sâmbătă, 6 martie, 2021
4.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ PSD nu a mai avut de ales și va merge la Cotroceni...

PSD nu a mai avut de ales și va merge la Cotroceni cu Viorica Dăncilă. Ce se întâmplă acum la Romexpo

PSD nu a mai avut de ales și va merge la Cotroceni cu Viorica Dăncilă. Ce se întâmplă acum la Romexpo

NEWS

PSD se află într-unul dintre cele mai importante momente din istoria sa. În scurt timp, se va anunța cu cine va merge la alegerile prezidențiale.

PSD nu a mai avut de ales și va merge la Cotroceni cu Viorica Dăncilă. Lansarea candidaturii are loc chiar în aceste momente iar cea care dorește să conducă România va încerca să transmită un mesaj de forță în contextul înfrângerii zdrobitoare suferită în parlament.

Citește și: Lista miniștrilor din posibilul viitor Guvern Orban. Pe cine propun liberalii la Justiție, Interne, Apărare, Finanțe și Externe. Cine va împărți banii în locul lui Budăi

Evenimentul este organizat la Romexpo și are loc pe fondul unor disensiuni în partid, când mulți lideri ai PSD au atacat-o virulent. Acțiunea a fost însă tardivă iar PSD a rămas să meargă la prezidențiale tot cu Dăncilă, înscrierile în cursa pentru Cotroceni fiind deja demult terminate.

Lansarea candidaturii se face pe melodia Eye of the tiger iar în spatele Vioricăi Dăncilă au fost așezate strategic Lia Olguța Vasilescu și Gabriela Firea.

Ea a făcut și o serie de declarații înaintea evenimentului. În opinia sa, dacă într-adevăr reprezentanții PNL nu vor să taie pensiile și salariile, atunci să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor și atunci vor avea sprijinul social-democraților la formarea guvernului.

Întrebată dacă PSD va da votul în Parlament unui Guvern PNL după ce preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PNL, Ludovic Orban, au dat asigurări că nu vor fi tăiate pensiile şi salariile, Dăncilă a spus: „Noi am mai auzit astfel de lucruri şi pe urmă s-a întâmplat altfel. Dacă într-adevăr nu vor să taie pensiile și salariile, să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor şi atunci le vom acorda credibilitate”.

Citește și: Guvernarea PNL e pe cale să prindă viață. Ce ne promit liberalii în „guvernarea de tranziție”, așa cum au calificat-o ei, și ce șanse de reușită au

„Intru în campania electorală cu dorința de a învinge, cu gândul la fiecare român care trebuie să creadă în această ţară şi în viitorul lor, cu dorința de a avea alături de mine cât mai mulți români, echipa PSD şi fiecare care are o speranță şi încredere că putem să mișcăm lucrurile în această ţară.

Am demonstrat acest lucru ca prim-ministru, pot să mă uit în ochii fiecărui român, nu am luat nicio măsură împotriva românilor şi cred că pot demonstra aceeași determinare şi aceeași luptă pentru România şi pentru români în calitatea de președinte”, a afirmat Viorica Dăncilă înainte de a intra la evenimentul de lansare a candidaturii la prezidențiale, organizat la Romexpo.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...