miercuri, 25 noiembrie, 2020
-1 C
Buzău
miercuri, 25 noiembrie, 2020
-1 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST Veorica! Fascinantul și curiosul caz al Rodicăi Nica, fata care, deși a...

Veorica! Fascinantul și curiosul caz al Rodicăi Nica, fata care, deși a căzut toate examenele școlare ale copilăriei și adolescenței ei, a ajuns prim-ministrul României

NEWS

Adrian Zoican, candidatul PNL la Primăria Buzău, împiedicat să intre la urne din cauza termometrului / Ce temperatură avea candidatul liberal

Accesul în secția de votare a candidatului PNL la Primăria Buzău, medicul Adrian Zoican, a fost restricționat din cauza unei erori a termometrului cu care era măsurată temperatura alegătorilor. Acesta a fost nevoit să aștepte duminică ca să își poată exercita dreptul la vot,...

PNL, învins umilitor la Buzău. Blatul jegos pe care „liberalii” buzoieni îl fac de ani de zile cu PSD-ul lui Ciolacu, i-a adus acestuia...

PNL, învins umilitor la Buzău. Blatul pe care „liberalii” buzoieni îl fac de ani de zile cu PSD-ul lui Ciolacu, i-a adus acestuia victoria atât de necesară pentru a rămâne la conducerea PSD. Citește și: Rețeta candidatului comun PNL și USR PLUS a funcționat și...

Rețeta candidatului comun PNL și USR PLUS a funcționat și pentru debarcarea lui Marian Oprișan. Cine este Oprișan și ce-a făcut în ultimii 20...

Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de aproape 20 de ani. În locul său a câștigat șefia consiliului județean candidatul comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, acesta fiind ales prin vot direct, prevedere...

Deloc surprinzător, Viorica Dăncilă, premierul României, a avut un parcurs școlar submediocru. La admiterea la liceu nu a reușit să intre la clasele de matematică fizică de la liceul Mihai Viteazul din Ploiești, ci a căzut la ultima clasă de la profil industrial. Înainte de 1989 erau obligatorii zece clase așa că pentru a intra în clasa a XI-a de liceu era obligatoriu să promovezi examenul de treapta a II-a. Veorica noastră nu a reușit să-l promoveze și să rămână măcar la clasa cu profil industrial de la renumitul liceu ploieștean așa că a ajuns la liceul Energetic din oraș. După absolvire, Veorica și-a încercat norocul la București, la Politehnică dar a picat și acest examen, anul următor intrând la facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești unde admiterea era lejeră. Jurnaliștii de la Recorder.ro i-au găsit pe foștii colegi ai Vioricăi Dăncilă și au publicat un reportaj interesant AICI.

Iată reportajul scris de reporterii de la Recorder despre Veorica:

Există și români care atunci când o văd pe Veorica noastră la televizor nu îl zăresc pe Dragnea în spatele ei, suflându-i ce să spună, dându-i coate când să aprobe, când să nege și când să se îndepărteze de periculosul pupitru cu microfoane.

Ci o văd doar pe Rodica Nica, fosta lor colegă de liceu din Ploiești. Fata prietenoasă, comună, mediocră la învățătură, la fel ca ei, alături de care au împărțit băncile Liceului „Mihai Viteazul”, la sfârșitul anilor ’70.

Băicoi, 1981 sau 1982. O petrecere de majorat dată de una dintre fostele colege de clasă ale Rodicăi Nica. Foto: Facebook / Doru Antonesi

Vedenia aceasta a început să le inflameze retina la câteva zile după ce premierul Dragnea 3 a fost votat de Parlament. O vedeau pe Rodica lor la televizor, botezată „Viorica Dăncilă”, și nu știau de unde s-o ia.

Ea era?

După mers și voce, da, ea era! Dar după nume? „Dăncilă”, în loc de „Nica”, era explicabil, se măritase. Dar „Viorica”, în loc de „Rodica”?! Își schimbase, între timp, și prenumele? Dacă da, curios lucru, nu renunțase la „Vasilica” – după care nu o striga aproape nimeni. Ci la „Rodica”, cum îi ziceau ei toți. Apoi, nici o referire la Ploiești, orașul unde crescuse și învățase, ci doar la Teleorman și la Videle?!

Și coafura aceea platinată, ca un aranjament ikebana, pentru care a fost luată în derâdere încă din prima zi… În ciuda acestor ciudățenii, da, ea era!

Luni bune, câțiva dintre cei care au cunoscut-o în adolescență pe Vorica Dăncilă au păstrat doar pentru ei această revelație, apoi au zis să o împărtășească cu restul lumii. Și s-au hotărât să strecoare pontul redacției Recorder.

Recorder a considerat pontul un subiect care merită atenție și a încercat să coboare în trecutul îndepărtat al premierului României.

Aceasta este priveliștea pe care Viorica Dăncilă a contemplat-o de la geamul casei în prima parte a vieții.

CARTIERUL

Tânăra Veorica a locuit în Ploiești, pe o stradă de la marginea orașului. O stradă lungă, cu nume la fel de lung, Soldat Erou Nicolae Arhip, străjuită de blocuri cu patru etaje.

De la fereastra ei, se vedea o mică parcare, iar dincolo de parcare mai era doar câmpul.

Înainte de câmp, însă, era calea ferată pe care trenurile de la București se târăsc în sus, spre Valea Prahovei.

Vecinii spun că mama ei a locuit aici până la moarte. Era o femeie corpolentă, care, la bătrânețe, se deplasa atât de încet încât părea că stă pe loc chiar și atunci când mergea.

Cobora din apartament însoțită de un cățeluș, care ba i se încurca printre picioare, ba o lua la fugă să-i deschidă drumul.

A murit cu doi ani în urmă, iar apartamentul ei a fost moștenit de Veorica Dăncilă.

Premierul îl ține gol și-i plătește întreținerea prin intermediul unor rude, care locuiesc două scări mai încolo.

Ar cam fi trebuit să li-l dea rudelor de pomană – bârfesc vecinii – că ea oricum e plină de bani.

Dar uite că nu li-l dă.

Preferă să îl lase să zacă pustiu.

Apartamentul de la marginea Ploieștiului, în suprafață de 44 de mp, este menționat în declarația de avere a Vioricăi Dăncilă

Când Viorica Dăncilă a fost propusă premier de Liviu Dragnea și acceptată de Klaus Iohannis, în blocul din Ploiești în care a copilărit a domnit liniștea.

Cu câteva excepții, nu mai trăiește nimeni care să fi locuit aici înainte de 1988, când ea a părăsit cartierul și s-a dus să lucreze la sondă, la Videle.

Citește și: O VICTORIE CA O ÎNFRÂNGERE. De ce a pierdut PNL votul în majoritatea orașelor românești, iar alianța USR-PLUS a câștigat un procent uluitor la europarlamentarele din 26 mai fără să facă nici cel mai minim efort. Și de ce NU a pierdut PSD niciun vot

Nimeni care să o fi cunoscut.

Veteranii acestui bloc sărăcăcios au dat demult ortul popii, iar în locul lor s-au mutat familii tinere.

În anii din urmă, Veorica venea rar pe la mama ei și foarte puțini aveau habar cu ce se ocupa și cum o cheamă. Vedeau doar, când și când, o tipă blondă, cu părul vâlvoi, învăluită în farduri și pomezi, care aici apărea, aici se făcea nevăzută.

După ce bătrâna a murit, vine și mai rar, doar la parastasele de peste an.

A trebuit să treacă două, trei luni pentru ca locuitorii Străzii Soldat Erou Nicolae Arhip să afle minunea. Vestea s-a întins ca un foc mocnit, din scară în scară, și încă se mai răzlețește pe străduțele cartierului.

– Da, da, nu e o glumă, prim-ministrul României e fata doamnei grăsuțe, care locuia singură, la etajul unu. Bătrâna aceea care umbla după ea cu un cățel de buzunar, pekinez sau chihuahua.

VEORICA ȘI LICEELE 

În CV-ul Vioricăi Dăncilă, scrie că s-a născut în Teleorman, la Roșiorii de Vede. Însă în șirul celor treisprezece cifre ale CNP-ul ei apare indicativul „29” – rezervat locuitorilor județului Prahova.

Cele două informații nu sunt contradictorii: în martie 1978, când în România au fost instituite CNP-urile, perechea de cifre prin care indivizii sunt legați de câte o zonă a țării a fost atribuită după domiciliu, nu după locul de naștere.

Citește și: „Bagajul” lui Nicolae Ștefănuță, alesul de pe locul șase al USR-PLUS la europarlamentare: fost aghiotant al Monicăi Ridzi de la PDL, condamnată penal pentru corupție, și un tată traseist, cercetat penal pentru corupție

E posibil ca Veorica să fi venit pe lume – cum spune în CV – la Roșiorii de Vede.

În martie 1978, însă, la ora „Revoluției CNP-urilor”, premierul de azi al țării se afla la Ploiești. Era o adolescentă de paisprezece ani. Abia își scosese buletinul de identitate și aștepta cu emoție examenul de treaptă întâi.

Emoțiile s-au întețit în ziua în care s-a așezat în fața avizierului de la Liceul „Mihai Viteazul” și s-a apucat să se caute pe lista celor care dăduseră admitere la această școală.

A căutat și a tot căutat până s-a oprit aproape de rama de metal a avizierului. Luase examenul la limită. Aterizase de puțin deasupra linei roșii, în ultima clasă a seriei, la IX-a J – povestesc foștii ei colegi.

„Mihai Viteazul”- unul dintre cele mai bune licee din Ploiești – a fost locul unde Viorica Dăncilă a urmat clasele a noua și a zecea, între 1978 și 1980.

Marinela Săvescu a fost în aceeași clasă de liceu cu Veorica, și după treapta întâi, și după treapta a doua.

Femeia se uită la televizor moderat, știe bine cine este premierul țării, dar nici prin cap nu i-a trecut, în toate aceste luni din urmă, că marioneta lui Liviu Dragnea este, de fapt, una dintre fostele ei prietene din școală.

Citește și: Ordonanța de urgență privind revenirea la alegerea șefilor de Consilii Județene prin votul uninominal, respinsă de președintele României. Iohannis: PSD nu a înțeles nimic din aceste alegeri

A aflat acum, de la noi. Și, când a aflat, a început să vorbească singură. Să se bâlbâie, mai bine zis. A socotit pe degete, i s-a uitat în CV, frunzărindu-l pe ecranul unui telefon mobil, și a examinat pozele din prezent ale Vioricăi Dăncilă cu atenția unui negustor de artă.

-Nu se poate! Extraordinar!… Da, așa e!… Incredibil, ea este!

Au fost mai întâi colege la „Mihai Viteazul”, liceu așezat în inima Ploieștiului, pe bulevardul cu castani al orașului.

La treapta a doua, însă, nu au mai reușit să intre tot la „Mihai Viteazul”, și au ajuns amândouă la „Energetic”, un liceu de cartier, cu profil tehnic.

Viorica Dăncilă și-a desăvârșit studiile liceale la „Energetic” – la vremea aceea, o școală de la marginile în construcție ale orașului. Astăzi, Liceul „Energetic” a fost botezat cu numele inginerului Elie Radu. Premierul a retrogradat aici după treapta a doua, când n-a mai putut să se mențină la „Mihai Viteazul”.

Dar cum anume ar fi putut să o recunoască Marinela Săvescu pe fosta ei colegă, dacă, în anii de liceu, pe Vasilica-Viorica Dăncilă o chema Vasilica-Rodica Nica?!

Rodica, ei așa îi ziceau. Așa îi zicea toată lumea, profesori și elevi. Vasilica o strigau doar băieții care voiau să o tachineze.

Citește și: TROC între ALDE și PSD! Tăriceanu nu se duce, încă, după Dragnea! Senatul A RESPINS ridicarea imunității șefului ALDE

E posibil ca „Rodica” să fi fost doar un nume de alint, iar în acte să o fi chemat, de fapt, Viorica?, întrebăm.

– Nu, nu! Vasilica-Rodica Nica, așa o chema! Am auzit numele ăsta patru ani la rând, zi de zi, când se striga catalogul.

Rodica nu era chiar cea mai bună prietenă a ei, dar erau destul de apropiate. Sunt născute amândouă în decembrie. Marinela nu a putut să uite acest mic amănunt biografic.

