sâmbătă, 27 februarie, 2021
9.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali USR-PLUS, un fel de PSD de dreapta. Alianța politică care „luptă” împotriva...

USR-PLUS, un fel de PSD de dreapta. Alianța politică care „luptă” împotriva corupției cu corupții din dotare

USR-PLUS, un fel de PSD de dreapta. Alianța politică care „luptă” împotriva corupției cu corupții din dotare

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

O adevărată bombă nucleară aruncă-n aer alegerile europarlamentare! Ies la iveală detalii nebănuite despre Alianța 2020 USR-PLUS. În mod surprinzător, USR-PLUS are șase candidați cu probleme de integritate.

România Curată a analizat integritatea candidaților propuși de principalele partide pentru alegerile europarlamentare. Au fost selectate cele șapte partide cu șanse să treacă de pragul electoral -PSD, Alianța 2020 USR-PLUS, PNL, ALDE, PMP, Pro Romania şi UDMR – și primii 11 candidați de pe lista fiecărei formațiuni, adică cei de pe locurile eligibile.

Citește și: Ai belin-o, Baroane! Viața ți-a arătat, în sfârșit, de ce toți trolii sfârșesc ca niște proști

Au fost analizate șapte criterii, a scris România Curată:

  • Profit necuvenit de pe urma funcției, de exemplu ca abonat la contracte de stat (care depășesc în economia firmei profitul din afacerile pur private) sau avere neconcordantă cu sursele transparente de venit
  • Fraudă academică
  • Trimiteri în judecată pentru corupție sau alte fapte penale.
  • Nepotism (promovarea rudelor folosind influența publică și orice încălcare în profit personal a separației public-privat în exercitarea unei funcții publice)
  • Traseism (căutarea de profit personal prin apartenența la multiple partide, începând de la al treilea în sus)
  • Autonomia față de serviciile secrete. Acest criteriu este transformat din mai vechea colaborare cu fosta Securitate. Într-o democrație, civilii controlează serviciile secrete și nu invers, iar sponsorizarea unor oameni politici de către serviciile secrete e la fel de anormală ca șantajarea lor.

Atitudini discriminatorii față de minorități. Acest criteriu a fost deja introdus la alegerile anterioare, și i s-a dat o greutate chiar mai mare la cele de față dat fiind că este vorba de alegeri europene, unde normele valorice sunt clare.

Citește și: USR și PNL, avocații destabilizării României? Eckstein Kovacs, propunerea USR pentru Avocatul Poporului, NEAGĂ caracterul de stat național al României și susține oficializarea LIMBII MAGHIARE

Rezultatul a fost surprinzător pentru USR-Plus, care se consideră cel mai curat partid din România. Șase din primii 11 candidați ai formațiunii conduse de duetul Cioloș-Barnea au fost găsiți cu probleme de integritate. Adică același număr ca la „penalii” PSD și ALDE.

Dacian Cioloș, poziția 1 pe listă, n. 1969 – În mandatul său de premier a promovat OUG 6/2016 prin care SRI a primit dreptul de a fi organ de cercetare penala in cazurile de siguranța națională și terorism, prevedere declarată neconstituțională. Tot în mandatul său de premier, SRI a candidat singur și a primit contractul SII Analytics din fonduri europene pentru Europa Digitală privitor la interconectarea unor baze de date conținând date private. Tatăl său a fost angajat al MAI, iar sora sa lucrează la serviciul secret al MAI, DGPI, unitate cunoscuta sub denumirea de „Doi și-un sfert . Partidul său, PLUS, a fost înființat de fiul unui cunoscut ofițer al Securității. Cioloș a fost ministrul Agriculturii din partea PDL și comisar european.

Citește și: Mazăre. Portretul standard al pesedistului care te fură fiindcă te iubește. Ori despre cum poți să prăduiești sute de milioane de euro și să-ți faci pușcăria…

Cristian Ghinea, poziția 2 pe listă, n. 1977 – În perioada în care a fost ministru al fondurilor europene în guvernul Cioloș, MFE a atribuit un singur contract european, SII Analytics, de 25 de milioane de euro, câștigat de SRI în calitate de unic ofertant. De menționat este și faptul că SRI a depus oferta proiectului cu tot cu anexele necesare în aceeași zi în care a fost lansat apelul în aplicația MYSMIS. Acest proiect a fost lansat public spre consultare doar cu 5 zile înainte, urmând ca la doar 3 zile apelul de cereri de proiecte să fie lansat public.

Liderii USR-PLUS, abonați la contracte cu statul

Dragoș Pîslaru, poziția 3 pe lista USR-PLUS, n.1976 – Firma SC GEA Strategy & Consulting SA înființată și patronată de Dragoș Pîslaru a avut începând cu anul 2007 70% dintre contractele de consultanță și strategii de dezvoltare desfășurate cu diverse instituții ale statului român.

Clotilde Armand, poziția 4 pe listă, n. 1973 – Clotilde Armand a fost manager al firmei Egis, firmă franceză specializată în contracte cu statul, care a primit încredințarea de la statul român pentru mai multe contracte, printre care clarificarea unor aspecte legale rămase după anularea contractului autostrăzii Transilvania. În perioada 2009-2011 statul a plătit 70.000 euro/lunar firmei Egis pentru consultanta numai legat de contractul Bechtel.

Vlad Botoș, poziția 7, n. 1986 – Vlad Botoș este traseist politic. A fost membru în următoarele partide politice: PNȚCD, PNL, Forța Civica, USR

Ramona Strugariu, poziția 8, n. 1979 – După ce a lucrat între 2003 și 2007 ca jurist la S.C. ULPRES SRL, S.C. COMIGAT SRL, două societăți cu profil comercial și agricol, doamna Strugariu a devenit expert internațional în probleme de securitate și blogger în spațiul public, ocupând simultan cu soțul poziții de scurtă durată în instituții europene la Bruxelles fără vreun concurs clar.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

  1. Mmmmmda, greu să găsești acuma pe cineva-n RO, curat 100%. Dar să vedem ce-o să facă și ei. Îmi aduc aminte că și PMP, când a apărut, asta și-a propus, fără oamei vechi în politică și imediat au apărut oameni care se credeau „curați” din PDL, ca Elena Udrea, apoi Băsescu iar Diaconescu, care înfiimțase această mișcare (nu devenise partid) a fost măturat. Asta, e ăștia suntem acum, din păcate. Oamenii într-adevăr curați, nu se bagă-n mocirla asta din politică.