joi, 4 martie, 2021
15 C
Buzău

„Tel Drum”, dosarul cel mai greu din arsenalul de infracțiuni al lui Liviu Dragnea, va fi soluționat până la finalul anului, promite Călin Nistor, șeful interimar de la DNA

EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment „Tel Drum”, dosarul cel mai...

„Tel Drum”, dosarul cel mai greu din arsenalul de infracțiuni al lui Liviu Dragnea, va fi soluționat până la finalul anului, promite Călin Nistor, șeful interimar de la DNA

NEWS

Șeful interimar al DNA, Călin Nistor, a anunțat, marți, că dosarul „Tel Drum”, în care fostul lider PSD Liviu Dragnea este pus sub acuzare din 2017 pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu şi deturnarea de fonduri europene, va fi soluționat până la sfârșitul acestui an.

„Săptămâna trecută, s-a pronunțat Tribunalul Teleorman, a fost respinsă acea cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, am discutat cu procurorul de caz şi şeful de secție, sper ca într-un termen rezonabil să fie dată soluția în acest dosar”, a declarat, la sosirea la Parchetul General, şeful interimar al DNA.

Citește și: Indiferență crasă, marca PSD. Deși postul este vacant din anul 2014, Casa de Pensii din Tulcea nu are nici acum un expert de evaluare a persoanelor cu deficiențe

Întrebat ce înseamnă termen rezonabil, Călin Nistor a replicat: „Nu știu. Până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție. Sper. Sper că va fi soluționat cu o soluție legală”.

Pe 30 mai 2019, fostul ministru de de Interne, Carmen Dan, a fost audiată de procurorii anticorupție în calitate de martor în dosarul „Tel Drum”. Audierea a durat mai bine de trei ore.

Faptele de care este acuzat Liviu Dragnea

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunțat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu şi infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte.

Citește și: Biserica din Parcul Casei de Cultură din Constanța, „demolată” de instanță, la acțiunea unei asociații civice. Ce va face primăria

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătrați, două mașini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparține liderului PSD.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.