vineri, 29 martie 2024
16.2 C
Buzău

România

16.2 C
Buzău
vineri, 29 martie 2024
16.2 C
Buzău
Ești aiciEDITORIALUSR și Dan Barna, întrebări și răspunsuri. Există un pact USR-PSD? TANDEMUL...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

USR și Dan Barna, întrebări și răspunsuri. Există un pact USR-PSD? TANDEMUL BARNA-CIOLOȘ: SALVARE ZERO, CORUPȚIE PLUS? Se anunță zile extrem de istovitoare pentru cei care vor să-l gonfleze din nou pe Dan Barna

USR și Dan Barna se profilează ca fiind un eșec răsunător. Deși fac eforturi mediatice substanțiale nu reușesc să convingă. Nu este vorba despre mine sau ceilalți ziariști onești, care am identificat din start acest partid ca fiind unul de tip “progresist”, o stângă neo-marxistă, cu valențe corporatiste, fără răspunsuri reale la problemele României.

USR și Dan Barna par să cadă într-o capcană de care nu se pot feri. Au „vândut” tuturor povestea PSD-ului cel rău care te exploatează și au promis altceva în schimb. Iar acum, în lipsa PSD, nu pot livra ceea ce au promis.

USR și Dan Barna

Altfel, unul dintre principalii vinovați pentru renașterea PSD este chiar USR, care nu vrea să-și asume guvernarea și face o opoziție falsă, o opoziție de ochii lumii așteptând 2020. USR și Dan Barna nu vor să intre la guvernare, USR și Dan Barna nu vor să dea jos PSD. Îi lasă acolo pentru că le aduce voturi, iar la alegerile prezidențiale, Dan Barna va merge la Viorica Dăncilă și îi va cere voturile pentru a-l bate pe Iohannis, deja toți useriștii încep să se obișnuiască cu această idee. Așa cum Cioloș a fost un premier PSD, la fel și Dan Barna poate fi un președinte PSD.

„Moralitatea” lu᾽ USR și Dan Barna

Citește și: Dan Barna cel Fericit. Adevărul despre afacerile liderului USR desfășurate în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea. Despre cum șeful partidului care a inițiat campania #FărăPenali este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE

La fiecare moțiune de cenzură, USR și Dan Barna n-au fost capabili să rupă din majoritatea parlamentară. Și atât timp cât partidele din opoziție nu recrutează parlamentari din PSD, nu vor reuși să-i bată și vor trebui să aștepte 2020. USR spune că nu e moral și că nu vrea traseiști.

Însă există marele risca ca în 2020 PSD să revină la putere. În 2015 toată lumea îl dădea învins. Un an mai târziu a câștigat detașat alegerile locale și parlamentare. De ce s-a ajuns la asta? Pentru că Guvernul Cioloș a evitat să fie un guvern politic și a preferat să fie un guvern zero care a protejat interesele PSD.

USR ȘI DAN BARNA PUPAT PIAȚA INDEPENDENȚEI

La fel ca și atunci, USR și Dan Barna întinde azi o mână de ajutor PSD, demonstrând că locul lor nu poate fi pe scena politică din România. USR și Dan Barna, în această săptămână, nu doresc să dea jos Guvernul Dăncilă și ar dori să mai aștepte 3 luni, deși din declarațiile publice reiese exact contrariul. Acest lucru arată jocul dublu pe care îl face cel care se vrea președintele României, însă nu rămâne decât un om de afaceri abonat la banii statului, care a făcut parte din grupuri de interese și care a pupat piața independenței cu corupții, după cum a arătat ancheta Rise.

TANDEMUL BARNA-CIOLOȘ: SALVARE ZERO, CORUPȚIE PLUS!

Ca și penalii din PSD, atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș au construit o adevărată „ideologie” bazată pe ură, ei neavând nicio altă ideologie și niciun alt program politic. Au pus reflectoarele pe clasa politică, pe sistemul „comunist” care te exploatează și au cerut ajutorul ca să-l arunce în aer. Fără a avea ceva de pus în loc.

Citește și: Toate cele trei proiecte majore propuse de liderii deputaților USR și PNL, respinse astăzi de conducerea Camerei Deputaților. Stelian Ion şi Raluca Turcan au încercat fără succes să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaților iniţiativa „Fără penali în funcții publice”, alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu

Deci, Barna și USR PLUS au pus zi de zi, cărămidă peste cărămidă, pe neputința PSD de a crește economia, pe faptul că statul nu mai are bani, că Justiția e chinuită, că avem o corupție înspăimântătoare. Iar în vârful mesei s-a așezat PSD-ul și liderul acestui partid – Liviu Dragnea. Răul absolut.

Arestarea și încarcerarea lui Dragnea a fost însă cea mai mare lovitură pentru USR și PLUS! De ce? Pentru că miezul răului s-a dematerializat sub ochii tuturor, teleormăneanul fiind trimis la pușcărie, acolo unde îi era locul!

Altfel, e ușor să discuți despre „standarde de integritate” când majoritatea „useriștilor” nu au ocupat nicăieri vreo funcție executivă, iar cei care au făcut-o, au fost deja „spălați”, faptele lor – vezi, Doamne! – nepunându-se la socoteală! Fie că vorbim despre banii iliciți din campania lui Nicușor Dan, contractele lui Dan Barna ori Dragoș Pâslaru, fie că vorbim despre Clotilde Armand și problema banilor pentru supravegherea celor de la Bechtel, fie că vorbim despre doamna care exploatează păduri, în condițiile în care senatorul Goțiu, chipurile, le apără de drujbe, precum apără și mierlele.

Altfel, povestea USR este povestea oricărui partid de laborator, cu cobaii gata dresați să bată călcâiele și să aducă orice schimbare solicitată de stăpânii lor din corporații și din bănci. Altminteri, lăsați de capul lor, ar merita privită guvernarea USR-PLUS din fața unui munte de popcorn.

Citește și: Efectul de bumerang al campaniei „Fără penali”. Barna are zilele numărate, anticorupția ajungând și la el! Despre debarcarea liderului USR și dilema care a început să-i bântuie pe useriști: Ce i se întâmplă liderului lor este o făcătură a „statului paralel” sau e doar barna din proprii ochi?

La ora actuală însă, Dan Barna se bucură de o cădere liberă în intenția de vot. Destul de prost pentru cineva care se gândește la funcția supremă în stat. Se anunță zile extrem de istovitoare pentru cei din servicii dacă vor să-l gonfleze din nou pe Dan Barna.

PASTILA PENTRU COTROCENI ȘI PACTUL CU PSD

Dan Barna a fost votat candidatul USR la alegerile prezidențiale, sâmbătă 13 iulie, în cadrul congresului partidului. În discursul său, deputatul a făcut referiri la o scenă din filmul Matrix, unde personajul principal avea de ales între a lua pastila roșie sau albastră. Atunci, Dan Barna a spus că, prin intrarea în politică, a ales să ia pastila albastră care îi arată realitatea așa cum este ea. Noi credem, însă, ca pastila a fost roșie.

Pentru că existența unui pact PSD-USR o să ni se devoaleze la alegerile prezidențiale. În disperarea de a-i izola pe scena politică pe liberali și pe Iohannis, USR va apela la ajutorul PSD, mizând pe faptul că votanții acestuia îl percep pe neamț drept dușmanul de moarte. Plus că USR mizează și pe faptul că noul val de politicieni îi va da la o parte pe liberali și pe Iohannis, iar noul val de votanți îi va ocoli.

Pe de altă parte, vremurile se schimbă și PSD are capacitatea să se adapteze. Viorica Dăncilă nu caută victorii spectaculoase, ci încearcă să mențină partidul pe linia de plutire. Este ajutată și de faptul că opoziția, spre deosebire de alți ani, nu recrutează din majoritatea parlamentară, pentru că USR-PLUS și-ar ataca colegii de opoziție. Astfel, parlamentarii PSD sunt nevoiți să accepte mâna întinsă de Barna et comp. și să se salveze împreună sau să dispară din Parlament împreună.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Ion Chiaburu din Cislău, despre alegeri

Ion Chiaburu, așa-l știa lumea în Cislău, ca pe unul din neamul lui Chiaburu, cu toate că ăștia n-au avut de niciunele niciodată, cum sunt cei din neamul lui Gică Boieru la care ei au tot fost slugi mai toată viața, chiar dacă numele de familie era Chiaburu… Trag mai mereu câte o fugă pe la Cislău, locul nașterii mele. Odată, parcă în urmă cu vreo trei-patru ani, abia coborât din tren, am dat nas în nas cu Ion Chiaburu. Cu o sacoșă în mână, având îndesate în ea pijamaua și alte mărunțișuri, fostul meu vecin, Ion Chiaburu, așa-l știa satul, ca unul din neamul lui Chiaburu, cu toate că ăștia n-au avut de niciunele niciodată, cum sunt cei din neamul...

Dezvăluiri

Ion Gherghiceanu, primarul din Pătârlagele, prins cu pantalonii-n vrie, în plină primărie

La Buzău, ANI, ca și DNA de altfel, se face că plouă. Dacă o dată la câțiva ani mai cade câte un penal din greii județului, este pentru că, din când în când, ANI ori DNA trebuie să se facă_că lucrează, vorba aia celebră de la loviluția din 89. Ion Gherghiceanu, primarul din Pătârlagele, umblă cu pantalonii incompatibilității în vine prin primărie, dar conform legilor PSD în baza cărora funcționează instituțiile amintite mai sus, nimeni nu vede, nimeni nu...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Doi oameni de afaceri reţinuţi și doi directori din companii de stat, sub control judiciar

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Procurorii DNA au reținut pe 8 februarie, pentru 24 de ore, doi oameni de afaceri pe care îi acuză de săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită, trafic și cumpărare de influență și deturnare a unor licitații publice. În dosar sunt cercetate şi directorii CET Sud şi Electrocentrale Rovinari. Iată că și ”băieții deștepți” din energie sunt călcați de DNA. Pe când și un dosar cu șmecheriile samsarilor din domeniul furnizării energiei electrice? https://expresssud-est.ro/editorial/de-doi-bani-speranta-vine-primavara-traiasca-stevia/ Un...

- A word from our sponsor -

spot_img

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul cu oile şi câinii",...