miercuri, 3 martie, 2021
5.6 C
Buzău

Brăila, județul fără Covid-19, dar plin de covizi politici. Pesediștii brăileni jubilează refuzând internarea în spitalele „lor” a bolnavilor din alte județe, liberalii cer demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Brăila

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Brăila, județul fără Covid-19, dar plin de covizi politici. Pesediștii brăileni jubilează...

Brăila, județul fără Covid-19, dar plin de covizi politici. Pesediștii brăileni jubilează refuzând internarea în spitalele „lor” a bolnavilor din alte județe, liberalii cer demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Brăila

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

În județul Brăila nu mai există persoane infectate cu COVID-19. Anunțul a fost făcut sâmbătă de prefectul județului, Cătălin Boboc. Ultimii trei pacienți au fost declarați vindecați, iar în spitalele brăilene nu mai este nici un pacient infectat. 

Fără COVID-19…

”Toți brăilenii infectați cu noul coronavirus sunt vindecați! Avem cele mai bune cadre medicale! Vă mulțumesc! Mă înclin”, a scris prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, pe contul său de socializare.

La finele săptămânii trecute au fost externați din Spitalul Județean de Urgență Brăila ultimii trei pacienți confirmați cu COVID-19, cazurile fiind declarate vindecate. De asemenea, de la începutul pandemiei, la Spitalul Județean de Urgență Brăila nu a fost înregistrat niciun deces din cauza noului tip de coronavirus.

…dar plin de covizi politici

Totuși, autoritățile din Brăila s-au remarcat printr-o lipsă de omenie, refuzând să primească 20 de pacienți din Vrancea, infectați cu COVID-19, care urmau să fie internați în Secția de Boli infecțioase a Spitalului județean. Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean, a spus primul că respectivii bolnavi nu au ce căuta pe teritoriul Brăilei „ca să îi îmbolnăvească pe brăileni”.

Citește și: Incredibil! Un bilet scris de 14 deținuți politici în 1950, descoperit în tencuiala Cazinoului Constanța. „Un strigăt de ajutor scris pe o bucată de hârtie ruptă dintr-un sac de ciment”, arată Primăria Constanța într-un comunicat transmis presei

După ce a tras câteva sfori, împreună cu primarul Mihai Dragomir, Chiriac a jubilat când a aflat că cei 20 au fost trimiși în altă parte.  „Veste bună pentru brăileni. Cei 20 de pacienți care urmau să ajungă la Brăila, NU MAI VIN, vor fi redirecționați către alte spitale din țară, la cerința mea ca și președinte al Consiliului Județean, pentru a proteja brăilenii (…). Aflând prea târziu de această decizie, am crezut că nu am timpul necesar să intervin, însă după o discuție cu factorii de decizie de la nivel național, am spus răspicat că la Brăila se vor trata de COVID-19 doar cetățenii județului”, a scris Chiriac, pe contul său de Facebook, vineri, la prânz.

Liberalii brăileni cer demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Brăila 

Într-o conferință de presă susținută ieri dimineață, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, s-a arătat total dezamăgit de modul în care reprezentanții autorităților locale au gestionat scandalul din weekend privind transferul a 20 de pacienți infectați cu coronavirus din județul Vrancea.

Citește și: Sinecură nouă, în guvern nou! Mariana Ioniță, cunoscută și ca „blonda lui Dragnea”, înfiptă de guvernul Orban în fruntea CNAIR, cea mai râvnită sinecură politică. De ce se fac liberalii preș în calea femeii de casă a Partidului Social Democrat

Dănăilă a precizat că a urmărit cu atenție întreg episodul, apoi a colectat informații din mai multe surse, pentru ca abia astăzi să poată emite un punct de vedere privind refuzul liderilor administrației brăilene de a accepta transferul celor 20 de pacienți asimptomatici COVID-19 din spitalele din Vrancea către Spitalul Județean Brăila. De asemenea încercarea de a radicaliza locuitorii din Brăila și de a ne enclaviza în raport cu restul țării. Potrivit lui Dănăilă principalul vinovat pentru întregul scandal creat este managerul Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu, față de care, în opinia sa, prefectul Cătălin Boboc ar trebui să demareze procedurile legale pentru a fi demisă.

Alexandru Dănăilă susține că Râșnoveanu ar fi ”jucat politic” ridicându-le mingea la fileu PSD-iștilor pentru a semăna panică în rândul populației. Mai mult, liberalul mai spune că în spate s-ar afla o încercare eronată de a încerca atragerea unor fonduri europene, ce vizează cheltuielile autorităților în lupta cu COVID-19.

Altfel, România a ajuns ieri, 11 mai, la 15.588 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, după ce în ultimele 24 ore s-au adăugat 226 de persoane testate pozitiv. Repartiția pe județe este neuniformă. Dacă la Suceava avem 3.272 de cazuri, iar la București 1.519, în Brăila s-au confirmat 19 cazuri, în Harghita 24 și în Vâlcea 26. 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...