Când erau în ultimul an de liceu, la două săptămâni după ce ea și-a serbat majoratul, toată clasa a mers pe Strada Soldat Erou Nicolae Arhip, să o aniverseze pe Rodica.

– Cred că aceea a fost singura oară când ne-a invitat la ea acasă. În rest, nu știu de ce, se cam ferea să ne cheme înăuntru. Ne dădea întâlnire doar în fața blocului sau pe undeva, prin oraș. Parcă mereu găsea o scuză ca să ne țină la distanță de casa ei. Am impresia că locuia doar cu mama și cu o bunică. Despre tatăl ei, nu știu nimic. Nu știu dacă avea tată.

Acum, când nimeni nu mai trimite scrisori nimănui, pe scara blocului în care a copilărit Viorica Dăncilă, lumea își păzește secretul corespondenței cu lacăte de fier.

PĂRINȚII

Părinții Rodicăi au divorțat de tineri, spun foștii vecini ai premierului. Din cauza asta, Marinela Săvescu n-a putut să-i vadă împreună la acea petrecere de majorat.

Mama era țesătoare la fabrica de postavuri „Dorobanțul”, traversa orașul de la vest la est ca să ajungă la serviciu.

Citește și: USR-PLUS, un fel de PSD de dreapta. Alianța politică care „luptă” împotriva corupției cu corupții din dotare

Iar tatăl, Filimon Nica, lucra în Armată.

Bărbatul s-a recăsătorit, între timp. Trăiește și astăzi.

Stă la o altă periferie a Ploieștiului, într-o zonă rău famată de lângă ruinele rafinăriei Astra: un apendice rural al Ploieștiului, cu ulițe pietruite care trec, ca niște tuneluri, prin iarba înaltă a buruienilor și lasă în urmă căsuțe de pământ cu acoperișuri prăbușite și garduri căzute.

Tatăl Vioricăi Dăncilă s-a stabilit în acest ghetou la începutul anilor ’90 – spune un bărbat, care se laudă că l-a avut în gazdă vreme de zece ani, într-una dintre casele coșcovite ale cartierului.

După ce a părăsit Armata, în condiții necunoscute, a muncit ca paznic la o stație de betoane din apropiere. Tot acolo, tot ca paznic, a lucrat și a doua lui soție.

Veorica
Vedere din ghetoul Mimiu, cu cea mai înaltă clădire a sa: un cămin de nefamiliști. Deși ticsit cu oameni, imobilul arată ca o ruină dintr-un oraș aflat sub asediu. În această periferie mizeră a Ploieștiului, și-a clădit tatăl Vioricăi Dăncilă a doua familie.

Astăzi, Filimon Nica părăsește, din când în când, lumea lumpenproletariatului în care își duce zilele și urcă toate treptele sociale, până la confortul în care a ajuns să i se răsfețe fiica: merge să vadă de vila ei de 400 de mp de la Predeal, care rămâne mai tot timpul goală.

Citește și: PNL Buzău și groparul la serviciu. Cristinel Romanescu, alias Sebastian, liderul liberalilor buzoieni, a făcut ping-pong cu Securitatea. Ori despre cum un turnător de ieri continuă să strige prezent în viitorul politic al României

Veorica nu e singura lui fată. Mai are una, născută din al doilea mariaj. O fată pe care, culmea, tot Rodica a botezat-o. Atât de mult i-a plăcut acest nume încât, după ce prima născută l-a abandonat, i l-a pus fiicei următoare.

Așa s-a auzit, cel puțin, la telefonul fără fir înnădit între foștii vecini ai premierului – rețeaua de bârfe care își întinde brațele la ora siestei, printre locatarii bloculețelor de pe Strada Soldat Erou Nicolae Arhip.

Briza de zvonuri care adie prin acest cvartal ridicat în extremitatea de vest a Ploieștiului confirmă că Rodica și-a schimbat numele în Viorica – așa cum bănuiesc foștii ei colegi de liceu.

De ce l-a schimbat?, întrebăm.

– Uite-așa, fiindcă nu-i plăcea!

