joi, 25 februarie, 2021
11.6 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Lucian Romașcanu, un mitoman la cur-tea Ciolacului național. Folosindu-se de o imagine...

Lucian Romașcanu, un mitoman la cur-tea Ciolacului național. Folosindu-se de o imagine fake, purtătorul cu vorba al PSD îl acuză pe Iohannis că, în cursul unei vizite în Harghita, a ascultat Imnul Secuiesc cu mâna la inimă / VIDEO

Lucian Romașcanu, un mitoman la cur-tea Ciolacului național. Folosindu-se de o imagine fake, purtătorul cu vorba al PSD îl acuză pe Iohannis că, în cursul unei vizite în Harghita, a ascultat Imnul Secuiesc cu mâna la inimă / VIDEO

NEWS

Purtătorul cu vorba al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a prezentat duminică, în conferința de presă a PSD, o imagine în care preşedintele Iohannis ar asculta solemn, cu mâna la inimă, imnul Ținutului Secuiesc. În realitate, preşedintele a ascultat imnul României în această poziție.

Într-o conferință de presă a PSD în care s-au „denunțat” câteva așa zise minciuni grosolane ale președintelui Iohannis, Lucian Romașcanu a afișat o imagine fake, pe ecranul din spatele său.

„Ne amintim cu toții şi am văzut cu toții cum preşedintele Iohannis, astăzi un român foarte verde, lua poziție de drepți când auzea imnul așa zisului Ținut Secuiesc”, a afirmat Romaşcanu.

Citește și: Ionuț Apostu și „IMACULATURA” din Primăria Buzău! Toma a vrut să-l angajeze pe Caragiale ca purtător cu vorba, dar din cauză de faliment s-a mulțumit cu Ionuț Aprostu, scuzați, Apostu. Despre istoria unui comunicat de șpresă și golănașii, looserii și țuțării care conduc municipiul Buzău

Realitatea este însă cu totul alta şi o dovedesc imaginile din anul 2017. Fotografia prezentată de PSD a fost realizată, la Consiliul Județean Harghita, în momentul în care se intona imnul național al României. Când s-a intonat imnul Ținutului Secuiesc, Iohannis a stat în picioare, politicos, însă fără a-şi ține palma la inimă, așa cum susţine PSD.

„Am luat-o ca pe un semn de respect. Dacă cei din sala au dorit să-mi prezinte asta, eu am ascultat ce mi-au cântat”, a spus atunci preşedintele.

Citește și: Cartierul Poștă din municipiul Buzău a fost plasat în carantină! 19 buzoieni au fost testați pozitiv cu COVID-19. Cartierul plasat în carantină are o populație de circa 2.000 de locuitori

Ulterior, autoritățile locale i-au oferit în steag al Ținutului Secuiesc, însă Iohannis nu l-a atins, fiind preluat de un consilier. Şi nici nu a aplaudat în acel moment, spre deosebire de restul celor prezenți în sală. În schimb, preşedintele le-a oferit maghiarilor un steag al României.

„Cred că este potrivit şi mă bucur că ați aplaudat. Dacă este să avem un parteneriat strategic, eu ca președinte al României să vă las cadou în amintire, tricolorul nostru, al tuturor. Ca să nu greșim pe undeva cu steagurile. Aţi menționat parteneriatul strategic dintre noi. Dintr-o oarecare eroare, ați folosit steagul statului maghiar. Şi cu acela avem un parteneriat strategic, dar el nu se bazează pe relații etnice sau interetnice, ci pe relații între două state vecine şi care trăiesc în bună înțelegere”, i-a spus Iohannis primarului din Sfântu Gheorghe.

Mitomania la cur-tea Ciolacului național

Mitomania, denumită și minciuna patologică sau impulsul de a minți, nu este o boală propriu-zisă, nefiind integrată în DSMIV (Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders), ci este un simptom al unor tulburări de personalitate.

Mitomania poate fi și un simptom de sine stătător, încadrându-se în profilul mincinosului patologic fără o tulburare de personalitate sau organică subiacentă.

Persoanele cu tulburare de personalitate borderline au dificultăți mari în a interacționa cu cei din jur, fiindu-le frică de dezaprobarea acestora, de aceea simt nevoia să inventeze povești care să stârnească interesul cercului social în care se află.

Mitomania se mai numește și pseudologia fantastică și este un fenomen fiziopatologic care presupune existența unui discurs în care realitatea și ficțiunea se îmbină, persoana cu mitomanie atribuindu-și de multe ori caracteristici pozitive sieși în cadrul respectivului discurs. Este un simptom recunoscut în psihiatrie de peste 100 de ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Florin Cîțu, viitorul premier, un elev mediocru

Florin Cîțu este premierul desemnat de coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR. El va fi propus premier de coaliție la următoarele consultări de la Cotroceni. Șefia Camerei Deputaților...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -