luni, 8 martie, 2021
6.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Guvernul Orban a picat! Să sperăm că și circarii din Parlament își...

Guvernul Orban a picat! Să sperăm că și circarii din Parlament își vor face bagajele cât de curând

Guvernul Orban a picat! Să sperăm că și circarii din Parlament își vor face bagajele cât de curând

NEWS

Guvernul Orban a picat după ce moțiunea de cenzura depusă de PSD a fost votată azi în Parlament. După atacuri la persoană, discursuri dănciliste și o vomă antidemocratică a „prodemocratului” Ciolacu, s-au înregistrat 261 de voturi pentru. Pentru ca moțiunea să treacă era nevoie de 233 de voturi pentru.

Citește și: OUG, noaptea, ca liberalii. Guvernul a adoptat 25 de ordonanțe de urgență într-o ședință maraton, care s-a terminat la miezul nopții

Trei luni – atât a rezistat Ludovic Orban în scaunul de premier, cu toate că în momentul în care a fost numit foarte multe voci spuneau că va rezista mult mai mult.

Ludovic Orban a fost investit în funcția de premier în 4 noiembrie 2019, după demiterea Vioricăi Dăncilă.

După anunțarea rezultatului, Orban a spus că pentru el și pentru guvern acest lucru „nu este o problemă” și că așteaptă cu încredere anticipatele.

În ceea ce privește PSD, Marcel Ciolacu a reafirmat că social-democrații vor propune un  premier și a anunțat că zilele acestea se va întruni CEx al partidului pentru a stabili strategia pe care o vor avea in perioada următoare.

Citește și: Pecheziții la un club de noapte din Caracal unde mai multe minore erau forțate să se prostitueze. 15 persoane vor fi audiate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești

La rândul sau, președintele USR, Dan Barna, consideră ca în acest moment cea mai potrivită soluție o reprezintă alegerile anticipate.

Urmează acum ca președintele Klaus Iohannis să cheme partidele la consultări pentru desemnarea unei noi propuneri de premier, care se va prezenta cu un nou Cabinet in Parlament, pentru a primi votul senatorilor și deputaților.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un „Like”, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI