duminică, 28 februarie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Scandal HALUCINANT la Buzău între autorități pe tema COVID-19. Primăria și Prefectura...

Scandal HALUCINANT la Buzău între autorități pe tema COVID-19. Primăria și Prefectura se războiesc pe carantinarea cartierului Poștă, unde a fost descoperit focarul de coronavirus. Primarul TOMA, pus la colț de specialiștii DSP Buzău

Scandal HALUCINANT la Buzău între autorități pe tema COVID-19. Primăria și Prefectura se războiesc pe carantinarea cartierului Poștă, unde a fost descoperit focarul de coronavirus. Primarul TOMA, pus la colț de specialiștii DSP Buzău

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, nu este de acord cu carantinarea cartierului Poștă, instituită de Prefectura Buzău după apariția aici a peste 20 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Primarul spune că măsura nu s-ar justifica, întrucât localități cu număr mult mai mare de cazuri nu au fost carantinate. În plus, susţine că nu a fost informat că se va institui carantina. Prefectul afirmă că decizia a fost a autorităților sanitare şi că l-a sunat pe primar pentru a-l informat, dar ”răspunsul domnului primar nu poate fi reprodus”.

Constantin Toma s-a supărat pe Prefectura Buzău pentru carantinarea cartierului Poștă, instituită de prefectul Leonard Dimian imediat după apariția aici a peste 20 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

„Pe mine nu m-au întrebat nimic”

„Un cartier întreg carantinat, din cauza acestor oameni care locuiesc la intrarea în cartier, lângă podul de la Drăgaică, vis-a vis de fostul liceu de Poliție? Pot să pun şi eu această întrebare? De ce s-au grăbit, de ce au intrat în această panică? În alte zone, sunt 40-50 de cazuri confirmate zilnic şi nu se decide carantinarea. Pe mine nu m-au întrebat nimic”, afirmă primarul Constantin Toma.

Citește și: Chinezii și coronavirusul. Se confirmă o ipoteză halucinantă? Deși susțin că nu au nici în clin, nici în mânecă, cu apariția COVID-19, chinezii pregătesc terenul pentru vânătoarea de companii europene din domeniul tehnologiei

Totodată, Toma susţine că, după evacuarea celor infectați din cartier, ceilalți aproape 2.500 de locuitori nu meritau să fie izolați.

„De ce sunt vinovați cei aproape 2.500 de oameni, să fie izolați acolo? Nu aș fi cerut carantina. Sunt șocat pentru că Buzăul nu merită asta”, a mai declarat Toma.

„Constantin Toma a refuzat să dea curs invitației de a participa la ședința în care s-a decis carantinarea cartierului Poștă

La rândul său, prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a transmis un comunicat în care explică că deciziile au fost luate de forurile județene cu atribuții în acest domeniu şi aprobate de secretarul de stat Raed Arafat.

„Decizia impunerii carantinei în cartierul Poştă, din municipiul Buzău, a fost aprobată prin Ordinul Comandantului Acțiunii nr 76006/4.05.2020, semnat de domnul secretar de stat Raed Arafat. Decizia a fost luată în baza unor argumente absolut justificate, având în vedere detaliile anchetei epidemiologice făcute de autoritățile sanitare, cât şi rezultatele testelor făcute asupra probelor.

Citește și: Bing Liu, un cercetător chinez care era „aproape de descoperiri importante în domeniul COVID-19”, a fost găsit împușcat în locuința din SUA. Val de teorii ale conspirației după uciderea sa. Cine l-a ucis?

A fost unica posibilitate pe care o puteam aborda în această situaţie particulară. Orice altă abordare era de natură să atragă efecte necontrolabile asupra sănătății publice. Acestea sunt date obținute şi analizate cu mare atenție de instituțiile responsabile cu gestionarea situației de urgenţă”, a transmis prefectul de Buzău.

Acesta susţine că l-a invitat pe primar la şedinţa în care urma să se ia decizia carantinării.

„Răspunsul domnului primar nu poate fi reprodus aici, dar, în esență, sugera refuzul de a da curs invitației”, se mai arată în comunicat.

Primarul TOMA, contrazis de specialiștii DSP! „Mai mult de trei cazuri de infecție cu legătură epidemiologică în aceeași comunitate înseamnă declararea carantinei”

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinată de confirmarea unui caz cu infecție cu coronavirus COVID-19 în data de 01 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Buzău de a demarat ancheta epidemiologică pentru identificarea contacților cazului confirmat (cazul nr.21), izolarea la domiciliu și testarea acestora.

În acest sens, în data de 01 mai 2020 reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău s-au deplasat la domiciliul declarat al cazului nr.21, au fost identificați 31 de contacți, care au fost testați pentru SARS-CoV-2. Pentru aceștia s-a impus măsura de izolare la domiciliu pe o perioada de 14 zile de la data ultimului contact cu cazul confirmat pozitiv.

Citește și: Ionuț Apostu și „IMACULATURA” din Primăria Buzău! Toma a vrut să-l angajeze pe Caragiale ca purtător cu vorba, dar din cauză de faliment s-a mulțumit cu Ionuț Aprostu, scuzați, Apostu. Despre istoria unui comunicat de șpresă și golănașii, looserii și țuțării care conduc municipiul Buzău

Totodată, s-a identificat link-ul epidemiologic al cazului nr.21 cu o persoană (socrul) domiciliată în județul Ialomița, confirmată pozitiv în data de 29.04.2020, unde a fost în vizită în perioada sărbătorilor pascale.

În data de 03 mai 2020, din totalul de 31 de persoane testate, un număr de 19 cazuri s-au confirmat cu infecție cu coronavirus COVID-19.

Având în vedere situația existentă la nivelul comunității din Cartierul Poștă și în conformitate cu art.8. din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 414 din 11 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei care prevede că: „în funcție de evoluția situației epidemiologice și confirmarea a mai mult de trei cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele, în aceeași comunitate, se poate decide declararea carantinei într-o comunitate. Carantinarea unei comunități reprezintă izolarea unei zone perfect delimitate și pentru care se dispune interzicerea intrării și ieșirii din zonă”, Direcția de Sănătate Publică Buzău a propus instituirea măsurii de carantină a zonei respective.

Stilul de viață specific comunității care presupune o interferență permanentă între membri acesteia și ceilalți locuitori, precum și faptul că nu au răspuns pozitiv la măsurile și recomandările cu privire la limitarea răspândirii infecției cu COVID-19 generând o situație la risc în comunitatea respectivă, sunt aspecte pe care Direcția de Sănătate Publică Buzău le-a avut în vedere la momentul propunerii instituirii carantinei în Cartierul Poștă.

Direcția de Sănătate Publică Buzău monitorizează situația epidemiologică din zonă urmând să aplice măsurile legale care se impun în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență.” , se arată într-un comunicat de presă al conducerii DSP Buzău.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP