duminică, 7 martie, 2021
1.1 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Ponta a rămas în fundul gol la Brăila! Organizația Pro România Brăila,...

Ponta a rămas în fundul gol la Brăila! Organizația Pro România Brăila, demisie în bloc din partid: “Ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură”

Ponta a rămas în fundul gol la Brăila! Organizația Pro România Brăila, demisie în bloc din partid: “Ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură”

NEWS

Organizația Pro România Brăila a demisionat în bloc din partid, acuzându-l pe Victor Ponta de „politica pumnului în gură” și numindu-l Dragnea 2. Este vorba de organizația controlată de Mihai Tudose și vine la scurt timp după ce fostul premier a părăsit partidul condus de Ponta. Anunțul a fost făcut de Emilia Meiroşu, fost președinte al Pro România Brăila, care este unul dintre deputații ce au fost suspendați din funcții după ce au votat Guvernul Orban.

„În urma consultărilor cu membrii din Organizația Pro România Brăila, astăzi, 7 decembrie 2019, am ales să ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2). În urma atacurilor constante pe care preşedintele Pro România le-a avut atât la adresa celei mai puternice organizații din partid, cât şi la adresa liderilor, implicit la adresa electoratului brăilean, electorat de centru-stânga, ne prezentăm demisia”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Emiliei Meișoru, fost președinte al Pro România Brăila.

Demisionarii şi-au motivat gestul plecării din Pro România prin faptul că nu se mai regăsesc în partid atâta vreme cât opiniile nu le sunt luate în considerare şi că există „o ruptură” între oamenii de la baza partidului şi deciziile centrale”.

Citește și: Mihai Fifor, implicat în cazul permiselor false de port-armă din Caraș Severin? În dosar, cinci suspecți au fost arestați, iar prefectul județului este anchetat sub control judiciar

„Partidul înseamnă oameni care au experiențe şi competențe, idealuri şi năzuințe. Organizația Brăila şi-a dorit consultarea şi opțiunile să îi fie luate în considerare. Pornind acest proiect, ne-am gândit şi am promovat ideile de modernizare a statului român şi reprezentarea unei părți din electoratul României care nu se regăsea în politică. Politica liderilor centrali ai Pro România a creat o ruptură între oamenii de la baza partidului şi deciziile centrale. Așadar, rămânem aceiași oameni care se delimitează cu demnitate de minciună şi o echipă care va lucra pentru Brăila şi România”, se mai arată în comunicat.

Organizația Pro România Brăila număra aproximativ 1.000 membri, susține Emilia Meiroșu

Emilia Meiroșu este unul dintre deputații care au fost suspendați din funcții după ce au votat Guvernul Orban.

Ea a declarat, pentru Agerpres, că decizia demisiei în bloc a fost luată şi ca urmare a faptului că organizația de la Brăila a fost lăsată „în voia sorții” după ce ea a fost suspendată şi conducerea a fost preluată de Ion Mocioalcă, secretarul general al partidului, care nu a venit niciodată la Brăila.

Citește și: Codruța Kovesi a primit la Bruxelles premiul ”Femeia la putere” pentru activitatea din România. La București, penalii din PSD voiau să o „premieze” cu ceva ani de pușcărie

„Astăzi au venit foarte mulți membri de partid la sediu să vedem ce facem, încotro o ia organizația. Responsabilii de zone din municipiu şi județ şi-au prezentat demisiile şi au decis, prin consultare şi cu restul membrilor de partid, să meargă să aducă şi demisiile lor. Organizația Pro România Brăila numără aproximativ 1.000 membri. Din momentul în care am fost suspendată, organizația a fost preluată de preşedintele de la Caraș-Severin, secretarul general al partidului şi cumătrul lui Victor Ponta, Ion Mocioalcă, care nu a venit nicio secundă la Brăila. Deocamdată nu am luat o hotărâre încotro voi merge, urmează să mă consult cu organizația”, a afirmat Emilia Meiroşu.

Demisia Organizației Pro România Brăila vine la șase zile după ce europarlamentarul Mihai Tudose şi-a dat demisia din partid, cererea fiind postată pe o rețea de socializare.

”Vă rog să luați act de demisia mea din calitatea de membru al Pro România. Motivele acestui act, şi anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale, fiind de notorietate, nu le mai detaliez”, a scris fostul premier în cererea sa de demisie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...