luni, 1 martie, 2021
3.7 C
Buzău

Nicolae Marin, primul senator român care a renunțat la pensia specială. Soluția pe care o propune parlamentarilor

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Nicolae Marin, primul senator român care a renunțat la pensia specială. Soluția...

Nicolae Marin, primul senator român care a renunțat la pensia specială. Soluția pe care o propune parlamentarilor

NEWS

Nicolae Marin, un parlamentar din Galați, membru al Pro România, a renunțat la pensia specială printr-un act notarial autentificat. Senatorul gălățean, secretar general adjunct al partidului condus de Victor Ponta este primul care a recurs la acest gest. El a precizat că a autentificat actul notarial, mai exact o declarație pe propria răspundere prin care renunță de bună voie la pensia specială la un birou din Galați, pe 31 ianuarie.

Citește și: Valeriu Zgonea, condamnat astăzi la trei ani de închisoare cu executare! Decizia nu este definitivă, putând fi atacată atât de fostul președinte al Camerei Deputaților, cât și de DNA

Senatorul Nicolae Marin i-a îndemnat pe toți colegii săi din Parlamentul României să procedeze ca el şi a precizat că şi liderul Pro România, Victor Ponta, va face un gest similar.

„Cunoscând prevederile Capitolului IX – Indemnizația pentru limită de vârstă, din Legea 96/2006, privind Statutul deputaților şi senatorilor, în calitatea mea de senator în Circumscripția electorală nr. 18 Galați, declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal privind falsul în declarații, şi în deplină cunoștință de cauză că renunț de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizația lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aș putea beneficia în urma mandatelor de senator”, se arată în actul notarial.

Nicolae Marin a precizat că a făcut acest demers din proprie inițiativă și spune că dacă toți colegii săi vor renunța la pensiile speciale, actualii guvernanți ar avea bani pentru majorarea alocațiilor pentru copii și nu vor mai putea invoca lipsa fondurilor.

Citește și: Județele din sud-estul României, cele mai mari despăgubiri pentru ravagiile făcute de pesta porcină. Câți bani s-au plătit pentru porcii domestici uciși în ţară din cauza pestei?

„Apelul meu se îndreaptă în special către actuala guvernare, care încearcă din răsputeri să împiedice majorarea alocațiilor pentru copii, invocând lipsa fondurilor şi sunt convins că prin astfel de renunțări benevole din partea actualilor dar şi a foștilor parlamentari se vor suplimenta resursele financiare necesare alimentării conturilor din care se fac plățile pentru copii”, a declarat parlamentarul.

Nicolae Marin, aflat la al doilea mandat, intrând în politică ca activist al Partidului Conservator, în 2008. În anul 2012 a intrat în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, a devenit primar al comunei Pechea şi apoi senator, iar în octombrie 2013 a trecut la PSD, partid pe care l-a părăsit în august 2019, când s-a înscris în Pro România.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un „Like”, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...