vineri, 15 ianuarie, 2021
-1.2 C
Buzău
vineri, 15 ianuarie, 2021
-1.2 C
Buzău
Dezvăluiri GEORGE SIMION...

GEORGE SIMION și AUR-ul serviciilor de informații

Securiștii n-or muritu', doar un pic s-or hodinitu'... Și unde s-or hodinitu', numa' AUR o-nfloritu'!

SPECIAL

GEORGE SIMION și AUR, ascensiune fulminantă, în doar două luni, de la 0,77% la 9%. O astfel de creștere explozivă a unui partid politic NU a mai fost întâlnită niciodată în istoria post-decembristă. Deci cei care n-au auzit de AUR, n-au auzit pentru că până în seara zilei de 6 decembrie n-a existat din punct de vedere politic. O explicație despre această ascensiune fulminantă, cât și indicii despre implicarea în această așa zisă afacere a serviciilor speciale românești, dar și a celor rusești, găsim într-un articol pe SPOT MEDIA al jurnalistului Emilian Isăilă.

E normal ca mulți oameni să fie intrigați de scorul obținut de țigănușul unionist George Simion și partidul său AUR (Alianța pentru Unirea Românilor). E o formațiune nouă care a strâns 500.000 de voturi la cele mai apăsătoare alegeri parlamentare de după 1990, desfășurate în mijlocul unei crize sanitare globale.

AUR este un partid care nu exista în urmă cu jumătate de an, iar acum e o formațiune extremistă, menită să pună în discuție democrația din România, apartenența la NATO și la Uniunea Europeană și care va controla mai mult de 10% din Parlament.

AUR apare în urmă cu șase luni în mediul online. Este o creație născută pe platforme sociale ca Facebook și YouTube

„La mijlocul anului trecut, vrând să am o antenă în afara bulei, am fost băgat în grupuri obișnuite din orașe de provincie din Ardeal (mi se părea mai interesant acolo, pentru că era mai multiconfesional). Nici urmă de AUR, până pe la mijlocul anului acesta. Când au apărut brusc”, a scris pe pagina sa de Facebook, a doua zi după alegerile parlamentare, Șerban Alexandrescu, partener Headvertising, specialist în comunicare. 

„Senzația mea, la vremea respectivă, a fost că foarte mulți postaci (până atunci pro-PSD) au fost brusc re-rutați către AUR.

Conturi care publicau 10 postări anti-PNL pe zi și rar de tot câte una sau două vag favorabile PSD, plus 2-3 nostalgice – ce bine era în comunism, Ceaușescu, un băiat mișto, aveam slujbe și eram respectați (pe plan) mondial – peste noapte au devenit fervent și intens pro AUR”, a explicat Șerban Alexandrescu, descriind amestecul temelor și persoanele către care erau îndreptate postările respective. 

„Repet, nu e vorba de oameni obișnuiți, ci de conturi cu minim 7 postări zilnice, din acelea cu 5 like-uri pe post… pentru că e vorba de reach-ul de pe grupurile uriașe (de Facebook), și nu de interacțiune. Mă tot întrebam unde se duce toată informația aia… Ei bine, … am aflat”, a concluzionat Șerban Alexandrescu, Headvertising.

Modul de operare atât de comun Rusiei a atras atenția

Strategia descrisă mai sus arată că această formațiune a fost “ajutată” să capete tracțiune, să strângă adepți pe rețelele sociale, folosindu-se rețeta clasică, marca FSB, cea a fabricii de troli.

Acesta e motivul pentru care mulți jurnaliști și experți în comunicare au spus că în spatele AUR sunt reprezentanți ai Rusiei. E un mod de operare pe rețele sociale care a debutat în campania pentru Brexit, a continuat în cea a lui Donald Trump, a dus la formarea mișcării italiene 5 Stele și a multor alte formațiuni populiste din Europa.

Imagine postată pe contul de Facebook al AUR și care însoțește un mesaj în care formațiunea se luptă cu „presa” sistemului. O astfel de retorică prin care se creează inamici imaginari seamănă mult cu postările generate de fabricile de troli – Foto: Facebook/AUR

Discursul AUR este unul profund anti rusesc, dar asta nu ar trebui să păcălească pe nimeni.

Este cea mai la îndemână strategie folosită de serviciile secrete pentru a ascunde un agent de influență.

George Simion, un fel de iurieroșca

Mulți au uitat de Iurie Roșca, o stea a politicii din Republica Moldova, unionist convins în anii ’90, luat în brațe și susținut de clasa politică de la București, care s-a dovedit a fi în realitate un propagandist al Kremlinului. Profilul lui seamănă mult cu cel al lui George Simion, liderul AUR. 

“Moldova, națiune în care politologic vorbind, trăiesc moldoveni, trebuie să fie o zonă de pacificare și cooperare între România și Rusia. Roșca este astăzi împotriva votului direct și repetă obsesiv că democrația de masă e un sistem politic al minciunii”, scrie acesta într-o carte lansată în România în martie 2020, conform Pressone.ro.

“Ce vrem noi de fapt? Să fim mai bine mâna LGBT-ului decât mâna Moscovei? E mai important să protejăm copiii de LGBT, să fim categorici împotriva lui Soros în acest război nevăzut. S-a terminat cu stânga politică, dreapta, social-democrație… acum este noi vs. ei!”, a spus Iurie Roșca la lansarea cărții pentru ca în final să susţină că “Putin e un cruciat” al zilelor noastre, conform sursei citate.

Strategia Kremlinului n-a fost niciodată să creeze o mișcare pro-Rusia în România, ci una anti-UE și anti-NATO

În afară de subiectul Rusia, discursul liderilor AUR și programul politic al formațiunii rimează perfect cu discursul Sputnik. Iar strategia Kremlinului nu a fost niciodată să creeze în România o mișcare pro-Rusia, ci să creeze o mișcare anti Uniunea Europeană și anti-NATO.

“Scopul propagandei ruse este de a slăbi Uniunea Europeană prin polarizarea societății în interiorul statelor membre individuale”, se arată într-un studiu publicat de Institutul Carnegie Europe despre obiectivele Kremlinului în raport cu statele membre UE.

“Cel mai adesea, postările pe rețelele sociale (Twitter, Facebook, Telegram) și alte platforme online (YouTube, Google) pun sub semnul întrebării legitimitatea democratică a UE și abordează subiecte sensibile în dezbaterile publice, cum ar fi migrația, suveranitatea națională și valorile.

Canalele și strategiile de dezinformare pe care le utilizează depind de țara țintă și de grupul țintă al mesajului lor, iar eficacitatea acestuia depinde de abilitatea societăților respective de a contracara informațiile, manipularea și provocarea.

Cu diferitele sale metode și canale, dezinformarea rusă rămâne un instrument puternic pentru contestarea ordinii în Europa”, scrie Agnieszka Legucka, cercetător al Institutului Polonez de Afaceri Interne, în studiul citat, publicat de Carnegie Europe.

Mădălin Hodor: George Simion a fost folosit o perioadă de SIE

Pe de altă parte, Mădălin Hodor, cercetător CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității) și istoric, scrie că între AUR și propaganda rusă nu există nicio legătură, iar că o parte dintre analiștii politici și jurnaliști au venit cu această teorie pentru a găsi rapid o explicație succesului electoral al AUR.

„Dacă nu te-ai fi grăbit să scrii și să iei primul link de pe Google, ai fi aflat că băiatul ăsta, (George) Simion, care e doar un golănete aproximativ, a fost folosit o perioadă în jocurile operative ale SIE (Serviciul de Informații Externe) în Republica Moldova, pe vremea când se făceau mari strategii la București cu privire la această chestiune… de s-a ales praful de ele.

Cu Plahotniuc, dacă ați auzit de el. De unde (și) voturile pentru AUR (venite) de la frații moldoveni și de unde și interdicția respectivului de a mai călca pe acolo. Deci are Putin legătură cu AUR câte șanse sunt să ne luăm AUR-ul înapoi de la ruși”, a scris Mădălin Hodor pe pagina sa de Facebook. 

AUR, un amestec de dacopatism, naționalism, legionarism și fanatism religios

În ciuda acestor contradicții evidente, mișcarea extremistă AUR e construită cu instrumente de propagandă care seamănă mult cu cele folosite de Moscova, fiind indicii că evoluția mișcării a fost accelerată de agenți ai serviciilor de informații.

AUR e un rezultat al anilor de propagandă dacopată, naționalism, legionarism și fanatism religios. Terenul era pregătit de ani de zile de bombardamentul constant cu fake news și propagandă.

Epidemia de coronavirus a funcționat ca un liant pentru toate frustrările acumulate ale unor indivizi dezamăgiți de clasa politică și care au văzut în măsurile de protecție împotriva epidemiei un atentat la adresa libertății individuale.

A fost greșit să-și imagineze cineva că milioanele de susținători ai lui Vadim și Funar au dispărut în neant.

Mai degrabă, a fost invers, au ieșit din scenă actorii, ideile și susținătorii le-au supraviețuit, iar acum au fost împachetați într-o versiunea nouă, strălucitoare, printr-o campanie fulger pe Facebook, YouTube și Instagram.

Omul potrivit, la locul potrivit

Programul electoral al formațiunii, care se intitulează “România are proiect de țară” și este semnat de George Simion, președintele partidului, e un amestec ciudat de eseu personal cu program politic.

“Puteam să mor acolo dacă mă opuneam mai mult sau vreunul dintre ei era beat sau avea vreun cuțit la el. Puține dăți în viață m-am simțit atât de neputincios, fizic, să fac ceva, de mai multe ori am fost blocat de zidurile astea puse de sistem în calea realizării idealurilor pentru care luptăm”, a scris Simion, rememorând confruntarea cu etnici maghiari de la cimitirul din Valea Uzului, episod în urma căruia actualul lider AUR devine cunoscut în grupurile naționalist-extremiste.

De la eseul personal trece la obiective politice de genul: “Vom împiedica mall-ul și cultura lui să țină loc de educație pentru copiii noștri”, scrie noua vedetă a patriotismului românesc în broșura electorală intitulată “România are proiect de țară”.

Deși pare că a apărut de nicăieri, George Simion a fost mereu, în ultimul deceniu, în prima linie a confruntărilor și a protestelor violente în care a servit, într-un fel sau altul, interesul imediat al Rusiei în raport cu Republica Moldova.

George Simion și marșul pentru Igor Dodon

Un episod ciudat se petrece cu o săptămână înainte de primele alegeri prezidențiale din Republica Moldova, 30 octombrie 2016, când George Simion, liderul Alianței 2012 de atunci, organizează un marș al unirii în mijlocul campaniei electorale, spulberând șansele Maiei Sandu și ajutându-l indirect pe Igor Dodon, omul Moscovei să câștige alegerile.

“Nu înțeleg de ce exact în acest moment avem această intensificare a acțiunilor unioniste în Republica Moldova. Mi se pare cumva că Simion și cei din jurul lui au apărut de nicăieri și brusc au devenit actori centrali ai scenei politice. Ideea lor de unificare cu paru’ mi se pare extrem de periculoasă…”, a comentat la acea vreme Iulian Fota, analist politic, fost consilier prezidențial.

Trebuie subliniat că și atunci, ca și acum, George Simion apare, cumva, de nicăieri, brusc și cu forță. S-a întâmplat la Chișinău, în octombrie 2016, s-a întâmplat la Valea Uzului, în iunie 2019, s-a întâmplat la București, în decembrie 2020.

AUR n-a existat la alegerile locale

Cea mai mare anomalie în legătură cu AUR și scorul electoral obținut e că a crescut de la 0.77%, adică 56.286 de voturi obținute la alegerile locale din 27 septembrie (scor politic, adică voturi pentru consiliile județene), la 8,7%, adică 515.000 de voturi la alegerile parlamentare.

O astfel de creștere explozivă a unui partid politic în doar două luni nu a mai fost întâlnită niciodată în istoria post-decembristă. Deci cei care n-au auzit de AUR n-au auzit pentru că până în seara zilei de 6 decembrie n-a existat din punct de vedere politic. 

E un partid apărut din neant, iar asta îngrijorează deja mulți oameni aflați în diverse poziții din statul român.

Campanie uriașă pe rețelele sociale

Nu spune nimeni că votanții AUR nu există sau că a fost o fraudă electorală. Așa cum arătam mai sus, într-o perioadă scurtă de timp, sute de mii de oameni cu profil adecvat, naționaliști, conspiraționiști, militanți anti mască, nostalgici ai regimului comunist, rasiști, toți au fost bombardați cu mesaje perfect țintite pe rețelele sociale, dar și direct printr-o campanie uriașă de distribuit materiale electorale, astfel încât s-a reușit o mobilizare suficientă pentru ca AUR să primească suficiente voturi și să intre în Parlament.  

