miercuri, 25 noiembrie, 2020
10 C
Buzău
miercuri, 25 noiembrie, 2020
10 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST Escrocherii în lanț în Primăria Buzău! Pe modelul Metalurgica, primarul Constantin Toma...

Escrocherii în lanț în Primăria Buzău! Pe modelul Metalurgica, primarul Constantin Toma și gașca de penali din PSD falimentează orașul, înglobându-l în datorii și părăduind tot ce se mai poate părădui

NEWS

Adrian Zoican, candidatul PNL la Primăria Buzău, împiedicat să intre la urne din cauza termometrului / Ce temperatură avea candidatul liberal

Accesul în secția de votare a candidatului PNL la Primăria Buzău, medicul Adrian Zoican, a fost restricționat din cauza unei erori a termometrului cu care era măsurată temperatura alegătorilor. Acesta a fost nevoit să aștepte duminică ca să își poată exercita dreptul la vot,...

PNL, învins umilitor la Buzău. Blatul jegos pe care „liberalii” buzoieni îl fac de ani de zile cu PSD-ul lui Ciolacu, i-a adus acestuia...

PNL, învins umilitor la Buzău. Blatul pe care „liberalii” buzoieni îl fac de ani de zile cu PSD-ul lui Ciolacu, i-a adus acestuia victoria atât de necesară pentru a rămâne la conducerea PSD. Citește și: Rețeta candidatului comun PNL și USR PLUS a funcționat și...

Rețeta candidatului comun PNL și USR PLUS a funcționat și pentru debarcarea lui Marian Oprișan. Cine este Oprișan și ce-a făcut în ultimii 20...

Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de aproape 20 de ani. În locul său a câștigat șefia consiliului județean candidatul comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, acesta fiind ales prin vot direct, prevedere...

La nivelul Primăriei municipiului Buzău, condusă spre un înfloritor dezastru (sâc!) de pesedistul Constantin Toma, se întâmplă fapte care ar trebui să intre urgent în atenția DNA și Agenției Naționale de Integritate! Deși instituția buzoiană riscă să intre cât de curând într-un colaps social și financiar, proiectele europene fiind sublime, dar lipsind cu desăvârșire, primarul Constantin Toma nu are nicio reținere în a comite ilegalitate după ilegalitate.

Dacă în urmă cu câteva săptămâni, Constantin Toma cumpărase un supercopiator la un preț cât alocațiile a 180 de elevi, aflăm acum cu stupoare că încă de la sfârșitul lunii mai văcarul de la Țintești trecuse la acest nivel: achiziționase pentru o instituție din subordine un lot de cărți în valoare totală de 186.100 lei! Și pentru că suma depășise valoarea admisă de lege pentru o astfel de achiziție, a „spart” contractul în trei bucăți! Exact ca în „manualul” PSD de părăduire a banului public, folosit cu succes de mari înaintași precum Dragnea, Tăriceanu, Mazăre etc.!

Citește și: Primarul Toma și „metoda Dragnea”. Peste 500.000 de lei au zburat din Primăria Buzău direct în buzunarele unor privilegiați, printre care și o „firmă de avocatură”, amică_cu primarul Faliment

Ceea ce frapează este că primarul Constantin Toma „a ales” să comită acele abuzuri și ilegalități pentru care legea nu prevede nici o sancțiune cu toate că faptele respective pot fi suspectate de fals, luare de mită, primire de foloase necuvenite şi altele, toate din sfera corupției.

Interesant este că, încercând să-i acord prezumția de nevinovăție, nu pot să nu observ că toate „greșelile” domnului Constantin Toma, dar absolut toate, sunt în defavoarea administrației pe care o conduce și ca din întâmplare, așa cum spuneam, aceste „greșeli” au fost alese încât controlorii financiari să nu poată da sancțiuni.

Megalomanul Constantin Toma „a topit” 6.000 de euro pe un super-copiator

Pentru că nimeni nu a reușit să îi clintească de 30 ani de la conducerea județului Buzău, pesediștii buzoieni, catalogați drept unii dintre cei mai versatili și penali baroni ai PSD, și-au rafinat atât de mult gusturile, încât nu își mai pot înviora mințile decât cu super game-uri pe super calculatoare. Însoțite, firesc, de super copiatoare, ca să-și mai tragă din când în când câte o copie a personalității mahării din Primăria Buzău. Astfel, văcarul din Țintești a cumpărat în luna iunie, din banii publici ai municipiului Buzău, un super-copiator in valoare de 26 890 lei + TVA. Cam cât alocațiile a 180 de elevi.

De parcă activitatea întregului municipiu era blocată datorită faptului că Toma nu se putea copia în mai multe exemplare pentru a fi afișat pe pereții verzi ai Primăriei Buzău, achiziția super copiatorului Minolta s-a derulat într-o procedură de urgență greu de explicat. La data de 10 iunie 2019, la ora 15:57, s-a publicat anunțul privind intenția de achiziție. În aceeași zi, la ora 16:09, Toma deja își cumpăra super copiatorul Konica Minolta. Super copiatorul cu 8 GB memorie ram i-a costat pe locuitorii municipiului Buzău suma de 26 890 lei + TVA, echivalentul a circa 6.000 euro.

Citește și: Felix Stroe vrea să pună laba pe „mina de aur” de sub Spitalul Portului Constanța. „Metoda Madagascar”, brevetată de Mazăre, are mare trecere la pesediștii din Constanța

Constantin Toma a știut însă de la bun început exact ce își dorea. Conform anunțului de achiziție, Primăria Buzău a cerut oferte pentru un „fotocopiator”. Pentru o moacă de pesedist, deși nu a acuzat, ca alți politicieni, vreun atentat la freză, Constantin Toma a formulat pretenții foarte precise. Și-a dorit o memorie mai bună ca lui. Iar multibypass-ul lateral să aibă file și cartoane cât cuprinde.

Așa cum am spus, la câteva ore de la lansarea anunțului de achiziție,  Primăria Buzău a primit exact-exact ce a solicitat. Stranie coincidență, prețurile solicitate și cele oferite au coincis la virgulă. A cerut Constantin Toma fotocopiator de 26.890,00 lei? Fix la acest preț i-a și fost oferită de o firmă din Buzău cu 0 angajați și o cifră de afaceri medie pe ultimii 3 ani de 115 000 lei, adică de 4 copiatoare de genul ăsta…

Desigur, aceasta stranie coincidență poate trezi interesul autorităților de cercetare penală, nu a cetățenilor din Buzău, insensibili la extravaganțele penale ale lui Constantin Toma.

Portofelul cucoanelor Marghiloman

Citește și: Mama lui Marian Oprișan și limuzinele de lux. Pensionara Lucia Gherarde îl „ajută” iar pe șeful PSD Vrancea cu o sută de mii de euro. Ce să faci, dacă lui Marinică i s-a pus pata pe un BMW seria 7?

Bomboana pe colivă apare tot în acest an, același Constantin Toma ieșind iarăși în evidență cu alte câteva achiziții destul de scandaloase. Din bani publici, de dragul cucoanelor Marghiloman și a portofelului acestora, Toma a dat verde cheltuirii a 186.100 RON pentru achiziția directă, fără licitație, a 3 tipuri de cărți. Probabil cea mai apreciată carte a fost „Note politice” a Irinei Marghiloman, cultura producătoare de lovele cunoscând datorită văcarului de la Țintești o dezvoltare deosebită în municipiul Buzău.

Astfel, în data de 27 mai 2019, CENTRUL CULTURAL ALEXANDRU MARGHILOMAN, instituție aflată în directa subordine a Primarului Constantin Toma, cumpără prin achiziție directă 3 tipuri de cărți în valoare totală de 186.100 RON de la Fundația Origini Carpatice, încălcând astfel, legea achizițiilor publice.

Este vorba de o singură operațiune divizată ilegal în trei contracte mai mici de tipografie, acordate aceluiași furnizor, într-o singură zi:

  1. Cartea „Note Politice” – 300 buc x 5 cărți x 83.8 RON+TVA = 125 700 RON + TVA;
  2. Cartea „500 personalități” – 500 buc x 1 carte x 65 RON+TVA = 32 500 RON + TVA;
  3. Cartea „Monografie” – 300 buc x 1 carte x 93 RON + TVA = 27 900 RON + TVA.

Menționăm că legea achizițiilor publice specifică extrem de clar că pentru anul 2019 pragul maxim de la care autoritățile contractante sunt obligate să intre în licitație este de 135.060 RON.

Citește și: Delta Dunării: persoanele care nu şi-au ridicat încă permisele de pescuit familial sau comercial le vor putea primi chiar în comunitățile din care fac parte. Care sunt condițiile

Astfel, divizarea pe pachete și coduri diferite pentru a ocoli specificările din legea achizițiilor publice, ESTE O FAPTĂ PENALĂ, Centrul Cultural Al. Marghiloman încălcând art. 11, alin. 2 din legea 98/2016:

“Autoritatea contractantă nu are dreptul de a diviza contractul de achiziție publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică şi nici de a utiliza metode de calcul care să conducă la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achiziție publică, cu scopul de a evita aplicarea procedurilor de atribuire reglementate de prezenta lege.”

Buzăul este campion la împrumuturi

De la preluarea mandatului, în iunie 2016, primarul Constantin Toma a continuat politica împrumuturilor a fostei administrații, în loc să acceseze fonduri europene, așa cum fac majoritatea municipalităților din țară, făcând noi împrumuturi de la bănci, în valoare de sute de milioane de lei, pentru proiecte vitale pentru municipiul Buzău, deși existau fonduri europene pentru astfel de investiții.

Astfel, în ciuda propagandei din jurul lui Constantin Toma, plătită cu bani grei de văcarul din Țintești, și care ne dezinformează „informându-ne” că avem o administrație performantă la Buzău, rapoartele Băncii Mondiale ne arată că lucrurile nu stau deloc așa. Primarul Buzăului e repetent la accesarea fondurilor europene, în perioada 2016-2019 nereușind să atragă nici măcar un eurocent, conform Băncii Mondiale.

Citește și: Ionel Banu lu’ Hașdeu și procesul intentat de Andrei Alexandru Voicu, elevul care a primit nota doi la purtare pentru îndrăzneala de a o critica pe cântăreața libidinoasă a liceului. Ori despre cum o sentință a Tribunalului Buzău a scos de sub preșul Ministerului Învățământului un munte de gunoi cu damfuri pesediste

Ca să vă faceți o imagine despre cât de „performant“ este Toma, trebuie să spunem că în aceeași perioadă Oradea a atras 139 de milioane de euro, Cluj Napoca – 103 milioane de euro, Timișoara – 104 milioane de euro, Bacău – 79 de milioane de euro, Târgoviște – 57 de milioane de euro, Brăila – 66 de milioane de euro.

În schimb, Buzăul este campion la împrumuturi. Iar Constantin Toma merge neabătut pe aceeași linie, făcând toamna trecută un nou împrumut de aproape 62 de milioane de lei, cu care niciun buzoian, dacă este întreg la cap, nu poate fi de acord, atâta timp cât există la dispoziție fonduri europene pentru astfel de investiții.

În loc să ia bani nerambursabili de la Uniunea Europeană, Constantin Toma apelează la aceste împrumuturi, din simplul motiv că prin accesarea creditelor bancare se ocolește sistemul național de licitații publice, SEAP, putând fi desemnată mult mai ușor o firmă de casă care să se ocupe de această lucrare, la prețuri astronomice, fiindcă pe cei de la bănci nu-i interesează costurile investiției, din moment ce noi returnăm acei bani, cu dobânzile aferente.

În plus, aceste aproape 62 de milioane de lei puteau fi luate din excedentul bugetar al municipiului Buzău, fără să se plătească dobânzi, numai că și în acest caz licitația ar fi trebuit desfășurată prin SEAP, ceea ce încurcă planurile diabolice ale primarului Toma.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
12,978,833
266,285
7,641,913
5,070,635
India
9,245,108
134,989
8,661,421
448,698
Brazil
6,121,449
170,179
5,476,018
475,252
Russia
2,162,503
37,538
1,660,419
464,546
France
2,153,815
50,237
154,679
1,948,899
Spain
1,614,126
43,668
0
1,570,458
UK
1,538,794
55,838
0
1,482,956
Italy
1,455,022
51,306
605,330
798,386
Argentina
1,381,795
37,432
1,210,634
133,729
Colombia
1,262,494
35,677
1,167,857
58,960
Mexico
1,060,152
102,739
791,516
165,897
Germany
967,120
15,054
656,400
295,666
Peru
952,439
35,685
882,600
34,154
Poland
924,422
14,988
469,527
439,907
Iran
894,385
46,207
625,606
222,572
South Africa
772,252
21,083
716,444
34,725
Ukraine
661,858
11,492
307,778
342,588
Belgium
561,803
15,938
36,569
509,296
Chile
544,092
15,138
520,180
8,774
Iraq
542,187
12,086
472,054
58,047
Indonesia
511,836
16,225
429,807
65,804
Czechia
502,534
7,499
416,832
78,203
Netherlands
498,653
9,109
0
489,544
Turkey
460,916
12,672
381,569
66,675
Bangladesh
454,146
6,487
369,179
78,480
Romania
440,344
10,541
313,885
115,918
Philippines
422,915
8,215
386,955
27,745
Pakistan
382,892
7,803
332,974
42,115
Saudi Arabia
356,067
5,825
344,787
5,455
Canada
343,817
11,653
274,867
57,297
Morocco
331,527
5,469
279,276
46,782
Israel
331,299
2,826
319,300
9,173
Switzerland
309,469
4,374
211,500
93,595
Portugal
274,011
4,127
189,356
80,528
Austria
260,512
2,667
189,059
68,786
Sweden
230,514
6,555
0
223,959
Nepal
226,026
1,389
207,998
16,639
Jordan
198,021
2,442
131,181
64,398
Ecuador
186,436
13,264
164,009
9,163
Hungary
185,687
4,114
44,020
137,553
UAE
162,662
563
151,044
11,055
Panama
156,930
2,986
138,007
15,937
Bolivia
144,147
8,928
119,835
15,384
Kuwait
141,217
871
134,033
6,313
Serbia
140,608
1,315
31,536
107,757
Dominican Republic
139,396
2,315
113,263
23,818
Qatar
137,851
237
134,950
2,664
Japan
135,400
2,001
114,725
18,674
Costa Rica
133,190
1,662
81,973
49,555
Bulgaria
129,348
3,226
40,102
86,020
Armenia
129,085
2,040
100,913
26,132
Belarus
128,449
1,119
107,452
19,878
Kazakhstan
127,580
1,945
114,347
11,288
Oman
122,579
1,391
113,856
7,332
Guatemala
119,989
4,107
108,854
7,028
Lebanon
118,705
934
70,555
47,216
Georgia
114,889
1,085
95,581
18,223
Egypt
113,742
6,573
102,103
5,066
Croatia
111,617
1,501
89,425
20,691
Ethiopia
106,591
1,661
66,018
38,912
Honduras
105,572
2,877
46,821
55,874
Azerbaijan
102,396
1,224
66,963
34,209
Moldova
101,203
2,209
83,789
15,205
Venezuela
100,498
876
95,344
4,278
Slovakia
99,304
732
53,547
45,025
Greece
97,288
1,902
9,989
85,397
Tunisia
90,213
2,935
65,303
21,975
China
86,469
4,634
81,530
305
Bahrain
86,016
340
84,166
1,510
Myanmar
83,566
1,810
63,366
18,390
Bosnia
83,328
2,429
48,210
32,689
Libyan Arab Jamahiriya
79,797
1,125
50,914
27,758
Kenya
79,322
1,417
52,974
24,931
Algeria
78,025
2,329
50,712
24,984
Paraguay
77,891
1,677
55,531
20,683
Palestine
76,727
665
60,499
15,563
Denmark
74,204
802
58,148
15,254
Uzbekistan
72,039
605
69,302
2,132
Ireland
70,930
2,028
23,364
45,538
Kyrgyzstan
70,744
1,245
62,048
7,451
Slovenia
69,306
1,199
47,770
20,337
Nigeria
66,607
1,169
62,311
3,127
Malaysia
59,817
345
46,501
12,971
Singapore
58,190
28
58,091
71
Macedonia
56,164
1,561
33,892
20,711
Lithuania
51,655
432
12,282
38,941
Ghana
51,225
323
50,127
775
Afghanistan
45,490
1,725
36,145
7,620
El Salvador
37,884
1,086
34,595
2,203
Albania
34,944
743
17,031
17,170
Norway
33,988
316
20,956
12,716
Montenegro
32,188
450
20,627
11,111
S. Korea
31,735
513
26,825
4,397
Luxembourg
31,484
283
22,189
9,012
Australia
27,854
907
25,538
1,409
Cameroon
23,869
436
22,177
1,256
Finland
22,652
388
16,800
5,464
Sri Lanka
21,261
94
15,447
5,720
Côte d'Ivoire
21,156
131
20,833
192
Uganda
18,406
186
8,764
9,456
Zambia
17,466
357
16,707
402
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Sudan
16,431
1,202
9,854
5,375
Senegal
15,927
331
15,540
56
Mozambique
15,302
128
13,459
1,715
Angola
14,742
338
7,444
6,960
Latvia
14,273
184
1,686
12,403
Namibia
13,938
145
13,272
521
French Polynesia
13,517
70
4,842
8,605
Guinea
12,929
76
11,902
951
Maldives
12,810
46
11,660
1,104
DRC
12,365
331
11,433
601
Tajikistan
12,008
86
11,395
527
French Guiana
11,116
70
9,995
1,051
Estonia
10,541
97
6,052
4,392
Jamaica
10,488
247
5,623
4,618
Cabo Verde
10,400
104
9,833
463
Botswana
9,992
31
7,692
2,269
Zimbabwe
9,398
274
8,297
827
Malta
9,253
122
7,062
2,069
Haiti
9,229
232
7,886
1,111
Cyprus
9,199
46
2,055
7,098
Gabon
9,150
59
8,999
92
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Mauritania
8,193
169
7,636
388
Cuba
8,026
133
7,470
423
Réunion
7,689
35
6,660
994
Bahamas
7,460
163
5,708
1,589
Syrian Arab Republic
7,369
385
3,213
3,771
Trinidad and Tobago
6,488
115
5,639
734
Andorra
6,351
76
5,503
772
Swaziland
6,247
120
5,878
249
Malawi
6,018
185
5,450
383
Hong Kong
5,867
108
5,295
464
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Rwanda
5,750
47
5,241
462
Djibouti
5,670
61
5,575
34
Congo
5,632
93
4,988
551
Martinique
5,413
40
98
5,275
Belize
5,335
125
2,899
2,311
Iceland
5,312
26
5,110
176
Suriname
5,300
117
5,177
6
Guyana
5,189
147
4,204
838
Equatorial Guinea
5,137
85
5,005
47
Mayotte
5,122
49
2,964
2,109
Central African Republic
4,911
63
1,924
2,924
Uruguay
4,870
72
3,827
971
Aruba
4,751
45
4,618
88
Somalia
4,445
113
3,412
920
Mali
4,417
148
3,054
1,215
Thailand
3,926
60
3,780
86
Gambia
3,726
123
3,585
18
South Sudan
3,073
61
2,938
74
Benin
2,916
43
2,579
294
Togo
2,872
64
2,295
513
Burkina Faso
2,757
68
2,557
132
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,406
74
1,829
503
Yemen
2,124
611
1,474
39
Lesotho
2,092
44
1,277
771
New Zealand
2,039
25
1,955
59
Curaçao
1,827
3
1,043
781
Chad
1,649
101
1,493
55
Liberia
1,578
83
1,340
155
San Marino
1,492
44
1,221
227
Niger
1,406
70
1,169
167
Vietnam
1,321
35
1,153
133
Liechtenstein
1,183
14
985
184
Channel Islands
1,124
48
937
139
Sint Maarten
1,020
25
906
89
Gibraltar
991
5
895
91
Sao Tome and Principe
981
17
926
38
Turks and Caicos Islands
746
6
700
40
Diamond Princess
712
13
659
40
Mongolia
699
0
342
357
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
673
1
575
97
Papua New Guinea
630
7
588
35
Taiwan
623
7
553
63
Comoros
607
7
579
21
Monaco
587
3
523
61
Eritrea
558
0
473
85
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
500
0
498
2
Mauritius
494
10
433
51
Bhutan
386
0
363
23
Isle of Man
369
25
336
8
Cambodia
307
0
298
9
Cayman Islands
266
2
249
15
Barbados
262
7
242
13
Bermuda
239
9
205
25
Saint Lucia
226
2
109
115
Seychelles
166
0
159
7
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
140
4
129
7
St. Barth
127
0
94
33
Saint Vincent and the Grenadines
84
0
78
6
Dominica
77
0
63
14
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
38
2
33
3
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
1
0
0
1
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 25 November 2020 18:18

TOPUL DE AZI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.