vineri, 15 ianuarie, 2021
-1.2 C
Buzău
vineri, 15 ianuarie, 2021
-1.2 C
Buzău
Politici și penali Moțiunea de...

Moțiunea de cenzură îi înnebunește pe penalii din PSD! Dăncilă inventează PNDL 3 și aruncă cu bani în baroni și parlamentarii „trădători”. Ori despre cum votul de joi ne va arăta cât de verticală este coloana vertebrală a parlamentarilor noștri

SPECIAL

Liderii PSD promit marea cu sarea astfel încât să îi convingă pe parlamentarii „trădători” să voteze contra moțiunii de cenzură.

Cu câteva zile înainte de dezbaterea moțiunii în Parlament, Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Marius Budăi aruncă pe piață promisiuni care au darul să prezinte o situație apocaliptică în situația în care Cabinetul actual pică. Dăncilă inventează PNDL 3, programul inventat de Liviu Dragnea prin care primăriile docile primesc bani de la buget pentru modernizări de școli, pentru drumuri, canalizare, apă etc. Teodorovici anunță că vineri, la o zi după moțiune, Guvernul va acorda 1,4 miliarde de lei pentru funcționarea Unităților Administrativ Teritoriale, mare parte din acestea fiind controlate de baronii PSD.

Citește și: „Tel Drum, dosarul cel mai greu din arsenalul de infracțiuni al lui Liviu Dragnea, va fi soluționat până la finalul anului, promite Călin Nistor, șeful interimar de la DNA

Tot Teodorovici susține că, în eventualitatea căderii actualului Executiv, bugetul pe 2020 va fi unul de austeritate. Aceasta este o componentă a discursului pesedist cum că după ei urmează apocalipsa. Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță la rândul său, că de la 1 ianuarie 2020 pensiile vor crește din nou. În paralel, are loc o acțiune de ”mituire” a politicienilor din afara PSD cu funcții de ministru în speranța că aceștia vor vota contra moțiunii.

Viorica Dăncilă a promis, la Adevărul Live, că are în pregătire PNDL 3, programul împins în față ani de zile de către Liviu Dragnea. ”Am discutat și cu parlamentari, cu primari, cu cetățenii. Cred că mulți se vor răzgândi, pentru că atunci când se vor întoarce în colegiu vor da ochii cu primarii, cu cetățenii. (…) Nimeni nu a ajuns pe persoană fizică în Parlament. Atunci când primarii nu își vor mai primi fondurile – PNDL 1, PNDL 2 – cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire”, a spus Dăncilă.

Ce înseamnă PNDL?

Ca să vedem ce înseamnă PNDL trebuie să ne întoarcem în timp. Între 2013 și 2016 au fost executate plăți în valoare de 5,7 miliarde de lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală. Cei mai mulți, 4,4 miliarde de lei au ajuns la comune. Fondurile gestionate prin PNDL au fost destinate dezvoltării de infrastructură locală, cum ar fi drumuri, alimentare cu apă, stații de epurare, canalizare, construcție de baze sportive sau modernizare și construire de clădiri publice. Achizițiile s-au făcut pe plan local, adică de către beneficiari (primării/consilii locale și consilii județene). Din 2017 a început PNDL 2, dar fondurile au crescut la 30 de miliarde de lei, pentru perioada 2017-2020.

În Programul de Guvernare PSD sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operațional Regional, 8,25 de miliarde de euro pentru îndeplinirea unor obiective precum: 3.000 de IMM-uri sprijinite pentru construcția/modernizarea și extinderea spațiului de producție/servicii IMM, inclusiv dotare cu instalații, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, mașini, inclusiv noi tehnologii; peste 100.000 gospodării reabilitate termic; peste 45 monumente istorice reabilitate; 3 spitale regionale nou construite; 122.000 de elevi, studenți care vor beneficia de infrastructura educațională modernizată; peste 5,76 milioane de hectare cadastrate; 2.100 km de drumuri județene modernizate pentru 1 milion de cetățeni; 280 de ambulatorii şi 35 de unități de primiri urgențe reabilitate/modernizate/extinse; peste 270.000 de persoane care vor beneficia de construcția/reabilitarea/ modernizarea/extinderea/dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale.

Citește și: Indiferență crasă, marca PSD. Deși postul este vacant din anul 2014, Casa de Pensii din Tulcea nu are nici acum un expert de evaluare a persoanelor cu deficiențe

Cea mai mare parte a banilor prevăzuți în PNDL 2 ajunge la primăriile și consiliile județene PSD, adică 56,7% din suma de 30 de miliarde de lei credite de angajament. Liberalii primesc 31,9% din bani, UDMR 4,7%, ALDE 1,9% și UNPR 1,1%. Conform unei analize EFOR, cele mai multe proiecte au fost aprobate pentru CJ Neamț (condus de Ioan Arsene) Târgoviște, municipiul Hunedoara, precum și CJ Vrancea. Între primele zece unități administrative care primesc bani se numără și Sectoarele 3 (Robert Negoiță,  un adversar al lui Liviu Dragnea) și 4.

Ministerul Dezvoltării, care a fost condus în anii 2013-2014 de Liviu Dragnea, a alocat fonduri în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) prin ordine de ministru, nepublicabile în Monitorul Oficial, în baza unei ordonanțe de urgență aprobată la vremea respectivă de Guvernul Ponta. Un raport al Curții de Conturi arată cum au fost cheltuiți peste 2,3 miliarde de lei pentru respectivul program de către Liviu Dragnea, șeful Ministerului Dezvoltării.

Citește și: Biserica din Parcul Casei de Cultură din Constanța, „demolată” de instanță, la acțiunea unei asociații civice. Ce va face primăria

Inspectorii Curții au descoperit probleme în evaluarea capacității instituționale și organizatorice a ministerului în derularea PNDL, că nu s-au elaborate planuri pentru limitarea consecințelor apariției riscurilor, că nu au existat date din teren astfel încât nu s-a putut evalua gradul de realizare a obiectivelor, că s-au gestionat cele 2,3 miliarde de lei în niște tabele Excel, să s-au semnat finanțări care urmau să se deruleze în doar câteva zile pentru că se termina anul, că s-au suplimentat fonduri fără nicio verificare sau evaluare etc.

Într-una din concluzii, Curtea de Conturi susține că MDRAP, condus de Liviu Dragnea, a deținut unele analize, însă acestea s-au limitat la urmărirea numărului de obiective de investiții finalizate raportat la numărul celor finanțate.

Recent, o investigația Recorder.ro a arătat modul cum se cheltuie banii prin intermediul acestui PNDL.

”La PNDL 1 și 2 nu există comunitate în România care să nu fi primit finanțare, indiferent de culoarea politică. Vrem să introducem și PNDL 3. Ce a nu a intrat la PNDL 1 și 2 încercăm să facem prin Fondul Național de Investiții”, a spus Dăncilă, la Adevărul Live.

Bani prin FDI

În ultimele săptămâni guvernul a aprobat cheltuieli de aproape 10 miliarde de lei prin noul PNDL, numit FDI. ” Toți banii aceștia sunt dați pentru a asigura majoritatea PSD în parlament. Ce se întâmplă? Partidul social democrat e în degringoladă după plecarea lui Liviu Dragnea. Pro România ia tot mai mulți parlamentari și structuri PSD. Așa că PSD nu mai poate face presiune asupra parlamentarilor decât prin intermediul baronilor locali. Iar baronii locali sunt primii care sunt de acord să o facă, dar contra cost. Iar costul este foarte mare și e plătit din banii noștri”, a declarat deputatul Claudiu Năsui. 

Pe 17 septembrie au fost aprobate 2,3 miliarde de lei din FDI. Iar pe 2 octombrie au mai fost aprobat încă de trei ori pe atât.

Citește și: Municipiul Focșani a rămas fără căldură pentru iarnă. ENET SA, societatea de termoficare din Focșani, aflată în subordinea Consiliului Local Municipal, a intrat în insolvență. Se anunță probleme și la Tulcea

”În total 10 miliarde de lei au fost puse la bătaie pentru a avea majoritate în parlament. Așa vor social democrații să asigure boicotarea moțiunii. Noul fond înființat prin infama OUG 114, FDI, a promis banii aceștia chiar în ajun de moțiune. O altă „coincidență” face ca majoritatea fondurilor să meargă către județe cu un număr mare de voturi din partea PSD. Scopul este fie votul împotrivă, fie prevenirea traseismului către Pro România.

În orice caz, disperarea e mare. Niște exemple grăitoare: județe controlate de UDMR sau de la care s-a plecat spre Pro România sunt pe ultimele poziții la finanțare, mai exact: Covasna, Brăila, Mureș sau Harghita. Să fie o coincidență că domnul Tudose este din Brăila și că acesta a fost printre primii care a migrat spre Pro România? La cealaltă extremă avem Olt, Buzău, Neamț și Dolj. În aceste județe, PSD pare să cumpere loialitatea unora pentru a preveni mișcările spre Pro România. Iarăși, o pură coincidență, nu-i așa?

Citește și: Felix Stroe, liderul PSD Constanța, crede că Dăncilă face parte din patrimoniul național cultural! „Nu e vorba de vreo asemănare cu Ceaușescu, să ai un tablou al liderului PSD pe peretele unui birou înseamnă cultură instituțională”, behăie Felix

Practic, PSD oferă din banii noștri pe care statul îi ia prin taxe și impozite mari finanțări pentru firmele de casă ale politrucilor care sunt dispuși să meargă către cine dă mai mult. La ce „investiții” să ne așteptăm? Exact la acele investiții pe care le-am văzut și cu PNDL. Oameni care nu sunt în stare să ia fonduri europene gratuite, pentru că nu pot ciupi din ele, nu vor face altceva decât tone de studii de fezabilitate la supra preț, terenuri de fotbal în pantă sau drumuri și canalizare pe hârtie. Ca să realizăm ce înseamnă încă o creștere a cheltuielilor cu 10 miliarde de lei. Vorbim de 1 punct procentual din PIB în condițiile în care deja facem deficite de criză”, a mai declarat Năsui.

Bani pentru baroni

Ca să îi țină aproape pe baronii locali, Eugen Teodorovici a anunțat că în şedinţa de Guvern de vineri, la o zi după moțiune, se va adopta o hotărâre prin care se vor aloca 1,4 miliarde de lei pentru funcționarea UAT-urilor (unități administrativ-teritoriale).

“Este o alocare de fonduri în baza Ordonanței 12, care se referă la rectificarea bugetară către UAT -uri. Sunt cele 1,4 miliarde de lei pe care le-am menționat de mai multe ori şi care se distribuie către UAT-urile din România. Nu este o rectificare, este o hotărâre de guvern care va avea o anexă cu toate comunitățile locale şi cu sumele. Au fost discuţii şi cu o parte din comunitățile locale, dar noi am colaborat foarte mult cu colegii din teritoriu de la finanțele publice locale, pentru că dânșii, practic, au centralizat din fiecare județ în parte şi au trimis către centru situaţia centralizată. Este nevoie de o hotărâre de guvern pentru că ordonanța privind rectificarea asta prevede: prin hotărâre de guvern se alocă fondurile necesare comunităților locale”, a spus  Teodorovici.

Prin această hotărâre de guvern, a adăugat ministrul, sunt acordate sumele necesare funcționării comunităților locale – salarii, partea socială legată de persoanele cu dizabilităţi, însoțitori.

Teoria: După noi, potopul

Tot Teodorovici a spus că bugetul de anul viitor nu va putea fi “închis” fără măsuri dure de austeritate, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, iar la guvernare vor ajunge reprezentanții opoziției, “acești netoți ai zonei economice”. “Ce am promis pentru anul viitor şi anii care urmează va fi aplicat. Dar, cu siguranță, vă spun sigur că, dacă ea (moțiunea de cenzură – n.r.) va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul”, a spus Teodorovici.

Se măresc pensiile

Desele declarații ce apar în spațiul public de la diverși politicieni sau alte persoane cum că Guvernul nu va avea bani pentru plata pensiilor în condițiile în care de la 1 septembrie s-a mărit punctul de pensie au provocat o reacție a ministrului Muncii, Marius Budăi.

”Am spus tot timpul că vom avea bani de toate majorările pe care le-am anunțat, fie că vorbim de Legea salarizării unitare fie că vorbim de Legea pensiilor. Nu am susținut niciun moment că Legea pensiilor este o lege facil de pus în practică. Dar nici nu este o lege la care să renunțăm pentru că și românii trebuie să ajungă cu veniturile spre media Uniunii Europene”, a precizat Budăi la România TV.

Pensiile au crescut de la 1 septembrie și urmează să fie majorate de la 1 ianuarie. Astfel, de anul viitor, punctul de pensie va ajunge la 1265 de lei. ”La anul, data de 1 ianuarie va fi cu noua valoare a punctului de pensie care e promovată de la 1 septembrie, adică 1265 de lei. La 1 septembrie 2020, noua valoare a punctului de pensie va fi de 1775 de lei. Avem nevoie de aceste creșteri. Nu este o lege ușor de pus în aplicare. Suntem extrem de atenți la ce se întâmplă în jurul nostru și în țară. Discutăm săptămânal cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, avem specialiști în artid și avem și determinare și știință să o facem”, a mai declarat Budăi.

Se promit funcții

Liderul Pro România, Victor Ponta, unul dintre principalii adversari ai conducerii actuale a PSD, a declarat că Viorica Dăncilă a promis, în weekend, 18 posturi de miniștri parlamentarilor din afara PSD.

„Vreau să spun că astăzi, mai devreme, am numărat numărul de miniștri. De la Pro România au primit patru propuneri să fie miniștri: Mocioalcă, Daniel, Bănicioiu, Sorin, de la ALDE au mai primit vreo trei să fie miniștri. Acum, zilele astea, sunați direct de doamna Dăncilă. Mă gândeam că o să mă sune şi pe mine să-mi propună şi mie ceva. Eu i-am numărat, deci în acest weekend a promis parlamentarilor din afara PSD 18 miniștri, rămâne Dăncilă singură cu 18 de la Pro România. ALDE şi PMP. Cine crede minciunile astea? Cine își merită soarta, evident, că de aia nu fac rectificarea miercuri, că le dau țeapă, nu le dau bani, de unde să le dea dacă nu au bani nici pentru pensii”, a afirmat Ponta, la Parlament.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
23,879,744
398,479
14,116,882
9,364,383
India
10,540,365
152,068
10,173,747
214,550
Brazil
8,326,115
207,160
7,339,703
779,252
Russia
3,520,531
64,495
2,909,680
546,356
UK
3,316,019
87,295
1,406,967
1,821,757
France
2,851,670
69,313
206,802
2,575,555
Turkey
2,373,115
23,664
2,246,047
103,404
Italy
2,336,279
80,848
1,694,051
561,380
Spain
2,211,967
53,079
0
2,158,888
Germany
2,008,270
45,745
1,641,200
321,325
Colombia
1,849,101
47,491
1,683,835
117,775
Argentina
1,770,715
45,125
1,549,490
176,100
Mexico
1,588,369
137,916
1,185,621
264,832
Poland
1,422,320
32,844
1,164,650
224,826
Iran
1,318,295
56,621
1,107,011
154,663
South Africa
1,296,806
35,852
1,049,740
211,214
Ukraine
1,146,963
20,542
847,391
279,030
Peru
1,048,662
38,564
976,202
33,896
Netherlands
901,696
12,868
0
888,828
Indonesia
882,418
25,484
718,696
138,238
Czechia
874,605
14,029
717,569
143,007
Canada
691,891
17,638
596,780
77,473
Romania
688,270
17,098
618,673
52,499
Belgium
672,886
20,294
46,417
606,175
Chile
661,180
17,369
617,372
26,439
Iraq
606,991
12,932
565,889
28,170
Israel
535,049
3,910
453,358
77,781
Portugal
528,469
8,543
394,065
125,861
Bangladesh
526,485
7,862
471,123
47,500
Sweden
523,486
10,323
0
513,163
Pakistan
514,338
10,863
469,306
34,169
Philippines
496,646
9,876
459,737
27,033
Switzerland
495,228
8,641
317,600
168,987
Morocco
456,334
7,854
431,167
17,313
Austria
390,788
6,987
365,214
18,587
Serbia
369,823
3,708
31,536
334,579
Saudi Arabia
364,613
6,313
356,382
1,918
Hungary
349,149
11,177
225,021
112,951
Jordan
312,851
4,121
295,705
13,025
Japan
309,214
4,315
238,467
66,432
Panama
291,285
4,651
230,702
55,932
Nepal
266,816
1,948
260,567
4,301
UAE
246,376
733
218,988
26,655
Georgia
245,789
2,893
229,196
13,700
Lebanon
237,132
1,781
147,746
87,605
Azerbaijan
226,549
2,983
213,773
9,793
Ecuador
226,002
14,246
193,581
18,175
Croatia
223,812
4,550
214,609
4,653
Belarus
221,604
1,564
204,500
15,540
Slovakia
220,707
3,362
163,323
54,022
Bulgaria
210,951
8,396
150,370
52,185
Dominican Republic
188,969
2,432
140,931
45,606
Denmark
187,320
1,720
165,166
20,434
Costa Rica
183,242
2,401
140,573
40,268
Bolivia
181,016
9,530
141,736
29,750
Tunisia
170,895
5,478
124,610
40,807
Kazakhstan
166,146
2,349
151,838
11,959
Lithuania
165,560
2,376
100,495
62,689
Armenia
163,972
2,974
152,320
8,678
Ireland
163,057
2,488
23,364
137,205
Kuwait
156,964
947
150,329
5,688
Egypt
153,741
8,421
121,072
24,248
Moldova
152,263
3,228
141,975
7,060
Palestine
151,142
1,687
137,648
11,807
Malaysia
151,066
586
115,227
35,253
Greece
147,860
5,421
9,989
132,450
Slovenia
146,956
3,121
120,894
22,941
Guatemala
146,937
5,151
133,082
8,704
Qatar
146,885
246
143,435
3,204
Myanmar
133,378
2,926
116,610
13,842
Honduras
131,963
3,335
59,963
68,665
Oman
131,264
1,509
123,593
6,162
Ethiopia
129,922
2,008
114,749
13,165
Paraguay
119,640
2,466
94,983
22,191
Venezuela
118,415
1,090
111,999
5,326
Bosnia
117,011
4,411
84,650
27,950
Libyan Arab Jamahiriya
108,017
1,651
85,068
21,298
Nigeria
105,478
1,405
83,830
20,243
Algeria
103,127
2,822
69,992
30,313
Kenya
98,859
1,726
82,195
14,938
Bahrain
96,812
356
93,329
3,127
China
87,988
4,635
82,352
1,001
Macedonia
87,986
2,672
69,137
16,177
Kyrgyzstan
82,857
1,381
78,715
2,761
Uzbekistan
77,845
619
76,335
891
S. Korea
71,241
1,217
56,536
13,488
Albania
65,994
1,261
39,246
25,487
Singapore
59,059
29
58,771
259
Norway
58,004
517
46,611
10,876
Ghana
56,981
341
55,236
1,404
Montenegro
54,316
740
43,940
9,636
Latvia
54,066
935
40,971
12,160
Afghanistan
53,938
2,336
45,434
6,168
Sri Lanka
51,219
251
44,259
6,709
El Salvador
50,157
1,469
44,304
4,384
Luxembourg
48,630
549
45,654
2,427
Finland
39,911
618
31,000
8,293
Uganda
38,085
304
13,083
24,698
Estonia
36,096
316
25,553
10,227
Zambia
34,278
527
24,105
9,646
Uruguay
29,989
280
21,685
8,024
Namibia
29,570
275
25,845
3,450
Australia
28,665
909
25,880
1,876
Cyprus
28,124
163
2,057
25,904
Cameroon
27,336
451
24,892
1,993
Sudan
25,730
1,576
15,240
8,914
Zimbabwe
25,368
636
14,714
10,018
Côte d'Ivoire
24,578
140
22,856
1,582
Mozambique
24,269
211
18,352
5,706
Senegal
22,396
506
18,908
2,982
DRC
20,556
628
14,774
5,154
Angola
18,613
425
16,008
2,180
Madagascar
18,001
267
17,447
287
French Polynesia
17,590
126
4,842
12,622
Botswana
17,365
71
13,519
3,775
Cuba
17,096
162
12,942
3,992
Mauritania
15,893
396
14,222
1,275
Malta
