduri sunt realizate de Ministerul Justiției şi cel de Externe.
Dacă formalitățile/actele de extrădare sunt întocmite defectuos, este absolut normal ca țările de rezidență ale penalilor fugiți să refuze cooperarea. Astfel, se ajunge în situația, ridicolă pentru un stat de drept, ca aceștia să nu fie niciodată trași la răspundere.

Rețeaua de linii ferate din Munții Vrancei. Cum au dispărut 94 de kilometri de șine ca şi cum n-ar fi fost

0
Rețeaua de linii ferate din Munții Vrancei
Foto: Lucrarea. "Căile Ferate Forestiere Tișița"

În prezent, liniile ferate  nu mai există, doar semne pe unde au trecut, în condițiile în care se puteau amenaja în scopuri turistice, dacă s-ar fi dorit, așa cum este pe cealaltă parte a muntelui, la Comandău, scrie Adevărul.

La începutul secolului trecut, lemnul din Munții Vrancei era exploatat de societăți străine, concesionare. Acestea au construit linii de cale ferată în munți, cum a fost şi linia înființată de la Mărășești şi până în Cheile Tișiței, o zonă superbă de altfel. Așa a apărut pe lume rețeaua de linii ferate din Munții Vrancei, care avea cu tot cu ramificații 94 de km şi era de tip „mocăniță”, cu ecartament îngust.

„Prin 1919 societatea şi-a adus 29 de meșteri cehi şi slovaci pentru a schimba o ramificație construită de armata germană în timpul Primului Război Mondial si pentru reorganizarea gării de cale ferată din punctul ,,Ciutele”. Pentru a avea o imagine completă a poveștii, menționez faptul că ,,Societatea Anonimă Tișița” exploata 7.000 de hectare de pădure, avea 94 de kilometri de linie de cale ferată îngustă, 10 locomotive cu aburi, vagoane de marfă şi de călători.

Rețeaua de linii ferate din Munții Vrancei: Mărășești – Cheile Tișiței

Linia pornea de la Mărășești, atunci important nod de cale ferată, urma Valea Șușiței trecea prin Răcoasa, Câmpurile, Soveja, tabăra Gălăciuc, Tulnici, Lepșa, Cheile Tișiței până la graniță. Lângă Cascada Putnei exista gara Putna, apoi linia înainta spre Greșu unde se ramifica spre stânga Cheile Tișiței şi spre dreapta pe valea Lepșulețului. În amonte de Greșu, linia continua pe valea Putnei cu ramificație spre Poiana Mărului până în punctul Buniu, la confluența Putnei cu pârâul Țiganului. Aici, într-o poiană era punctul de plecare al unui funicular”, spune Florin Sima, ghid turistic în Vrancea.

Potrivit acestuia, în anul 1926 societatea este naționalizată şi trece sub proprietatea statului, iar intre 1940 – 1941, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, este scoasă linia de cale ferată. Rambleul ei, pe anumite porțiuni, încă este vizibil şi astăzi.

Evident, se puteau amenaja în scopuri turistice, dacă s-ar fi dorit, așa cum este pe cealaltă parte a muntelui, la Comandău.

Nu este singura linie de cale ferată care a fost construită în Munții Vrancei.

EXPLOATARE INDUSTRIALĂ A PĂDURILOR, TRANSPORT ŞI LOCURI DE MUNCĂ

Străinii erau abonați la exploatarea aurului verde al României, iar Munții Vrancei au fost printre cei mai râvniți. Mari afaceriști străini, în general germani, au văzut ce potențial imens au pădurile din țara noastră şi au pregătit strategii complexe pentru a ajunge să exploateze cât mai eficient masa lemnoasă.

Mai multe societăți forestiere au investit pentru a transporta lemnul pe calea ferată, pe şine cu ecartament îngust. Timp de mai bine de două decenii, lemnul a fost transportat în afara ţării cu ajutorul căilor ferate construite atunci.

Pentru ca exploatarea să fie cât mai eficientă şi, implicit, profitul înregistrat cât mai mare, societățile forestiere s-au grăbit să-şi instaleze căi ferate cu ecartament îngust, împânzind Vrancea cu o adevărată rețea de asemenea drumuri de fier, potrivit istoricului vrâncean Ionuţ Iliescu, care a scris un amplu material pe această temă în lucrarea Cronica Vrancei.

Acesta spune că în anul 1900, inginerul Henri Engel din Fălticeni şi investitorul Adolf Kroeber solicitau Prefecturii Județului Putna, fiecare separat, aprobările necesare în vederea construirii unei căi ferate înguste care să lege Stația C. F. R. Odobești de pădurile luate în arendă în zona Nereju.

Prin reprezentantul său în județ, Kroeber a cumpărat drepturile de exploatare pentru mai multe păduri din Vrancea. El şi-a construit la Odobești, aproape de linia ferată, un gater complex, astfel că avea nevoie de linia ferată îngustă cu care să transporte lemnul din munți pentru a-l prelucra.

Linii de cale ferată îngustă au mai avut societățile Frăția şi Năruja, care au exploatat pădurile cumpărate de la obştenii din comuna Vrâncioaia, dar şi din Negrileşti.

Din documentele de arhive, reiese că în 1939, linia ferată a Societății „Năruja”, care stabilea legătura între propria fabrică forestieră şi linia ferată ce venea dinspre Comandău, în total peste 36 de kilometri, era încă în stare de funcționare. Istoricii mai pomenesc de încă trei linii de cale ferată în munți, respectiv Odobești-Burca-Valea Sării, apoi Tulnici-Lepșa, construită de armata germană în timpul Primului Război Mondial, dar şi Calea Ferată a Societății Tișița, pentru transport mixt.

„Având o existență mai scurtă sau mai îndelungată, în funcție de durata exploatărilor forestiere, căile ferate înguste din Munții Vrancei au avut o dublă importanță pentru acest colț de ţară. Pe de o parte, ele vorbesc de la sine despre exploatarea industrială a pădurilor vrâncene, iar pe de altă parte ele au asigurat atât transportul sătenilor şi a masei lemnoase necesare nevoilor casnice, cât şi locuri de muncă, fără de care nu se puteau construi, întreține şi exploata. În plus, de pe urma funcționării lor, obștile răzășești au încasat importante sume de bani, cu care au realizat de regulă, unele obiective de interes comun”, concluzionează istoricul Ionuţ Iliescu.

Portul Galați are încă o linie de cale ferată pentru transportul de cereale

0
Portul Galați

Linia de cale ferată cu ecartament normal din Portul Galați a fost redeschisă vineri, după finalizarea lucrărilor de reparații.

Citește și: Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru, „activiștii civici” ai presei buzoiene, plagiază pe rupte zeci de articole de pe website-urile românești

SRCF Galați a redeschis vineri, la ora 12.00, și linia de cale ferată cu ecartament normal din Portul Galați, linia 706 I Siloz Port Docuri – Galați Mărfuri – Galați Călători fiind destinată ieșirii din siloz a vagoanelor (românești) încărcate cu cereale.

Lucrările de reparații la linia cu o lungime de 1,5 km au fost executate, în regie proprie, de SRCF Galați, în perioada 7-21 iulie.

Au fost făcute lucrări de defrișare, au fost înlocuite 562 de traverse din lemn cu traverse beton, dar și 244 de bucăți de traverse din lemn speciale.

CFR Infrastructură amintește că în 7 iulie a fost redeschisă linia de cale ferată cu ecartament larg 706 J Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri, lucrările pe această linie fiind executate, tot de SRCF Galați, în regie proprie, cu personal specializat. Aceasta asigură accesul direct, în silozul din Portul Galați, al garniturilor cu cereale sosite din Ucraina (via Republica Moldova).

Citește și: Cătălin Laurențiu Săftoiu, fostul șofer al baronului Oprișan, a ajuns consilier județean

„Redeschiderea celor două linii de cale ferată 706 J Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (ecartament larg) și 706 I Siloz Port Docuri – Galați Mărfuri – Galați Călători (ecartament normal) contribuie la revigorarea activității din Portul Galați, prin operaționalizarea transporturilor de cereale care ajung acum direct în Siloz, fără manevre de transpunere a vagoanelor de pe linia cu ecartament larg, pe linia cu ecartament normal.

Astfel, vagoanele cu cereale din Ucraina intră direct în Siloz pe linia cu ecartament larg, iar din Siloz pleacă garniturile încărcate cu cereale, pe linia cu ecartament normal”, transmite CFR Infrastructură.

Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru, „activiștii civici” ai presei buzoiene, plagiază pe rupte zeci de articole de pe website-urile românești

2
Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru

Scriam aici, în urmă cu o săptămână, că Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru, cei doi troli poponeți ai presei buzoiene, cu cele câteva cuvinte din dotare, nu au cum să scrie o anchetă despre subsemnatul. Ar fi putut cu o condiție: să existe un alt articol similar pe net, iar ăștia să-l copieze, schimbându-i doar datele. Că, în fapt, sunt convins că cei doi doar „desemnează” cu degetul niște „comentarii” pe care mintea lor de gorile nespălate le cacă peste noapte pe diferite bloguri ori site-uri de socializare și atât. Deoarece „deștepți” ca noaptea, după cum am auzit că ar fi, și neștiind decât cum să frece pixul, nu să și scrie, nu văd cum ar putea trudi nopți întregi să închege coerent, cu cele câteva fraze care le alcătuiesc vocabularul, vreo anchetă în care să pună cap la cap vreo aberație despre subsemnatul.

Vlad Ștefan Orjan, Sebastian Silvestru și „armata de troli a Buzăului”

Nu credeam că o să vină o zi în viața mea în care să-i dau dreptate lui Constantin Toma, dar azi nu pot decât să-mi scot pălăria în fața primarului Buzăului pentru modul în care i-a catalogat pe poponeții Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru.

Prost, prost, dar primarul Constantin Toma, având un tereacă la ușă, i-a mirosit de la distanță pe acești noi tereacă! Poponeții ăștia nici măcar niște poponeți adevărați nu pot să fie, popa Negoiță având cât de cât oarece stil, pe când ăștia…
Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru
Vezi articolul aici
Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru
Vezi articolul aici

Apropo, bă, analfabeților… Mor, nu alta, de curiozitate… Luați ceva (magneziu – cannabis – lecitină) înainte de a vă apuca de copiuțe? Că, de, e o muncă titanică, pe măsura unor poponeți ca voi, să schimbați numele protagoniștilor și câteva date din cuprinsul articolelor la care au trudit alții (vezi aici)!

Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru

Zău, mă prăpădesc de râs când văd că până și mesajele trimise lui Toma le-ați copiat! Ce, bă, era așa de greu să „creați” și voi măcar, acolo, un biet mesaj?

Citește și: Geană Harry Florin, activistul civic de la gura de canal Curaj TV, își continuă șantajul la adresa scriitorului George Lixandru! „Mi-a murit câinele o să te găsesc și-o să te bag în cotețul lui homles”, amenință activistul analfabet Harry Geană

Altfel, bă, Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru, vă spun sincer că am o mână bună la dezvăluiri.

În 2014, după o serie de astfel de dezvăluiri, am făcut greva foamei împotriva unui penal aflat la pupitrul CJ Buzău.
După două săptămâni, a fost arestat.
În 2016 scriam un articol despre niște „ziariști” exact ca voi: cei de la „atac de Buzău”. Am demonstrat într-un articol cum javrele astea, protejate de penalul Boșcodeală și prietene tot cu niște pițigoi, tăiau și spânzurau în materie de „dreptate” în cel mai roșu județ din istoria României.
După câteva săptămâni au fost arestați.

Iată că azi sunt în plină documentare despre niște hoți, troli și șantajiști ca voi…

Altfel, ce să vă mai zic, bă, plagiatorilor… Sunt un admirator al capacității oamenilor care lucrează în mass media de a nu masca lucrurile care le sunt reproșate. Voi, însă, n-aveți subtilități. N-aveți nicio treabă. N-aveți decât bani negri proveniți din șantaj și din strana bancară (sic!) a unui popă corupt. Mulți. Totuși, am o minimă pretenție când privesc spre voi. Nu fiți, bă, evidenți! E nevoie de o minimă inspirație intuitivă să înțelegeți sub ce paradigmă vă desfășurați. Instinctiv, sunteți catalogați ca fiind niște nulități care „promovează” tot nonvaloarea. Şi asta sunteți și faceți. Dacă vreți să fiți profesioniști, fiți, bă, voi înșivă, nu mințind, calomniind și furând, deoarece oricum ați întoarce-o, plagiatul tot un furt rămâne. Și nu mai îmbrăcați pielea de oaie a unui lup-popă de căcat! Măcar, mințiți-mă frumos! Ca cititor și creator de presă în Buzăul ăsta ermetic pesedizat, m-am săturat de mincinoși amatori și de impostori. Apoi, istoria, dacă va fi cazul, vă va consemna așa cum sunteți, cu bune și rele, nu așa cum vreți voi să vă arătați opiniei publice, călare pe niște cai albi. Altfel, dacă voi sunteți „viitorul” presei buzoiene, atunci vai mama lui de Buzău!
Dacă nu vreți să acceptați aceste sfaturi, luați-vă doza de magneziu – cannabis – lecitină și stați în stand by! Fericirea supremă este aproape!

PS

Nu încercați să vă ștergeți urmele. Articolele incriminate au fost salvate într-o arhivă PDF, pentru că la capacitățile voastre – vorba lui Moromete – sunt convins că ăsta ar fi primul lucru pe care ar urma să-l faceți!

PSS

Așteptăm decizia lui Paul Iulius Negoiță. Să vedem dacă moralitatea acestuia este una a unui slujitor al Domnului ori una a unui politician de duzină…

ÎN CURÎND, DOUĂ ARTICOLE DE EXCEPȚIE ÎN EXPRESS SUD-EST!