sâmbătă, 6 martie, 2021
3.1 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Ion Ștefan, ministrul refuzat pentru portofoliul Dezvoltare în Guvernul Orban, somat de...

Ion Ștefan, ministrul refuzat pentru portofoliul Dezvoltare în Guvernul Orban, somat de Primăria Focșani să-și achite taxele. De ce pesediștii din Vrancea îl poreclesc „Grindă” pe deputatul PNL

Ion Ștefan, ministrul refuzat pentru portofoliul Dezvoltare în Guvernul Orban, somat de Primăria Focșani să-și achite taxele. De ce pesediștii din Vrancea îl poreclesc „Grindă” pe deputatul PNL

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Ion Ștefan, ministrul refuzat pentru portofoliul Dezvoltare în Guvernul Orban, poreclit „Grindă” de pesediștii vrânceni, este somat de Primăria Focșani în vederea achitării taxelor și impozitelor restante. Se pare că, ministrul propus la Dezvoltare nu și-a achitat taxele pentru casa de 910 metri pătrați pe care o deține.

Postul de ministru poate atrage probleme, un exemplu este cel al deputatului liberal Ion Ştefan, care s-a „trezit” cu datorii foarte mari către stat imediat după a fost propus ministru al Dezvoltării, plus porecla „Grindă” din partea pesediștilor din Primăria Focșani.

Citește și: Tulcea: Prețul căldurii furnizate în sistem centralizat în municipiu va crește cu 60%. Câți tulceni vor fi afectați de mărirea facturii

Astfel, după ce s-a aflat de exis­tența unui impozit neplătit ani de zile, Primăria Focșani a decis să îi solicite în mod public lui Ion Ştefan să intre în legalitate şi să își achite în regim de urgenţă datoriile pentru casa de 910 metri pătrați pe care o deține.

Primăria Focșani a transmis un comunicat de presă în care afirmă că deputatul PNL Ion Ştefan, pe care îl numește „deputatul Grindă”, a păgubit bugetul local al municipiului cu o sumă imensă.

„Pus în fața evidențelor, «deputatul Grindă» a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani şi a păgubit bugetul local al Municipiului Focșani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. (…) În aceste condiţii, solicităm în mod public domnului «deputat Grindă» să intre în legalitate şi să își achite în regim de urgenţă datoriile, așa cum fac zeci de mii de focșăneni”, se spune în comunicatul Primăriei Focșani.

Ironia din comunicat face aluzie la o declarație a lui Ion Ştefan, care susţine că a fost nevoit să mai construiască un etaj la casă din cauza unei erori de construcție, o grindă prea lungă.

Citește și: Sinagoga din Constanța, decor pentru fotografii indecente. O tânără apare sumar îmbrăcată printre ruinele uitate ale sinagogii constănțene

Pe de altă parte, în acelaşi comunicat, oficialii primăriei condusă de Cristi Misăilă (PSD) susțin că în urma verificărilor în baza de date, preşedintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, şi mama sa nu figurează cu datorii la bugetul local.

„Cel ce a primit aviz negativ ca ministru propus al Dezvoltării se poartă pe principiul «hoțul strigă hoții», acuzând Primăria Municipiului Focșani că nu procedează la fel şi în cazul președintelui Consiliului Județean Vrancea şi a mamei acestuia. În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe şi Impozite, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că nici domnul președinte Marian Oprișan şi nici mama sa nu figurează în evidențele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi”, se specifică în comunicatul Primăriei Focșani.

Citește și: Nicușor Dan NU-I mai SALVEAZĂ pe bucureșteni, le dărâmă blocurile! Bucureștenii, după ce candidatul USR la Primăria Capitalei în 2020 a vorbit despre demolarea blocului lor: „Numai Ceaușescu mai dărâma casele oamenilor!”

Anterior, Ion Ştefan a recunoscut că a greșit şi anunța că va remedia situaţia şi va plăti retroactiv, el remarcând, însă, că în 19 ani de când deține casa, Primăria nu a constatat această neregulă.

El solicită ca şi „baronul PSD Marian Oprișan” să își treacă bunurile în declarația de avere şi să plătească dările pentru domeniul de mai multe hectare din apropierea orașului.

De ce este liberalul ironizat „Grindă”

Într-un material realizat de Digi24 anul trecut, liberalul dădea vina pentru construcția faraonică pe constructor și pe soția lui. Constructorul ar fi greșit o grindă și așa s-a trezit cu etaj în loc de mansardă, iar soția lui a fost cea care și-a dorit o casă mare.

Nu sunt băiat pretențios, așa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, așa a fost, a greșit constructorul o grindă şi a ieșit mansarda etaj”, a declarat anul trecut deputatul Ion Ștefan.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...