marți, 7 iulie, 2020
27 C
Buzău
marți, 7 iulie, 2020
27 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST Peste un miliard și jumătate de euro în 30 de ani ori...

Peste un miliard și jumătate de euro în 30 de ani ori despre cum întreține Republica România o armată de „revoluționari” fabricată în laboratoarele loviturii de stat a lui Ion Iliescu

TOPUL DE AZI

Barajul Siriu, o catastrofă din ce în ce mai iminentă. Ori despre un eventual Dam Vajont românesc și nesimțirea celor care conduc destinele acestei...

Conform unui scenariu privind o eventuală catastrofă produsă la Barajul Siriu, la o ruptură a barajului cu o breșă...

Policlinica Nicolae Titulescu (fostă 23 August) din municipiul Buzău, închisă pentru dezinfecție, după confirmarea Covid-19 la medicul neurolog Dorina Murgociu / Întreg personalul a...

Policlinica Nicolae Titulescu (fostă 23 August), cea mai mare unitate de profil din Buzău, a fost închisă pentru dezinfecție, întreg...

De ce se leagă Marcel Ciolacu la cap cu moțiunea de cenzură, dacă nu îl doare. Despre politicieni, proști și alte marafeturi. Ori despre...

PSD ne amenință, încă de la sfârșitul lunii mai, că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban. ...

ARTICOL SCRIS DE

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

„Puțini am fost, mulți am rămas“, spuneau cândva, plini de năduf, bătrânii ilegaliști PCR, puși față în față cu avalanșa de pretinși vechi comuniști care se înghesuiau să primească avantajele oferite de acest statut. Exact la fel se petrec lucrurile și acum, cu singura deosebire că locul „ilegaliștilor“ a fost luat de revoluționari.

Nu este exclus ca ceea ce s-a întâmplat în România, legat de evenimentele din Decembrie 1989 să constituie cea mai mare dezinformare și minciună din istoria României și nu numai. Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, afirma în urmă cu un an negru pe alb că „pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după 22.12.1989, a determinat uciderea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui mare număr de persoane….”. Adică altfel spus, că în România a avut loc o LOVITURĂ MILITARA DE STAT. Pentru a ascunde și acoperi această operațiune a fost lansată teoria unei revolte populare, spontane, iar ca urmare a acestui fapt unii dintre participanții la aceste acțiuni, așa zișii „revoluționari”, au fost răsplătiți cu fel de fel de titluri și beneficii materiale fără a avea nici un merit.

Revoluție falsă, revoluționari falși şi bani publici cheltuiți cu nemiluita

Decembrie 1989: sătui de „Epoca de Aur“, câteva zeci de mii de români au iești pe străzi, demonstrând atât contra comunismului, cât și împotriva regimului Ceaușescu. Atunci, reacția fostelor autorități a fost cumplită: 162 de oameni au murit, iar 1.107 au fost răniți. Apoi, în după-amiaza de 22 decembrie, când nu se mai trăgea pe nicăieri, iar românii se bucurau de fuga Ceaușeștilor, pe micile ecrane a apărut generalul Nicolae Militaru, care a început să zbiere bezmetic: „Opriți măcelul, vă ordon, opriți măcelul!“.

Decembrie 1989: multi revoluționari, dar şi mai multi falși revoluționari care s-au cocoțat pe umerii victimelor de acum trei decenii

La scurt timp după el, a apărut și Ion Iliescu, cel care a vorbit despre „teroriști super-instruiți care trag din orice poziție“. La scurt timp după apariția televizată a celor doi, în toată țara s-a declanșat o isterie generalizată, în care, crezând că se luptă cu „teroriștii“, toată lumea s-a războit cu toată lumea. Până la urmă nu a fost capturat nici picior de „terorist“, iar asta, pentru că, după cum s-a dovedit ulterior, „teroriștii“ invocați de Militaru și Iliescu n-au existat niciodată. În ciuda acestui fapt demonstrat ulterior, în zilele următoare au murit 902 oameni și alți 2.245 au fost răniți.

Citește și: PSD ȘI LIVIU DRAGNEA, ÎN CORZI! Ședința Camerei Deputaților ÎNCHISĂ, ca să nu se voteze revocarea lui Liviu Dragnea. „Să mă bată Dumnezeu dacă știu ce se întâmplă”, a declarat liderul deputaților PSD

Așadar, Revoluția a ucis, în total, 1.064 de oameni și a rănit 3.352. Un lucru este absolut sigur: atunci, în acele zile și nopți cumplite, niciunul dintre oamenii care au ieșit pe străzi și au demonstrat contra comuniștilor și a lui Ceaușescu n-a făcut-o pentru cine știe ce beneficii materiale. Din păcate, ulterior, lucrurile au luat-o razna: regimul politic nou-instalat a emis o lege specială pentru participanții la „loviluție”, pe baza căreia a început să ofere tot soiul de certificate de revoluționari care le confereau acestora unele avantaje celor care, într-un fel sau altul, demonstrau că au participat la Revoluție.

În anii următori, revoluționarii, adevărați sau doar închipuiți, s-au adunat în diverse asociații, federații, grupuri, ligi și Dumnezeu mai știe ce. În plus, s-a înființat și un secretariat de stat, care are, desigur, un întreg sistem birocratic menit să se ocupe tot de problemele revoluționarilor. Iar de aici până la apariția unor veritabile „fabrici“ de certificate de revoluționar nu a mai fost decât un singur pas.

Trambulină spre pușcărie

Adrian Sanda, fostul secretar de stat în Secretariatul pentru problemele revoluționarilor, unul dintre cei care au pus pe roate filiera certificatelor false de revoluționari

Încă de la înființarea sa, funcția de secretar de stat care avea sarcina de a se ocupa de problemele revoluționarilor a fost o veritabilă „trambulină“ spre pușcărie: majoritatea celor care au ocupat funcția respectivă s-au apucat de prostii concretizate în afaceri cu certificate de revoluționar. Motiv pentru care, până la urmă, majoritatea au ajuns la pușcărie. Ultima găselniță a politicienilor noștri a fost OUG 95/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 341/2004, „a recunoștinței față de eroii martiri și luptători care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989, precum și față de persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987“.

Acolo s-a introdus și rangul de „revoluționari remarcați pentru merite deosebite“, care, ulterior, a fost acordat unor persoane care, practic, nu au avut niciun fel de rol în Revoluție. Totul a fost bine și frumos până în momentul când și această lege a mai dat un secretar de stat pe mâna justiției. Iar asta, pentru că în această „piață“ ciudată a apărut un nou „jucător“: DNA, care s-a implicat după cum a crezut de cuviință.

Beneficiile obținute de revoluționari

La un moment dat în România erau 22.000 de persoane care dețineau certificat de revoluționari, 2.300 de urmași ai eroilor martiri, undeva la 2.600 de răniți, 800 de arestați şi circa 16.000 de luptători cu ,,merite deosebite”, iar mai nou cu ”rol determinant”.

Ca urmare a deținerii acestor calități, unele persoane, prin fals și uz de fals, au încasat de la statul român îndemnizații bănești, transport gratuit, scutiri de impozit, plus o a doua îndemnizație acordată pe viață, ca supliment și cumulată la pensia pentru limită de vârstă, împroprietărirea cu spații comerciale și suprafețe de terenuri.

Citește și: Senatorul PSD Ștefan Mihu, atac la ALDE Constanța. Poluarea orașului de la malul mării s-ar datora și proastei funcționări a instituțiilor conduse de oamenii lui Tăriceanu

Mai mult, acești profitori au avut prioritate la primirea unei case sociale, cu plata celei mai mici chirii prevăzute în lege. Au putut cumpăra sau închiria cu prioritate, fără licitație, un spațiu comercial cu o suprafață de până la 100 de metri pătrați și au mai primit 10.000 de metri pătrați de teren în extravilan și 500 de metri pătrați în intravilan. Transportul în comun, urban, este gratuit și tot gratuit pot face 12 călătorii dus-întors cu trenul, anual. Sunt scutiți de la plata taxelor și impozitelor pentru o locuință și terenul aferent acesteia și se pot pensiona cu cinci ani înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare.

Facem precizarea că nu vorbim de urmașii celor morți, de răniți, de cei reținuți sau care au suferit în mod real în acele evenimente sângeroase și învăluite încă în mister. Statul român în orice situație trebuie să le acorde acelor persoane compensații. Vorbim aici, de profitori, de o mână de escroci care au speculat în interes propriu evenimentele în cauză și care prin fals și uz de fals, și-au măsluit dosarele și au primit de la statul român beneficii pe care nu le meritau.

În Buzău, două unități militare s-au „împușcat” reciproc

Situația din județul Buzău, din Buzău, loc unde două unități militare s-au „împușcat” reciproc, este un exemplu concret în care un grup de escroci au profitat de evenimentele respective, iar procurorii de la Parchetul General au intuit corect și au demarat ancheta.

Revoluționari protestând la Guvern față de obligativitatea obținerii de noi certificate

La puțin timp după ce Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, a spus aproape explicit că în Decembrie 1989 nu a fost o revoluție, fie ea spontană sau populară, ci o lovitură de stat militară executată ca la carte, procurori din cadrul aceluiași parchet general detonează bomba. Într-o mega-anchetă aflată în curs de derulare, se investighează modul în care unii din acești așa-ziși revoluționari și-au falsificat dosarele pentru a obține foloase necuvenite. Printre județele vizate este și Buzăul, unde două unități militare s-au „împușcat” reciproc, rolurile fiind jucate de militari dezorientați și aflați sub influența alcoolului, speriați de câte o pisică plimbăreață aflată în călduri, și unde nu a fost nici o persoană reținută de către forțele de ordine.

Intoxicări, dezinformări şi… omuleți verzi

Evenimentele din Decembrie 1989, complet atipice, au avut mai multe faze distincte dintr-un plan unic, prin care s-a urmărit schimbarea familiei Ceaușescu de la conducerea țării. Pentru prima dată în istorie, două alianțe politice care dominau lumea la momentul respectiv, cu scopuri diametral opuse, NATO și Tratatul de la Varșovia, plus unii actori statali, vecini, cu interese în schimbarea conducerii României, au alcătuit o alianță ad-hoc pentru realizarea scopului propus, în care au fost cooptați o serie de colaboraționiști recrutați de serviciile secrete implicate din interior.

Primele faze ale operațiunii, prin folosirea unor tactici hibride (ulterior acest de tactici au fost folosite pentru preluarea peninsulei Crimeea), au început să fie aplicate începând cu primăvara, au continuat cu vara și toamna anului 1989, totul culminând cu a doua parte a lunii decembrie, când începând cu data de 22.12.1989 a avut loc lovitura militară de stat.

Citește și: Încă patru deputați au anunțat că părăsesc PSD și se înscriu în partidul lui Ponta, Pro România / Coaliția pierde majoritatea în Camera Deputaților

Așa-zișii „omuleți verzi”, predecesorii celor care vor acționa câțiva ani mai târziu în Crimeea, au fost văzuți pe străzile din Bistrița, Cluj-Napoca, Timișoara, dar și în alte localități importante din România. Rolul lor, în planul mai amplu al loviturii militare de stat, a fost de a provoca populația să iasă în stradă, de a determina în același timp forțele de ordine, Miliția şi Trupele de securitate să acționeze cu violență împotriva oamenilor și a genera un conflict fratricid cu armata.

Atât securitatea, partea ei informativ-operativă, dar și trupele de securitate, organele de miliție, au dejucat acest scenariu anticipând mersul evenimentelor, și-au adus efectivele în sedii, iar armamentul și muniția fost retrasă și sigilată. Ieșirea masivă a românilor în stradă a dat peste cap planul, de prezervare a regimului sub o mască mai umană. Din ordinul celor care au preluat puterea, prin derularea loviturii de stat militare de stat, s-a dat ordin de intervenție a armatei și a fost declanșat scenariul cu teroriștii.

Și, totuși, „teroriștii” chiar au existat

În realitate, acest inamic nu a fost chiar unul imaginar, „teroriștii” chiar au existat, erau cei intrați pe diferite căi în țară și avuseseră la început rolul de a scoate lumea în stradă, dar și persoane civile care au primit arme și au executat foc la întâmplare, din cauza panicii și fricii instaurate deliberat prin mijloacele mass-media, a unor dispozitive care simulau electronic că țara este atacată din aer, imitau zgomotele specifice câmpului de luptă, explozii, focuri de armă, plus dispozitive care la o anumită frecvență induceau oamenilor o stare de dezorientare și frică. O parte din aceste dispozitive erau în dotarea armatei, la eșaloane înalte fiind destinate ducerii războiului electronic.

Ordinele primite de cei însărcinați cu dezinformarea au fost de a determina și induce o stare de teroare, de panică și nesiguranță și a obliga oamenii să stea ascunși în case, pentru ca preluarea puterii să se desfășoare fără implicarea celor ieșiți inițial în stradă. Imediat după evenimentele respective, a circulat o glumă care conținea un mare adevăr, care spunea că ”teroriștii au fost flacăra care a întreținut revoluția”.

Citește și: Darius Vâlcov, consilierul penal al premierului, dă vina pe UE că nu avem infrastructură: Există țări care nu vor ca România să aibă autostrăzi

Regimul nou instaurat, ca urmare a loviturii militare de stat, nu a reușit, sau mai bine spus nu a avut nici un interes să aducă în fața legii vreun așa-zis „terorist”. Aceștia s-au evaporat de parcă nu ar fi existat și asupra întregului fenomen sa instaurat tăcerea. Condamnările pronunțate au fost mai mult de fațadă, iar unele din acestea s-au dovedit grave erori judiciare.

Ulterior a fost lansată și dezvoltată teza cu revolta populară, spontană, pentru a acoperi lovitura militară de stat și crimele contra umanității comise împotriva propriului popor. S-a creat în același scop categoria numită revoluționari, iar șmecherii și escrocii au speculat din plin de această facilitate și țara s-a umplut de acești așa-ziși revoluționari care timp de 26 de ani au încasat în mod nelegal beneficii nemeritate. 

Bani duși pe Apa Sâmbetei

Conform datelor de mai sus, afacerile ilegale cu certificate de revoluționari puse în mișcare ­imediat după intrarea în vigoare a Legii Nr. 341/2004 au adus o pagubă imensă în bugetul de stat. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 250.000.000 lei, sumă rezultată din acordarea unui număr de peste 1.500 de certificate unor persoane care nu au deținut niciun fel de certificat anterior apariției acestei legi, iar în cazul acestora, prejudiciul înregistrat fiind de circa 150.000 lei de persoană. Din schimbarea calității unui număr peste 300 de persoane, în aceste cazuri prejudiciul înregistrat anual a fost de circa 150.000-200.000 lei pentru fiecare fals revoluționar „miluit“ de stat prin intermediul acestei legi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

ARTICOL SCRIS DE

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

  1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
  2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul. Aceștia pot fi criticați, însă, pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

Harta cazurilor de coronavirus din fiecare țară. Graficul îmbolnăvirilor. Statistici

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
3,041,129
132,993
1,325,516
1,582,620
Brazil
1,626,071
65,556
1,072,229
488,286
India
723,185
20,198
441,112
261,875
Russia
694,230
10,494
463,880
219,856
Peru
305,703
10,772
197,619
97,312
Spain
298,869
28,388
0
270,481
Chile
298,557
6,384
264,371
27,802
UK
285,768
44,236
0
241,532
Mexico
261,750
31,119
159,657
70,974
Iran
245,688
11,931
207,000
26,757
Italy
241,819
34,869
192,241
14,709
Pakistan
234,509
4,839
134,957
94,713
Saudi Arabia
213,716
1,968
149,634
62,114
Turkey
206,844
5,241
182,995
18,608
South Africa
205,721
3,310
97,848
104,563
Germany
198,073
9,092
182,700
6,281
Bangladesh
168,645
2,151
78,102
88,392
France
168,335
29,920
77,308
61,107
Colombia
120,281
4,210
50,370
65,701
Canada
105,935
8,693
69,570
27,672
Qatar
100,945
134
94,903
5,908
China
83,565
4,634
78,528
403
Argentina
80,447
1,582
28,531
50,334
Egypt
76,222
3,422
21,238
51,562
Sweden
73,061
5,433
0
67,628
Indonesia
66,226
3,309
30,785
32,132
Belarus
63,804
429
51,120
12,255
Ecuador
62,380
4,821
28,872
28,687
Iraq
62,275
2,567
34,741
24,967
Belgium
62,058
9,774
17,122
35,162
UAE
52,600
326
41,714
10,560
Kuwait
51,245
377
41,515
9,353
Netherlands
50,657
6,128
0
44,529
Kazakhstan
49,683
264
27,657
21,762
Ukraine
49,607
1,283
22,193
26,131
Oman
48,997
224
31,000
17,773
Philippines
47,873
1,309
12,386
34,178
Singapore
45,140
26
40,717
4,397
Portugal
44,129
1,620
29,166
13,343
Bolivia
40,509
1,476
11,929
27,104
Panama
39,334
770
18,036
20,528
Dominican Republic
38,128
804
19,489
17,835
Poland
36,412
1,528
24,238
10,646
Afghanistan
33,384
920
20,179
12,285
Switzerland
32,369
1,966
29,300
1,103
Israel
31,271
338
18,131
12,802
Bahrain
29,821
98
25,178
4,545
Romania
29,620
1,799
20,534
7,287
Nigeria
29,286
654
11,828
16,804
Armenia
29,285
503
16,907
11,875
Ireland
25,531
1,741
23,364
426
Honduras
24,665
656
2,585
21,424
Guatemala
23,972
981
3,429
19,562
Ghana
21,077
129
16,070
4,878
Azerbaijan
20,837
258
12,182
8,397
Japan
19,775
977
17,124
1,674
Austria
18,421
706
16,686
1,029
Moldova
17,906
598
11,241
6,067
Serbia
16,420
317
13,366
2,737
Algeria
16,404
959
11,884
3,561
Nepal
16,168
35
7,499
8,634
Cameroon
14,916
359
11,525
3,032
Morocco
14,565
239
10,281
4,045
S. Korea
13,181
285
11,914
982
Denmark
12,878
607
11,935
336
Czechia
12,566
350
7,873
4,343
Côte d'Ivoire
10,966
75
5,384
5,507
Uzbekistan
10,459
38
6,690
3,731
Sudan
9,894
616
4,899
4,379
Norway
8,936
251
8,138
547
Australia
8,755
106
7,455
1,194
Malaysia
8,674
121
8,481
72
El Salvador
8,307
229
4,929
3,149
Kyrgyzstan
8,141
99
2,916
5,126
Kenya
8,067
164
2,414
5,489
Senegal
7,547
137
5,023
2,387
DRC
7,432
182
3,226
4,024
Venezuela
7,411
68
2,100
5,243
Finland
7,262
329
6,700
233
Macedonia
7,124
346
3,199
3,579
Haiti
6,371
113
1,824
4,434
Tajikistan
6,262
53
4,914
1,295
Bulgaria
5,914
250
3,000
2,664
Ethiopia
5,846
103
2,430
3,313
Gabon
5,743
46
2,574
3,123
Bosnia
5,621
207
2,693
2,721
Guinea
5,610
34
4,522
1,054
Costa Rica
5,241
23
1,776
3,442
French Guiana
5,054
20
1,984
3,050
Mauritania
4,948
133
1,896
2,919
Djibouti
4,822
55
4,610
157
Palestine
4,647
18
491
4,138
Luxembourg
4,542
110
4,016
416
Hungary
4,205
589
2,874
742
Central African Republic
4,033
52
970
3,011
Greece
3,562
192
1,374
1,996
Madagascar
3,472
33
1,187
2,252
Croatia
3,220
113
2,210
897
Thailand
3,195
58
3,072
65
Equatorial Guinea
3,071
51
842
2,178
Albania
3,038
81
1,744
1,213
Somalia
3,006
92
1,051
1,863
Mayotte
2,679
34
2,375
270
Nicaragua
2,519
83
1,238
1,198
Maldives
2,491
12
2,113
366
Paraguay
2,456
20
1,180
1,256
Cuba
2,380
86
2,234
60
Mali
2,331
119
1,547
665
Sri Lanka
2,078
11
1,955
112
South Sudan
2,021
38
333
1,650
Estonia
1,995
69
1,880
46
Lebanon
1,885
36
1,311
538
Iceland
1,873
10
1,847
16
Lithuania
1,844
79
1,547
218
Malawi
1,818
19
317
1,482
Guinea-Bissau
1,790
25
760
1,005
Slovakia
1,767
28
1,473
266
Slovenia
1,739
111
1,423
205
Zambia
1,632
30
1,348
254
Congo
1,557
44
501
1,012
Sierra Leone
1,547
62
1,086
399
New Zealand
1,536
22
1,492
22
Cabo Verde
1,463
17
722
724
Hong Kong
1,300
7
1,161
132
Yemen
1,284
345
575
364
Benin
1,199
21
333
845
Tunisia
1,199
50
1,049
100
Jordan
1,167
10
957
200
Latvia
1,134
30
1,008
96
Libyan Arab Jamahiriya
1,117
34
269
814
Rwanda
1,113
3
575
535
Niger
1,093
68
968
57
Mozambique
1,012
8
277
727
Swaziland
1,011
13
564
434
Cyprus
1,004
19
839
146
Burkina Faso
1,003
53
860
90
Uganda
971
0
896
75
Uruguay
960
29
858
73
Georgia
958
15
838
105
Liberia
891
39
377
475
Chad
872
74
787
11
Andorra
855
52
800
3
Montenegro
841
14
315
512
Jamaica
737
10
591
136
Zimbabwe
734
9
197
528
Sao Tome and Principe
721
13
269
439
Diamond Princess
712
13
651
48
San Marino
698
42
656
0
Togo
680
15
450
215
Malta
673
9
653
11
Suriname
614
14
315
285
Channel Islands
577
47
512
18
Réunion
550
2
472
76
Namibia
539
0
25
514
Tanzania
509
21
183
305
Taiwan
449
7
438
4
Syrian Arab Republic
372
14
126
232
Vietnam
369
0
341
28
Angola
346
19
108
219
Mauritius
342
10
330
2
Isle of Man
336
24
312
0
Myanmar
316
6
245
65
Botswana
314
1
31
282
Comoros
311
7
266
38
Guyana
273
15
120
138
Martinique
249
14
98
137
Mongolia
225
0
194
31
Eritrea
215
0
56
159
Cayman Islands
201
1
194
6
Burundi
191
1
118
72
Faroe Islands
188
0
188
0
Guadeloupe
184
14
157
13
Gibraltar
179
0
176
3
Bermuda
146
9
137
0
Cambodia
141
0
131
10
Brunei
141
3
138
0
Trinidad and Tobago
133
8
117
8
Monaco
108
4
95
9
Aruba
105
3
98
4
Bahamas
104
11
89
4
Barbados
98
7
90
1
Lesotho
91
0
11
80
Liechtenstein
84
1
81
2
Seychelles
81
0
11
70
Bhutan
80
0
54
26
Sint Maarten
78
15
63
0
Antigua and Barbuda
70
3
23
44
French Polynesia
62
0
60
2
Gambia
61
3
27
31
Turks and Caicos Islands
49
2
11
36
Macao
46
0
45
1
Saint Martin
43
3
37
3
Belize
30
2
19
9
Saint Vincent and the Grenadines
29
0
29
0
Timor-Leste
24
0
24
0
Grenada
23
0
23
0
Curaçao
23
1
19
3
Saint Lucia
22
0
19
3
New Caledonia
21
0
21
0
Fiji
21
0
18
3
Lao People's Democratic Republic
19
0
19
0
Dominica
18
0
18
0
Saint Kitts and Nevis
16
0
15
1
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Greenland
13
0
13
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Papua New Guinea
11
0
8
3
Montserrat
11
1
10
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
British Virgin Islands
8
1
7
0
Caribbean Netherlands
7
0
7
0
St. Barth
6
0
6
0
Anguilla
3
0
3
0
Saint Pierre Miquelon
1
0
1
0
Updated on 7 July 2020 14:53
- Advertisement -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Advertisement -

EDITORIAL