vineri, 15 ianuarie, 2021
-1.2 C
Buzău
vineri, 15 ianuarie, 2021
-1.2 C
Buzău
Dezvăluiri Francisc Tobă,...

Francisc Tobă, teroristul de AUR

Ce-am semănat și ce-am cules. N-am scăpat nici de dracu', ba chiar ne-am pricopsit și cu tac'su!

SPECIAL

Azi e deputat AUR. În urmă cu ceva vreme, ca PSD-ist de rit vechi, Francisc Tobă a fondat STS, serviciul care a numărat voturile alegerilor de ieri.

Nu cred că există ziarist vechi în România care să nu aibă urechea zgâriată la auzul acestui nume: Francisc Tobă. Personajul macabru este unul dintre participanții activi la crimele din Decembrie 1989 de la Sibiu. A fost făcut scăpat de pedeapsa cuvenită cu închisoarea de procurorul de tip KGB-ist Dan Voinea, groparul Dosarului Revoluției, printr-o instrumentare voit viciată, după părerea mea. De abia în 1999 a ajuns în instanță dosarul care privea uciderea a 99 de români la Sibiu, unii în chinuri sadice, adevărate crime contra umanității. care se adaugă celor aproape 200 de răniți și sutelor de cazuri de tortură și lipsire de libertate. Între inculpați, căpitanul Francisc Tobă. Azi, lt. colonel în rezervă și deputat al partidului „anti-sistem” AUR, Nr. 1 pe listă pentru Camera Deputaților, la Brașov.

Francisc Tobă

Citește și: Diana Șoșoacă, viitor senator al partidului pro-rus AUR, este unul dintre cei mai înverșunați militanți împotriva măsurilor anti-Covid: „I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă!”

Dosarul din 1999 a fost întors la Parchetul Militar pentru grave vicii de procedură, după care, în 2010, a fost clasat. Între vicii, parchetagii militari plasaseră în locul unui mort o persoană în viață. Asta îi permite și azi lui Tobă să râdă, cu cinism, de judecata neînfăptuită. Însă adevărul este cunoscut de orice ziarist care a investigat Dosarele Revoluției.

Colegul nostru de la ZIUA și EVZ, Roland Cătălin Pena, a redat chiar și declarațiile soției unuia dintre cei uciși de Francisc Tobă, candidatul AUR: 

„Sunt soția sg. Maj. Onișor Traian Viorel, din Inspectoratul Sibiu, care în noaptea de 22-23.12.1989, în timp ce era internat la Spitalul Militar Sibiu, secția Chirurgie, internarea survenind în urma rănirii sale prin împușcare, a fost împușcat mortal alături de alți participanți de cpt. Francisc Tobă, care se autointitula comandant al acestui spital. Cunosc faptul că deși acesta a fost trimis în judecată, ulterior, după ce instanța a restituit cauza, procurorii militari din cadrul Secției Parchetelor Militare au clasat cauza pe motiv că ar fi intervenit prescripția răspunderii penale. Am studiat anumite hotărâri CEDO și am constatat că în astfel de cauze faptele nu se pot prescrie…”.O să redam mai jos un număr din aceste declarații ale cele mai teribile crime nejudecate nici azi din istoria recentă a României.

Dar până la ele, am de notat doar atât, pentru cei duși de nas de intelectualii puși în vitrina AUR mai ceva ca în Cartierul Roșu din Amsterdam, pentru a le lua ochii naivilor:

Candidatul partidului „anti-sistem” AUR Francisc Tobă, dincolo de faptul că este implicat în crimele din 1989, este și PĂRINTELE FONDATOR al SERVICIULUI DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE – STS, serviciul care va organiza și număra de fapt voturile din Alegerile Parlamentare de pe 6 decembrie 2020.

Francisc Tobă

Fostul deputat al partidului lui Ion Iliescu-KGB, FSN-FDSN, ulterior PDSR-PSD, după ce a înființat STS-ul prin Legea creată formal de el, și-a angajat soția, Daniela Iuliana Tobă (foto mai jos) ca șefă a Biroului de Presă al STS. Deși se prezintă divorțat de aceasta, cei doi conduc împreună o asociație cu numele de Semper Fidelis, unde între membri de onoare se numără Dumitru Prunariu (i-am amintit numele pentru cunoscători) și generalul Mircea Chelaru, la rândul lui candidat AUR în Arges. Numele lui Tobă este legat și de o construcție masonică-PSD-istă din Sibiu, într-un articol despre Klaus Iohannis. Un alt general participant la crimele din decembrie 1989, de data aceasta la Timișoara, generalul Nicolae Roman, este candidat AUR la Buzău.

Citește și: Cine este Oana Lovin, apriga contestatară a sparanghelului de la recentele proteste din Piața Victoriei. Noaptea – videochatistă care se mângâie live pe bani…

Divorțata soție a lui Francisc Tobă, fosta purtătoare de cuvânt a STS, nu pare să țină cont de acest statut de dublă fostă în cadrul campaniei electorale, pe pagina ei de Facebook de azi (care poarta in link denumirea de proiect.semperfidelis) regăsindu-se o filmare în direct a co-președintelui AUR George Simion care, pentru a-și consolida imaginea anti-sistem, a contestat deja fraudarea alegerilor nedesfășurate în fața sediului… STS, serviciul al cărui fondator se află în capul la lista AUR din Brașov.

Partea vomitoasă a imposturii AUR este că George Simion și-a făcut un titlu de glorie mărșăluind în luna decembrie an de an, cot la cot cu Doru Mărieș de la Asociația 21 Decembrie, și urlând pe străzile din București „Eroii nu mor”. Din păcate eroii au murit iar criminalii lor sunt azi la braț cu „noul golan” de stadioane.

Francisc Tobă

Pentru naivi, sperăm ca măcar capturile foto și link-urile prin care pot cerceta singuri cele afirmate aici să îi ajute.

Fără alte comentarii reproduc materialul jurnalistului Razvan Zamfir salvat de românul din New York Marius Mina pe blogul său, despre cel care a transformat prin lege fosta Unitate „R” a Securității în Serviciul de Telecomunicații Speciale, urmat de declarațiile privind crimele din 1989 publicate de Cătălin Pena

STS lui Francisc Tobă: SPIONI, TACÂM, SEX

Inventat printr-o lege din 1996, STS n-a fost niciodata, in mod autentic, un subiect de dezbatere. Mereu intr-un plan secund al raspunderii si al atentiei publice, Serviciul n-a starnit curiozitatea publica decat sporadic si superficial, in momentele cheie ale implicarii sale in actiuni politice.

Se stie, spre exemplu, ca a fost infiintat concentrand militari alesi pe spranceana din randul ofiterilor ingineri „siguri” rasfirati prin toate unitatile din tara. De fapt, nu intamplator, chiar initiatorul legii 92/1996, legea STS, este un ofiter-inginer specializat in rachete: colonelul Francisc Toba. Trecut in rezerva cu gradul de maior, Francisc Toba a intrat in Parlament ca deputat PDSR, fireste, si, intre 1992-1996 a construit o serie de legi cu bataie lunga in domeniul sigurantei nationale. Cea mai importanta dintre acestea, cea mai vizibila, e legea 92/1996 de infiintare a Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Citește  și: Răul cel mai nimic. Ori despre cea mai ciudată, dar și penibilă campanie electorală, dar și despre politicieni care își bagă țeava în orice zăcământ: de tineri, de mână de lucru ieftină, de gaze, de votanți guguștiuci neinformați

Fost ofiter in Sibiu (capitan la UM 01598 Marsa), acolo unde in decembrie 1989 a ordonat sechestrarea a peste 500 de persoane, fiind si anchetat in dosarul inca neclar al crimelor petrecute, colonelul Toba n-a avut una dintre cele mai spectaculoase cariere politice. De fapt, cu exceptia mandatului de parlamentar si a unei scurte perioade in care a fost consilierul prim-ministrului Adrian Nastase pe probleme de securitate nationala, Francisc Toba n-a fost foarte vizibil in politica de stat sau in partid.  De fapt, dupa promulgarea legii al carei initator a fost, maiorul in rezerva Toba pleaca pentru un an la Viena, in calitate de consilier diplomatic in cadrul Misiunii Permanente de pe langa OSCE.

Daca in guvernarea PSD Toba fost director general al Romaero, in era post-Nastase, aparent desprins de sistem, colonelul Toba s-a dedicat „societatii civile”, unde a condus o serie de organizatii non-guvernamentale precum Federatia Romana de Karate Traditional, Federatia Romana de Snooker sau Asociatia Semper Fidelis, un ONG dedicat militarilor in rezerva.

Mai putin de notorietate, pentru o perioada destul de scurta de timp, colonelul Toba lucrat in cadrul Garzii Nationale de Mediu, in calitate de consilier personal al comisarului-sef Silvian Ionescu, fost ofiter DIE. Ce legatura exista intre rachete sau telecomunicatii speciale si copacii infloriti protejati de Garda de Mediu? O prietenie transpartidica sau, si mai probabil, o camaraderie interarme care ilustreaza perfect modul in care sistemul isi potejeaza inclusiv fostii exponenti.

Citește și: Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT! REZULTATE OFICIALE alegeri parlamentare 2020 după numărarea a 95% din voturi. Decepție: AUR-ul coclit al comunismului intră în…

Prin 2010, colonelul Toba isi impartea deja timpul intre societate civila si procesele cu Vadim Tudor, aceasta din urma lansand o serie de acuzatii la adresa doamnei lt. col. Daniela Toba. Devenita intre timp sef al Biroului de presa/relatii publice din STS, doamna Toba a resimtit din plin atacurile liderului PRM, in special atunci cand acesta a declarat-o „spion” si, chiar mai grav!, „amanta lui Marcel Opris”. Reactia cuplului militar Toba a fost la aceeasi intensitate: despagubiri de 2 milioane de euro solicitate in instanta si – aici lucrurile devin amuzante – inchiderea ziarului „Tricolorul”, oficiosul PRM. Constitutia n-a fost, insa, de partea jignitilor,  articolul 30, alin. 4, transand discutia: „Nicio publicatie nu poate fi suprimata.” Culmea, nici macar la cererea unui ofiter superior STS…

Nici Asociatia Semper Fidelis nu a scapat prea usor de criticile unor oameni din sistem, gurile rele speculand chiar ca ONG-ul ar functiona ca un serviciu secret privat. Si, in ciuda dezmintirilor repetate ale colonelului Toba, ideea de societate civila compusa din militari a ramas totusi destul de greu de inteles, cu atat mai mult cu cat organizatia avea un caracter aparte, nemilitand explicit pentru recuperarea unor drepturi banesti sau altfel de privilegii.

Apoi, colonelul  – impreuna cu alti fosti ofiteri din zona informatiilor/sigurantei nationale – a decis constituirea Federatiei Militarilor din Romania. Primul presedinte ales, in 2010: generalul Constantin Degeratu, fost consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu. Acelasi care, un an mai tarziu, cazut deja in dizgratia prezidentiala, aparea in stenogramele ca pion intr-o afacere neautorizata cu tehnica militara americana.

Citește și: Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorul buzoian abandonat pe centura politicii românești, ca hahalerele care ne conduc să NU mai joace alba-neagra cu voturile lor

Coroboram informatiile din epoca si constatam ca in perioada 2010 – atunci cand majoritatea datelor despre colonel se opresc -, cu o marja de cateva luni, se petrece o repozitionare interesanta. Impreuna cu generalul Degeratu – iesit din raza de actiune a Cotroceniului – infiinteaza o structura a fostilor ofiteri din zona de informatii/siguranta nationala, al carei  rol pare sa fie mai degraba de declaratie de intentie, nu de actiune propriu zisa. In acelasi timp, pe fondul conflictului cu Vadim Tudor, in urma caruia seful STS ii interzice lt. col. Toba sa se apere public, colonelul Francisc Toba cere schimbarea sefului STS. Nu doar in calitate de sot, ci si ca presedinte al unui ONG format din fosti militari (Semper Fidelis) si – mult mai important – initiator al legii STS.

„Lipsa de decizie a unui lider militar e cea mai grava, ceea ce s-a intamplat e un motiv serios de reflexie in CSAT, normal ar fi ca daca nu stii sa iei decizii pentru a-ti apara oamenii, ca lider militar, sa pleci de pe functia asta”, sustinea col. Toba, intr-un comunicat de presa din august 2010.

Parte activa din sistem timp de 20 de ani, in cateva dintre momentele esentiale, initiatorul legii 92/1996 a jucat un rol important. Infiintarea STS a fost unul dintre ele, poate cel mai semnificativ al carierei sale, dupa momentul zero din decembrie 1989. Actiunile ce au urmat, in schimb, n-au mai fost demonstratii de forta ci, pe fondul estomparii influentei, simple repere ale repozitionari unor grupari in functie de contextul politic. Regandirea institutiei trebuie sa tina cont de toate aceste aspecte pentru ca STS este – in formula actuala – un produs al celor care l-au creat si, poate chiar mai important, al celor care l-au cerut.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
23,900,639
398,948
14,118,252
9,383,439
India
10,541,760
152,086
10,175,895
213,779
Brazil
8,328,061
207,183
7,339,703
781,175
Russia
3,520,531
64,495
2,909,680
546,356
UK
3,316,019
87,295
1,406,967
1,821,757
France
2,851,670
69,313
206,802
2,575,555
Turkey
2,373,115
23,664
2,246,047
103,404
Italy
2,352,423
81,325
1,713,030
558,068
Spain
2,211,967
53,079
0
2,158,888
Germany
2,010,256
45,887
1,641,200
323,169
Colombia
1,849,101
47,491
1,683,835
117,775
Argentina
1,770,715
45,125
1,549,490
176,100
Mexico
1,588,369
137,916
1,185,621
264,832
Poland
1,422,320
32,844
1,164,650
224,826
Iran
1,318,295
56,621
1,107,011
154,663
South Africa
1,296,806
35,852
1,049,740
211,214
Ukraine
1,146,963
20,542
847,391
279,030
Peru
1,048,662
38,564
976,202
33,896
Netherlands
901,696
12,868
0
888,828
Indonesia
882,418
25,484
718,696
138,238
Czechia
874,605
14,029
717,569
143,007
Canada
693,809
17,698
599,973
76,138
Romania
688,270
17,098
618,673
52,499
Belgium
672,886
20,294
46,417
606,175
Chile
661,180
17,369
617,372
26,439
Iraq
606,991
12,932
565,889
28,170
Israel
535,049
3,910
453,358
77,781
Portugal
528,469
8,543
394,065
125,861
Bangladesh
526,485
7,862
471,123
47,500
Sweden
523,486
10,323
0
513,163
Pakistan
514,338
10,863
469,306
34,169
Philippines
496,646
9,876
459,737
27,033
Switzerland
495,228
8,641
317,600
168,987
Morocco
457,625
7,888
432,576
17,161
Austria
390,788
6,987
365,214
18,587
Serbia
369,823
3,708
31,536
334,579
Saudi Arabia
364,613
6,313
356,382
1,918
Hungary
349,149
11,177
225,021
112,951
Jordan
312,851
4,121
295,705
13,025
Japan
309,214
4,315
238,467
66,432
Panama
291,285
4,651
230,702
55,932
Nepal
266,816
1,948
260,567
4,301
UAE
246,376
733
218,988
26,655
Georgia
245,789
2,893
229,196
13,700
Lebanon
243,286
1,825
147,746
93,715
Ecuador
226,866
14,273
193,581
19,012
Azerbaijan
226,549
2,983
213,773
9,793
Croatia
223,812
4,550
214,609
4,653
Belarus
221,604
1,564
204,500
15,540
Slovakia
220,707
3,362
163,323
54,022
Bulgaria
210,951
8,396
150,370
52,185
Dominican Republic
188,969
2,432
140,931
45,606
Denmark
187,320
1,720
165,166
20,434
Costa Rica
183,242
2,401
140,573
40,268
Bolivia
181,016
9,530
141,736
29,750
Tunisia
170,895
5,478
124,610
40,807
Kazakhstan
166,146
2,349
151,838
11,959
Lithuania
165,560
2,376
100,495
62,689
Armenia
163,972
2,974
152,320
8,678
Ireland
163,057
2,488
23,364
137,205
Kuwait
156,964
947
150,329
5,688
Egypt
153,741
8,421
121,072
24,248
Moldova
152,263
3,228
141,975
7,060
Palestine
151,142
1,687
137,648
11,807
Malaysia
151,066
586
115,227
35,253
Greece
147,860
5,421
9,989
132,450
Slovenia
146,956
3,121
120,894
22,941
Guatemala
146,937
5,151
133,082
8,704
Qatar
146,885
246
143,435
3,204
Myanmar
133,378
2,926
116,610
13,842
Honduras
131,963
3,335
59,963
68,665
Oman
131,264
1,509
123,593
6,162
Ethiopia
129,922
2,008
114,749
13,165
Paraguay
119,640
2,466
94,983
22,191
Venezuela
118,415
1,090
111,999
5,326
Bosnia
117,011
4,411
84,650
27,950
Libyan Arab Jamahiriya
108,017
1,651
85,068
21,298
Nigeria
105,478
1,405
83,830
20,243
Algeria
103,127
2,822
69,992
30,313
Kenya
98,859
1,726
82,195
14,938
Bahrain
96,812
356
93,329
3,127
Macedonia
88,389
2,682
69,476
16,231
China
87,988
4,635
82,352
1,001
Kyrgyzstan
82,857
1,381
78,715
2,761
Uzbekistan
77,845
619
76,335
891
S. Korea
71,241
1,217
56,536
13,488
Albania
66,635
1,265
39,625
25,745
Singapore
59,059
29
58,771
259
Norway
58,004
517
46,611
10,876
Ghana
56,981
341
55,236
1,404
Montenegro
54,730
741
44,388
9,601
Latvia
54,066
935
40,971
12,160
Afghanistan
53,938
2,336
45,434
6,168
Sri Lanka
51,594
255
44,259
7,080
El Salvador
50,157
1,469
44,304
4,384
Luxembourg
48,630
549
45,654
2,427
Finland
39,911
618
31,000
8,293
Uganda
38,085
304
13,083
24,698
Estonia
36,096
316
25,553
10,227
Zambia
34,278
527
24,105
9,646
Uruguay
29,989
280
21,685
8,024
Namibia
29,570
275
25,845
3,450
Australia
28,665
909
25,880
1,876
Cyprus
28,124
163
2,057
25,904
Cameroon
27,336
451
24,892
1,993
Sudan
25,730
1,576
15,240
8,914
Zimbabwe
25,368
636
14,714
10,018
Côte d'Ivoire
24,578
140
22,856
1,582
Mozambique
24,269
211
18,352
5,706
Senegal
22,396
506
18,908
2,982
DRC
20,556
628
14,774
5,154
Angola
18,613
425
16,008
2,180
Madagascar
18,001
267
17,447
287
French Polynesia
17,590
126
4,842
12,622
Botswana
17,365
71
13,519
3,775
Cuba
17,096
162
12,942
3,992
Mauritania
15,893
396
14,222
1,275
Malta
15,272
236
12,393
2,643
French Guiana
14,654
74
9,995
4,585
Maldives
14,375
49
13,474
852
Guinea
14,065
81
13,318
666
Jamaica
13,992
323
11,630
2,039
Tajikistan
13,308
90
13,218
0
Syrian Arab Republic
12,760
809
6,329
5,622
Cabo Verde
12,664
115
11,989
560
Swaziland
12,327
335
8,076
3,916
Belize
11,456
280
10,641
535
Thailand
11,450
69
8,288
3,093
Haiti
10,635
238
8,903
1,494
Malawi
10,494
285
5,905
4,304
Rwanda
10,316
133
6,974
3,209
Gabon
9,819
66
9,597
156
Hong Kong
9,453
161
8,684
608
Réunion
9,446
45
9,053
348
Andorra
8,946
88
8,116
742
Guadeloupe
8,886
154
2,242
6,490
Burkina Faso
8,809
97
6,877
1,835
Bahamas
8,021
175
6,507
1,339
Mali
7,759
305
5,414
2,040
Trinidad and Tobago
7,320
130
6,896
294
Suriname
7,300
139
6,543
618
Congo
7,160
112
5,846
1,202
Guyana
6,745
170
6,068
507
Mayotte
6,611
58
2,964
3,589
Lesotho
6,371
93
1,635
4,643
Aruba
6,296
52
5,662
582
Martinique
6,263
44
98
6,121
Nicaragua
6,152
167
4,225
1,760
Iceland
5,956
29
5,767
160
Djibouti
5,903
61
5,816
26
Equatorial Guinea
5,316
86
5,169
61
Central African Republic
4,973
63
4,885
25
Somalia
4,744
130
3,666
948
Curaçao
4,498
19
4,208
271
Togo
4,165
73
3,704
388
Niger
4,058
137
2,750
1,171
Gambia
3,893
126
3,689
78
South Sudan
3,670
63
3,181
426
Gibraltar
3,575
30
2,432
1,113
Benin
3,413
46
3,222
145
Channel Islands
3,353
76
2,997
280
Sierra Leone
2,933
77
2,025
831
Chad
2,773
110
2,073
590
San Marino
2,767
65
2,430
272
Guinea-Bissau
2,478
45
2,400
33
Liechtenstein
2,378
49
2,264
65
New Zealand
2,246
25
2,145
76
Yemen
2,110
612
1,419
79
Liberia
1,882
84
1,701
97
Eritrea
1,877
6
1,073
798
Sint Maarten
1,629
27
1,478
124
Vietnam
1,536
35
1,380
121
Mongolia
1,491
2
909
580
Comoros
1,413
38
1,011
364
Monaco
1,145
7
947
191
Sao Tome and Principe
1,125
17
993
115
Burundi
1,103
2
773
328
Saint Martin
1,076
12
855
209
Turks and Caicos Islands
1,062
6
862
194
Barbados
1,036
7
493
536
Taiwan
843
7
741
95
Bhutan
837
1
533
303
Papua New Guinea
834
9
755
70
Diamond Princess
712
13
699
0
Bermuda
667
12
571
84
Seychelles
656
1
460
195
Faroe Islands
648
1
626
21
Mauritius
547
10
516
21
Saint Lucia
543
6
321
216
Tanzania
509
21
183
305
Cambodia
426
0
381
45
Isle of Man
418
25
354
39
Saint Vincent and the Grenadines
388
0
106
282
Cayman Islands
368
2
326
40
St. Barth
251
1
172
78
Caribbean Netherlands
249
3
181
65
Antigua and Barbuda
184
6
156
22
Brunei
174
3
168
3
Grenada
132
1
123
8
British Virgin Islands
114
1
95
18
Dominica
109
0
101
8
Fiji
53
2
47
4
Timor-Leste
51
0
45
6
Macao
46
0
46
0
Lao People's Democratic Republic
41
0
41
0
New Caledonia
40
0
40
0
Saint Kitts and Nevis
34
0
31
3
Falkland Islands (Malvinas)
32
0
27
5
Greenland
30
0
29
1
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Solomon Islands
17
0
10
7
Saint Pierre Miquelon
16
0
16
0
Anguilla
15
0
13
2
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
7
0
Wallis and Futuna
4
0
1
3
Marshall Islands
4
0
4
0
Samoa
2
0
2
0
Micronesia
1
0
0
1
Vanuatu
1
0
1
0
Updated on 15 January 2021 19:50
- Advertisement -