vineri, 15 ianuarie, 2021
-1.2 C
Buzău
vineri, 15 ianuarie, 2021
-1.2 C
Buzău
Buzău Eu cu...

Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorii buzoieni

SPECIAL

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

O serie de nume controversate din Buzău deschid lista pentru alegerile parlamentare de mâine. Ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde – lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru județul care l-a dat pe Alexandru Marghiloman. „Buni” din orice poziție – parlamentari, miniștrii – pe cheltuiala celor care plătesc taxele și impozitele, ei „tac” cu spor lăfăindu-se pe canapelele luxoase ale parlamentului ori ministerelor, pișându-se pe cei cărora, din patru în patru ani, le cer votul.

Mic îndrumar pentru alegătorii buzoieni abandonați pe centura politicii românești, ca hahalerele care sunt la putere să NU mai joace alba-neagra cu voturile lor

La Buzău, partidele și-au făcut listele împreună

La Buzău, interesant este că partidele şi-au făcut, parcă, listele împreună, propunându-le buzoienilor, pe locurile eligibile, aceleași tipologii de candidați: ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde – lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, foști miniștri ori candidați la diferite ministere etc., toți având PSD-ul, pe Ciolacu, adică, la bază.

Listele PSD. Dispare Ionela Dobrică, apare Romeo Lungu, pesedistul poreclit „Micul Boșcodeală”

O serie de nume controversate din Buzău deschid lista pentru alegerile parlamentare din decembrie. Baroni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru județul care l-a dat pe Alexandru Marghiloman.

Liderul tineretului PSD Buzău, pătârlăgeanca Ionela Dobrică, nu se mai regăsește pe listele de candidați. În locul celor care dispar de pe liste, apar nume noi: un fost vicepreședinte CJ, un manager de spital, un directoraș obscur de colegiu etc..

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este primul pe lista pentru deputaţi, urmat de Cristea Andi Lucian, vicepreședinte ANRP. La Senat, prima opțiune a PSD este Lucian Romașcanu, senatorul „o să mai primească o pulă în cur toți”, fost purtător de cuvânt al PSD. Pe locul doi, se află Liliana Sbîrnea, o senatoare care a votat cu două mâini amputarea Codului Penal.

Ciripitor la miliție și „revoluționar” de frunte

Cu Omar Hayssam

Marcel Ciolacu este unul dintre cei mai controversați politicieni buzoieni. Conform CV-ului, șomer până la 37 de ani. A făcut târziu și cu greu o batjocură de facultate pe bani. Singura lui activitate până la 37 de ani a fost șef la tineretul PSD-ist din Buzău și consilier la Primărie și Consiliul Județean. În toată cariera lui a muncit în privat pentru 13 luni, timp în care a fost o absolută catastrofă. Faimos pentru legăturile cu un terorist Omar Hayssam și pentru poziția de pupincurist și vâslaș a lui Dragnea a trăit în rest numai din sinecuri politice într-unul dintre cele mai corupte și sărace județe din țară.

Pe larg, Ciolacu începe facultatea la 24 de ani. Vine dintr-o familie care stă foarte bine cu finanțele, deci nu există altă justificare decât că a fost mult mai prost decât cei care intrau la facultățile bune. La 24 de ani, deși locuiește în Buzău, face facultatea Ecologică de Drept în București, facultate care nu are licență. Conform CV-ului, nu are un loc de muncă, ci se dedică total partidului până la vârsta de 37 de ani. În 2003, mai face studii de doi ani se pare fără să reușească să-și ia o diplomă de masterat deși e aceeași bombă de universitate.

Citește și: Marcel Ciolacu și șpaga de partid și de stat. Ori despre cum s-a pricopsit liderul PSD cu un milion de lei, băgând în Parlamentul României un șuț de ustensile medicale din Uniunea Europeană și o fufă care a mai deținut câteva funcții prin guvern în urma șpăgilor date ștabilor zilei

Totuși, în 2012, la 45 de ani, își ia un masterat de la SNSPA care sunt sigur că merită citit. Examenele erau o glumă, după cum a scris public un coleg de generație.

La 37 de ani, este în sfârșit încadrat la firma proprie – consilier juridic. Este viceprimar, așa că firma duduie de contracte publice și este investigată de DIICOT, ca orice afacere cinstită. Cum în CV e nevoie de un titlu mai serios, devine Director Executiv pentru 13 luni la o firmă. Pe care o bagă în pământ. O preia cu un profit de aproape 2 milioane și o lasă cu o datorie de aproape 4 milioane, căci ăsta e geniul PSD-ist. Renunță la privat și se dedică primăriei și apoi e deputat. Ne reprezintă în niște comisii în parlament cu care nu are nicio legătură. Actualmente, este cel de-al treilea om în stat.

Lista PNL e deschisă de oportunistul Gabriel Avrămescu

Primul pe lista liberalilor pentru Camera Deputaților este Gabriel Avrămescu, liderul organizației județene a PNL Buzău, imediat după locale, un individ care ani de zile a beneficiat de funcții publice, sub oblăduirea discretă a PSD, ultima oară fiind prefect de Galați.

Gabriel Avrămescu, Vlad Pufu, Claudia Benchescu, Viorel Holban, Gheorghe Firon etc. sunt personaje care și-au făcut stagiatura lângă Ciolacu și alți baroni perindați la cârma social-democraților buzoieni, duplicitatea ținându-le loc și de mamă și de tată. 

Șantajul și etajul

Trustul de presă al lui Vlad Pufu a înghițit bani cu grămada de la PSD tăcând ori făcând campanii pentru distrugerea unor firme emblemă ale Buzăului, precum Stațiunea de Cercetare Legumicolă, la porunca unor penali din PSD. Neplătind dările către statul român, sub oblăduirea aceluiași PSD. Doar așa ziarul, televiziunea, radioul lui Pufu au supraviețuit, contractele cu toate instituțiile publice și cu parlamentarii PSD Buzău fiind dovada trocului jalnic al acestui gazetar pârlit!

Cât despre bucureșteanca Claudia Benchescu, conform chelălăielilor liberalilor buzoieni, aceasta ar avea, cică, legături cu Buzăul, pentru că i-ar fi admirat frumusețile privindu-le pe geamurile fumurii ale mașinii în drum spre Bacău sau Iași și că mama dumneaei și-ar avea originile în Amaru.

candidați alegeri parlamentare Buzău 2020

Altfel, Claudia Benchescu este soția deputatului PNL Mihai Voicu. Deputatul Mihai Voicu a fost cercetat și condamnat în 2019 pentru fapte de corupție. Mai precis, acesta a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la trei ani cu suspendare, politicianul fiind acuzat de DNA că, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte la nivel național al PNL. Procurorii DNA lau acuzat pe Voicu că și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent județean criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plate unor contribuții individuale.

După doisprezece ani de tăcere, deputatul PMP Adrian Mocanu spune că simte nevoia să le spună buzoienilor „ceva interesant”

De patru ani, Adrian Mocanu tot bate pe la porțile partidelor, sărut mana PSD, sărut mana PNL, luați-mă și pe mine de candidat, iar astea două, ioc, nu-l bagă în seamă. A încercat peste tot, ca românul imparțial, n-a reușit nicăieri și s-a pomenit cu norocul pleașcă pe tavă, când i-a făcut pe băsiști jupâni într-un județ cu un singur stăpân, iar bășiștii l-au uns pe Mocănel deputat, într-un colegiu fără jupân. Cui pe cui se scoate.

Dacă trădezi în direcția vântului, nu ai cum să te stropești pe pantaloni

Diferența între Adrian Mocanu, ajuns iar lider de filială județeană la PMP, și Gabriel Avrămescu, liderul de azi al PNL Buzău, este aceea că unul trădează totdeauna spre direcția înspre care bate vântul, știind că până la alegeri e chestie de un pas și, ca urmare, dacă trădezi în direcția vântului, nu ai cum să te stropești pe pantaloni, iar celălalt trădează spre direcția dinspre care bate vântul, convins că, chiar dacă trădezi contra vântului, merită să te lași stropit pe pantaloni.

Astfel, lista PMP pentru Camera Deputaților este deschisă de actualul deputat Adrian Mocanu, președintele PMP Buzău. Sigur, cel mai sinistru CV de până̆ acum este cel al mocănelului transpartinic. PSD-ist de Buzău, de Ciolacu, cum s-ar spune, la bază.