Recorder l-a rugat pe premierul României să infirme sau să confirme această informație, însă șefa Guvernului nu a răspuns, până la această oră, solicitării noastre.

Veorica
În ianuarie 2018, fostul membru al trupei „Divertis” Doru Antonesi a postat pe Facebook o poză în care susținea că numele pe care Veorica l-a avut în tinerețe a fost „Vasilica-Rodica”, nu „Vasilica-Viorica”, așa cum este cunoscută acum. Fotografia a fost pusă în circulație, se pare, de o fostă colegă de liceu de-ale Rodicăi Nica, acum emigrată în Canada.

ACASĂ LA VEORICA

Sunt 37 de ani fără cinci luni de la majoratul acela pe care Marinela Săvescu și-l aduce aminte de parcă a fost ieri. E atât de mult de atunci încât, în vremea asta, ar fi fost timp să se nască două generații de copii și să-și serbeze și ei majoratul.

Adrian Breană a fost și el coleg cu Rodica Nica. Doar la „Mihai Viteazul”, nu și mai departe, la „Energetic”.

Și el a ajuns o dată la ea acasă. Era tot decembrie, tot ziua ei de naștere. Dar nu majoratul, ci aniversarea de la 16 ani. Era decembrie 1979! A fost o petrecere micuță, la care mama Rodicăi l-a șocat printr-o întrebare libertină. A vrut să știe dacă tinerii invitați fumează, ca să le aducă scrumiere! Nu a putut să uite nici până azi întâmpinarea aceea, care l-a făcut să se simtă, dintr-o dată, ca un bărbat. El să fumeze…

Oare din libertinajul acela se rătăcise ceva și în personalitatea Rodicăi?

Citește și: Mazăre. Portretul standard al pesedistului care te fură fiindcă te iubește

– Nu, nu, nici vorbă! Rodica era la polul opus, spune Adrian Breană. Dacă te-apropiai prea mult de ea, se-nfoia ca pisica, te zgâria și nu lipsea mult să te și ia la palme.

Era o fată de gașcă, simpatică, săritoare, modestă, prietenoasă. Dar la învățătură era slabă, cum erau mai toți din clasa aceea lanternă roșie a Liceului „Mihai Viteazul”, continuă bărbatul.

Amintirile lui nu se împacă însă cu ale Marinelei Săvescu, în această ultimă privință. Veorica era silitoare la școală, spune femeia.

Dacă într-a noua și-a zecea a mai scăldat-o, într-adevăr, după ce s-a lovit de eșecul de la treapta a doua, s-a pus serios cu burta pe carte. Mulți dintre cei care nu au mai reușit să continue la „Mihai Viteazul” au nimerit într-o singură clasă, la „Energetic”, li s-au dat cei mai buni profesori ai acestei școli mărginașe și au format aici colectivul cu cele mai bune rezultate din an.

Dacă era așa de bună la învățătură, cum își explică faptul că acum, în doar șase luni, a devenit regina continentală a gafelor?, întrebăm.

– Era bună în înțelesul școlii de atunci. Nu chiulea de la ore, își vedea de lungul nasului și tocea, cum făceam noi toți. Avea note mari! Doamne-ferește, n-a zis nimeni că era sclipitoare! Aveam prin clasă și câțiva colegi sclipitori, dar nici eu, nici ea nu eram printre ei.

VEORICA ȘI FACULTATEA 

Rodica nu a intrat din prima la facultate (amănunt care se poate deduce și din CV-ul public al Vioricăi Dăncilă).

Veorica
Secțiunea dedicată școlarizării din CV-ul Vioricăi Dăncilă. Premierul spune doar unde a terminat liceul, la „Energetic”, nu și unde l-a început, la „Mihai Viteazul” – potrivit colegilor ei de acum patruzeci de ani. Între momentul absolvirii liceului și cel al debutului studiilor universitare, există o pauză de un an.

Marinela Săvescu ține minte că Veorica a dat examen la Politehnică, în București, nu mai știe la ce profil, și a căzut. La fel, de fapt, a pățit și ea.

Anul următor, amândouă au dat admitere la universitatea tehnică din oraș, Institutul de Petrol și Gaze. Veorica, la secția de Foraj, la zi, iar ea, la un alt profil, la seral.

La Foraj se intra ușor, dându-i bună-ziua decanului, dar se absolvea greu, trecând prin examenele unor materii imposibile.

Din câți se așezau în băncile anului întâi, la final, mai ieșeau doar jumătate sau chiar și mai puțin de jumătate.

Spre deosebire de șeful ei de azi, Veorica n-a rămas repetentă la facultate. Din CV-ul ei reiese că a intrat la Institutul de Petrol și Gaze în 1983 și a terminat, mergând șnur, cinci ani mai târziu, în 1988.

Marinela Săvescu știe că, după absolvire, Rodica a primit repartiție la Videle, dar, de atunci, nu a mai auzit nimic de fosta ei amică.

S-a mai gândit la ea de multe ori – oare ce-o mai fi făcând Rodica? – dar de văzut, niciodată.

Și acum, dintr-o dată, vestea asta, pe care i-au adus-o ziariștii. Că Rodica e, de fapt, prezentă pe toate canalele de televiziune, pe toate posturile de radio, și-i intră, fără să știe, zi de zi, în casă!

Ascunsă sub claia aia de păr ca un cuib de viespi e colega ei șatenă, fără fasoane, cu care îi plăcea să vorbească, să-și verifice temele și cu care mai repeta, din când în când, lecțiile.

Veorica a ajuns prim-ministru!

Potopul de glume despre Veorica a îngropat orice fel de interes biografic față de persoana acesteia. Recorder a lăsat deoparte bancurile care îi țin azi loc de identitate și a strâns câteva mărturii de la cei care au cunoscut-o în prima parte a vieții. FOTO: Alexandru Dobre / Mediafax

Se simte în tonul foștilor colegi ai Rodicăi o nostalgie, o evlavie față de anii aceia îndepărtați de școală. Vorbesc despre ei ca despre ora de aur a vieții lor, în care s-au făcut și s-au desfăcut destine, în care s-au creat ierarhii pentru tot timpul care le mai rămăsese de trăit.

Erau ani sumbri, într-o lume închisă, organizată deterministic, în care elevii tremurau în fața profesorilor, fiindcă o singură notă proastă putea devia sau chiar schimonosi cursul unei vieți.

Iar emoțiile, fricile pe care le-au trăit împreună au reușit să supraviețuiască până astăzi, topite într-o solidaritate care nu poate fi uitată, indiferent de opiniile lor politice de acum.

Azi, când zeci de ziariști se îndreaptă spre Veorica, cu microfoanele și cu reportofoane lor, ca o pasăre de pradă uriașă, vânând apariția iminentă de noi și noi gafe, parcă te aștepți ca de pe buzele lor să se ridice, chiar și involuntar, un murmur discret de încurajare, în amintirea camaraderiei aceleia de demult: „Haide, Rodico, nu-i lăsa să mai râdă de tine! Descurcă-te de un cinci și la lecția asta!”.

Rodica, colega lor banală, căreia soarta i-a rezervat acest noroc paradoxal în viață: să conducă România și să fie, în același timp, cea mai ridicolă persoană din întreaga țară.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
12,955,007
265,891
7,636,684
5,052,432
India
9,221,998
134,743
8,641,404
445,851
Brazil
6,121,449
170,179
5,476,018
475,252
France
2,153,815
50,237
154,679
1,948,899
Russia
2,138,828
37,031
1,634,671
467,126
Spain
1,614,126
43,668
0
1,570,458
UK
1,538,794
55,838
0
1,482,956
Italy
1,455,022
51,306
605,330
798,386
Argentina
1,381,795
37,432
1,210,634
133,729
Colombia
1,262,494
35,677
1,167,857
58,960
Mexico
1,060,152
102,739
791,516
165,897
Germany
962,906
14,965
636,700
311,241
Peru
952,439
35,685
882,600
34,154
Poland
909,066
14,314
454,717
440,035
Iran
880,542
45,738
617,715
217,089
South Africa
772,252
21,083
716,444
34,725
Ukraine
647,976
11,263
299,358
337,355
Belgium
559,902
15,755
36,044
508,103
Chile
543,087
15,131
518,834
9,122
Iraq
539,749
12,031
469,784
57,934
Indonesia
506,302
16,111
425,313
64,878
Czechia
502,534
7,499
416,832
78,203
Netherlands
493,744
9,035
0
484,709
Turkey
460,916
12,672
381,569
66,675
Bangladesh
451,990
6,448
366,877
78,665
Romania
430,605
10,373
304,188
116,044
Philippines
421,722
8,185
386,792
26,745
Pakistan
379,883
7,744
331,760
40,379
Saudi Arabia
355,741
5,811
344,311
5,619
Canada
342,444
11,618
273,391
57,435
Morocco
331,527
5,469
279,276
46,782
Israel
330,935
2,822
319,086
9,027
Switzerland
304,593
4,308
211,500
88,785
Portugal
268,721
4,056
184,233
80,432
Austria
254,710
2,577
182,620
69,513
Sweden
225,560
6,500
0
219,060
Nepal
224,078
1,361
204,858
17,859
Jordan
192,996
2,380
125,433
65,183
Ecuador
186,436
13,264
164,009
9,163
Hungary
181,881
4,008
44,020
133,853
UAE
161,365
559
150,261
10,545
Panama
156,930
2,986
138,007
15,937
Bolivia
144,147
8,928
119,835
15,384
Kuwait
140,795
870
133,407
6,518
Dominican Republic
139,111
2,313
113,134
23,664
Qatar
137,642
236
134,698
2,708
Japan
133,929
1,989
113,340
18,600
Costa Rica
133,190
1,662
81,973
49,555
Serbia
133,029
1,274
31,536
100,219
Bulgaria
129,348
3,226
40,102
86,020
Armenia
127,522
2,002
98,944
26,576
Belarus
126,953
1,112
105,835
20,006
Kazakhstan
126,860
1,945
113,646
11,269
Oman
122,579
1,391
113,856
7,332
Guatemala
119,349
4,099
108,338
6,912
Lebanon
118,705
934
70,555
47,216
Egypt
113,742
6,573
102,103
5,066
Georgia
111,818
1,051
92,215
18,552
Croatia
108,014
1,445
87,408
19,161
Ethiopia
106,591
1,661
66,018
38,912
Honduras
105,211
2,869
46,616
55,726
Venezuela
100,498
876
95,344
4,278
Moldova
99,633
2,188
82,335
15,110
Azerbaijan
98,927
1,194
65,734
31,999
Slovakia
97,493
709
50,738
46,046
Greece
95,137
1,815
9,989
83,333
Tunisia
90,213
2,935
65,303
21,975
China
86,469
4,634
81,530
305
Bahrain
86,016
340
84,166
1,510
Myanmar
82,236
1,784
60,965
19,487
Bosnia
81,739
2,394
47,525
31,820
Libyan Arab Jamahiriya
79,180
1,110
50,304
27,766
Kenya
78,512
1,409
52,709
24,394
Paraguay
77,891
1,677
55,531
20,683
Algeria
77,000
2,309
50,070
24,621
Palestine
75,007
656
60,009
14,342
Denmark
73,021
797
57,075
15,149
Uzbekistan
71,985
604
69,240
2,141
Ireland
70,930
2,028
23,364
45,538
Kyrgyzstan
70,366
1,241
61,593
7,532
Slovenia
67,080
1,156
45,587
20,337
Nigeria
66,607
1,169
62,311
3,127
Malaysia
58,847
341
44,153
14,353
Singapore
58,183
28
58,079
76
Macedonia
56,164
1,561
33,892
20,711
Ghana
51,184
323
50,029
832
Lithuania
49,393
409
11,595
37,389
Afghanistan
45,280
1,712
36,122
7,446
El Salvador
37,884
1,086
34,595
2,203
Albania
34,300
735