Un singur eveniment major s-a petrecut în această perioadă care ar fi putut declanșa o acțiune de o asemenea anvergură și care are legătură cu trecutul lui George Simion, cu România, Rusia și Republica Moldova – Maia Sandu, un lider pro-european, câștigă alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Vladimir Putin, între turul unu și doi al alegerilor din Moldova, amenință că nu acceptă „intervenția” forțelor străine în zonele de influență rusești – Foto: Hepta.ro

„Încercările de a impune din afară anumite decizii Belarusului, Kîrgîzstanului sau Moldovei sunt inacceptabile, aceste țări trebuie să-și determine în mod independent situația”, a declarat Vladimir Putin în data de 11 noiembrie, cu patru zile înainte ca Maia Sandu să câștige confruntarea cu Igor Dodon din Republica Moldova.

GEORGE SIMION și AUR, o creație a agențiilor de informații din România?

Pe de altă parte, analistul Iulian Fota, cel care în urmă cu patru ani a observat alături de alți comentatori politici și jurnaliști comportamentul ciudat al lui George Simion, de această dată sugerează că AUR este o creație a agențiilor de informații din România.

„AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești. Românești! Din țară și din străinătate, dar românești”, a scris Iulian Fota pe pagina sa de Facebook.

Dar ca o replică la mai multe opinii exprimate în sensul celei a lui Iulian Fota, cum că AUR e o creație a agențiilor de informații românești, Sorin Ioniță, Expert Forum, care a derulat multe proiecte neguvernamentale de democratizare a Republicii Moldova, se întreabă ce agenție românească de informații ar putea fi implicată fără ca liderii politici să afle ceva și să fie luați prin surprindere de ascensiunea fulgerătoare a AUR:

„Cine mai exact? Predoiu-SIE (Silviu Predoiu, fost șef SIE, a devenit consilierul președintelui Pro România – n.red.) a dat chix cu Ponta; iar dacă e SRI, cum puteau să nu afle Dîncu şi chiar Ciolacu de schemă?

Ceva nu se leagă aici. Ori sunt mai multe găști prin serviciile astea decât bănuim noi și deci ajungem la străvechea vorbă a lui Geoană, că nu mai știu nici ei care pe unde sunt?”

CONSENS

Așadar, există un consens printre jurnaliști, experți și comentatorii politici că această ascensiune e rezultatul unei operațiuni de anvergură, în care s-au folosit resurse uriașe, dar discuțiile contradictorii apar când vine vorba despre ce organizație ar putea s-o desfășoare.

Altfel, nu ne rămâne decât să credem AUR a ajuns în Parlament într-un mod miraculos, convingând în doar două luni peste 500.000 de cetățeni români din țară și din străinătate că această formațiune politică îi reprezintă.

Evoluția AUR în viitorul apropiat va face lumină în ce privește adevărații patroni ai acestei mișcări politice și nu putem decât să sperăm că nu va fi prea târziu pentru democrația din România. 

Dacă vă plac materialele publicate, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
23,879,744
398,479
14,116,882
9,364,383
India
10,540,365
152,068
10,173,747
214,550
Brazil
8,326,115
207,160
7,339,703
779,252
Russia
3,520,531
64,495
2,909,680
546,356
UK
3,316,019
87,295
1,406,967
1,821,757
France
2,851,670
69,313
206,802
2,575,555
Turkey
2,373,115
23,664
2,246,047
103,404
Italy
2,336,279
80,848
1,694,051
561,380
Spain
2,211,967
53,079
0
2,158,888
Germany
2,008,270
45,745
1,641,200
321,325
Colombia
1,849,101
47,491
1,683,835
117,775
Argentina
1,770,715
45,125
1,549,490
176,100
Mexico
1,588,369
137,916
1,185,621
264,832
Poland
1,422,320
32,844
1,164,650
224,826
Iran
1,318,295
56,621
1,107,011
154,663
South Africa
1,296,806
35,852
1,049,740
211,214
Ukraine
1,146,963
20,542
847,391
279,030
Peru
1,048,662
38,564
976,202
33,896
Netherlands
901,696
12,868
0
888,828
Indonesia
882,418
25,484
718,696
138,238
Czechia
874,605
14,029
717,569
143,007
Canada
691,891
17,638
596,780
77,473
Romania
688,270
17,098
618,673
52,499
Belgium
672,886
20,294
46,417
606,175
Chile
661,180
17,369
617,372
26,439
Iraq
606,991
12,932
565,889
28,170
Israel
535,049
3,910
453,358
77,781
Portugal
528,469
8,543
394,065
125,861
Bangladesh
526,485
7,862
471,123
47,500
Sweden
523,486
10,323
0
513,163
Pakistan
514,338
10,863
469,306
34,169
Philippines
496,646
9,876
459,737
27,033
Switzerland
495,228
8,641
317,600
168,987
Morocco
456,334
7,854
431,167
17,313
Austria
390,788
6,987
365,214
18,587
Serbia
369,823
3,708
31,536
334,579
Saudi Arabia
364,613
6,313
356,382
1,918
Hungary
349,149
11,177
225,021
112,951
Jordan
312,851
4,121
295,705
13,025
Japan
309,214
4,315
238,467
66,432
Panama
291,285
4,651
230,702
55,932
Nepal
266,816
1,948
260,567
4,301
UAE
246,376
733
218,988
26,655
Georgia
245,789
2,893
229,196
13,700
Lebanon
237,132
1,781
147,746
87,605
Azerbaijan
226,549
2,983
213,773
9,793
Ecuador
226,002
14,246
193,581
18,175
Croatia
223,812
4,550
214,609
4,653
Belarus
221,604
1,564
204,500
15,540
Slovakia
220,707
3,362
163,323
54,022
Bulgaria
210,951
8,396
150,370
52,185
Dominican Republic
188,969
2,432
140,931
45,606
Denmark
187,320
1,720
165,166
20,434
Costa Rica
183,242
2,401
140,573
40,268
Bolivia
181,016
9,530
141,736
29,750
Tunisia
170,895
5,478
124,610
40,807
Kazakhstan
166,146
2,349
151,838
11,959
Lithuania
165,560
2,376
100,495
62,689
Armenia
163,972
2,974
152,320
8,678
Ireland
163,057
2,488
23,364
137,205
Kuwait
156,964
947
150,329
5,688
Egypt
153,741
8,421
121,072
24,248
Moldova
152,263
3,228
141,975
7,060
Palestine
151,142
1,687
137,648
11,807
Malaysia
151,066
586
115,227
35,253
Greece
147,860
5,421
9,989
132,450
Slovenia
146,956
3,121
120,894
22,941
Guatemala
146,937
5,151
133,082
8,704
Qatar
146,885
246
143,435
3,204
Myanmar
133,378
2,926
116,610
13,842
Honduras
131,963
3,335
59,963
68,665
Oman
131,264
1,509
123,593
6,162
Ethiopia
129,922
2,008
114,749
13,165
Paraguay
119,640
2,466
94,983
22,191
Venezuela
118,415
1,090
111,999
5,326
Bosnia
117,011
4,411
84,650
27,950
Libyan Arab Jamahiriya
108,017
1,651
85,068
21,298
Nigeria
105,478
1,405
83,830
20,243
Algeria
103,127
2,822
69,992
30,313
Kenya
98,859
1,726
82,195
14,938
Bahrain
96,812
356
93,329
3,127
China
87,988
4,635
82,352
1,001
Macedonia
87,986
2,672
69,137
16,177
Kyrgyzstan
82,857
1,381
78,715
2,761
Uzbekistan
77,845
619
76,335
891
S. Korea
71,241
1,217
56,536
13,488
Albania
65,994
1,261
39,246
25,487
Singapore
59,059
29
58,771
259
Norway
58,004
517
46,611
10,876
Ghana
56,981
341
55,236
1,404
Montenegro
54,316
740
43,940
9,636
Latvia
54,066
935
40,971
12,160
Afghanistan
53,938
2,336
45,434
6,168
Sri Lanka
51,219
251
44,259
6,709
El Salvador
50,157
1,469
44,304
4,384
Luxembourg
48,630
549
45,654
2,427
Finland
39,911
618
31,000
8,293
Uganda
38,085
304
13,083
24,698
Estonia
36,096
316
25,553
10,227
Zambia
34,278
527
24,105
9,646
Uruguay
29,989
280
21,685
8,024
Namibia
29,570
275
25,845
3,450
Australia
28,665
909
25,880
1,876
Cyprus
28,124
163
2,057
25,904
Cameroon
27,336
451
24,892
1,993
Sudan
25,730
1,576
15,240
8,914
Zimbabwe
25,368
636
14,714
10,018
Côte d'Ivoire
24,578
140
22,856
1,582
Mozambique
24,269
211
18,352
5,706
Senegal
22,396
506
18,908
2,982
DRC
20,556
628
14,774
5,154
Angola
18,613
425
16,008
2,180
Madagascar
18,001
267
17,447
287
French Polynesia
17,590
126
4,842
12,622
Botswana
17,365
71
13,519
3,775
Cuba
17,096
162
12,942
3,992
Mauritania
15,893
396
14,222
1,275
Malta
15,272
236
12,393
2,643
French Guiana
14,654
74
9,995
4,585
Maldives
14,325
49
13,463
813
Guinea
14,065
81
13,318
666
Jamaica
13,992
323
11,630
2,039
Tajikistan
13,308
90
13,218
0
Syrian Arab Republic
12,760
809
6,329
5,622
Cabo Verde
12,664
115
11,989
560
Swaziland
12,327
335
8,076
3,916
Belize
11,456
280
10,641
535
Thailand
11,450
69
8,288
3,093
Haiti
10,635
238
8,903
1,494
Malawi
10,494
285
5,905
4,304
Rwanda
10,316
133
6,974
3,209
Gabon
9,819
66
9,597
156
Hong Kong
9,453
161
8,684
608
Réunion
9,446
45
9,053
348
Andorra
8,946
88
8,116
742
Guadeloupe
8,886
154
2,242
6,490
Burkina Faso
8,809
97
6,877
1,835
Bahamas
8,021
175
6,507
1,339
Mali
7,759
305
5,414
2,040
Trinidad and Tobago
7,320
130
6,896
294
Suriname
7,300
139
6,543
618
Congo
7,160
112
5,846
1,202
Guyana
6,745
170
6,068
507
Mayotte
6,611
58
2,964
3,589
Lesotho
6,356
89
1,621
4,646
Aruba
6,296
52
5,662
582
Martinique
6,263
44
98
6,121
Nicaragua
6,152
167
4,225
1,760
Iceland
5,956
29
5,767
160
Djibouti
5,900
61
5,813
26
Equatorial Guinea
5,316
86
5,169
61
Central African Republic
4,973
63
4,885
25
Somalia
4,744
130
3,666
948
Curaçao
4,498
19
4,208
271
Togo
4,165
73
3,704
388
Niger
4,058
137
2,750
1,171
Gambia
3,893
126
3,689
78
South Sudan
3,670
63
3,181
426
Gibraltar
3,575
30
2,432
1,113
Benin
3,413
46
3,222
145
Channel Islands
3,337
76
2,997
264
Sierra Leone
2,933
77
2,025
831
Chad
2,773
110
2,073
590
San Marino
2,767
65
2,430
272
Guinea-Bissau
2,478
45
2,400
33
Liechtenstein
2,378
49
2,264
65
New Zealand
2,246
25
2,145
76
Yemen
2,110
612
1,419
79
Liberia
1,882
84
1,701
97
Eritrea
1,877
6
1,073
798
Sint Maarten
1,629
27
1,478
124
Vietnam
1,536
35
1,380
121
Mongolia
1,491
2
909
580
Comoros
1,413
38
1,011
364
Monaco
1,145
7
947
191
Sao Tome and Principe
1,125
17
993
115
Burundi
1,103
2
773
328
Saint Martin
1,076
12
855
209
Barbados
1,036
7
493
536
Turks and Caicos Islands
1,030
6
847
177
Taiwan
843
7
741
95
Bhutan
837
1
533
303
Papua New Guinea
834
9
755
70
Diamond Princess
712
13
699
0
Bermuda
667
12
571
84
Seychelles
656
1
460
195
Faroe Islands
648
1
626
21
Mauritius
547
10
516
21
Saint Lucia
543
6
321
216
Tanzania
509
21
183
305
Cambodia
426
0
381
45
Isle of Man
418
25
354
39
Saint Vincent and the Grenadines
388
0
106
282
Cayman Islands
368
2
326
40
St. Barth
251
1
172
78
Caribbean Netherlands
249
3
181
65
Antigua and Barbuda
184
6
156
22
Brunei
174
3
168
3
Grenada
132
1
123
8
British Virgin Islands
114
1
95
18
Dominica
109
0
101
8
Fiji
53
2
47
4
Timor-Leste
51
0
45
6
Macao
46
0
46
0
Lao People's Democratic Republic
41
0
41
0
New Caledonia
40
0
40
0
Saint Kitts and Nevis
34
0
31
3
Falkland Islands (Malvinas)
32
0
27
5
Greenland
30
0
29
1
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Solomon Islands
17
0
10
7
Saint Pierre Miquelon
16
0
16
0
Anguilla
15
0
13
2
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
7
0
Wallis and Futuna
4
0
1
3
Marshall Islands
4
0
4
0
Samoa
2
0
2
0
Micronesia
1
0
0
1
Vanuatu
1
0
1
0
Updated on 15 January 2021 18:50
- Advertisement -