joi, 4 iunie, 2020
10.1 C
Buzău
joi, 4 iunie, 2020
10.1 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST Veorica! Fascinantul și curiosul caz al Rodicăi Nica, fata care, deși a...

Veorica! Fascinantul și curiosul caz al Rodicăi Nica, fata care, deși a căzut toate examenele școlare ale copilăriei și adolescenței ei, a ajuns prim-ministrul României

TOPUL DE AZI

Barajul Siriu, o catastrofă din ce în ce mai iminentă. Ori despre un eventual Dam Vajont românesc și nesimțirea celor care conduc destinele acestei...

Conform unui scenariu privind o eventuală catastrofă produsă la Barajul Siriu, la o ruptură a barajului cu o breșă...

Secția specială, apărată la baionetă de anti-europenii din CSM. Cui i-a folosit și îi folosește SIIJ, o instituție pentru care Statul cheltuie 6 milioane...

Cei mai mulți dintre membrii actualului Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) au demonstrat încă o dată, săptămâna aceasta, ceea...

ARTICOL SCRIS DE

Deloc surprinzător, Viorica Dăncilă, premierul României, a avut un parcurs școlar submediocru. La admiterea la liceu nu a reușit să intre la clasele de matematică fizică de la liceul Mihai Viteazul din Ploiești, ci a căzut la ultima clasă de la profil industrial. Înainte de 1989 erau obligatorii zece clase așa că pentru a intra în clasa a XI-a de liceu era obligatoriu să promovezi examenul de treapta a II-a. Veorica noastră nu a reușit să-l promoveze și să rămână măcar la clasa cu profil industrial de la renumitul liceu ploieștean așa că a ajuns la liceul Energetic din oraș. După absolvire, Veorica și-a încercat norocul la București, la Politehnică dar a picat și acest examen, anul următor intrând la facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești unde admiterea era lejeră. Jurnaliștii de la Recorder.ro i-au găsit pe foștii colegi ai Vioricăi Dăncilă și au publicat un reportaj interesant AICI.

Iată reportajul scris de reporterii de la Recorder despre Veorica:

Există și români care atunci când o văd pe Veorica noastră la televizor nu îl zăresc pe Dragnea în spatele ei, suflându-i ce să spună, dându-i coate când să aprobe, când să nege și când să se îndepărteze de periculosul pupitru cu microfoane.

Ci o văd doar pe Rodica Nica, fosta lor colegă de liceu din Ploiești. Fata prietenoasă, comună, mediocră la învățătură, la fel ca ei, alături de care au împărțit băncile Liceului „Mihai Viteazul”, la sfârșitul anilor ’70.

Băicoi, 1981 sau 1982. O petrecere de majorat dată de una dintre fostele colege de clasă ale Rodicăi Nica. Foto: Facebook / Doru Antonesi

Vedenia aceasta a început să le inflameze retina la câteva zile după ce premierul Dragnea 3 a fost votat de Parlament. O vedeau pe Rodica lor la televizor, botezată „Viorica Dăncilă”, și nu știau de unde s-o ia.

Ea era?

După mers și voce, da, ea era! Dar după nume? „Dăncilă”, în loc de „Nica”, era explicabil, se măritase. Dar „Viorica”, în loc de „Rodica”?! Își schimbase, între timp, și prenumele? Dacă da, curios lucru, nu renunțase la „Vasilica” – după care nu o striga aproape nimeni. Ci la „Rodica”, cum îi ziceau ei toți. Apoi, nici o referire la Ploiești, orașul unde crescuse și învățase, ci doar la Teleorman și la Videle?!

Și coafura aceea platinată, ca un aranjament ikebana, pentru care a fost luată în derâdere încă din prima zi… În ciuda acestor ciudățenii, da, ea era!

Luni bune, câțiva dintre cei care au cunoscut-o în adolescență pe Vorica Dăncilă au păstrat doar pentru ei această revelație, apoi au zis să o împărtășească cu restul lumii. Și s-au hotărât să strecoare pontul redacției Recorder.

Recorder a considerat pontul un subiect care merită atenție și a încercat să coboare în trecutul îndepărtat al premierului României.

Aceasta este priveliștea pe care Viorica Dăncilă a contemplat-o de la geamul casei în prima parte a vieții.

CARTIERUL

Tânăra Veorica a locuit în Ploiești, pe o stradă de la marginea orașului. O stradă lungă, cu nume la fel de lung, Soldat Erou Nicolae Arhip, străjuită de blocuri cu patru etaje.

De la fereastra ei, se vedea o mică parcare, iar dincolo de parcare mai era doar câmpul.

Înainte de câmp, însă, era calea ferată pe care trenurile de la București se târăsc în sus, spre Valea Prahovei.

Vecinii spun că mama ei a locuit aici până la moarte. Era o femeie corpolentă, care, la bătrânețe, se deplasa atât de încet încât părea că stă pe loc chiar și atunci când mergea.

Cobora din apartament însoțită de un cățeluș, care ba i se încurca printre picioare, ba o lua la fugă să-i deschidă drumul.

A murit cu doi ani în urmă, iar apartamentul ei a fost moștenit de Veorica Dăncilă.

Premierul îl ține gol și-i plătește întreținerea prin intermediul unor rude, care locuiesc două scări mai încolo.

Ar cam fi trebuit să li-l dea rudelor de pomană – bârfesc vecinii – că ea oricum e plină de bani.

Dar uite că nu li-l dă.

Preferă să îl lase să zacă pustiu.

Apartamentul de la marginea Ploieștiului, în suprafață de 44 de mp, este menționat în declarația de avere a Vioricăi Dăncilă

Când Viorica Dăncilă a fost propusă premier de Liviu Dragnea și acceptată de Klaus Iohannis, în blocul din Ploiești în care a copilărit a domnit liniștea.

Cu câteva excepții, nu mai trăiește nimeni care să fi locuit aici înainte de 1988, când ea a părăsit cartierul și s-a dus să lucreze la sondă, la Videle.

Citește și: O VICTORIE CA O ÎNFRÂNGERE. De ce a pierdut PNL votul în majoritatea orașelor românești, iar alianța USR-PLUS a câștigat un procent uluitor la europarlamentarele din 26 mai fără să facă nici cel mai minim efort. Și de ce NU a pierdut PSD niciun vot

Nimeni care să o fi cunoscut.

Veteranii acestui bloc sărăcăcios au dat demult ortul popii, iar în locul lor s-au mutat familii tinere.

În anii din urmă, Veorica venea rar pe la mama ei și foarte puțini aveau habar cu ce se ocupa și cum o cheamă. Vedeau doar, când și când, o tipă blondă, cu părul vâlvoi, învăluită în farduri și pomezi, care aici apărea, aici se făcea nevăzută.

După ce bătrâna a murit, vine și mai rar, doar la parastasele de peste an.

A trebuit să treacă două, trei luni pentru ca locuitorii Străzii Soldat Erou Nicolae Arhip să afle minunea. Vestea s-a întins ca un foc mocnit, din scară în scară, și încă se mai răzlețește pe străduțele cartierului.

– Da, da, nu e o glumă, prim-ministrul României e fata doamnei grăsuțe, care locuia singură, la etajul unu. Bătrâna aceea care umbla după ea cu un cățel de buzunar, pekinez sau chihuahua.

VEORICA ȘI LICEELE 

În CV-ul Vioricăi Dăncilă, scrie că s-a născut în Teleorman, la Roșiorii de Vede. Însă în șirul celor treisprezece cifre ale CNP-ul ei apare indicativul „29” – rezervat locuitorilor județului Prahova.

Cele două informații nu sunt contradictorii: în martie 1978, când în România au fost instituite CNP-urile, perechea de cifre prin care indivizii sunt legați de câte o zonă a țării a fost atribuită după domiciliu, nu după locul de naștere.

Citește și: „Bagajul” lui Nicolae Ștefănuță, alesul de pe locul șase al USR-PLUS la europarlamentare: fost aghiotant al Monicăi Ridzi de la PDL, condamnată penal pentru corupție, și un tată traseist, cercetat penal pentru corupție

E posibil ca Veorica să fi venit pe lume – cum spune în CV – la Roșiorii de Vede.

În martie 1978, însă, la ora „Revoluției CNP-urilor”, premierul de azi al țării se afla la Ploiești. Era o adolescentă de paisprezece ani. Abia își scosese buletinul de identitate și aștepta cu emoție examenul de treaptă întâi.

Emoțiile s-au întețit în ziua în care s-a așezat în fața avizierului de la Liceul „Mihai Viteazul” și s-a apucat să se caute pe lista celor care dăduseră admitere la această școală.

A căutat și a tot căutat până s-a oprit aproape de rama de metal a avizierului. Luase examenul la limită. Aterizase de puțin deasupra linei roșii, în ultima clasă a seriei, la IX-a J – povestesc foștii ei colegi.

„Mihai Viteazul”- unul dintre cele mai bune licee din Ploiești – a fost locul unde Viorica Dăncilă a urmat clasele a noua și a zecea, între 1978 și 1980.

Marinela Săvescu a fost în aceeași clasă de liceu cu Veorica, și după treapta întâi, și după treapta a doua.

Femeia se uită la televizor moderat, știe bine cine este premierul țării, dar nici prin cap nu i-a trecut, în toate aceste luni din urmă, că marioneta lui Liviu Dragnea este, de fapt, una dintre fostele ei prietene din școală.

Citește și: Ordonanța de urgență privind revenirea la alegerea șefilor de Consilii Județene prin votul uninominal, respinsă de președintele României. Iohannis: PSD nu a înțeles nimic din aceste alegeri

A aflat acum, de la noi. Și, când a aflat, a început să vorbească singură. Să se bâlbâie, mai bine zis. A socotit pe degete, i s-a uitat în CV, frunzărindu-l pe ecranul unui telefon mobil, și a examinat pozele din prezent ale Vioricăi Dăncilă cu atenția unui negustor de artă.

-Nu se poate! Extraordinar!… Da, așa e!… Incredibil, ea este!

Au fost mai întâi colege la „Mihai Viteazul”, liceu așezat în inima Ploieștiului, pe bulevardul cu castani al orașului.

La treapta a doua, însă, nu au mai reușit să intre tot la „Mihai Viteazul”, și au ajuns amândouă la „Energetic”, un liceu de cartier, cu profil tehnic.

Viorica Dăncilă și-a desăvârșit studiile liceale la „Energetic” – la vremea aceea, o școală de la marginile în construcție ale orașului. Astăzi, Liceul „Energetic” a fost botezat cu numele inginerului Elie Radu. Premierul a retrogradat aici după treapta a doua, când n-a mai putut să se mențină la „Mihai Viteazul”.

Dar cum anume ar fi putut să o recunoască Marinela Săvescu pe fosta ei colegă, dacă, în anii de liceu, pe Vasilica-Viorica Dăncilă o chema Vasilica-Rodica Nica?!

Rodica, ei așa îi ziceau. Așa îi zicea toată lumea, profesori și elevi. Vasilica o strigau doar băieții care voiau să o tachineze.

Citește și: TROC între ALDE și PSD! Tăriceanu nu se duce, încă, după Dragnea! Senatul A RESPINS ridicarea imunității șefului ALDE

E posibil ca „Rodica” să fi fost doar un nume de alint, iar în acte să o fi chemat, de fapt, Viorica?, întrebăm.

– Nu, nu! Vasilica-Rodica Nica, așa o chema! Am auzit numele ăsta patru ani la rând, zi de zi, când se striga catalogul.

Rodica nu era chiar cea mai bună prietenă a ei, dar erau destul de apropiate. Sunt născute amândouă în decembrie. Marinela nu a putut să uite acest mic amănunt biografic.

Când erau în ultimul an de liceu, la două săptămâni după ce ea și-a serbat majoratul, toată clasa a mers pe Strada Soldat Erou Nicolae Arhip, să o aniverseze pe Rodica.

– Cred că aceea a fost singura oară când ne-a invitat la ea acasă. În rest, nu știu de ce, se cam ferea să ne cheme înăuntru. Ne dădea întâlnire doar în fața blocului sau pe undeva, prin oraș. Parcă mereu găsea o scuză ca să ne țină la distanță de casa ei. Am impresia că locuia doar cu mama și cu o bunică. Despre tatăl ei, nu știu nimic. Nu știu dacă avea tată.

Acum, când nimeni nu mai trimite scrisori nimănui, pe scara blocului în care a copilărit Viorica Dăncilă, lumea își păzește secretul corespondenței cu lacăte de fier.

PĂRINȚII

Părinții Rodicăi au divorțat de tineri, spun foștii vecini ai premierului. Din cauza asta, Marinela Săvescu n-a putut să-i vadă împreună la acea petrecere de majorat.

Mama era țesătoare la fabrica de postavuri „Dorobanțul”, traversa orașul de la vest la est ca să ajungă la serviciu.

Citește și: USR-PLUS, un fel de PSD de dreapta. Alianța politică care „luptă” împotriva corupției cu corupții din dotare

Iar tatăl, Filimon Nica, lucra în Armată.

Bărbatul s-a recăsătorit, între timp. Trăiește și astăzi.

Stă la o altă periferie a Ploieștiului, într-o zonă rău famată de lângă ruinele rafinăriei Astra: un apendice rural al Ploieștiului, cu ulițe pietruite care trec, ca niște tuneluri, prin iarba înaltă a buruienilor și lasă în urmă căsuțe de pământ cu acoperișuri prăbușite și garduri căzute.

Tatăl Vioricăi Dăncilă s-a stabilit în acest ghetou la începutul anilor ’90 – spune un bărbat, care se laudă că l-a avut în gazdă vreme de zece ani, într-una dintre casele coșcovite ale cartierului.

După ce a părăsit Armata, în condiții necunoscute, a muncit ca paznic la o stație de betoane din apropiere. Tot acolo, tot ca paznic, a lucrat și a doua lui soție.

Veorica
Vedere din ghetoul Mimiu, cu cea mai înaltă clădire a sa: un cămin de nefamiliști. Deși ticsit cu oameni, imobilul arată ca o ruină dintr-un oraș aflat sub asediu. În această periferie mizeră a Ploieștiului, și-a clădit tatăl Vioricăi Dăncilă a doua familie.

Astăzi, Filimon Nica părăsește, din când în când, lumea lumpenproletariatului în care își duce zilele și urcă toate treptele sociale, până la confortul în care a ajuns să i se răsfețe fiica: merge să vadă de vila ei de 400 de mp de la Predeal, care rămâne mai tot timpul goală.

Citește și: PNL Buzău și groparul la serviciu. Cristinel Romanescu, alias Sebastian, liderul liberalilor buzoieni, a făcut ping-pong cu Securitatea. Ori despre cum un turnător de ieri continuă să strige prezent în viitorul politic al României

Veorica nu e singura lui fată. Mai are una, născută din al doilea mariaj. O fată pe care, culmea, tot Rodica a botezat-o. Atât de mult i-a plăcut acest nume încât, după ce prima născută l-a abandonat, i l-a pus fiicei următoare.

Așa s-a auzit, cel puțin, la telefonul fără fir înnădit între foștii vecini ai premierului – rețeaua de bârfe care își întinde brațele la ora siestei, printre locatarii bloculețelor de pe Strada Soldat Erou Nicolae Arhip.

Briza de zvonuri care adie prin acest cvartal ridicat în extremitatea de vest a Ploieștiului confirmă că Rodica și-a schimbat numele în Viorica – așa cum bănuiesc foștii ei colegi de liceu.

De ce l-a schimbat?, întrebăm.

– Uite-așa, fiindcă nu-i plăcea!

Recorder l-a rugat pe premierul României să infirme sau să confirme această informație, însă șefa Guvernului nu a răspuns, până la această oră, solicitării noastre.

Veorica
În ianuarie 2018, fostul membru al trupei „Divertis” Doru Antonesi a postat pe Facebook o poză în care susținea că numele pe care Veorica l-a avut în tinerețe a fost „Vasilica-Rodica”, nu „Vasilica-Viorica”, așa cum este cunoscută acum. Fotografia a fost pusă în circulație, se pare, de o fostă colegă de liceu de-ale Rodicăi Nica, acum emigrată în Canada.

ACASĂ LA VEORICA

Sunt 37 de ani fără cinci luni de la majoratul acela pe care Marinela Săvescu și-l aduce aminte de parcă a fost ieri. E atât de mult de atunci încât, în vremea asta, ar fi fost timp să se nască două generații de copii și să-și serbeze și ei majoratul.

Adrian Breană a fost și el coleg cu Rodica Nica. Doar la „Mihai Viteazul”, nu și mai departe, la „Energetic”.

Și el a ajuns o dată la ea acasă. Era tot decembrie, tot ziua ei de naștere. Dar nu majoratul, ci aniversarea de la 16 ani. Era decembrie 1979! A fost o petrecere micuță, la care mama Rodicăi l-a șocat printr-o întrebare libertină. A vrut să știe dacă tinerii invitați fumează, ca să le aducă scrumiere! Nu a putut să uite nici până azi întâmpinarea aceea, care l-a făcut să se simtă, dintr-o dată, ca un bărbat. El să fumeze…

Oare din libertinajul acela se rătăcise ceva și în personalitatea Rodicăi?

Citește și: Mazăre. Portretul standard al pesedistului care te fură fiindcă te iubește

– Nu, nu, nici vorbă! Rodica era la polul opus, spune Adrian Breană. Dacă te-apropiai prea mult de ea, se-nfoia ca pisica, te zgâria și nu lipsea mult să te și ia la palme.

Era o fată de gașcă, simpatică, săritoare, modestă, prietenoasă. Dar la învățătură era slabă, cum erau mai toți din clasa aceea lanternă roșie a Liceului „Mihai Viteazul”, continuă bărbatul.

Amintirile lui nu se împacă însă cu ale Marinelei Săvescu, în această ultimă privință. Veorica era silitoare la școală, spune femeia.

Dacă într-a noua și-a zecea a mai scăldat-o, într-adevăr, după ce s-a lovit de eșecul de la treapta a doua, s-a pus serios cu burta pe carte. Mulți dintre cei care nu au mai reușit să continue la „Mihai Viteazul” au nimerit într-o singură clasă, la „Energetic”, li s-au dat cei mai buni profesori ai acestei școli mărginașe și au format aici colectivul cu cele mai bune rezultate din an.

Dacă era așa de bună la învățătură, cum își explică faptul că acum, în doar șase luni, a devenit regina continentală a gafelor?, întrebăm.

– Era bună în înțelesul școlii de atunci. Nu chiulea de la ore, își vedea de lungul nasului și tocea, cum făceam noi toți. Avea note mari! Doamne-ferește, n-a zis nimeni că era sclipitoare! Aveam prin clasă și câțiva colegi sclipitori, dar nici eu, nici ea nu eram printre ei.

VEORICA ȘI FACULTATEA 

Rodica nu a intrat din prima la facultate (amănunt care se poate deduce și din CV-ul public al Vioricăi Dăncilă).

Veorica
Secțiunea dedicată școlarizării din CV-ul Vioricăi Dăncilă. Premierul spune doar unde a terminat liceul, la „Energetic”, nu și unde l-a început, la „Mihai Viteazul” – potrivit colegilor ei de acum patruzeci de ani. Între momentul absolvirii liceului și cel al debutului studiilor universitare, există o pauză de un an.

Marinela Săvescu ține minte că Veorica a dat examen la Politehnică, în București, nu mai știe la ce profil, și a căzut. La fel, de fapt, a pățit și ea.

Anul următor, amândouă au dat admitere la universitatea tehnică din oraș, Institutul de Petrol și Gaze. Veorica, la secția de Foraj, la zi, iar ea, la un alt profil, la seral.

La Foraj se intra ușor, dându-i bună-ziua decanului, dar se absolvea greu, trecând prin examenele unor materii imposibile.

Din câți se așezau în băncile anului întâi, la final, mai ieșeau doar jumătate sau chiar și mai puțin de jumătate.

Spre deosebire de șeful ei de azi, Veorica n-a rămas repetentă la facultate. Din CV-ul ei reiese că a intrat la Institutul de Petrol și Gaze în 1983 și a terminat, mergând șnur, cinci ani mai târziu, în 1988.

Marinela Săvescu știe că, după absolvire, Rodica a primit repartiție la Videle, dar, de atunci, nu a mai auzit nimic de fosta ei amică.

S-a mai gândit la ea de multe ori – oare ce-o mai fi făcând Rodica? – dar de văzut, niciodată.

Și acum, dintr-o dată, vestea asta, pe care i-au adus-o ziariștii. Că Rodica e, de fapt, prezentă pe toate canalele de televiziune, pe toate posturile de radio, și-i intră, fără să știe, zi de zi, în casă!

Ascunsă sub claia aia de păr ca un cuib de viespi e colega ei șatenă, fără fasoane, cu care îi plăcea să vorbească, să-și verifice temele și cu care mai repeta, din când în când, lecțiile.

Veorica a ajuns prim-ministru!

Potopul de glume despre Veorica a îngropat orice fel de interes biografic față de persoana acesteia. Recorder a lăsat deoparte bancurile care îi țin azi loc de identitate și a strâns câteva mărturii de la cei care au cunoscut-o în prima parte a vieții. FOTO: Alexandru Dobre / Mediafax

Se simte în tonul foștilor colegi ai Rodicăi o nostalgie, o evlavie față de anii aceia îndepărtați de școală. Vorbesc despre ei ca despre ora de aur a vieții lor, în care s-au făcut și s-au desfăcut destine, în care s-au creat ierarhii pentru tot timpul care le mai rămăsese de trăit.

Erau ani sumbri, într-o lume închisă, organizată deterministic, în care elevii tremurau în fața profesorilor, fiindcă o singură notă proastă putea devia sau chiar schimonosi cursul unei vieți.

Iar emoțiile, fricile pe care le-au trăit împreună au reușit să supraviețuiască până astăzi, topite într-o solidaritate care nu poate fi uitată, indiferent de opiniile lor politice de acum.

Azi, când zeci de ziariști se îndreaptă spre Veorica, cu microfoanele și cu reportofoane lor, ca o pasăre de pradă uriașă, vânând apariția iminentă de noi și noi gafe, parcă te aștepți ca de pe buzele lor să se ridice, chiar și involuntar, un murmur discret de încurajare, în amintirea camaraderiei aceleia de demult: „Haide, Rodico, nu-i lăsa să mai râdă de tine! Descurcă-te de un cinci și la lecția asta!”.

Rodica, colega lor banală, căreia soarta i-a rezervat acest noroc paradoxal în viață: să conducă România și să fie, în același timp, cea mai ridicolă persoană din întreaga țară.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

ARTICOL SCRIS DE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

  1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
  2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul. Aceștia pot fi criticați, însă, pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

Harta cazurilor de coronavirus din fiecare țară. Graficul îmbolnăvirilor. Statistici

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
1,901,783
109,142
688,670
1,103,971
Brazil
584,562
32,568
266,132
285,862
Russia
432,277
5,215
195,957
231,105
Spain
287,406
27,128
0
260,278
UK
279,856
39,728
0
240,128
Italy
233,836
33,601
160,938
39,297
India
216,824
6,088
104,071
106,665
Germany
184,425
8,699
167,300
8,426
Peru
178,914
4,894
72,319
101,701
Turkey
166,422
4,609
130,852
30,961
Iran
160,696
8,012
125,206
27,478
France
151,677
29,021
69,455
53,201
Chile
113,628
1,275
90,748
21,605
Mexico
101,238
11,729
73,271
16,238
Canada
93,085
7,498
51,048
34,539
Saudi Arabia
91,182
579
68,159
22,444
China
83,022
4,634
78,319
69
Pakistan
80,463
1,688
28,923
49,852
Qatar
62,160
45
37,542
24,573
Belgium
58,685
9,522
15,959
33,204
Bangladesh
55,140
746
11,590
42,804
Netherlands
46,733
5,977
0
40,756
Belarus
45,116
248
20,171
24,697
Ecuador
40,966
3,486
20,019
17,461
Sweden
40,803
4,542
0
36,261
South Africa
37,525
792
19,682
17,051
Singapore
36,405
24
23,582
12,799
UAE
36,359
270
19,153
16,936
Colombia
33,354
1,045
12,288
20,021
Portugal
33,261
1,447
20,079
11,735
Switzerland
30,893
1,921
28,600
372
Kuwait
29,359
230
15,750
13,379
Egypt
28,615
1,088
7,350
20,177
Indonesia
28,233
1,698
8,406
18,129
Ireland
25,111
1,659
22,698
754
Ukraine
24,823
735
10,440
13,648
Poland
24,687
1,115
12,014
11,558
Philippines
19,748
974
4,153
14,621
Romania
19,669
1,296
13,800
4,573
Argentina
19,268
583
5,896
12,789
Dominican Republic
18,040
516
11,224
6,300
Israel
17,377
291
14,983
2,103
Afghanistan
17,267
294
1,522
15,451
Japan
16,986
900
14,771
1,315
Austria
16,771
670
15,672
429
Panama
14,609
357
9,519
4,733
Oman
13,537
67
2,845
10,625
Bahrain
12,815
20
7,410
5,385
Kazakhstan
11,796
48
6,240
5,508
Denmark
11,771
580
10,552
639
S. Korea
11,629
273
10,499
857
Serbia
11,523
245
6,852
4,426
Nigeria
11,166
315
3,329
7,522
Bolivia
10,991
376
1,298
9,317
Armenia
10,524
170
3,454
6,900
Algeria
9,733
673
6,218
2,842
Czechia
9,438
325
6,749
2,364
Moldova
8,795
310
4,863
3,622
Ghana
8,548
38
3,132
5,378
Norway
8,477
237
7,727
513
Iraq
8,168
256
4,095
3,817
Malaysia
7,970
115
6,531
1,324
Morocco
7,922
206
6,866
850
Australia
7,229
102
6,640
487
Finland
6,911
321
5,500
1,090
Cameroon
6,585
200
3,676
2,709
Azerbaijan
6,260
76
3,665
2,519
Honduras
5,690
234
617
4,839
Guatemala
5,586
123
824
4,639
Sudan
5,499
314
1,711
3,474
Tajikistan
4,191
48
2,347
1,796
Luxembourg
4,024
110
3,861
53
Djibouti
3,935
26
1,636
2,273
Guinea
3,933
23
2,332
1,578
Senegal
3,932
45
2,063
1,824
Hungary
3,931
534
2,190
1,207
Uzbekistan
3,843
16
3,014
813
DRC
3,495
75
492
2,928
Côte d'Ivoire
3,110
35
1,530
1,545
Thailand
3,084
58
2,968
58
Greece
2,937
179
1,374
1,384
Gabon
2,902
20
801
2,081
El Salvador
2,705
51
1,186
1,468
Bulgaria
2,560
146
1,206
1,208
Bosnia
2,551
157
1,939
455
Haiti
2,507
48
24
2,435
Macedonia
2,492
145
1,605
742
Nepal
2,300
9
278
2,013
Croatia
2,246
103
2,095
48
Kenya
2,216
74
553
1,589
Somalia
2,146
79
406
1,661
Cuba
2,107
83
1,830
194
Mayotte
1,993
24
1,523
446
Venezuela
1,952
20
334
1,598
Estonia
1,880
69
1,650
161
Kyrgyzstan
1,871
20
1,265
586
Maldives
1,850
7
644
1,199
Iceland
1,806
10
1,794
2
Sri Lanka
1,735
11
836
888
Lithuania
1,684
71
1,260
353
Slovakia
1,525
28
1,375
122
New Zealand
1,504
22
1,481
1
Ethiopia
1,486
17
246
1,223
Slovenia
1,477
109
1,358
10
Mali
1,386
79
788
519
Guinea-Bissau
1,339
8
53
1,278
Equatorial Guinea
1,306
12
200
1,094
Lebanon
1,256
27
724
505
Albania
1,184
33
898
253
Central African Republic
1,173
4
23
1,146
Costa Rica
1,157
10
685
462
Nicaragua
1,118
46
370
702
Hong Kong
1,094
4
1,039
51
Zambia
1,089
7
912
170
Tunisia
1,087
49
965
73
Latvia
1,079
24
760
295
Paraguay
1,070
11
511
548
South Sudan
994
10
6
978
Niger
961
65
857
39
Cyprus
958
17
790
151
Sierra Leone
909
47
491
371
Madagascar
908
6
195
707
Burkina Faso
884
53
753
78
Andorra
851
51
735
65
Uruguay
828
23
698
107
Chad
820
66
590
164
Georgia
800
13
640
147
Jordan
757
9
561
187
Mauritania
745
34
57
654
Diamond Princess
712
13
651
48
San Marino
674
42
391
241
Malta
622
9
562
51
Congo
611
20
179
412
Jamaica
591
10
361
220
Channel Islands
561
46
512
3
French Guiana
533
1
254
278
Tanzania
509
21
183
305
Uganda
507
0
82
425
Sao Tome and Principe
484
12
68
404
Réunion
478
1
411
66
Cabo Verde
477
5
238
234
Palestine
457
3
372
82
Togo
452
13
236
203
Taiwan
443
7
428
8
Yemen
419
95
17
307
Rwanda
397
2
271
124
Malawi
369
4
51
314
Isle of Man
336
24
312
0
Mauritius
335
10
322
3
Vietnam
328
0
302
26
Montenegro
324
9
315
0
Mozambique
316
2
109
205
Liberia
316
28
169
119
Swaziland
295
3
201
91
Benin
244
3
148
93
Myanmar
233
6
145
82
Zimbabwe
222
4
29
189
Martinique
200
14
98
88
Libyan Arab Jamahiriya
196
5
52
139
Faroe Islands
187
0
187
0
Mongolia
185
0
44
141
Gibraltar
173
0
153
20
Guadeloupe
162
14
138
10
Cayman Islands
156
1
78
77
Guyana
153
12
70
71
Brunei
141
2
138
1
Bermuda
141
9
113
19
Comoros
132
2
27
103
Cambodia
125
0
123
2
Syrian Arab Republic
123
6
53
64
Trinidad and Tobago
117
8
108
1
Bahamas
102
11
55
36
Aruba
101
3
98
0
Monaco
99
4
90
5
Barbados
92
7
81
4
Angola
86
4
18
64
Liechtenstein
82
1
55
26
Sint Maarten
77
15
60
2
Suriname
74
1
9
64
Burundi
63
1
33
29
French Polynesia
60
0
60
0
Bhutan
47
0
9
38
Macao
45
0
45
0
Saint Martin
41
3
33
5
Botswana
40
1
23
16
Eritrea
39
0
39
0
Saint Vincent and the Grenadines
26
0
15
11
Gambia
26
1
20
5
Antigua and Barbuda
26
3
20
3
Namibia
25
0
16
9
Timor-Leste
24
0
24
0
Grenada
23
0
18
5
Curaçao
21
1
15
5
New Caledonia
20
0
18
2
Lao People's Democratic Republic
19
0
18
1
Fiji
18
0
15
3
Dominica
18
0
16
2
Saint Lucia
18
0
18
0
Belize
18
2
16
0
Saint Kitts and Nevis
15
0
15
0
Greenland
13
0
11
2
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
2
10
Turks and Caicos Islands
12
1
11
0
Seychelles
11
0
11
0
Montserrat
11
1
10
0
Western Sahara
9
1
6
2
MS Zaandam
9
2
0
7
Papua New Guinea
8
0
8
0
British Virgin Islands
8
1
7
0
Caribbean Netherlands
7
0
7
0
St. Barth
6
0
6
0
Lesotho
4
0
2
2
Anguilla
3
0
3
0
Saint Pierre Miquelon
1
0
1
0
Updated on 4 June 2020 5:04
- Advertisement -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Advertisement -

EDITORIAL