luni, 20 mai, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

16 C
Buzău
luni, 20 mai, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

  • ACTUALITATE
  • ȘTIRI SUD-EST
  • SPECIAL
  • POLITICĂ

PNL Buzău și groparul la serviciu. Cristinel Romanescu, alias Sebastian, liderul liberalilor buzoieni, a făcut ping-pong cu Securitatea. Ori despre cum un turnător de ieri continuă să strige prezent în viitorul politic al României

editorial

Românica mea. Ori despre spațiul mioritic în care cetățenii suferă de diminutivită cronică şi, când totul e micșor şi mărunțel, țara nu e țară,...

Românica e țărișoara aceea în care niște oameni necăjiți, pricăjiți, sunt cărați la Iași ori aiurea pentru ca un penal ca Liviu Dragnea să-şi satisfacă orgoliul lui de politician cufurit. Oameni pentru care sărăcia a devenit o stare de normalitate, iar când PSD le dă 10 lei în plus și un pet plin cu bere, vin la vot. Şi fac asta pentru că nimeni altcineva în afară de PSD...

În nemărginitu-i nesaț de putere pe toate fronturile, PNL a uitat sau mai degrabă nu vrea să facă nici astăzi ordine și curățenie în filialele dedulcite la drogul USL de pe cuprinsul pestriței noastre politici. Mai exact, nu și-a aruncat încă din nacelă lestul reprezentând cozile de topor ale damnatei Securități. La pronosticurile hiperfavorabile sosite dinspre toate sondajele de opinie din ultima vreme, PNL și-ar fi putut permite o astfel de asanare, în primul rând morală. O eventuală depunctare la scorul final cu un banal procentaj de zero urmat de virgulă ar însemna poate mai nimic. Dar ar fi de câștigat infinit mai mult la capitolele imagine, bunăvoință și respect față de alegători.

PNL Buzău și cozile de topor

Cristinel Romanescu este liderul PNL Buzău și una dintre cozile de topor ale damnatei Securități. Părtaș al unor blaturi continue cu PSD, care au alungat și scârbit atât membrii, cât și votanții tradiționali ai PNL Buzău, Cristinel spune oricui e dispus să-l asculte că, indiferent de rezultatele viitoarelor alegeri, va rămâne șef la PNL.

Citește și: Românica mea. Ori despre spațiul mioritic în care cetățenii suferă de diminutivită cronică şi, când totul e micșor şi mărunțel, țara nu e țară, ci țărișoară

Mai mult, se laudă că mahării din PSD, prin structurile externe ale partidului aflat la putere, îi vor facilita obținerea șefiei Federației Internaționale de Tenis de Masă. De menționat faptul că de la preluarea șefiei filialei buzoiene, liberalii s-au împuținat vizibil. Contestatarii au fost excluși, nemulțumiții au părăsit partidul scârbiți. În teritoriu este refuzat și evitat, abia dacă mai găsește doi, trei consumatori, pe la câte-o bodegă sătească cu care să se fotografieze, mimând o activitate laborioasă în slujba partidului, pentru pagina de Facebook a PNL Buzău.

Ce au în comun PNL și PSD? Trecutul bolșevic și colaborarea cu fosta Securitate

PNL-ul de după 1989 este un partid de tot rahatul. Format din infractori, urmăriți penal sau alte asemenea scursuri ale societății, un astfel de partid nu putea avea alți lideri decât foști colaboratori ai Securității comuniste.

Radu Câmpeanu, candidat la funcția de președinte al României

Acest personaj grotesc „realiza” performanța de a aduce PNL-ul la 2,7% opțiuni de vot în 1992, în condițiile în care pragul electoral era atunci de 3%. Tot Câmpeanu Radu nu a înscris PNL-ul în Uniunea Forțelor Democratice din România (formată în jurul lui Corneliu Coposu), din dragoste pentru bolșevismul iliescian cu față bovină, probabil.

Ionescu Quintus-Mircea, fost președinte PNL, azi președinte de onoare al PNL (și ce (dez)onoare), a fost turnător la Securitate

În comunicatul CNSAS (Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității) dat publicității 29 noiembrie 2000 (vedeți aici), Ionescu Quintus-Mircea este declarat colaborator al organelor de Securitate ca poliție politică. Păi, nu merita Quintus să fie președintele PNL-ului, cică anticomunist (sâc)!

Alexandru Paleologu, Dan Amedeo Lăzărescu, Mona Muscă, toți lideri importanți în PNL, au fost colaboratori ai Securității comuniste

Pe Alexandru Paleologu îl găsim pe lista de la link-ul anterior. Informații despre turnătoarea la Securitatea comunistă Mona Muscă vedeți aici. Dan Amedeo Lăzărescu este (a fost) tatăl vitreg al lui Călin Popescu Tăriceanu și apare pe o alta lista publicată de CNSAS (vedeți aici). Cu alte cuvinte, Tăriceanu este fiu de turnător la Securitate, de aici, probabil, și dragostea pentru neocomuniștii din PSD.

Și am amintit doar câțiva dintre aceștia. Ne mai miră, astfel, în acest context, că PNL se detașează net în aceasta permisivă atitudine?

PNL Buzău a colcăit și colcăie de turnători

Documentele clasificate ale Epocii de Aur relevă că Doina Tudor, senatoare aleasă pe listele PNL Buzău în perioada 2012-2016, a avut o tinerețe palpitantă. Conspirată de Securitate sub numele de ALIS, senatoarea Doina Tudor nu și-a început cariera în Țara Minunilor, ci ca dansatoare exotică în trupa de fete vesele a afaceristului Viorel Păunescu. Era una dintre cele mai frumoase și, mai ales, dorite trufandale ale României de atunci.

PNL Buzău
Doina Tudor – dansatoare, damă de lux, turnătoare și senator

Dosarele Securității și mărturiile celor care făceau parte din cercul de prieteni în care se învârtea Doina Stavarus (pe stil nou Tudor), scot astăzi la iveală amănunte palpitante din tinerețea senatoarei. Înainte de 1989, fosta senatoare a PNL Buzău a avut o activitate profesională interesantă, pe care s-a străduit să o ascundă în spatele unor titluri și funcții pompoase.

Citește și: Dan Motreanu, candidat la alegerile europarlamentare din partea PNL, pus de DNA pe fărașul Înaltei Curți de Casație și Justiție pe motivul că ar avea apucături prea liberale și penale. Sentința definitivă în acest dosar va fi pronunțată pe 27 mai

Conform Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS), „doamna Tudor Doina Anca este titulara dosarului fond de rețea nr. R 70206 (cota CNSAS). Domnia sa, balerină la barul București, obiectiv aflat în proximitatea Comitetului Central al PCR, a fost recrutată pentru încadrarea informativă a colegilor de muncă și a diverșilor cetățeni străini ce frecventau barul; la data de 27.04.1982, a semnat un Angajament, fiindu-i atribuit numele conspirativ “ALIS” “. A fost exclusă din rețea după numai câteva luni, CNSAS identificând un nou dosar pe numele acesteia, ALIS fiind de această dată urmărită, în perioada 1986-1987, pentru „relații neoficiale cu cetățeni străini”.

PNL Buzău și groparul de serviciu, Cristinel Romanescu

O întrebare, recunosc puerilă, al cărei răspuns comportă o stare de fapt urmată de un noian de epitete și invective se referă la cazul cu care am început acest articol: Cristinel Romanescu, liderul de azi al PNL Buzău. Cum a reușit un asemenea ins să devină președinte al filialei Buzău și să obțină un mandat în Camera Deputaților?

Delator de anvergură, cu acte în regulă între 1982-1989, zelos autor al unui număr impresionant de rapoarte către fosta Securitate, prin intermediul cărora, aproape lunar, și-a “dat în gât” colegi, cunoștințe, prieteni, distrugându-le carierele ori schimbându-le dramatic cursul vieții unora dintre ei.

Citește și: Mazăre. Portretul standard al pesedistului care te fură fiindcă te iubește. Ori despre cum poți să prăduiești sute de milioane de euro și să-ți faci pușcăria la domiciliu, în Madagascar

Abominabilele “extemporale” erau date din proprie inițiativă și cu o frecvență considerabilă, conform CNSAS. Fapt ce i-a adus promovarea de la treapta de colaborator la cea de informator. Despre prolificul turnător și-a spus cuvântul însăși Justiția: “Notele sale informative au adus atingere libertăților fundamentale ale omului”.

Nu trebuie omis un alt important aspect. Liderul PNL Buzău a comis și infracțiunea de fals în declarații, ocolind în mai multe rânduri adevărul impus prin lege asupra josnicului său trecut.

Altfel, disperarea cu care acesta răspunde comenzilor PSD, spun gurile rele, s-ar datora interesului de a-și vedea numele în echipa de conducere a Federației Internaționale de ping pong.

Rude apropiate liderului PNL Buzău lucrează la A.S.F pe salarii astronomice, a devalizat si ulterior însușit patrimoniul Fundației pentru Tineret( hotel, restaurant, gradina de vară, pub, săli și spații diverse), cum a acaparat sala campioanei naționale de popice și, din fair play sportiv, a transformat-o în cârciumă, distrugând astfel o disciplină sportivă la care Buzăul excela.

Citește și: Timpul în care dacă nu se întâmplă nimic, nu se va schimba nimic. Ori despre europarlamentare și nu numai

Vilă, apartament, automobile, teren etc. fac parte din recuzita obișnuită a unui demnitar care se respectă. Nu și respectat. Ca o ironie deșănțată, pe bannerele și afișele electorale din campania electorală din 2016, chipul cu surâs angelic al personajului de mai sus era încadrat de următorul slogan: „Aproape de oameni, împreună cu ei”.

Nici că se putea alege un text mai asortat cu trecutul insidios al lui Romanescu. Acesta s-a aflat mereu în proximitatea victimelor turnătoriilor sale scabroase, alături de brațul gâtuitor al defunctului regim totalitar.

Acum, zarurile au fost aruncate. A câta oara? PNL și-a văzut sacii în carul condus de Rareș Bogdan și este convins că ne va duce iarăși cu zăhărelul. Nu știu ce-ar mai putea face cu desagii înțesați de reminiscențele pe care restul țărilor europene le-a direcționat către fosele septice ale istoriei.

La noi, rămășitele sunt la număr și chiar dacă nu sunt aducătoare de voturi, conduc țara, prosperă și ne dau cu tifla. Nu am știre dacă se mai găsește altundeva sol mai fertil pentru pălămidele din soiul amintit.

În loc de epilog

IERI, LA BUZĂU, “VIZITA” DE CAMPANIE A LUI RAREȘ BOGDAN A FOST CA ȘI INEXISTENTĂ. „Presa” buzoiană a ignorat-o la ordinul mahărilor din PSD, iar “liberalii” buzoieni s-au făcut că lucrează, vorba unui celebru scriitor și “revoluționar”…

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

abonează-te gratuit la express sud-est

comentarii recente

topul de azi

Ionel Banu, directorul cu portofel pesedist al Colegiului „B.P. Hașdeu” din Buzău, exmatriculează un elev pentru „nesimțirea” de a critica_cântăreața colegiului, dar „fraternizează” cu...

Într-un liceu de elită din Buzău, un elev este exmatriculat după ce primește nota 2 la purtare și este umilit public pentru că și-a criticat profesoara de desen pe un grup privat de Facebook. Profesoara „criticată” este o cântăreață de mâna a treia care a luat examenul de titularizare ca profesor cu 5,15 și predă într-unul din cele mai bune licee din România. Ea participă activ la „educarea" copiilor,...

PNL Buzău și groparul la serviciu. Cristinel Romanescu, alias Sebastian, liderul liberalilor buzoieni, a făcut ping-pong cu Securitatea. Ori despre cum un turnător de...

În nemărginitu-i nesaț de putere pe toate fronturile, PNL a uitat sau mai degrabă nu vrea să facă nici astăzi ordine și curățenie în filialele dedulcite la drogul USL de pe cuprinsul pestriței noastre politici. Mai exact, nu și-a aruncat încă din nacelă lestul reprezentând cozile de topor ale damnatei Securități. La pronosticurile hiperfavorabile sosite dinspre toate sondajele de opinie din ultima vreme, PNL și-ar fi putut permite o...

DNA Constanța mai are 4 dosare noi care-l așteaptă pe Radu Mazăre! Ce-l mai așteaptă pe fostul primar al Constanței în România și cât...

Venirea lui Radu Mazăre în România este o chestiune de zile, după cum au declarat autoritățile din Madagascar și de la București. După ce va fi adus în țară, Mazăre va fi încarcerat imediat într-o închisoare cu regim închis. Fostul primar va ajunge, cel mai probabil, în penitenciarul din Tulcea, scrie Info Sud Est. Când va ajunge în România, fostul primar al Constanței va fi încarcerat imediat și va fi...

Nehoiu, orașul care moare. O altfel de istorie a orășelului de la poalele munților Buzăului, de la teroristul Omar Hayssam, la primarul penal Ionuț...

Nehoiu, un orășel din județul Buzău, cu o populație de doar 14.000 de suflete, aproape că a devenit un oraș-fantomă. De aproape 30 de ani, mica așezare forestieră e bântuită de sărăcia lucie şi de șomaj. Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile...

Berca, localitatea care renaște din cenușă. Ori despre cum a făcut comuna buzoiană, care se pierduse prin noroaiele tranziției, pași importanți spre orașul care...

N-am mai scris despre comuna Berca de cel puțin trei ani. Pe atunci, era doar o biată comună pierdută în hățișurile economiei de piață și ale intereselor meschine de ciordit și de stat. Investițiile o ocoliseră, banii pentru proiectele de dezvoltare se pierdeau indubitabil în buzunarele unor oameni de bine, iar Berca rămânea, spre dezamăgirea localnicilor, o biată comună care, deși odată aspirase la statutul de oraș, abia se...

DNA Constanța mai are 4 dosare noi care-l așteaptă pe Radu Mazăre! Ce-l mai așteaptă pe fostul...

Venirea lui Radu Mazăre în România este o chestiune de zile, după cum au declarat autoritățile din Madagascar și de la București. După ce va fi adus în țară, Mazăre va fi încarcerat imediat într-o închisoare cu regim închis. Fostul primar va ajunge, cel mai probabil, în penitenciarul din Tulcea, scrie Info Sud Est. Când va ajunge în România, fostul primar al Constanței va fi...

Sorin Vornic, unul dintre locotenenții lui Marian Oprișan, trage iarăși un tun imobiliar ajutat de băieții „dăștepți” din Primăria...

Sorin Vornic, șeful Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vrancea și unul dintre locotenenții lui Marian Oprișan, vrea să pună laba definitiv pe teren al Primăriei Focșani, pe care îl deține în concesiune încă din anul 2006. Sorin Vornic, administrator al Societății Vorom International Exim SRL, a solicitat Primăriei...

Podul peste Dunăre: Corina Crețu – La Comisia Europeană, nu a fost depusă nici până acum cererea de finanțare....

Podul peste Dunăre riscă, așa cum am atenționat de nenumărate ori (vezi aici), să rămână zeci de ani doar un amărât de șantier. Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat marți, într-o conferință de presă susținută la Brăila, că, la Comisia Europeană, nu a fost depusă nici...

Delta Dunării, nufărul de la butoniera baronului pesedist Horia Teodorescu, a devenit împărăția borfașilor! Turiști germani, agresați de niște...

Un grup de ornitologi din Germania au fost agresați, vineri seara, în Delta Dunării, de mai mulți oameni care se plimbau cu o șalupă. Incidentul a fost filmat cu telefonul mobil, iar imaginile arată cum barca în care aceștia se aflau este șicanată de cei aflați în ambarcațiunea de...

PSD, eșec monstru și la Galați: Livică Teleormăneanul și Veorica Două într-unul au vrut s-o pună de-un summit, dar...

La mitingul PSD de la Galați, social-democrații lui Dragnea s-au confruntat cu un nou eșec, întrucât, deși liderii pesediști sperau să adune 30.000 de simpatizanți, nici măcar autocarele venite din Vaslui nu i-au ajutat să strângă atâția oameni. Numărul oamenilor din fața Casei de Cultură din Galați nu a...

Două nave-școală turcești pot fi vizitate în Portul Constanța. Navele militare turcești, vă așteaptă să le vizitați duminică, 12...

Două nave-școală turcești pot fi vizitate în Portul Constanța duminică, 12 mai, în cursul după-amiezii, într-un interval de două ore şi jumătate. Navele-școală TCG „Cezayirli Gazi Hasan Paşa” (A-579) şi TCG „Osman Gazi” (NL-125) vor intra în portul Constanţa pentru o escală de trei zile, în perioada 12-15 mai. Citește și:...

opinia zilei

Despre legalizarea regimului politic instaurat de PSD în Românica. Ori despre cum vrea Liviu Dragnea să câștige și să-și consolideze puterea invocând la fiecare...

Regimul politic instaurat de Liviu Dragnea la București are nevoie de aparentă de legalitate, pentru a corupe instituțiile statului bob cu bob și la foc mic. Este ceea ce vedem că se petrece, la scena deschisă, cu CCR, Guvern și ICCJ, instituții de la care șeful de facto al Guvernului așteaptă nu doar salvarea de la închisoare, ci și cauționarea unei puteri discreționare. Regimul politic instaurat de Liviu Dragnea la...

dezvăluiri
Express sud-est

reportajul zilei

Berca, localitatea care renaște din cenușă. Ori despre cum a făcut comuna buzoiană, care se pierduse prin noroaiele tranziției, pași importanți spre orașul care...

N-am mai scris despre comuna Berca de cel puțin trei ani. Pe atunci, era doar o biată comună pierdută în hățișurile economiei de piață și ale intereselor meschine de ciordit și de stat. Investițiile o ocoliseră, banii pentru proiectele de dezvoltare se pierdeau indubitabil în buzunarele unor oameni de bine, iar Berca rămânea, spre dezamăgirea localnicilor, o biată comună care, deși odată aspirase la statutul de oraș, abia se...