marți, 9 martie, 2021
0.8 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Satul Râmnicelu din județul Buzău a intrat în carantină, după ce mai...

Satul Râmnicelu din județul Buzău a intrat în carantină, după ce mai mai mulți contacți ai unor infectați au refuzat testarea. Localitatea este înconjurată de jandarmi şi polițiști

Satul Râmnicelu din județul Buzău a intrat în carantină, după ce mai mai mulți contacți ai unor infectați au refuzat testarea. Localitatea este înconjurată de jandarmi şi polițiști

NEWS

Satul Râmnicelu a intrat integral în carantină, după ce mai multe persoane care au intrat în contact cu cazuri confirmate cu coronavirus au refuzat să le fie recoltate probe sau să stea izolate la domiciliu.

În contextul în care lumea vrea să se relaxeze, avem o a treia localitate, după Suceava și Țăndărei, care intră integral în carantină. De data aceasta, Râmnicelu, din județul Buzău, unde forțe de ordine au înconjurat satul încă din zorii zilei de sâmbătă, de la 4 dimineața.

Citește și: Ciolacu Național și minciuna etatizată. Cât adevăr și câtă minciună există în sintagma „Iohannis a dat-o afară pe Kovesi” și de ce minte Marcel Ciolacu cu atâta tupeu după ce a fost prins vânzând cioara vopsită de pe gard ciolacilor din UDMR

Șapte locuitori de aici, rude între ei, au fost confirmați cu Covid-19, dar cei care au intrat în contact cu ei au refuzat în mod repetat ancheta epidemiologică și testarea.

Focarul de la Râmnicelu a pornit, spun autoritățile, de la un bărbat de 30 de ani, confirmat pozitiv, după ce s-a dus să-și facă analizele medicale la Spitalul din Focșani, focar de Covid-19. Acolo se presupune că a și luat virusul.

Bărbatul a venit apoi acasă, unde a intrat în contact cu șase membri ai familiei. I-a infectat pe toți.

Contacții au refuzat să coopereze

Așa cum prevăd protocoalele, ar fi trebuit să aibă loc o anchetă epidemiologică, pe care inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Buzău au încercat să o facă.

Citește și: Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului şi Sportului, își bate joc de zeci de muncitori sri-lankezi. Dați afară de angajator și băgați în carantină de autorități, aceștia acuză modul în care au fost și sunt tratați. ITM Focșani se face că nu vede

Fără succes însă, pentru că persoanele care au intrat în contact cu cei șapte confirmați pozitiv au refuzat categoric, de fiecare dată, să coopereze în anchetă și să facă testul.

Prin urmare, prefectul județului a cerut ca tot satul să intre în carantină.

3.000 de oameni, care trăiesc în Râmnicelu, sunt înconjurați de forțele de ordine și sunt obligați să suporte consecințele generate de cei care n-au respectat legea. Acum nimeni nu intră și nu iese din localitate.

Locuitorii satului Râmnicelu sunt comercianți, care circulă în toată țara

Pentru că nu reușea să-i țină pe oameni în case, primarul localității a cerut încă de zilele trecute izolarea.

Între timp, cele șapte persoane din Râmnicelu confirmate pozitiv cu SARS COV 2 au fost internate la Spitalul din Râmnicu Sărat.

De la începutul epidemiei, în România avem 15.131 de cazuri de Covid-19 confirmate și 232 de oameni în secțiile ATI.

6.912 de persoane sunt declarate vindecate. Vorbim și despre 929 decese.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI