miercuri, 3 martie, 2021
5.6 C
Buzău

Ludovic Orban a decis că vrea un guvern monocolor. „Contez pe susținerea USR pentru învestirea Guvernului”, a declarat liderul liberalilor, care a vorbit despre un parteneriat între PNL şi USR.. Lista miniștrilor lui Orban

EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Ludovic Orban a decis că vrea un guvern monocolor. „Contez pe susținerea...

Ludovic Orban a decis că vrea un guvern monocolor. „Contez pe susținerea USR pentru învestirea Guvernului”, a declarat liderul liberalilor, care a vorbit despre un parteneriat între PNL şi USR.. Lista miniștrilor lui Orban

NEWS

Ludovic Orban urmează să definitiveze, sâmbătă, în partid, schița noului guvern. Liderii PNL se vor reuni la sediu pentru a lucra la programul de guvernare. Totodată, se va discuta și despre numirile din viitorul Guvern.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a negociat susținerea în Parlament cu partenerii de la moțiunea de cenzură, urmând ca sâmbătă să definitiveze schița noului guvern. Acesta speră că va primi girul parlamentarilor.

Citește și: Gașca de penali a lui Dragnea nu vrea la tomberon! Revine în forță la butoanele PSD, iar dintr-o „PROASTĂ”, Dăncilă se transformă brusc într-o „bărbată” cu „corpul frumos… elegant, siluetă”

Altfel, Orban a declarat că opțiunea liberalilor este pentru un viitor Guvern monocolor – PNL. El a precizat că nu au existat, în discuțiile de până acum, cereri din partea altor partide pentru a participa la guvernare cu miniștri. Pe de altă parte, liderul PNL s-a arătat dispus să colaboreze, la nivelul Guvernului, cu experții propuși de alte partide.

Orban a mai declarat că țara noastră are nevoie de un guvern care să poată asigura o stabilitate şi totodată, să elaboreze bugetul pentru anul viitor. Acesta a mai afirmat că este deschis propunerii de a fi organizate alegeri anticipate, doar că pentru asta e nevoie de acord politic, pentru a exista o garanție că țara nu va fi băgată în criză.

La finalul celei de-a doua runde de negocieri pe care urmează să o aibă cu partidele parlamentare, premierul desemnat va depune o listă de miniștri, dar şi programul de Guvernare.

Citește și: Scandalul TAROM ia amploare! Mădălina Mezei, fostă directoare a companiei Tarom, confirmă acuzațiile grave la adresa guvernului Dăncilă și amenință că îi va face plângere penală Cucului demis de la Transporturi

România Tv știe cum va arăta noul Guvern și a publicat următoarea listă:

PREMIER: LUDOVIC ORBAN

Vicepremier: Raluca Turcan

 1. Ministerul Dezvoltării – Laurențiu Leoreanu
 2. Ministerul Interne – Marcel Vela/Ion Ștefan
 3. Ministerul Educației, Cercetării și Sportului – Marilen Pirtea
 4. Ministerul Sănătății – Vasile Rîmbu
 5. Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu/Bogdan Huțucă
 6. Ministerul Externe – Bogdan Aurescu
 7. Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor – Lucian Bode
 8. Ministerul Agriculturii – Emil Dumitru
 9. Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă
 10. Ministerul Justiției – Ioan Cupșa/independent
 11. Ministrul Culturii – Sergiu Nistor|Gigel Știrbu
 12. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru
 13. Ministerul Energiei și Economiei, IMM-uri – Virgil Popescu
 14. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Cristian Chirteș
 15. Ministerul Fondurilor Europene – Bogdan Glăvan
 16. Ministerul Tineretului și Sportului – Gabriel Toncean

Noul Guvern își va putea începe activitatea după ce va depune jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis.

„Eu sunt foarte optimist şi încrezător, sunt convins că ne-am testat colaborarea cu partenerii în succesul moțiunii de cenzură. Pot să vă spun de acuma că numărul parlamentarilor care susțin Guvernul a crescut semnificativ faţă de cele 238 de voturi care au fost înregistrate”, a spus Orban, când a fost întrebat întrebat despre planul PSD de a tergiversa numirea lui ca premier.

„Contez pe susținerea USR pentru învestirea Guvernului”, a mai spus Orban, care a vorbit despre un parteneriat între PNL şi USR.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

Florin Cîțu, viitorul premier, un elev mediocru

Florin Cîțu este premierul desemnat de coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR. El va fi propus premier de coaliție la următoarele consultări de la Cotroceni. Șefia Camerei Deputaților...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...