luni, 1 iunie, 2020
14 C
Buzău
luni, 1 iunie, 2020
14 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST Gabriel Mutu, edilul meseriaș în eludarea legii și în spălare de bani....

Gabriel Mutu, edilul meseriaș în eludarea legii și în spălare de bani. Ori despre cum să-ți ascunzi șase apartamente și opt spații comerciale în firmele pe care le deții astfel încât să pari un oarecare în declarația publică de avere

TOPUL DE AZI

Ciolacu Național și minciuna etatizată. Cât adevăr și câtă minciună există în sintagma „Iohannis a dat-o afară pe Kovesi” și de ce minte Marcel...

Marcel Ciolacu minte prin omisiune, omite date importante, inoculând în mod deliberat o concepție greșită unei comunități și așa...

Secția specială, apărată la baionetă de anti-europenii din CSM. Cui i-a folosit și îi folosește SIIJ, o instituție pentru care Statul cheltuie 6 milioane...

Cei mai mulți dintre membrii actualului Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) au demonstrat încă o dată, săptămâna aceasta, ceea...

Barajul Siriu, o catastrofă din ce în ce mai iminentă. Ori despre un eventual Dam Vajont românesc și nesimțirea celor care conduc destinele acestei...

Conform unui scenariu privind o eventuală catastrofă produsă la Barajul Siriu, la o ruptură a barajului cu o breșă...

ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, spectacol rușinos la Focșani, unde l-a decorat pe Marian Oprișan și i-a cântat „Vrednic este”. Ciprian este unul...

Spectacol extrem de rușinos la Focșani, unde a fost inaugurată luni noua Catedrală „Sfânta Parascheva”. ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului...

ARTICOL SCRIS DE

Unul din cei mai bogați primari de sector din București poate da lecții despre cum să-ți ascunzi averea în firme pe care le deții astfel încât să pari un oarecare în declarația publică de avere. Este vorba despre Gabriel Mutu, edilul de la Sectorul 6.

Gabriel Mutu este omul pe care DIICOT îl cercetează de peste cinci ani într-un dosar de spălare de bani. Cu toate precauțiile pe care și le-a luat, declarația de avere a lui Mutu este ridicolă: pe de o parte, menționează că deține un apartament în sectorul 6 și un autoturism Dacia din 2010 (!), pe de alta, pomenește bijuterii de 22.000 de euro, ceasuri de peste 152.000 de euro și tablouri de 15.000 de euro.

De fapt, numai averea pe care primarul Gabriel Mutu o păstrează în societățile comerciale pe care le deține este de ordinul milioanelor de euro. Iar cea mai bună dovadă că primarul de la 6 beneficiază de proprietățile imobiliare ca și cum ar fi pe numele lui este că se mutase, în acte, într-un penthouse din Herăstrău de 550 de metri pătrați deținut de una din firmele lui, arată o investigație a LINX.

Gabriel Mutu, urmărit penal de DIICOT într-un dosar de spălare de bani

Pe 8 octombrie 2014, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) anunța că a „anihilat activitatea unui grup infracțional organizat” specializat în evaziune fiscală și spălarea banilor proveniți din infracțiuni. Printre cei puși sub urmărire penală se aflau senatorul PSD Gabriel Mutu și deputatul Mario Ernest Caloianu, de la UNPR. Procurorii DIICOT îl acuzau atunci pe senatorul Gabriel Mutu de folosirea cu rea credință a bunurile societății GM Activ Building Management SRL și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește și: PSD a depus azi un proiect de lege care prevede suspendarea plății ratelor bancare pentru populație și firme până la finalul anului 2020

„Față de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăți comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Activ Building Management SRL în conturile societăților menționate”, se menționează în comunicatul emis de DIICOT.

Mai mult, adăugau procurorii, “suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 lei din conturile SC GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracțional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracționată şi transferată în conturile altor societăți comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracțional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracționale.”

În pragul alegerilor locale din 2016, când Gabriel Mutu a candidat pentru funcția de primar al Sectorului 6 din partea PSD și a câștigat, acesta declara următoarele despre dosar: „Nu am cum să vă răspund, pentru că mai bine de un an și jumătate nimeni nu a făcut nimic. Mai mult decât atât, procurorul care a fost implicat în acest caz a fost reținut de DNA pentru implicare, influențare și santaj în acest dosar.”

Ce este cert este că, până în acest moment, dosarul nu a fost trimis în judecată de către DIICOT iar statutul său este incert.

Gabriel Mutu în 2008: 500.000 de euro “CASH”

Compania la care face referire comunicatul DIICOT, GM Activ Building Management SRL, a fost înființată în 2006 cu numele de Grand Luxury Offices Complex SRL de către Amelia Mănăilescu și Elena Ruxandra Kaitar, fostă Untaru. Firma i-a fost cedată lui Gabriel Mutu în 2008. Cele două femei fac parte din anturajul afaceristului Cătălin Iordăchescu, fost asociat al lui Gabriel Mutu. Și nu e nimic întâmplător aici, după cum se va vede mai jos.

Citește și: Cum să întreții relații sexuale cu o minoră și să nu fii condamnat. Ori despre cum au decis patru magistrați din Constanța că o fetiță de 12 ani a fost cea care a corupt doi bărbați, unul dintre ei eliberat condiționat!

La un an după preluarea companiei, conform DIICOT (după cum am arătat mai sus), din 2009 până în iulie 2013, senatorul Mutu a transferat din firma GM Activ Building Management suma de 1.064.692 lei, bani care au ajuns în conturile a cinci societăți “fantomă”, de unde au fost scoși cash.

Bani gheață erau deja o pasiune a lui Mutu atunci. Conform unei declarații de avere depuse în 2008 în calitate de candidat la un mandat de parlamentar, Mutu menționa că deține 500.000 de euro “CASH”. În aceeași declarație de avere, actualul primar de la Sectorul 6 pomenea și încasarea a peste 559.000 de lei de la Romconsulting Investment Group, o companie la care era acționar împreună cu același Cătălin Iordăchescu menționat anterior.

Ilegal: declarațiile de avere 2009 – 2012, făcute dispărute

Devenit senator la finalul lui 2008, Gabriel Mutu a fost obligat de lege să completeze declarații de avere și de interese pe durata mandatului, adică 2019 – 2012. În mod cu totul și cu totul surprinzător, însă, exact declarațiile de avere și de interese din acea perioadă lipsesc atât de pe site-ul Senatului, cât și de pe cel al Agenției Naționale de Integritate. Ceea ce, dacă nu este o defecțiune de ordin tehnic, este o infracțiune.

Coincidența este cu atât mai mare cu cât, în 2008, Gabriel Mutu și partenerul său de afaceri, Cătălin Iordăchescu, au decis să divizeze perla coroanei de business, Romconsult Investment Group, în mai multe societăți comerciale. Operațiunea de divizare a presupus mutarea activelor de pe “firma mamă” pe firmele nou înființate, unele deținute de Gabriel Mutu. Evident, conform legii declarării averilor, valoarea părților sociale în noile firme ar fi trebuit declarate în 2009 și anii următori.

Este, însă, imposibil în acest moment de verificat dacă și ce a declarat actualul primar de la 6 în primul mandat de senator referitor la toate aceste tranzacții.

1,1 milioane de lei de la GM Activ Building Management 

Numai din GM Activ Building Management SRL, Gabriel Mutu a produs peste 1,1 milioane de lei în ultimii ani. Aproape 650.000 de lei au venit din dividende iar 450.000 de lei din restituiri de împrumuturi (pe care primarul de la 6 pretinde că le-a acordat firmei). Mutu pare un tip destul de organizat și și-a împărțit oarecum echitabil sumele primite pe ani.

Astfel, în 2013, Mutu a declarat ca împrumut restituit de către firmă suma de 197.395 de lei, dar nici un leu dividende. În 2014, suma primită de la firmă tot ca restituire de împrumut a fost de 64.780 de lei (dividende, iar, zero). În 2015, Mutu a mai primit de la propria firmă 49.650 de lei, tot restituire de împrumut și 0 lei în dividende. Din 2016, primarul a trecut pe dividende de la GM Activ Building Management: 10.000 de lei în primul an (nici o restituire de împrumut), 329.500 de lei în 2017 (nici o restituire de împrumut) și 313.000 de lei în 2018 (0 lei împrumut restituit). Iar în declarația de avere din 2019, Mutu a declarat încasarea a 233.770 de lei, ca restituire de împrumut, și nici un leu în dividende.

Dacă declarațiile de avere ale lui Mutu din perioada 2009 – 2012 ar fi publice, s-ar ști și ce sume a declarat acesta ca fiind acordate împrumut firmelor sale. În lipsa declarațiilor, însă, nu ne rămâne decât să-l credem pe primarul de la Sectorul 6 pe cuvânt.

Spațiu comercial închiriat cu 40 EUR/mp

Când reapar declarațiile de avere, însă, apar și surprizele. Precum un spațiu comercial în sectorul 2 din București, în declarația de avere din 2014, achiziționat “în rate” în 2013, după cum notează Mutu. Acesta mai precizează că spațiul comercial are 126,32 metri pătrați. Imediat ce apare în declarația de avere, spațiul începe să producă și bani. În 2013 și 2014, Mutu pune chiria obținută din acel spațiu comercial la pachet cu cea obținută de soția sa dintr-un apartament, fără să diferențieze sumele. Care sume sunt relativ mici: aproape 20.000 de lei în 2013 și 60.000 de lei în 2014.

Din 2015, însă, Gabriel Mutu separă chiriile obținute. Astfel, pentru spațiul comercial declară venituri de 265.200 de lei în 2015, deci o medie de 22.100 de lei lunar. Sau 175 de lei (aproape 40 de euro) pe fiecare metru pătrat din cei 126,32, cât e suprafața spațiului. În 2016, suma a scăzut la 224.280 de lei, în 2017 a fost de doar 14.100 de lei, în 2018 a urcat la 61.336 lei iar în 2019 suma a fost de 89.280 de lei.

În total, deci, spațiul comercial a generat chirii pentru Gabriel Mutu de 695.000 de lei.

Patru apartamente în Herăstrău

O altă firmă controlată de Gabriel Mutu este MG Development Corporation SRL, căreia i-a împrumutat aproape un milion de lei. Din această sumă a recuperat aproximativ 500.000 de lei până în prezent, prin metoda deja patentată a restituirii de împrumuturi.

Societatea MG Development Corporation provine din divizarea societății Romconsult Investment Group, care era deținută de Bogdan Iordăchescu (90%) și Gabriel Mutu (10%). Cei doi parteneri de afaceri au decis în anul 2008 să desprindă din societate mama alte trei firme, printre care și MG Development Coporation SRL. La desprinderea de firma “mamă”, MG Development Coporation SRL a primit patru apartamente pe strada Grigore Gafencu 22-24, lângă parcul Herăstrău și patru garaje aferente, evaluate în 2008 la aproape două milioane de lei. Azi, însă, un apartament la acea adresă se vinde cu minimum 200.000 de euro, dar poate ajunge și la 400.000 de euro.

În câteva luni, între mai 2008 (când s-a decis divizarea Romconsult Investment Group) și octombrie 2008, Gabriel Mutu a câștigat teren în MG Development Coporation SRL: de la 10% la 47% din părțile sociale.

Domiciliul lui Gabriel Mutu: un apartament de 550 mp în Herăstrău

În august 2009, MG Development Coporation SRL intră ca acționar în Leader Magic SRL, o altă firmă controlată de Mutu și de soția sa, Claudia. Cu această ocazie, MG Development Coporation SRL aduce ca aport la capitalul social al Leader Magic SRL unul dintre cele patru apartamente primite la divizarea Romconsult Investment Group, dar și două garaje în același imobil de pe Grigore Gafencu 22-24. Suprafața apartamentului, conform documentelor de la Registrul Comerțului: “suprafață total construită 548,84 mp”. Cel puțin până în 2013, Mutu a avut domiciliul legal în acest apartament de aproape 550 de metri pătrați.

În noiembrie 2009, Gabriel Mutu se retrage din MG Development Coporation SRL iar acționar cu 99,99% devine Leader Rezidențial Concept SRL. Aceasta din urmă firmă este deținută în proporție de 99,37% de către Autorc Hobby Store SRL, la care Gabriel Mutu deține 99% din părțile sociale.

Opt spații comerciale și alte două apartamente

O altă firmă deținută în comun de Gabriel Mutu (10%) și Cătălin Iordăchescu (90%), International Building Construct SRL, a fost de asemenea divizată în 2008 și a rezultat în înființarea unor firme noi, controlate de către Mutu. Una dintre acestea, Leader Magic SRL, s-a ales cu opt spații comerciale în București (unele în zone scumpe ca Banu Manta, Aerogării sau J.L. Calderon).

Tot în 2008, dar din divizarea Grand Apartements Grup SRL, Leader Rezidențial Concept SRL (controlată 99% de Gabriel Mutu, cum am arătat mai sus), s-a ales cu două apartamente în Militari, pe bd. Preciziei.

Înainte de divizare, International Building Construct SRL era deținută în proporție de 10% de Cătălin Iordăchescu, Gabriel Mutu – 40% și un off shore din Panama, Darval Investments SA, 50%. Compania panameză apare în multe alte firme deținute de Iordăchescu.

Contactat, Gabriel Mutu nu a vrut să răspundă întrebărilor legate pe acest subiect, deși a primit întrebările în scris, prin intermediul Biroului de Presă al Primăriei Sector 6.

Gabriel Mutu și Iordăchescu, valutiști după ’89

Relația dintre Gabriel Mutu și Cătălin Iordăchescu datează de aproape 30 de ani. În ianuarie 1993, Mutu s-a asociat cu Iordăchescu și au înființat firma Teazur Impex SRL, una dintre primele case de schimb valutar din București. Mutu schimba orice valută, în special mărci germane și dolari americani. În același an, cei doi parteneri de afaceri și-au mai deschis încă două firme de schimb valutar. La începutul anilor 2000, cei doi parteneri au renunțat să mai schimbe valută și și-au deschis case de amanet, dar se ocupau și cu vânzarea și cumpărarea bijuteriilor din aur.

Aparent, traseul celor doi afaceriști s-a separat în 2008. Atunci, Mutu figura ca prim-vicepreședinte Partidul Democrat Liberal, filiala Sector 6. Pe atunci, partidul era condus de controversatul primar Cristian Poteraș, în prezent condamnat la opt ani de închisoare pentru că a jucat un rol activ în activitățile mafiei retrocedărilor din Sectorul 6. De la PDL, Mutu s-a transferat la PSD, care i-a oferit un loc de senator în 2008. Chiar dacă a făcut pasul spre politică, Mutu nu a renunțat la afaceri. Numele lui apare azi în opt firme.

Drumurile celor doi parteneri de afaceri s-au intersectat cu cele ale afaceristului Vladimir Cohn, fostul acționar al clubului Dinamo. Cei trei au fost asociați, în 2006, în firma Romconsulting Restserv SRL. Ulterior, Mutu și Iordăchescu s-au retras din firmă, în care au intrat Remus Truică, Pepe Berciu și Ioan Biriș. Ultimul este ginerele lui Virgil Măgureanu, primul șef al Serviciului Român de Informații după Revoluția din 1989.

Iordăchescu, regele amaneturilor

Fostul partener de afaceri al lui Mutu, Cătălin Iordăchescu, este în prezent unul dintre milionarii discreți ai Capitalei. Acesta a fost fotografiat la volanul unui Ferrari, dar conduce și mașini mai… ieftine, de la Mercedes. Iordăchescu patronează una dintre cele mai mari firme de amanet din București, care deține cunoscutele amaneturi „Tezaur”, Tezaur Investment Grup. Din datele de la Registrul Comerțului rezultă că firma are nu mai puțin de 54 de puncte de lucru în Capitală. Din datele financiare aflăm că în anul fiscal 2018 a avut o cifră de afaceri de 38,4 milioane lei și un profit net de opt milioane lei.

Pe lângă casele de amanet, Iordăchescu se ocupă și cu imobiliare. Firma Romconsulting Investment Group a raportat în ultimii trei ani la rând pierderi cuprinse între 837.487 lei și 25.097 lei, în anul fiscal 2018. Asociatul minoritar în această societate, Romconsulting Office Concept, controlată tot de Iordăchescu, a raportat în anul fiscal 2018 un profit de 34,2 milioane lei.

Tot în zona imobiliară, Iordăchescu mai deține compania Grand Business Centre, care a raportat un profit de 9,4 milioane lei la o cifră de afaceri de 12,4 milioane lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un „Like”, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

ARTICOL SCRIS DE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

  1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
  2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul. Aceștia pot fi criticați, însă, pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

Harta cazurilor de coronavirus din fiecare țară. Graficul îmbolnăvirilor. Statistici

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
1,837,170
106,195
599,867
1,131,108
Brazil
514,992
29,341
206,555
279,096
Russia
405,843
4,693
171,883
229,267
Spain
286,509
27,127
196,958
62,424
UK
274,762
38,489
0
236,273
Italy
232,997
33,415
157,507
42,075
India
190,962
5,411
91,866
93,685
France
188,882
28,802
68,355
91,725
Germany
183,494
8,605
165,900
8,989
Peru
164,476
4,506
67,208
92,762
Turkey
163,942
4,540
127,973
31,429
Iran
151,466
7,797
118,848
24,821
Chile
99,688
1,054
42,727
55,907
Canada
90,947
7,295
48,879
34,773
Mexico
90,664
9,930
64,326
16,408
Saudi Arabia
85,261
503
62,442
22,316
China
83,017
4,634
78,307
76
Pakistan
72,460
1,543
26,083
44,834
Belgium
58,381
9,467
15,887
33,027
Qatar
56,910
38
30,290
26,582
Bangladesh
47,153
650
9,781
36,722
Netherlands
46,442
5,956
0
40,486
Belarus
42,556
235
18,514
23,807
Ecuador
39,098
3,358
19,592
16,148
Sweden
37,542
4,395
4,971
28,176
Singapore
35,292
23
21,699
13,570
UAE
34,557
264
17,932
16,361
South Africa
32,683
683
16,809
15,191
Portugal
32,500
1,410
19,409
11,681
Switzerland
30,862
1,920
28,500
442
Colombia
29,383
939
8,543
19,901
Kuwait
27,043
212
11,386
15,445
Indonesia
26,473
1,613
7,308
17,552
Ireland
24,990
1,652
22,089
1,249
Egypt
24,985
959
6,037
17,989
Ukraine
24,012
718
9,690
13,604
Poland
23,786
1,064
11,449
11,273
Romania
19,257
1,266
13,256
4,735
Philippines
18,086
957
3,909
13,220
Dominican Republic
17,285
502
10,559
6,224
Israel
17,106
285
14,826
1,995
Argentina
16,851
539
5,336
10,976
Japan
16,851
891
14,459
1,501
Austria
16,731
668
15,593
470
Afghanistan
15,750
265
1,428
14,057
Panama
13,463
336
9,514
3,613
Denmark
11,669
574
10,362
733
S. Korea
11,503
271
10,422
810
Oman
11,437
49
2,682
8,706
Serbia
11,412
243
6,698
4,471
Bahrain
11,398
19
6,673
4,706
Kazakhstan
11,308
41
5,404
5,863
Nigeria
10,162
287
3,007
6,868
Bolivia
9,982
313
968
8,701
Armenia
9,402
139
3,402
5,861
Algeria
9,394
653
5,748
2,993
Czechia
9,268
320
6,558
2,390
Norway
8,440
236
7,727
477
Moldova
8,251
295
4,581
3,375
Ghana
8,070
36
2,947
5,087
Malaysia
7,819
115
6,353
1,351
Morocco
7,807
205
5,459
2,143
Australia
7,202
103
6,618
481
Finland
6,859
320
5,500
1,039
Iraq
6,439
205
3,156
3,078
Cameroon
5,904
191
3,568
2,145
Azerbaijan
5,494
63
3,428
2,003
Honduras
5,202
212
537
4,453
Guatemala
5,087
108
735
4,244
Sudan
5,026
286
1,423
3,317
Luxembourg
4,018
110
3,833
75
Tajikistan
3,930
47
2,004
1,879
Hungary
3,892
527
2,156
1,209
Guinea
3,706
23
2,030
1,653
Uzbekistan
3,662
15
2,837
810
Senegal
3,645
42
1,801
1,802
Djibouti
3,354
24
1,504
1,826
Thailand
3,082
57
2,965
60
DRC
3,070
72
448
2,550
Greece
2,917
175
1,374
1,368
Côte d'Ivoire
2,833
33
1,435
1,365
Gabon
2,655
17
722
1,916
Bulgaria
2,519
140
1,090
1,289
El Salvador
2,517
46
1,040
1,431
Bosnia
2,510
153
1,862
495
Croatia
2,246
103
2,072
71
Macedonia
2,226
133
1,552
541
Haiti
2,124
44
24
2,056
Cuba
2,045
83
1,809
153
Somalia
1,976
78
348
1,550
Kenya
1,962
64
478
1,420
Estonia
1,870
68
1,625
177
Kyrgyzstan
1,817
16
1,181
620
Iceland
1,806
10
1,794
2
Maldives
1,773
5
453
1,315
Mayotte
1,699
21
1,385
293
Lithuania
1,678
70
1,236
372
Sri Lanka
1,633
11
801
821
Nepal
1,572
8
220
1,344
Slovakia
1,521
28
1,366
127
Venezuela
1,510
14
302
1,194
New Zealand
1,504
22
1,481
1
Slovenia
1,473
108
1,358
7
Equatorial Guinea
1,306
12
200
1,094
Mali
1,265
77
716
472
Guinea-Bissau
1,256
8
42
1,206
Lebanon
1,220
27
712
481
Ethiopia
1,172
11
209
952
Albania
1,137
33
872
232
Hong Kong
1,085
4
1,037
44
Tunisia
1,077
48
960
69
Latvia
1,066
24
745
297
Zambia
1,057
7
779
271
Costa Rica
1,056
10
669
377
Central African Republic
1,011
2
23
986
South Sudan
994
10
6
978
Paraguay
986
11
477
498
Niger
958
64
839
55
Cyprus
944
17
790
137
Sierra Leone
861
46
454
361
Burkina Faso
847
53
720
74
Uruguay
823
22
685
116
Georgia
794
12
624
158
Chad
778
65
491
222
Madagascar
771
6
168
597
Andorra
764
51
694
19
Nicaragua
759
35
370
354
Jordan
739
9
522
208
Diamond Princess
712
13
651
48
San Marino
671
42
357
272
Malta
618
9
534
75
Congo
611
20
179
412
Jamaica
586
9
311
266
Channel Islands
560
45
528
-13
Mauritania
530
23
27
480
Tanzania
509
21
183
305
French Guiana
499
1
200
298
Sao Tome and Principe
483
12
68
403
Réunion
471
1
411
59
Palestine
449
3
372
74
Taiwan
443
7
427
9
Togo
442
13
211
218
Cabo Verde
435
4
193
238
Uganda
417
0
72
345
Rwanda
370
1
256
113
Isle of Man
336
24
309
3
Mauritius
335
10
322
3
Vietnam
328
0
279
49
Montenegro
324
9
315
0
Yemen
323
80
14
229
Liberia
288
27
157
104
Swaziland
285
2
189
94
Malawi
284
4
42
238
Mozambique
254
2
91
161
Benin
232
3
143
86
Myanmar
228
6
138
84
Martinique
200
14
98
88
Faroe Islands
187
0
187
0
Mongolia
185
0
44
141
Zimbabwe
178
4
29
145
Gibraltar
170
0
149
21
Guadeloupe
162
14
138
10
Libyan Arab Jamahiriya
156
5
52
99
Guyana
153
12
70
71
Cayman Islands
141
1
68
72
Brunei
141
2
138
1
Bermuda
140
9
92
39
Cambodia
125
0
123
2
Syrian Arab Republic
122
5
46
71
Trinidad and Tobago
117
8
108
1
Comoros
106
2
26
78
Bahamas
102
11
48
43
Aruba
101
3
98
0
Monaco
99
4
90
5
Barbados
92
7
76
9
Angola
86
4
18
64
Liechtenstein
82
1
55
26
Sint Maarten
77
15
60
2
Burundi
63
1
33
29
French Polynesia
60
0
60
0
Macao
45
0
45
0
Bhutan
43
0
6
37
Saint Martin
41
3
33
5
Eritrea
39
0
39
0
Botswana
35
1
20
14
Saint Vincent and the Grenadines
26
0
15
11
Antigua and Barbuda
26
3
19
4
Gambia
25
1
20
4
Namibia
24
0
14
10
Timor-Leste
24
0
24
0
Grenada
23
0
18
5
Suriname
23
1
9
13
Lao People's Democratic Republic
19
0
16
3
New Caledonia
19
0
18
1
Curaçao
19
1
14
4
Fiji
18
0
15
3
Saint Lucia
18
0
18
0
Belize
18
2
16
0
Dominica
16
0
16
0
Saint Kitts and Nevis
15
0
15
0
Greenland
13
0
11
2
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
2
10
Turks and Caicos Islands
12
1
11
0
Seychelles
11
0
11
0
Montserrat
11
1
10
0
Western Sahara
9
1
6
2
MS Zaandam
9
2
0
7
Papua New Guinea
8
0
8
0
British Virgin Islands
8
1
7
0
St. Barth
6
0
6
0
Caribbean Netherlands
6
0
6
0
Anguilla
3
0
3
0
Lesotho
2
0
1
1
Saint Pierre Miquelon
1
0
1
0
Updated on 1 June 2020 10:49
- Advertisement -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Advertisement -

EDITORIAL