16,666
16,899
Norway
33,717
314
20,956
12,447
Montenegro
32,188
450
20,627
11,111
S. Korea
31,735
513
26,825
4,397
Luxembourg
31,484
283
22,189
9,012
Australia
27,853
907
25,538
1,408
Cameroon
23,869
436
22,177
1,256
Finland
22,289
384
15,300
6,605
Côte d'Ivoire
21,156
131
20,833
192
Sri Lanka
20,967
94
14,962
5,911
Uganda
18,406
186
8,764
9,456
Zambia
17,466
357
16,707
402
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Sudan
16,431
1,202
9,854
5,375
Senegal
15,908
331
15,527
50
Mozambique
15,231
127
13,408
1,696
Angola
14,742
338
7,444
6,960
Namibia
13,938
145
13,272
521
Latvia
13,693
175
1,651
11,867
French Polynesia
13,517
70
4,842
8,605
Guinea
12,863
75
11,877
911
Maldives
12,810
46
11,660
1,104
DRC
12,310
331
11,433
546
Tajikistan
11,971
86
11,355
530
French Guiana
11,079
70
9,995
1,014
Jamaica
10,422
243
5,572
4,607
Cabo Verde
10,400
104
9,833
463
Estonia
10,159
94
6,014
4,051
Botswana
9,992
31
7,692
2,269
Zimbabwe
9,398
274
8,297
827
Haiti
9,229
232
7,886
1,111
Cyprus
9,199
46
2,055
7,098
Gabon
9,150
59
8,999
92
Malta
9,137
117
6,938
2,082
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Mauritania
8,193
169
7,636
388
Cuba
7,950
133
7,428
389
Réunion
7,689
35
6,660
994
Bahamas
7,460
163
5,708
1,589
Syrian Arab Republic
7,369
385
3,213
3,771
Trinidad and Tobago
6,488
115
5,639
734
Andorra
6,351
76
5,503
772
Swaziland
6,247
120
5,878
249
Malawi
6,017
185
5,445
387
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Hong Kong
5,782
108
5,274
400
Rwanda
5,750
47
5,241
462
Djibouti
5,669
61
5,569
39
Congo
5,632
93
4,988
551
Martinique
5,413
37
98
5,278
Suriname
5,300
117
5,177
6
Iceland
5,298
26
5,086
186
Belize
5,249
120
2,877
2,252
Guyana
5,189
147
4,204
838
Equatorial Guinea
5,137
85
5,005
47
Mayotte
5,122
49
2,964
2,109
Central African Republic
4,911
63
1,924
2,924
Uruguay
4,870
72
3,827
971
Aruba
4,751
45
4,618
88
Somalia
4,445
113
3,412
920
Mali
4,417
148
3,054
1,215
Thailand
3,922
60
3,772
90
Gambia
3,726
123
3,585
18
South Sudan
3,069
61
2,938
70
Benin
2,916
43
2,579
294
Togo
2,872
64
2,295
513
Burkina Faso
2,757
68
2,557
132
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,406
74
1,829
503
Yemen
2,114
609
1,467
38
Lesotho
2,092
44
1,277
771
New Zealand
2,039
25
1,955
59
Curaçao
1,827
3
1,043
781
Chad
1,649
101
1,493
55
Liberia
1,551
82
1,331
138
San Marino
1,428
44
1,149
235
Niger
1,406
70
1,169
167
Vietnam
1,316
35
1,153
128
Liechtenstein
1,158
13
952
193
Channel Islands
1,124
48
937
139
Sint Maarten
1,020
25
906
89
Gibraltar
981
5
885
91
Sao Tome and Principe
981
17
926
38
Turks and Caicos Islands
746
6
700
40
Diamond Princess
712
13
659
40
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
673
1
575
97
Mongolia
672
0
342
330
Papua New Guinea
630
7
588
35
Taiwan
618
7
549
62
Comoros
607
7
579
21
Monaco
587
3
523
61
Eritrea
558
0
473
85
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
500
0
498
2
Mauritius
494
10
433
51
Bhutan
386
0
363
23
Isle of Man
369
25
336
8
Cambodia
306
0
296
10
Cayman Islands
266
2
249
15
Barbados
262
7
242
13
Bermuda
227
9
200
18
Saint Lucia
226
2
109
115
Seychelles
166
0
159
7
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
139
4
128
7
St. Barth
127
0
94
33
Saint Vincent and the Grenadines
84
0
78
6
Dominica
77
0
63
14
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
35
2
33
0
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
2
0
1
1
Samoa
1
0
0
1
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 25 November 2020 4:03

TOPUL DE AZI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.