marți, 2 martie, 2021
3.7 C
Buzău

Spre litoral, în zbor! Tarom introduce din iulie noi rute interne, spre Constanța, care să susțină repornirea turismului

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Constanța Spre litoral, în zbor! Tarom introduce din iulie noi rute interne, spre...

Spre litoral, în zbor! Tarom introduce din iulie noi rute interne, spre Constanța, care să susțină repornirea turismului

NEWS

Compania Națională de Transport Aerian – TAROM anunță că, începând cu luna iulie, va introduce noi rute spre litoral, care să susțină repornirea turismului românesc, conform unui comunicat de presă al companiei, citat de Agerpres.

Noi linii aeriene ale TAROM care zboară spre litoral

Citește și: ANAF Galați și cumetriile din PNL. Jocuri de culise bizare, cariere fulminante edificate pe nimic. După luni de aranjamente controversate, fosta șefă a revenit pe post

„Aviația şi domeniul HoReCa, două sectoare ale economiei afectate în urma restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, vor putea limita efectele acestei crizei printr-un plan comun de acțiune. Compania Națională de Transport Aerian – TAROM anunță că, începând cu luna iulie, va introduce noi rute interne, care să susțină repornirea turismului românesc. Astfel, românii din vestul ţării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră. Rutele noi operate de TAROM vor fi: Timișoara – Constanţa – Timișoara; Oradea – Constanţa – Oradea; Cluj Napoca – Constanţa – Cluj Napoca”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, zborurile vor fi efectuate în condiții de siguranță şi vor avea ca destinație Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanţa, de unde turiștii pot ajunge rapid în stațiunile de pe litoral sau în Delta Dunării.

În comunicat se precizează că decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari orașe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin Direcţia Generală Turism, Prefectura Constanţa, Primăria Oradea, Primăria Timișoara şi Primăria Cluj Napoca, împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulți dintre români vor alege, în acest an, să își petreacă vacanța de vară în țară.

Citește și: Secția specială, apărată la baionetă de anti-europenii din CSM. Cui i-a folosit și îi folosește SIIJ, o instituție pentru care Statul cheltuie 6 milioane de lei pe an, cu toate că procurorii ei nu au finalizat până acum decât 2 rechizitorii

Conform statisticilor elaborate de către asociațiile de promovare a turismului se preconizează că doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu vor alege destinații externe.

„Acum ca restricțiile încep să se ridice, ne reluam activitatea şi facem ce știm mai bine, conectăm România, intern şi internațional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură şi rapidă călătoriilor cu mașina sau trenul pe distanțe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanță, în ţară. Dacă distanța de la Timișoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, acelaşi drum, durează doar o ora, în condițiile de siguranță incomparabile. Știu că mulți români așteptau introducerea acestor rute şi sunt convins că, având aceasta facilitate, mulți dintre noi vom redescoperi România şi vom contribui la susținerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile românești, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul şi încrederea că împreună putem depăși perioada grea prin care am trecut”, a declarat George Barbu, director general TAROM.

De asemenea, în comunicat se menționează că zborurile vor fi operate în condiții de maximă siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție, astfel încât să fie eliminat orice risc. Orarul zborurilor şi tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP