sâmbătă, 31 octombrie, 2020
7 C
Buzău
sâmbătă, 31 octombrie, 2020
7 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST Gabriel Mutu, edilul meseriaș în eludarea legii și în spălare de bani....

Gabriel Mutu, edilul meseriaș în eludarea legii și în spălare de bani. Ori despre cum să-ți ascunzi șase apartamente și opt spații comerciale în firmele pe care le deții astfel încât să pari un oarecare în declarația publică de avere

TOPUL DE AZI

Berca, localitatea care renaște din cenușă. Ori despre cum a ajuns un tărâm cu un potențial uriaș să fie îngropat de interesele, lipsa de...

Pentru zeci de ani, Berca a fost sinonim cu Vulcanii Noroioși, cârnații de Pleșcoi și petrolul. Comuna avea, în...

Cum să întreții relații sexuale cu o minoră și să nu fii condamnat. Ori despre cum au decis patru magistrați din Constanța că o...

După cinci ani și jumătate de cercetări, un cioban care a întreținut relații sexuale cu o minoră de 12...

La vânătoare de trufe în munții Buzăului / Prin zăpezi feerice, în căutarea „comorii” de 100.000 de euro

Ești gata pentru o vânătoare de trufe prin pădurile înzăpezite din Munții Buzăului? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit....

Adrian Tudorancea și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), un partid recent înființat, intră în bătălia pentru alegerile locale la Buzău. Cunoscutul avocat Adrian Tudorancea...

O nouă formațiune politică prinde contur la Buzău, chiar înainte de alegerile locale. Este vorba despre Alianța pentru Unirea...

ARTICOL SCRIS DE

Unul din cei mai bogați primari de sector din București poate da lecții despre cum să-ți ascunzi averea în firme pe care le deții astfel încât să pari un oarecare în declarația publică de avere. Este vorba despre Gabriel Mutu, edilul de la Sectorul 6.

Gabriel Mutu este omul pe care DIICOT îl cercetează de peste cinci ani într-un dosar de spălare de bani. Cu toate precauțiile pe care și le-a luat, declarația de avere a lui Mutu este ridicolă: pe de o parte, menționează că deține un apartament în sectorul 6 și un autoturism Dacia din 2010 (!), pe de alta, pomenește bijuterii de 22.000 de euro, ceasuri de peste 152.000 de euro și tablouri de 15.000 de euro.

De fapt, numai averea pe care primarul Gabriel Mutu o păstrează în societățile comerciale pe care le deține este de ordinul milioanelor de euro. Iar cea mai bună dovadă că primarul de la 6 beneficiază de proprietățile imobiliare ca și cum ar fi pe numele lui este că se mutase, în acte, într-un penthouse din Herăstrău de 550 de metri pătrați deținut de una din firmele lui, arată o investigație a LINX.

Gabriel Mutu, urmărit penal de DIICOT într-un dosar de spălare de bani

Pe 8 octombrie 2014, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) anunța că a „anihilat activitatea unui grup infracțional organizat” specializat în evaziune fiscală și spălarea banilor proveniți din infracțiuni. Printre cei puși sub urmărire penală se aflau senatorul PSD Gabriel Mutu și deputatul Mario Ernest Caloianu, de la UNPR. Procurorii DIICOT îl acuzau atunci pe senatorul Gabriel Mutu de folosirea cu rea credință a bunurile societății GM Activ Building Management SRL și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește și: PSD a depus azi un proiect de lege care prevede suspendarea plății ratelor bancare pentru populație și firme până la finalul anului 2020

„Față de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăți comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Activ Building Management SRL în conturile societăților menționate”, se menționează în comunicatul emis de DIICOT.

Mai mult, adăugau procurorii, “suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 lei din conturile SC GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracțional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracționată şi transferată în conturile altor societăți comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracțional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracționale.”

În pragul alegerilor locale din 2016, când Gabriel Mutu a candidat pentru funcția de primar al Sectorului 6 din partea PSD și a câștigat, acesta declara următoarele despre dosar: „Nu am cum să vă răspund, pentru că mai bine de un an și jumătate nimeni nu a făcut nimic. Mai mult decât atât, procurorul care a fost implicat în acest caz a fost reținut de DNA pentru implicare, influențare și santaj în acest dosar.”

Ce este cert este că, până în acest moment, dosarul nu a fost trimis în judecată de către DIICOT iar statutul său este incert.

Gabriel Mutu în 2008: 500.000 de euro “CASH”

Compania la care face referire comunicatul DIICOT, GM Activ Building Management SRL, a fost înființată în 2006 cu numele de Grand Luxury Offices Complex SRL de către Amelia Mănăilescu și Elena Ruxandra Kaitar, fostă Untaru. Firma i-a fost cedată lui Gabriel Mutu în 2008. Cele două femei fac parte din anturajul afaceristului Cătălin Iordăchescu, fost asociat al lui Gabriel Mutu. Și nu e nimic întâmplător aici, după cum se va vede mai jos.

Citește și: Cum să întreții relații sexuale cu o minoră și să nu fii condamnat. Ori despre cum au decis patru magistrați din Constanța că o fetiță de 12 ani a fost cea care a corupt doi bărbați, unul dintre ei eliberat condiționat!

La un an după preluarea companiei, conform DIICOT (după cum am arătat mai sus), din 2009 până în iulie 2013, senatorul Mutu a transferat din firma GM Activ Building Management suma de 1.064.692 lei, bani care au ajuns în conturile a cinci societăți “fantomă”, de unde au fost scoși cash.

Bani gheață erau deja o pasiune a lui Mutu atunci. Conform unei declarații de avere depuse în 2008 în calitate de candidat la un mandat de parlamentar, Mutu menționa că deține 500.000 de euro “CASH”. În aceeași declarație de avere, actualul primar de la Sectorul 6 pomenea și încasarea a peste 559.000 de lei de la Romconsulting Investment Group, o companie la care era acționar împreună cu același Cătălin Iordăchescu menționat anterior.

Ilegal: declarațiile de avere 2009 – 2012, făcute dispărute

Devenit senator la finalul lui 2008, Gabriel Mutu a fost obligat de lege să completeze declarații de avere și de interese pe durata mandatului, adică 2019 – 2012. În mod cu totul și cu totul surprinzător, însă, exact declarațiile de avere și de interese din acea perioadă lipsesc atât de pe site-ul Senatului, cât și de pe cel al Agenției Naționale de Integritate. Ceea ce, dacă nu este o defecțiune de ordin tehnic, este o infracțiune.

Coincidența este cu atât mai mare cu cât, în 2008, Gabriel Mutu și partenerul său de afaceri, Cătălin Iordăchescu, au decis să divizeze perla coroanei de business, Romconsult Investment Group, în mai multe societăți comerciale. Operațiunea de divizare a presupus mutarea activelor de pe “firma mamă” pe firmele nou înființate, unele deținute de Gabriel Mutu. Evident, conform legii declarării averilor, valoarea părților sociale în noile firme ar fi trebuit declarate în 2009 și anii următori.

Este, însă, imposibil în acest moment de verificat dacă și ce a declarat actualul primar de la 6 în primul mandat de senator referitor la toate aceste tranzacții.

1,1 milioane de lei de la GM Activ Building Management 

Numai din GM Activ Building Management SRL, Gabriel Mutu a produs peste 1,1 milioane de lei în ultimii ani. Aproape 650.000 de lei au venit din dividende iar 450.000 de lei din restituiri de împrumuturi (pe care primarul de la 6 pretinde că le-a acordat firmei). Mutu pare un tip destul de organizat și și-a împărțit oarecum echitabil sumele primite pe ani.

Astfel, în 2013, Mutu a declarat ca împrumut restituit de către firmă suma de 197.395 de lei, dar nici un leu dividende. În 2014, suma primită de la firmă tot ca restituire de împrumut a fost de 64.780 de lei (dividende, iar, zero). În 2015, Mutu a mai primit de la propria firmă 49.650 de lei, tot restituire de împrumut și 0 lei în dividende. Din 2016, primarul a trecut pe dividende de la GM Activ Building Management: 10.000 de lei în primul an (nici o restituire de împrumut), 329.500 de lei în 2017 (nici o restituire de împrumut) și 313.000 de lei în 2018 (0 lei împrumut restituit). Iar în declarația de avere din 2019, Mutu a declarat încasarea a 233.770 de lei, ca restituire de împrumut, și nici un leu în dividende.

Dacă declarațiile de avere ale lui Mutu din perioada 2009 – 2012 ar fi publice, s-ar ști și ce sume a declarat acesta ca fiind acordate împrumut firmelor sale. În lipsa declarațiilor, însă, nu ne rămâne decât să-l credem pe primarul de la Sectorul 6 pe cuvânt.

Spațiu comercial închiriat cu 40 EUR/mp

Când reapar declarațiile de avere, însă, apar și surprizele. Precum un spațiu comercial în sectorul 2 din București, în declarația de avere din 2014, achiziționat “în rate” în 2013, după cum notează Mutu. Acesta mai precizează că spațiul comercial are 126,32 metri pătrați. Imediat ce apare în declarația de avere, spațiul începe să producă și bani. În 2013 și 2014, Mutu pune chiria obținută din acel spațiu comercial la pachet cu cea obținută de soția sa dintr-un apartament, fără să diferențieze sumele. Care sume sunt relativ mici: aproape 20.000 de lei în 2013 și 60.000 de lei în 2014.

Din 2015, însă, Gabriel Mutu separă chiriile obținute. Astfel, pentru spațiul comercial declară venituri de 265.200 de lei în 2015, deci o medie de 22.100 de lei lunar. Sau 175 de lei (aproape 40 de euro) pe fiecare metru pătrat din cei 126,32, cât e suprafața spațiului. În 2016, suma a scăzut la 224.280 de lei, în 2017 a fost de doar 14.100 de lei, în 2018 a urcat la 61.336 lei iar în 2019 suma a fost de 89.280 de lei.

În total, deci, spațiul comercial a generat chirii pentru Gabriel Mutu de 695.000 de lei.

Patru apartamente în Herăstrău

O altă firmă controlată de Gabriel Mutu este MG Development Corporation SRL, căreia i-a împrumutat aproape un milion de lei. Din această sumă a recuperat aproximativ 500.000 de lei până în prezent, prin metoda deja patentată a restituirii de împrumuturi.

Societatea MG Development Corporation provine din divizarea societății Romconsult Investment Group, care era deținută de Bogdan Iordăchescu (90%) și Gabriel Mutu (10%). Cei doi parteneri de afaceri au decis în anul 2008 să desprindă din societate mama alte trei firme, printre care și MG Development Coporation SRL. La desprinderea de firma “mamă”, MG Development Coporation SRL a primit patru apartamente pe strada Grigore Gafencu 22-24, lângă parcul Herăstrău și patru garaje aferente, evaluate în 2008 la aproape două milioane de lei. Azi, însă, un apartament la acea adresă se vinde cu minimum 200.000 de euro, dar poate ajunge și la 400.000 de euro.

În câteva luni, între mai 2008 (când s-a decis divizarea Romconsult Investment Group) și octombrie 2008, Gabriel Mutu a câștigat teren în MG Development Coporation SRL: de la 10% la 47% din părțile sociale.

Domiciliul lui Gabriel Mutu: un apartament de 550 mp în Herăstrău

În august 2009, MG Development Coporation SRL intră ca acționar în Leader Magic SRL, o altă firmă controlată de Mutu și de soția sa, Claudia. Cu această ocazie, MG Development Coporation SRL aduce ca aport la capitalul social al Leader Magic SRL unul dintre cele patru apartamente primite la divizarea Romconsult Investment Group, dar și două garaje în același imobil de pe Grigore Gafencu 22-24. Suprafața apartamentului, conform documentelor de la Registrul Comerțului: “suprafață total construită 548,84 mp”. Cel puțin până în 2013, Mutu a avut domiciliul legal în acest apartament de aproape 550 de metri pătrați.

În noiembrie 2009, Gabriel Mutu se retrage din MG Development Coporation SRL iar acționar cu 99,99% devine Leader Rezidențial Concept SRL. Aceasta din urmă firmă este deținută în proporție de 99,37% de către Autorc Hobby Store SRL, la care Gabriel Mutu deține 99% din părțile sociale.

Opt spații comerciale și alte două apartamente

O altă firmă deținută în comun de Gabriel Mutu (10%) și Cătălin Iordăchescu (90%), International Building Construct SRL, a fost de asemenea divizată în 2008 și a rezultat în înființarea unor firme noi, controlate de către Mutu. Una dintre acestea, Leader Magic SRL, s-a ales cu opt spații comerciale în București (unele în zone scumpe ca Banu Manta, Aerogării sau J.L. Calderon).

Tot în 2008, dar din divizarea Grand Apartements Grup SRL, Leader Rezidențial Concept SRL (controlată 99% de Gabriel Mutu, cum am arătat mai sus), s-a ales cu două apartamente în Militari, pe bd. Preciziei.

Înainte de divizare, International Building Construct SRL era deținută în proporție de 10% de Cătălin Iordăchescu, Gabriel Mutu – 40% și un off shore din Panama, Darval Investments SA, 50%. Compania panameză apare în multe alte firme deținute de Iordăchescu.

Contactat, Gabriel Mutu nu a vrut să răspundă întrebărilor legate pe acest subiect, deși a primit întrebările în scris, prin intermediul Biroului de Presă al Primăriei Sector 6.

Gabriel Mutu și Iordăchescu, valutiști după ’89

Relația dintre Gabriel Mutu și Cătălin Iordăchescu datează de aproape 30 de ani. În ianuarie 1993, Mutu s-a asociat cu Iordăchescu și au înființat firma Teazur Impex SRL, una dintre primele case de schimb valutar din București. Mutu schimba orice valută, în special mărci germane și dolari americani. În același an, cei doi parteneri de afaceri și-au mai deschis încă două firme de schimb valutar. La începutul anilor 2000, cei doi parteneri au renunțat să mai schimbe valută și și-au deschis case de amanet, dar se ocupau și cu vânzarea și cumpărarea bijuteriilor din aur.

Aparent, traseul celor doi afaceriști s-a separat în 2008. Atunci, Mutu figura ca prim-vicepreședinte Partidul Democrat Liberal, filiala Sector 6. Pe atunci, partidul era condus de controversatul primar Cristian Poteraș, în prezent condamnat la opt ani de închisoare pentru că a jucat un rol activ în activitățile mafiei retrocedărilor din Sectorul 6. De la PDL, Mutu s-a transferat la PSD, care i-a oferit un loc de senator în 2008. Chiar dacă a făcut pasul spre politică, Mutu nu a renunțat la afaceri. Numele lui apare azi în opt firme.

Drumurile celor doi parteneri de afaceri s-au intersectat cu cele ale afaceristului Vladimir Cohn, fostul acționar al clubului Dinamo. Cei trei au fost asociați, în 2006, în firma Romconsulting Restserv SRL. Ulterior, Mutu și Iordăchescu s-au retras din firmă, în care au intrat Remus Truică, Pepe Berciu și Ioan Biriș. Ultimul este ginerele lui Virgil Măgureanu, primul șef al Serviciului Român de Informații după Revoluția din 1989.

Iordăchescu, regele amaneturilor

Fostul partener de afaceri al lui Mutu, Cătălin Iordăchescu, este în prezent unul dintre milionarii discreți ai Capitalei. Acesta a fost fotografiat la volanul unui Ferrari, dar conduce și mașini mai… ieftine, de la Mercedes. Iordăchescu patronează una dintre cele mai mari firme de amanet din București, care deține cunoscutele amaneturi „Tezaur”, Tezaur Investment Grup. Din datele de la Registrul Comerțului rezultă că firma are nu mai puțin de 54 de puncte de lucru în Capitală. Din datele financiare aflăm că în anul fiscal 2018 a avut o cifră de afaceri de 38,4 milioane lei și un profit net de opt milioane lei.

Pe lângă casele de amanet, Iordăchescu se ocupă și cu imobiliare. Firma Romconsulting Investment Group a raportat în ultimii trei ani la rând pierderi cuprinse între 837.487 lei și 25.097 lei, în anul fiscal 2018. Asociatul minoritar în această societate, Romconsulting Office Concept, controlată tot de Iordăchescu, a raportat în anul fiscal 2018 un profit de 34,2 milioane lei.

Tot în zona imobiliară, Iordăchescu mai deține compania Grand Business Centre, care a raportat un profit de 9,4 milioane lei la o cifră de afaceri de 12,4 milioane lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un „Like”, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

ARTICOL SCRIS DE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

  1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
  2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul. Aceștia pot fi criticați, însă, pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

Harta cazurilor de coronavirus din fiecare țară. Graficul îmbolnăvirilor. Statistici

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
9,346,222
235,540
6,034,472
3,076,210
India
8,179,250
122,099
7,484,337
572,814
Brazil
5,519,528
159,562
4,966,264
393,702
Russia
1,618,116
27,990
1,215,414
374,712
France
1,331,984
36,565
116,533
1,178,886
Spain
1,264,517
35,878
0
1,228,639
Argentina
1,157,179
30,792
961,101
165,286
Colombia
1,063,151
31,135
959,433
72,583
UK
1,011,660
46,555
0
965,105
Mexico
918,811
91,289
673,457
154,065
Peru
900,180
34,411
822,316
43,453
South Africa
723,682
19,230
653,052
51,400
Italy
679,430
38,618
289,426
351,386
Iran
612,772
34,864
481,930
95,978
Germany
523,408
10,555
345,700
167,153
Chile
510,256
14,207
486,642
9,407
Iraq
472,630
10,910
399,655
62,065
Belgium
412,314
11,452
24,906
375,956
Indonesia
410,088
13,869
337,801
58,418
Bangladesh
407,684
5,923
324,145
77,616
Ukraine
387,481
7,196
158,928
221,357
Philippines
380,729
7,221
331,046
42,462
Turkey
375,367
10,252
323,971
41,144
Poland
362,731
5,631
140,280
216,820
Netherlands
351,178
7,395
0
343,783
Saudi Arabia
347,282
5,402
333,842
8,038
Pakistan
332,993
6,806
314,066
12,121
Czechia
330,445
3,197
137,950
189,298
Israel
314,367
2,523
301,158
10,686
Romania
241,339
6,968
172,513
61,858
Canada
234,084
10,134
195,721
28,229
Morocco
219,084
3,695
181,275
34,114
Nepal
170,743
937
131,222
38,584
Ecuador
167,147
12,632
141,759
12,756
Switzerland
154,251
2,286
65,200
86,765
Bolivia
141,631
8,715
111,178
21,738
Portugal
141,279
2,507
80,280
58,492
Panama
132,867
2,688
109,369
20,810
UAE
132,629
495
128,902
3,232
Qatar
132,556
232
129,583
2,741
Dominican Republic
127,018
2,245
104,862
19,911
Kuwait
125,926
779
116,862
8,285
Sweden
124,355
5,938
0
118,417
Oman
114,434
1,208
103,060
10,166
Kazakhstan
111,953
1,825
106,310
3,818
Costa Rica
108,866
1,371
66,202
41,293
Egypt
107,376
6,258
99,353
1,765
Guatemala
107,339
3,714
96,752
6,873
Austria
104,925
1,109
67,226
36,590
Japan
100,392
1,755
92,475
6,162
Belarus
98,482
980
86,663
10,839
Honduras
96,888
2,669
40,129
54,090
Ethiopia
95,789
1,464
51,713
42,612
Venezuela
91,589
793
86,335
4,461
Armenia
89,813
1,341
55,317
33,155
China
85,973
4,634
80,984
355
Bahrain
81,466
320
78,365
2,781
Lebanon
81,228
637
41,624
38,967
Moldova
76,040
1,785
55,782
18,473
Hungary
75,321
1,750
19,032
54,539
Jordan
72,607
829
7,600
64,178
Uzbekistan
66,628
563
63,864
2,201
Nigeria
62,691
1,144
58,430
3,117
Paraguay
62,596
1,387
42,337
18,872
Ireland
61,456
1,913
23,364
36,179
Libyan Arab Jamahiriya
61,095
857
35,030
25,208
Tunisia
59,813
1,317
5,032
53,464
Kyrgyzstan
58,878
1,144
49,983
7,751
Singapore
58,015
28
57,913
74
Algeria
57,942
1,964
40,201
15,777
Slovakia
57,664
219
12,617
44,828
Azerbaijan
55,269
730
43,543
10,996
Kenya
55,192
981
35,876
18,335
Palestine
53,520
483
46,309
6,728
Myanmar
52,706
1,237
32,774
18,695
Bulgaria
51,041
1,254
19,877
29,910
Bosnia
50,090
1,234
28,083
20,773
Croatia
49,316
546
32,818
15,952
Ghana
48,055
320
47,169
566
Serbia
46,954
820
31,536
14,598
Denmark
46,351
721
34,523
11,107
Afghanistan
41,425
1,536
34,321
5,568
Greece
39,251
626
9,989
28,636
Georgia
38,936
307
22,691
15,938
Slovenia
34,307
338
12,091
21,878
El Salvador
33,445
975
29,186
3,284
Malaysia
31,548
249
21,248
10,051
Macedonia
30,488
982
20,448
9,058
Australia
27,590
907
25,324
1,359
S. Korea
26,511
464
24,311
1,736
Cameroon
21,793
426
20,117
1,250
Albania
20,875
509
11,189
9,177
Côte d'Ivoire
20,692
124
20,349
219
Norway
20,214
282
11,863
8,069
Montenegro
18,341
301
14,084
3,956
Luxembourg
17,933
157
10,081
7,695
Madagascar
16,968
244
16,301
423
Zambia
16,415
349
15,600
466
Finland
16,113
358
11,300
4,455
Senegal
15,616
324
14,853
439
Lithuania
14,824
165
4,872
9,787
Sudan
13,804
837
6,764
6,203
Namibia
12,935
133
11,036
1,766
Mozambique
12,869
92
10,437
2,340
Uganda
12,410
110
7,503
4,797
Guinea
12,072
72
10,550
1,450
Maldives
11,643
37
10,779
827
DRC
11,306
307
10,585
414
Tajikistan
11,017
82
10,233
702
Sri Lanka
10,663
20
4,399
6,244
Angola
10,558
279
4,107
6,172
French Guiana
10,536
70
9,995
471
Jamaica
9,094
206
4,510
4,378
Haiti
9,057
232
7,429
1,396
Gabon
8,968
55
8,698
215
Cabo Verde
8,694
95
7,913
686
Zimbabwe
8,362
242
7,884
236
Mauritania
7,700
163
7,416
121
Guadeloupe
7,605
126
2,242
5,237
French Polynesia
7,262
29
4,842
2,391
Cuba
6,887
128
6,245
514
Bahamas
6,644
142
4,257
2,245
Botswana
6,642
24
4,676
1,942
Malta
6,042
62
4,155
1,825
Malawi
5,923
184
5,323
416
Swaziland
5,909
117
5,557
235
Latvia
5,894
71
1,406
4,417
Syrian Arab Republic
5,683
285
1,937
3,461
Trinidad and Tobago
5,668
107
4,455
1,106
Réunion
5,659
24
4,884
751
Djibouti
5,559
61
5,437
61
Nicaragua
5,514
156
4,225
1,133
Hong Kong
5,324
105
5,089
130
Congo
5,290
92
3,887
1,311
Suriname
5,201
111
5,057
33
Rwanda
5,134
35
4,878
221
Equatorial Guinea
5,083
83
4,964
36
Estonia
4,905
73
3,811
1,021
Central African Republic
4,866
62
1,924
2,880
Iceland
4,865
13
3,873
979
Andorra
4,665
75
3,377
1,213
Aruba
4,494
37
4,286
171
Mayotte
4,366
44
2,964
1,358
Cyprus
4,217
25
1,882
2,310
Guyana
4,143
124
3,192
827
Somalia
3,941
104
3,185
652
Thailand
3,780
59
3,590
131
Gambia
3,670
119
2,876
675
Mali
3,554
136
2,753
665
Martinique
3,552
30
98
3,424
Belize
3,462
58
2,148
1,256
Uruguay
3,082
58
2,532
492
South Sudan
2,905
58
1,290
1,557
Benin
2,643
41
2,330
272
Burkina Faso
2,477
67
2,218
192
Guinea-Bissau
2,403
41
1,818
544
Sierra Leone
2,365
74
1,798
493
Togo
2,312
55
1,640
617
Yemen
2,062
599
1,366
97
New Zealand
1,957
25
1,857
75
Lesotho
1,953
44
975
934
Chad
1,483
98
1,314
71
Liberia
1,426
82
1,279
65
Niger
1,220
69
1,137
14
Vietnam
1,180
35
1,062
83
Curaçao
958
1
660
297
Sao Tome and Principe
945
16
904
25
San Marino
928
42
721
165
Channel Islands
841
48
713
80
Sint Maarten
822
22
753
47
Diamond Princess
712
13
659
40
Turks and Caicos Islands
703
6
689
8
Gibraltar
697
0
618
79
Papua New Guinea
589
7
575
7
Burundi
585
1
511
73
Saint Martin
566
9
488
69
Taiwan
555
7
515
33
Comoros
545
7
498
40
Liechtenstein
533
3
347
183
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
494
0
480
14
Eritrea
463
0
412
51
Mauritius
441
10
398
33
Monaco
355
2
273
80
Isle of Man
353
24
324
5
Bhutan
348
0
319
29
Mongolia
346
0
313
33
Cambodia
291
0
283
8
Cayman Islands
240
1
221
18
Barbados
236
7
218
11
Bermuda
199
9
176
14
Seychelles
153
0
149
4
Caribbean Netherlands
153
3
145
5
Brunei
148
3
143
2
Antigua and Barbuda
127
3
116
8
St. Barth
83
0
67
16
Saint Lucia
78
0
28
50
Saint Vincent and the Grenadines
74
0
70
4
British Virgin Islands
71
1
70
0
Dominica
50
0
33
17
Macao
46
0
46
0
Fiji
34
2
31
1
Timor-Leste
30
0
29
1
Grenada
28
0
24
4
New Caledonia
28
0
28
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Lao People's Democratic Republic
24
0
22
2
Saint Kitts and Nevis
19
0
19
0
Greenland
17
0
16
1
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Solomon Islands
8
0
4
4
Anguilla
3
0
3
0
Marshall Islands
2
0
0
2
Wallis and Futuna
1
0
1
0
Updated on 31 October 2020 20:19
- Advertisement -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Advertisement -

EDITORIAL