luni, 1 martie, 2021
7.4 C
Buzău

Marcel Ciolacu: PSD contestă la CCR două din legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea

EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Marcel Ciolacu: PSD contestă la CCR două din legile pentru care Guvernul...

Marcel Ciolacu: PSD contestă la CCR două din legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea

NEWS

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va contesta la Curtea Constituțională a României (CCR) două dintre legile pentru care Guvernul Orban și-a angajat răspunderea.


Citește și: Gabriel Ioan Avrămescu a descălecat pe cai mari și useliști la Galați, ca prefect al județului. Ce hotărâre a luat, imediat după învestire, noul prefect de Galați

Marcel Ciolacu spune că actele contestate se referă la amânarea creșterii vechimii pentru intrarea la Institutul Național al Magistraturii și legea care modifică OUG 51 referitoare la transportul intrajudețean. 

„E un conflict juridic atâta timp cât pe o lege există o dezbatere în Parlament, ea să fie asumată de Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a precizat că în privința bugetului de stat PSD ia în calcul să depună un amendament pentru dublarea alocațiilor copiilor.

„Am dedus că dorește să vină și cu asumare pe Bugetul de stat. E cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament. Dacă nu vine în Parlament asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri de modificare. Am discutat deja să venim cu o lege pentru dublarea alocațiilor pentru că și ei au făcut asta anul trecut”, a mai declarat Ciolacu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un „Like”, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP