joi, 25 februarie, 2021
11.6 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Sănătate Strigător la cer! Bolnavi infectați cu SARS-CoV-2, plimbați între câteva spitale din...

Strigător la cer! Bolnavi infectați cu SARS-CoV-2, plimbați între câteva spitale din țară. După ce prefectul de Brăila a refuzat să primească bolnavii, a venit rândul primarului din Râmnicu Sărat să nu fie de acord cu transferul pacienților

Strigător la cer! Bolnavi infectați cu SARS-CoV-2, plimbați între câteva spitale din țară. După ce prefectul de Brăila a refuzat să primească bolnavii, a venit rândul primarului din Râmnicu Sărat să nu fie de acord cu transferul pacienților

NEWS

Mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost plimbate între câteva spitale din țară în urma unui ordin al Departamentului pentru situații durgență, anulat ulterior.

Citește și: Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului şi Sportului, își bate joc de zeci de muncitori sri-lankezi. Dați afară de angajator și băgați în carantină de autorități, aceștia acuză modul în care au fost și sunt tratați. ITM Focșani se face că nu vede

Pacienții, care urmau inițial să ajungă la Brăila, au fost mutați de la spitalul din Adjud la cel din Râmnicu Sărat.

Nici aici însă nu pot sta prea mult, pentru că unitatea medicală nu le poate asigura tratamentele de care au nevoie.

Printr-un un ordin al Departamentului pentru situații de urgență, 30 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 ar fi trebuit să fie mutați de la spitalul județean din Focșani la spitalul suport din Râmnicu Sărat, iar 20 de pacienți de la spitalul din Adjud ar fi ajuns la spitalul județean Brăila.

Gheorghiță Berbece, prefectul județului Vrancea: “Capacitatea de spitalizare era aproape de maxim. Atunci ne-am gândit că este necesar să avem un spațiu de refulare, un spațiu tampon și din acest motiv am cerut ajutorul, astfel încât persoanele care sunt asimptomatice sau cele cu simptomatologie ușoară să li se găsească un alt spațiu încât să eliberăm paturi din spital.”

După ce prefectul de Brăila a refuzat să primească bolnavii, iar pacienții din Focșani s-au revoltat, ordinul a fost anulat. Revocarea nu a fost însă anunțată spitalului din Adjud, care a apucat să trimită, cu ambulanțe și microbuze ISU, 16 pacienți. Au reușit doar să le schimbe traseul, iar în loc de Brăila bolnavii au ajuns la Râmnicu Sărat.

Adrian Danielescu, manager Spitalul municipal Rm. Sărat: “Inițial am primit un ordin că vor veni pacienți de la Județean de la Focșani 30 de pacienți. Ulterior, am fost informați că nu mai vin de la Focșani și or să vina de la Adjud.”

Transferați cu fișe incomplete

Citește și: Români plecați în Germania, ca să muncească, închiși și păziți în terminalul de sosire al aeroportului Baden Airpark, din Soellingen, după aterizare. Nu ies de acolo 14 zile

Medicii spitalului din Râmnicu Sărat sunt nemulțumiți că bolnavii au fost transferați fără a avea în fișe ultimele rezultate ale testărilor. Mai mult, deși au anunțat că sunt trimiși pacienți asimptomatici sau cu ușoare simptome, s-au trezit că au venit bolnavi cronici cărora spitalul nu le poate asigura toate tratamentele specifice.

Felicia Vasile, director medical Spitalul municipal Rm. Sărat: ”Am retestat toți pacienții. De asemenea, probabil fiind asimptomatici niciunul din pacienții primiți în toată perioada internării în spitalul de la Adjud nu au primit tratament specific infecției virale. Este cazul unei paciente de 91 de ani imobilizată la pat, internată în spitalul de la Adjud, cred că de pe la începutul lunii aprilie.”

Trei dintre pacienți sunt din Sri Lanka

Primarul din Râmnicu Sărat nu este nici el de acord cu transferul pacienților și spune că la spitalul din oraș au ajuns pacienți cu mai multe afecțiuni.

Sorin Cîrjan, primar Rm. Sărat: “Este în neregulă modul în care s-a procedat ieri, adresa spunea că este vorba despre pacienți asimptomatici și cazuri ușoare și nu este deloc așa. Sunt cazuri grave și situația cred eu că trebuie cunoscută și analizată.”

Printre cei 16 bolnavi transferați la Râmnicu Sărat se numără și 3 cetățeni sri-lankezi care lucrau la o firmă de confecții din Focșani.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -