luni, 1 martie, 2021
4.8 C
Buzău

A început măcelul în PSD! Infractorul OPRIȘAN cere demisia infractorului DRAGNEA! A TRĂDAT așteptările PENALILOR din PSD!

EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali A început măcelul în PSD! Infractorul OPRIȘAN cere demisia infractorului DRAGNEA! A...

A început măcelul în PSD! Infractorul OPRIȘAN cere demisia infractorului DRAGNEA! A TRĂDAT așteptările PENALILOR din PSD!

NEWS

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan îi cere din nou demisia lui Liviu Dragnea, spunând că acesta a reușit să compromită încrederea covârșitoare acordată de români în 2016 şi a trădat așteptările alegătorilor partidului.

Este decizia lui Liviu Dragnea: dacă este bărbat politic și iubește PSD, el trebuie să plece din funcția de președinte, a declarat, duminică seara, liderul organizației PSD Vrancea, Marian Oprișan, vicepreședinte al formațiunii politice.

Citește și: Ai belin-o, Baroane! Viața ți-a arătat, în sfârșit, de ce toți trolii sfârșesc ca niște proști

“A zis că o să se mai gândească, e stilul domniei sale, nu mă miră. Când te crezi stăpânul partidului așa pățești. El tot timpul s-a crezut stăpânul partidului, dar noi nu am înțelese acest lucru decât foarte târziu”, a afirmat Marian Oprișan, duminică, la plecarea de la sediul PSD, întrebat dacă i-a cerut personal demisia din funcție lui Liviu Dragnea.

De asemenea, întrebat cine mai este lângă el în acest demers, liderul PSD Vrancea a răspuns: “Nu trebuie să fie nimeni din acest punct de vedere, eu am spus ceea ce gândesc, iar probabil că miercuri va trebui convocat un Comitet Executiv în care să discutăm extrem de serios rezultatele alegerilor europarlamentare”.

Citește și: Rezultate alegeri europarlamentare 2019. Românii, marii câștigători indiferent de clasamentul final. Dragnea și Tăriceanu, out

Întrebat dacă a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, care s-a aflat o perioadă de timp în sediul partidului, Oprișan a spus: “Eu repet: decizia o vom lua…, e decizia lui Liviu Dragnea, dacă e bărbat politic şi iubește PSD el trebuie să plece din funcția de președinte”.

Despre posibilitatea ca el să preia șefia partidului, Oprișan a replicat: “Eu nu doresc decât să se întâmple ceea ce decidem împreună cu sutele de mii de membri ai PSD care au muncit infernal în această campanie şi care au fost jigniți de activitatea lui Liviu Dragnea şi de problemele lui personale şi de faptul că a subordonat partidul unor interese personale, da, omorând în același timp meritocrația în partid, pentru că, să fim serioși, nu poți să stimulezi organizații care pierd alegerile în defavoarea organizațiilor care câștigă alegerile”.

Marian Oprișan a precizat că în momentele în care l-a susținut pe Liviu Dragnea a susținut PSD, după ce i s-a reamintit acest lucru. “Atunci era o lovitură de palat care venea din alte direcții”, a completat el.

Citește și: Românica mea. Ori despre spațiul mioritic în care cetățenii suferă de diminutivită cronică şi, când totul e micșor şi mărunțel, țara nu e țară, ci țărișoară

Referitor la cine îi va lua locul lui Dragnea, vicepreședintele social-democrat a afirmat: “Deocamdată, partidul are președinte executiv, vom vedea la discuția pe care o vom avea în Comitetul Executiv”.

El a explicat că un congres va fi oricum în PSD, în momentul în care se va decide prezidențiabilul social-democraților. Întrebat dacă la acel congres ar trebui desemnat şi viitorul președinte al PSD, Oprișan a declarat: “Păi dacă domnul Dragnea își dă demisia şi trebuie să își dea demisia, pentru că e răul absolut în acest moment în fruntea PSD, partidul decide cu majoritate de voturi”.

Marian Oprișan a punctat că în ultimii trei ani de zile a atras atenția în repetate rânduri în CExN cu privire la “erorile repetate pe care Dragnea le-a făcut la conducerea partidului”.

“Orice membru al PSD poate alege şi poate fi ales”, a subliniat Oprișan, întrebat dacă Dăncilă ar putea prelua conducerea partidului.

Nu în ultimul rând, întrebat ce părere are despre afirmația lui Liviu Dragnea conform căreia candidatul la prezidențiale ar trebui să se decidă între Gabriela Firea şi Călin Popescu-Tăriceanu, Marian Oprișan a spus: “Eu cred că şi în seara asta președintele PSD, încă domnul Dragnea, a fost neelegant încercând să arunce asupra doamnei Gabriela Firea o umbră pe care nu o merită din acest punct de vedere. A fost o șmecherie ordinară, dacă vreți să vă spun. Ce spune Liviu Dragnea în PSD, după ce PSD a ajuns la 25% din voturi, nu cred că mai interesează pe nimeni. (…) Luxul şi prostia se plătesc, domnul Dragnea este istorie în România”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...