miercuri, 3 martie, 2021
5.6 C
Buzău

ANAF Galați și cumetriile din PNL. Jocuri de culise bizare, cariere fulminante edificate pe nimic. După luni de aranjamente controversate, fosta șefă a revenit pe post

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați ANAF Galați și cumetriile din PNL. Jocuri de culise bizare, cariere fulminante...

ANAF Galați și cumetriile din PNL. Jocuri de culise bizare, cariere fulminante edificate pe nimic. După luni de aranjamente controversate, fosta șefă a revenit pe post

NEWS

În ultimele două luni, la adăpostul vidului informațional impus de situaţia de urgenţă, în marea majoritate a instituțiilor din Galați au fost schimbați șefii, noii ocupanți ai funcțiilor fiind instalați prin numire, fără concurs, pe baza apartenenței lor la PNL, PMP sau ALDE sau a relațiilor de rudenie cu o serie de personaje de prim-rang din amintitele partide. 

Alba-neagra cu șefii de la ANAF Galați, care timp de două luni a funcționat fără director, par să se fi încheiat. Începând din 3 iunie, postul este din nou ocupat, paradoxal, chiar de către funcționarul care, la începutul lunii aprilie, fusese înlăturat din funcție printr-un ordin semnat de conducerea ANAF.

Din simplu vameș, șef la ANAF în doar două zile! Rețeta succesului: unchiul e ministrul „Grindă“

Demiterea directoarei Mioara-Daniela Carp s-a produs, pe 1 aprilie, în împrejurări foarte ciudate. Nu s-a făcut nicio evaluare a activității, nu i s-a reproșat nimic, ci pur şi simplu la Galați a fost trimisă o adresă a ANAF prin care pe post era numit, fără concurs, un simplu vameș din Focșani (de la vama interioară locală, care se ocupă de operațiunile de import-export ale firmelor vrâncene), pe nume Sergiu Ştefan Bordea.

Citește și: Secția specială, apărată la baionetă de anti-europenii din CSM. Cui i-a folosit și îi folosește SIIJ, o instituție pentru care Statul cheltuie 6 milioane de lei pe an, cu toate că procurorii ei nu au finalizat până acum decât 2 rechizitorii

Vrânceanul Sergiu Ştefan Bordea este dovada vie că nimic nu este imposibil atunci când vine vorba de ambițiile unui mic funcționar de a promova peste noapte (la propriu) într-o înaltă funcție publică. La începutul lunii aprilie a acestui an, Bordea-Ştefan era un simplu inspector vamal la Biroul Vamal de Interior (BVI) Vrancea (instituție subordonată Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, care are în subordine fiscul şi vămile din județele Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea, Brăila, Constanţa), iar în doar două zile a reușit două promovări absolut spectaculoase.

Pentru că ciudățenia situației a continuat a doua zi, când Sergiu Ştefan Bordea a fost promovat, tot fără concurs, pe postul de director general adjunct al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Sud-Est, care acoperă județele Buzău, Galați, Constanţa, Tulcea, Brăila şi Vrancea.

Impresionantul salt în carieră al lui Sergiu Ştefan Bordea a fost lămurit în scurt timp: acesta este căsătorit cu nepoata de frate a ministrului Ion Ştefan (cunoscut şi ca „ministrul Grindă”), de la Dezvoltare. De altfel, soția noului adjunct al Fiscului regional lucrează pe o poziție cheie la una dintre cele mai importante firme din Vrancea, care aparține chiar familiei Ştefan.

ANAF Galați, tsunami de bizarerii

După ce Sergiu Ştefan Bordea a fost promovat (practic, acesta nici măcar nu s-a prezentat la Administrația Fiscală a județului Galați pentru a-şi prelua postul „trambulină”), bizareriile de la Fisc nu s-a încheiat. Tot printr-un ordin al conducerii ANAF, pe postul rămas liber a fost numită, prin transfer, Bogdana-Camelia Oprescu, fosta șefă a AJFP Dolj.

Citește și: Constantin Toma, primarul orașului Buzău, se plânge, pe la cine îl mai crede, de „abuzurile” la care îl supune DNA: am zece dosare penale, dar NU AM FURAT un leu. Buzăul îl am de la o mătușă!

Aceasta a refuzat transferul la Galați (acuzând că este victima unei răzbunări cu substrat politic) şi a contestat în instanţă decizia ANAF. Ciudata mișcarea de personal avea să fie considerată de către judecători abuzivă, ordinul ANAF fiind suspendat şi apoi anulat. Drept urmare, postul de la Galați a devenit din nou vacant, iar ANAF a rezolvat pe 3 iunie problema reinstalând-o în funcție, cum spuneam, exact pe persoana înlăturată de pe post cu două luni mai înainte.

Interesant, dar și bizar este și faptul că primele felicitări oficiale pentru revenirea pe funcție i-au fost adresate, pe o rețea de socializare, de prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu, cel care anterior a ocupat funcţia de director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, unde a fost coleg cu Mioara-Daniela Carp, și care a supervizat înlăturarea acesteia de șa șefia ANAF Galați.

„Din 3 iunie, a fost reîmputernicită pe funcție doamna Carp, profesionist desăvârșit atât în activitatea de colectare, cât mai ales în digitalizare, cu o experiență de peste 20 de ani în cadrul finanțelor publice. De altfel, unele aplicații dezvoltate la nivelul Fiscului gălățean au fost preluate şi la nivel central, de către ANAF. Doamna Carp este omul potrivit la locul potrivit, în momentul potrivit”, a comentat ipocrit prefectul Gabriel Avrămescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Florin Cîțu, viitorul premier, un elev mediocru

Florin Cîțu este premierul desemnat de coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR. El va fi propus premier de coaliție la următoarele consultări de la Cotroceni. Șefia Camerei Deputaților...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...