miercuri, 3 martie, 2021
5.6 C
Buzău

Spitalul Județean Galați, investiție de peste 8 milioane de euro. Lucrările, care vor dura aproximativ 15 luni, vor transforma clădirea din temelii

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Spitalul Județean Galați, investiție de peste 8 milioane de euro. Lucrările, care...

Spitalul Județean Galați, investiție de peste 8 milioane de euro. Lucrările, care vor dura aproximativ 15 luni, vor transforma clădirea din temelii

NEWS

O investiție cu fonduri europene în valoare de peste 8 milioane de euro va transforma din temelii Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei. Ieri, autoritățile județene au emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a clădirii cu 9 etaje. Toate lucrările vor fi gata anul viitor.

Citește și: Iohannis a reușit în doar câteva zile ceea ce nu i-a ieșit nici măcar lui Liviu Dragnea: să destabilizeze partidul de penali al lui Ciolacu! E un cutremur pe ritm de manele în PSD!

Spitalul Județean Galați va fi complet reabilitat și va avea, printre altele, surse regenerabile de producere a energiei. De asemenea, în premieră, conductele, instalațiile pentru transportul fluidelor, țevile de apă și de căldură vor fi schimbate. Vor mai fi înlocuite toate ferestrele, cele 12 lifturi și echipamentele cu un consum energetic mare. În plus, sălile de operații vor fi dotate cu sisteme moderne de tratare a aerului, iar la exterior, clădirea spitalului va fi acoperită cu plăci compozit.

Față nouă pentru Spitalul Județean Galați

Astfel, o asociere de trei companii va lucra timp de un an și trei luni la Spitalul Județean Galați, pentru schimbarea feței acestuia. Valoarea investiției este semnificativă, aproape 41,5 milioane lei (peste 8,5 milioane de euro), finanțare obținută de Consiliul Județean Galați în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Citește și: Generația „CORONAVIRUS”. De ieri, peste trei sute de mii de elevi din România au fost lăsați în afara sistemului de învățământ, din cauza sărăciei. Consiliul Național al Elevilor a denunțat deja ordinul privind obligativitatea cursurilor online

Potrivit unui comunicat de presă, autoritatea contractantă a emis ordinul de începere a lucrărilor de eficientizare energetică, iar pentru prima oară de la deschiderea unității sanitare, conductele din subsol şi instalațiile pentru transportul fluidelor vor fi schimbate. Vor fi modernizate instalațiile de distribuție și de transport ale agentului termic, precum şi instalațiile de distribuție a apei.

”Vom schimba toate ferestrele în secțiile unde nu s-a mai intervenit de peste cinci ani. De asemenea, pentru reducerea costurilor de întreținere se vor monta sisteme  de producere a energiei din surse regenerabile, iar echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite. Vom schimba 12 lifturi ale spitalului, iar toate saloanele vor avea sisteme de climatizare. În plus, în sălile de operație vom introduce un sistem modern de tratare a aerului. Fața spitalului se va schimba total, după ce vom finaliza şi partea de anvelopare, care va fi făcută cu plăci compozit”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Județean Galați.

Revenind, trebuie spus că licitația pentru aceste lucrări a fost câștigată de asocierea Euromateria SRL București – Pessina Costruzioni SpA Milano – S&M Expert Project SRL Iași.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...