Citește și: Cine este Adrian Mocanu, deputatul care dă pe votanții săi exact atât cât valorează: o sacoșă, două cu pungi de mălai și sticle de ulei de rapiță. Ori despre cum a ajuns Mocănel la al treilea mandat în care zice că ne reprezintă, dar votează legi împotriva noastră

Tatăl domniei sale a fost ditamai directorul prin minister în timpul lui Ceaușescu, ca orice nesecurist de vază. S-a oprișat masiv pe buzoieni din poziția de șef al Consiliului Judeţean. Poziție din care l-a pus pe fii-su, un impostor oribil, în parlament, la 25 de ani. Până̆ atunci, desigur, băiatul a fost și “manager” de la 21 de ani, că deah, geniul nesecurist e din familie. Nu ne spune unde, că e secret. Făcea facultatea la București și era manager la Buzău. O sursă, coleg de an cu el, ne spune că habar nu are cum a putut “catastrofa” aia să termine ASE-ul.

În 2010 face și colegiul de securiști al lui Oprea. Din 2011, conform CV-ului, este și el doctorand la bomba aia de facultate din Târgoviște. În anul 2, deși suntem în 2020 . Legal asta e imposibil, dar cum spuneam el și familia lui se oprișează pe tot ce mișcă̆. Omul este de o prostie absolut feroce și spune tâmpenii colosale. Activitatea lui în Parlament este o nenorocire, nu a făcut practic nimic, nimic. La al doilea mandat, probabil ca să nu se sperie băiatul în București, vine și tac-su la Senat. Asta și pentru faptul că știa că va fi condamnat și că imunitatea îi prindea bine. El și familia lui sunt implicați în toate scandalurile posibile. Frumusețea asta de om a fost în 5 partide și acum este în partidul nesecurist al turnătorului Băsescu – PMP.

Citește și: Când corabia se scufundă, șobolanii fug! Traseistul Adrian Mocanu s-a întors la PMP, iar acum anunță faptul că întreaga organizație județeană a ALDE Buzău pleacă împreună cu el. Telenovela cu dreapta zornăind a arginți continuă la Buzău!

A votat, desigur, cu PSD-ul pe legile împotriva justiției. Tatăl său la acel moment era deja condamnat într-o primă instanță̆ pentru corupție. Are o sentință̆ definitivă de 3 ani și 6 luni. A primit la nuntă 1 milion de Euro, iar nunta lui a fost celebră prin faptul că altă mare valoare a PSD-ului, Marian Almanahe Vanghelie, a venit la marele eveniment cu elicopterul. Mama lui pensionară are și ea, desigur, o sinecură frumoasă. În 2019 primea 11.400 RON pe lună de la stat.

Locul 1 de la Senat este ocupat, firesc, de cacealmaua liberală Dorin Bădulescu. No comment!

La Buzău, USR a murit în fașă, dar vrea să îl fete din nou smardoiul Emanuel Ungureanu

În ultimii doi ani, USR ne-a obișnuit cu politica testiculului: particip, dar nu mă bag. Treaba USR nu este să salveze România. Adică, nu să guverneze, nu să găsească și să aplice soluții. Ci doar să facă zgomot, circotecă, și să arate mizeriile, de care, de altfel, cu toții suntem conștienți. Absolut, e mai simplu așa, decât să fii responsabil, să ai o răspundere și să devii ținta „cuvintelor frumoase” din partea electoratului, lucru inevitabil pentru orice om politic sau formațiune politică aflată la guvernare.

Milioane de români mințiți în cel mai josnic mod cu putință de deputatul USR care candidează la Buzău! Instanțele de judecată l-au obligat de mai multe ori să-și retracteze lăturile 

În acest peisaj care nu are nimic de-a face cu paradigma politicii, la Cluj ieșea în evidență deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acest ales al românilor, profesor la un liceu teologic (nimic peiorativ!) și, spun unii, fost portar la un spital clujean, (am fi vrut să și verificăm dar, deputatul USR nu și-a postat pe pagina Camerei Deputaților CV-ul) și-a dedicat activitatea sistemului sanitar. Cum arătam mai sus, nu e vorba de a căuta, găsi și aplica soluții, ci doar de a împroșca cu mizerii și a arăta nereguli. Mai mult sau mai puțin reale.

Citește și: Dan Barna cel Fericit. Adevărul despre afacerile liderului USR desfășurate în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea. Despre cum șeful partidului care a inițiat campania #FărăPenali este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE

Așa că pe Emanuel Ungureanu, ejaculat din USR Cluj direct pe centura politică a Buzăului, l-am întâlnit, în ultima vreme, din ce în ce mai des prin spitalele buzoiene, cu telefonul mobil în mână, filmând. Nici nu contează că spitalele au un regulament. Ambiția, frustrarea și interesul propriu, pardon, public! și legitimația de deputat bate orice Lege sau Regulament.

Chestia e că deputatul smardoi o mai ia din când în când  pe coajă, ultima oară, ungureanu aciuat la Buzău a luat-o de la profesorul Irinel Popescu, considerat unul dintre cei mai buni chirurgi din lume. Acesta a fost jignit și denigrat într-un mod foarte grav de Emanuel Ungureanu. Medicul l-a acționat în instanță în 2018, iar în 2019 a câștigat procesul.

În rest, un limbric, cu legitimație ori nu, rămâne tot un limbric.

Pro România, partidul lui Lache

Să zicem că, la Bro Lomânia, un partid dintr-o țară fantastică numită Lomânia, ar fi șef de filială locală un reporterică pe nume Ferix Lache. Și Lache e atât de inteligent, încât îl fraierește pe un fost prefect de Bulzău și îi ia locul ce i se cuvine de drept în fruntea Sfatului județean.

Ei bine, țara aia fantastică se numește România, partidul se numește Pro România, iar șeful de filială se numește Felix Rache. Și Lache este atât de inteligent, încât „cel mai nou institut de cercetare de piață din România”, INSCOP, cel care face și desface jocurile în sondajele de piață din România, este un acaret al său. Conform presei bucureștene, directorul general al acestui institut era Remus-Ioan Ștefureac, doctorand al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (sau Academia SRI, cum i se mai spune prin presă) și fost consilier al lui George Maior, adică fostul director SRI. În termeni anteniști, Remus-Ioan Ștefureac, care deține și 50% din acțiunile INSCOP, e un securist.

Citește și: Marea escrocherie COVID: Ce secret teribil ascunde China? Informații care răstoarnă tot ce credeam că știm despre pandemie

Interesant e că cealaltă jumătate din INSCOP e deținută de nimeni altul decât Felix Rache. De altfel, ei mai au un lucru-n comun – amândoi au fost consilieri ai fostului lider PSD, Mircea Geoană. Da, vorbim despre același Geoană acuzat c-ar fi agent acoperit al SIE și despre care se zvonea (zvon infirmat între timp) acum câteva luni că va fi propunerea PSD-ului pentru șefia aceleiași instituții.

Angajat consilier personal în guvernul Tudose, în trei luni de zile, Mihai Tudose l-a ridicat în rang de trei ori. Nu doar că i-a umflat funcția, de la consilier personal la consilier al departamentului CENTENAR și, apoi, consilier de stat și șef al Agenției naționale de strategii guvernamentale, dar Mihai Tudose i-a dat complet mână liberă lui Felix Rache în ceea ce privește gestionarea bugetelor de promovare și comunicare publică ale Guvernului României.

Mai întâi Geoană, apoi Ștefureac, apoi Mihai Tudose și azi Victor Ponta – deja devine dubios felul în care Felix Rache ajunge mereu în slujba unor oameni suspectați de legături cu serviciile. Cine știe, poate chiar e mult mai deștept decât jocurile lui de cuvinte de la Antena 3. Poate umorul ăla cringy e doar o acoperire, o perdea de fum menită să ne abată atenția de la adevăratele sale abilități. Poate..

Citește și: Cine are curajul să spargă ICR, buboiul culturii române? Cum s-a întregit Marea Famiglie social democrată de la Institutul Cultural Român cu Andreea Ciolacu, nepoata Ciolacului Național. Ori despre cum se confirmă încă o dată că la PSD există cu adevărat câini cu ciolaci în coadă

Altfel, Felix Rache este cunoscut ca nepotul soacrei lui Mircea Geoană, celebra revoluționară şi țărănistă “doamna Costea”, calitate în care îl creștea în sondajele institutului său pe contracandidatul lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009. De altfel, Adrian Năstase scria, în august 2007, sub titlul “Pompe funebre şi sondaje de opinie”, pe blogul său: “Dacă aveți un eveniment important în familie și vreți să vă „trageți” un sondaj de opinie favorabil, apelați la Felix Rache. Prietenii știu de ce”.

Îmi place că-l știu pe Ciolacu acolo unde e acum. La vedere!

Așadar, mai este puțin mai mult de o zi și vom merge la vot. Am tot scris anii ăștia despre cei care votează în bloc PSD şi ne-am separat cumva de ei fiindcă – nu-i așa? – noi suntem diferiți în sensul cel mai bun al cuvântului. După ce multă lume ne-a spus diverse legate de ce am scris acolo, şi bune, şi rele, ne-am tot gândit la un lucru legat de noi, ceilalți, care nu facem ca ei: nu ne vindem votul ori scrisul pentru câțiva bănuți, nu punem botul la balivernele lor, preferăm să fim săraci și cinstiți, vorba unui comunist cu ștate solide în PSD. Dar cu ce suntem noi mai buni ca ei?

Dacă nu suntem ipocriți, vom recunoaște că nu suntem.

De ce? Pentru că ne place să ne uităm la ei şi să râdem de prostia lor, ne place să-i considerăm cumva inferiori nouă, ne place să-i judecăm pentru faptele și deciziile lor ca să avem despre ce vorbi, apoi condamnând vehement atitudinea lor cu ton de superioritate. O, da, nouă nu ne plac pesediștii lui Ciolacu, dar îi iubim pe ciolacii din celelalte partide, achiesăm la acțiuni gen „Fără penali”, dar îi iubim pe penalii noștri, care – nu-i așa? – sunt mai puțin răi ca ai lor, îi înjurăm ca la ușa cortului pe cei care declară că nu se duc la vot, noi înșine uitând apoi să ne prezentăm ca niște cetățeni informați la urne.

Eu, unul, sincer să fiu, îmi place că-l știu pe Ciolacu acolo unde e acum. La vedere! Dar cu ceilalți, acoperiții din celelalte partide, cei pe care îi iubim și îi considerăm mai puțin răi, ce facem?

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un „Like”, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
23,879,744
398,479
14,116,882
9,364,383
India
10,540,365
152,068
10,173,747
214,550
Brazil
8,326,115
207,160
7,339,703
779,252
Russia
3,520,531
64,495
2,909,680
546,356
UK
3,316,019
87,295
1,406,967
1,821,757
France
2,851,670
69,313
206,802
2,575,555
Turkey
2,373,115
23,664
2,246,047
103,404
Italy
2,336,279
80,848
1,694,051
561,380
Spain
2,211,967
53,079
0
2,158,888
Germany
2,008,270
45,745
1,641,200
321,325
Colombia
1,849,101
47,491
1,683,835
117,775
Argentina
1,770,715
45,125
1,549,490
176,100
Mexico
1,588,369
137,916
1,185,621
264,832
Poland
1,422,320
32,844
1,164,650
224,826
Iran
1,318,295
56,621
1,107,011
154,663
South Africa
1,296,806
35,852
1,049,740
211,214
Ukraine
1,146,963
20,542
847,391
279,030
Peru
1,048,662
38,564
976,202
33,896
Netherlands
901,696
12,868
0
888,828
Indonesia
882,418
25,484
718,696
138,238
Czechia
874,605
14,029
717,569
143,007
Canada
691,891
17,638
596,780
77,473
Romania
688,270
17,098
618,673
52,499
Belgium
672,886
20,294
46,417
606,175
Chile
661,180
17,369
617,372
26,439
Iraq
606,991
12,932
565,889
28,170
Israel
535,049
3,910
453,358
77,781
Portugal
528,469
8,543
394,065
125,861
Bangladesh
526,485
7,862
471,123
47,500
Sweden
523,486
10,323
0
513,163
Pakistan
514,338
10,863
469,306
34,169
Philippines
496,646
9,876
459,737
27,033
Switzerland
495,228
8,641
317,600
168,987
Morocco
456,334
7,854
431,167
17,313
Austria
390,788
6,987
365,214
18,587
Serbia
369,823
3,708
31,536
334,579
Saudi Arabia
364,613
6,313
356,382
1,918
Hungary
349,149
11,177
225,021
112,951
Jordan
312,851
4,121
295,705
13,025
Japan
309,214
4,315
238,467
66,432
Panama
291,285
4,651
230,702
55,932
Nepal
266,816
1,948
260,567
4,301
UAE
246,376
733
218,988
26,655
Georgia
245,789
2,893
229,196
13,700
Lebanon
237,132
1,781
147,746
87,605
Azerbaijan
226,549
2,983
213,773
9,793
Ecuador
226,002
14,246
193,581
18,175
Croatia
223,812
4,550
214,609
4,653
Belarus
221,604
1,564
204,500
15,540
Slovakia
220,707
3,362
163,323
54,022
Bulgaria
210,951
8,396
150,370
52,185
Dominican Republic
188,969
2,432
140,931
45,606
Denmark
187,320
1,720
165,166
20,434
Costa Rica
183,242
2,401
140,573
40,268
Bolivia
181,016
9,530
141,736
29,750
Tunisia
170,895
5,478
124,610
40,807
Kazakhstan
166,146
2,349
151,838
11,959
Lithuania
165,560
2,376
100,495
62,689
Armenia
163,972
2,974
152,320
8,678
Ireland
163,057
2,488
23,364
137,205
Kuwait
156,964
947
150,329
5,688
Egypt
153,741
8,421
121,072
24,248
Moldova
152,263
3,228
141,975
7,060
Palestine
151,142
1,687
137,648
11,807
Malaysia
151,066
586
115,227
35,253
Greece
147,860
5,421
9,989
132,450
Slovenia
146,956
3,121
120,894
22,941
Guatemala
146,937
5,151
133,082
8,704
Qatar
146,885
246
143,435
3,204
Myanmar
133,378
2,926
116,610
13,842
Honduras
131,963
3,335
59,963
68,665
Oman
131,264
1,509
123,593
6,162
Ethiopia
129,922
2,008
114,749
13,165
Paraguay
119,640
2,466
94,983
22,191
Venezuela
118,415
1,090
111,999
5,326
Bosnia
117,011
4,411
84,650
27,950
Libyan Arab Jamahiriya
108,017
1,651
85,068
21,298
Nigeria
105,478
1,405
83,830
20,243
Algeria
103,127
2,822
69,992
30,313
Kenya
98,859
1,726
82,195
14,938
Bahrain
96,812
356
93,329
3,127
China
87,988
4,635
82,352
1,001
Macedonia
87,986
2,672
69,137
16,177
Kyrgyzstan
82,857
1,381
78,715
2,761
Uzbekistan
77,845
619
76,335
891
S. Korea
71,241
1,217
56,536
13,488
Albania
65,994
1,261
39,246
25,487
Singapore
59,059
29
58,771
259
Norway
58,004
517
46,611
10,876
Ghana
56,981
341
55,236
1,404
Montenegro
54,316
740
43,940
9,636
Latvia
54,066
935
40,971
12,160
Afghanistan
53,938
2,336
45,434
6,168
Sri Lanka
51,219
251
44,259
6,709
El Salvador
50,157
1,469
44,304
4,384
Luxembourg
48,630
549
45,654
2,427
Finland
39,911
618
31,000
8,293
Uganda
38,085
304
13,083
24,698
Estonia
36,096
316
25,553
10,227
Zambia
34,278
527
24,105
9,646
Uruguay
29,989
280
21,685
8,024
Namibia
29,570
275
25,845
3,450
Australia
28,665
909
25,880
1,876
Cyprus
28,124
163
2,057
25,904
Cameroon
27,336
451
24,892
1,993
Sudan
25,730
1,576
15,240
8,914
Zimbabwe
25,368
636
14,714
10,018
Côte d'Ivoire
24,578
140
22,856
1,582
Mozambique
24,269
211
18,352
5,706
Senegal
22,396
506
18,908
2,982
DRC
20,556
628
14,774
5,154
Angola
18,613
425
16,008
2,180
Madagascar
18,001
267
17,447
287
French Polynesia
17,590
126
4,842
12,622
Botswana
17,365
71
13,519
3,775
Cuba
17,096
162
12,942
3,992
Mauritania
15,893
396
14,222
1,275
Malta
15,272
236
12,393
2,643
French Guiana
14,654
74
9,995
4,585
Maldives
14,325
49
13,463
813
Guinea
14,065
81
13,318
666
Jamaica
13,992
323
11,630
2,039
Tajikistan
13,308
90
13,218
0
Syrian Arab Republic
12,760
809
6,329
5,622
Cabo Verde
12,664
115
11,989
560
Swaziland
12,327
335
8,076
3,916
Belize
11,456
280
10,641
535
Thailand
11,450
69
8,288
3,093
Haiti
10,635
238
8,903
1,494
Malawi
10,494
285
5,905
4,304
Rwanda
10,316
133
6,974
3,209
Gabon
9,819
66
9,597
156
Hong Kong
9,453
161
8,684
608
Réunion
9,446
45
9,053
348
Andorra
8,946
88
8,116
742
Guadeloupe
8,886
154
2,242
6,490
Burkina Faso
8,809
97
6,877
1,835
Bahamas
8,021
175
6,507
1,339
Mali
7,759
305
5,414
2,040
Trinidad and Tobago
7,320
130
6,896
294
Suriname
7,300
139
6,543
618
Congo
7,160
112
5,846
1,202
Guyana
6,745
170
6,068
507
Mayotte
6,611
58
2,964
3,589
Lesotho
6,356
89
1,621
4,646
Aruba
6,296
52
5,662
582
Martinique
6,263
44
98
6,121
Nicaragua
6,152
167
4,225
1,760
Iceland
5,956
29
5,767
160
Djibouti
5,900
61
5,813
26
Equatorial Guinea
5,316
86
5,169
61
Central African Republic
4,973
63
4,885
25
Somalia
4,744
130
3,666
948
Curaçao
4,498
19
4,208
271
Togo
4,165
73
3,704
388
Niger
4,058
137
2,750
1,171
Gambia
3,893
126
3,689
78
South Sudan
3,670
63
3,181
426
Gibraltar
3,575
30
2,432
1,113
Benin
3,413
46
3,222
145
Channel Islands
3,337
76
2,997
264
Sierra Leone
2,933
77
2,025
831
Chad
2,773
110
2,073
590
San Marino
2,767
65
2,430
272
Guinea-Bissau
2,478
45
2,400
33
Liechtenstein
2,378
49
2,264
65
New Zealand
2,246
25
2,145
76
Yemen
2,110
612
1,419
79
Liberia
1,882
84
1,701
97
Eritrea
1,877
6
1,073
798
Sint Maarten
1,629
27
1,478
124
Vietnam
1,536
35
1,380
121
Mongolia
1,491
2
909
580
Comoros
1,413
38
1,011
364
Monaco
1,145
7
947
191
Sao Tome and Principe
1,125
17
993
115
Burundi
1,103
2
773
328
Saint Martin
1,076
12
855
209
Barbados
1,036
7
493
536
Turks and Caicos Islands
1,030
6
847
177
Taiwan
843
7
741
95
Bhutan
837
1
533
303
Papua New Guinea
834
9
755
70
Diamond Princess
712
13
699
0
Bermuda
667
12
571
84
Seychelles
656
1
460
195
Faroe Islands
648
1
626
21
Mauritius
547
10
516
21
Saint Lucia
543
6
321
216
Tanzania
509
21
183
305
Cambodia
426
0
381
45
Isle of Man
418
25
354
39
Saint Vincent and the Grenadines
388
0
106
282
Cayman Islands
368
2
326
40
St. Barth
251
1
172
78
Caribbean Netherlands
249
3
181
65
Antigua and Barbuda
184
6
156
22
Brunei
174
3
168
3
Grenada
132
1
123
8
British Virgin Islands
114
1
95
18
Dominica
109
0
101
8
Fiji
53
2
47
4
Timor-Leste
51
0
45
6
Macao
46
0
46
0
Lao People's Democratic Republic
41
0
41
0
New Caledonia
40
0
40
0
Saint Kitts and Nevis
34
0
31
3
Falkland Islands (Malvinas)
32
0
27
5
Greenland
30
0
29
1
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Solomon Islands
17
0
10
7
Saint Pierre Miquelon
16
0
16
0
Anguilla
15
0
13
2
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
7
0
Wallis and Futuna
4
0
1
3
Marshall Islands
4
0
4
0
Samoa
2
0
2
0
Micronesia
1
0
0
1
Vanuatu
1
0
1
0
Updated on 15 January 2021 18:50
- Advertisement -