15,272
236
12,393
2,643
French Guiana
14,654
74
9,995
4,585
Maldives
14,325
49
13,463
813
Guinea
14,065
81
13,318
666
Jamaica
13,992
323
11,630
2,039
Tajikistan
13,308
90
13,218
0
Syrian Arab Republic
12,760
809
6,329
5,622
Cabo Verde
12,664
115
11,989
560
Swaziland
12,327
335
8,076
3,916
Belize
11,456
280
10,641
535
Thailand
11,450
69
8,288
3,093
Haiti
10,635
238
8,903
1,494
Malawi
10,494
285
5,905
4,304
Rwanda
10,316
133
6,974
3,209
Gabon
9,819
66
9,597
156
Hong Kong
9,453
161
8,684
608
Réunion
9,446
45
9,053
348
Andorra
8,946
88
8,116
742
Guadeloupe
8,886
154
2,242
6,490
Burkina Faso
8,809
97
6,877
1,835
Bahamas
8,021
175
6,507
1,339
Mali
7,759
305
5,414
2,040
Trinidad and Tobago
7,320
130
6,896
294
Suriname
7,300
139
6,543
618
Congo
7,160
112
5,846
1,202
Guyana
6,745
170
6,068
507
Mayotte
6,611
58
2,964
3,589
Lesotho
6,356
89
1,621
4,646
Aruba
6,296
52
5,662
582
Martinique
6,263
44
98
6,121
Nicaragua
6,152
167
4,225
1,760
Iceland
5,956
29
5,767
160
Djibouti
5,900
61
5,813
26
Equatorial Guinea
5,316
86
5,169
61
Central African Republic
4,973
63
4,885
25
Somalia
4,744
130
3,666
948
Curaçao
4,498
19
4,208
271
Togo
4,165
73
3,704
388
Niger
4,058
137
2,750
1,171
Gambia
3,893
126
3,689
78
South Sudan
3,670
63
3,181
426
Gibraltar
3,575
30
2,432
1,113
Benin
3,413
46
3,222
145
Channel Islands
3,337
76
2,997
264
Sierra Leone
2,933
77
2,025
831
Chad
2,773
110
2,073
590
San Marino
2,767
65
2,430
272
Guinea-Bissau
2,478
45
2,400
33
Liechtenstein
2,378
49
2,264
65
New Zealand
2,246
25
2,145
76
Yemen
2,110
612
1,419
79
Liberia
1,882
84
1,701
97
Eritrea
1,877
6
1,073
798
Sint Maarten
1,629
27
1,478
124
Vietnam
1,536
35
1,380
121
Mongolia
1,491
2
909
580
Comoros
1,413
38
1,011
364
Monaco
1,145
7
947
191
Sao Tome and Principe
1,125
17
993
115
Burundi
1,103
2
773
328
Saint Martin
1,076
12
855
209
Barbados
1,036
7
493
536
Turks and Caicos Islands
1,030
6
847
177
Taiwan
843
7
741
95
Bhutan
837
1
533
303
Papua New Guinea
834
9
755
70
Diamond Princess
712
13
699
0
Bermuda
667
12
571
84
Seychelles
656
1
460
195
Faroe Islands
648
1
626
21
Mauritius
547
10
516
21
Saint Lucia
543
6
321
216
Tanzania
509
21
183
305
Cambodia
426
0
381
45
Isle of Man
418
25
354
39
Saint Vincent and the Grenadines
388
0
106
282
Cayman Islands
368
2
326
40
St. Barth
251
1
172
78
Caribbean Netherlands
249
3
181
65
Antigua and Barbuda
184
6
156
22
Brunei
174
3
168
3
Grenada
132
1
123
8
British Virgin Islands
114
1
95
18
Dominica
109
0
101
8
Fiji
53
2
47
4
Timor-Leste
51
0
45
6
Macao
46
0
46
0
Lao People's Democratic Republic
41
0
41
0
New Caledonia
40
0
40
0
Saint Kitts and Nevis
34
0
31
3
Falkland Islands (Malvinas)
32
0
27
5
Greenland
30
0
29
1
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Solomon Islands
17
0
10
7
Saint Pierre Miquelon
16
0
16
0
Anguilla
15
0
13
2
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
7
0
Wallis and Futuna
4
0
1
3
Marshall Islands
4
0
4
0
Samoa
2
0
2
0
Micronesia
1
0
0
1
Vanuatu
1
0
1
0
Updated on 15 January 2021 18:50
- Advertisement -