joi, 2 iulie, 2020
32 C
Buzău
joi, 2 iulie, 2020
32 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani şi 10 luni de...

Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare cu executare în dosarul Polaris. Detalii șocante despre dimensiunea furăciunilor edilului penal al Constanței și „moștenirea” pe care o lasă în urmă mafia pe care a păstorit-o

TOPUL DE AZI

Barajul Siriu, o catastrofă din ce în ce mai iminentă. Ori despre un eventual Dam Vajont românesc și nesimțirea celor care conduc destinele acestei...

Conform unui scenariu privind o eventuală catastrofă produsă la Barajul Siriu, la o ruptură a barajului cu o breșă...

Constantin Florescu, peticul găsit de traseiștii Mocanu și Bădulescu pentru sacul plin de găuri al administrației PSD a municipiului Buzău. Ori despre zicala „cum...

Constantin Florescu e un fost judecător îmbârligat în toate nenorocirile comuniste de dinainte de 89, fost PSD-ist, beneficiar de...

Policlinica Nicolae Titulescu (fostă 23 August) din municipiul Buzău, închisă pentru dezinfecție, după confirmarea Covid-19 la medicul neurolog Dorina Murgociu / Întreg personalul a...

Policlinica Nicolae Titulescu (fostă 23 August), cea mai mare unitate de profil din Buzău, a fost închisă pentru dezinfecție, întreg...

ARTICOL SCRIS DE

Radu Mazăre a fost condamnat vineri la 9 ani și 10 luni ani de închisoare de Instanța Supremă în dosarul Polaris, potrivit sentinței făcute publice de instituție. Sentința poate fi atacată cu recurs. Magistrații s-au pronunțat după trei luni de amânări. La ultimul termen din proces, pe 25 ianuarie, procurorul de ședință al DNA ceruse pentru fostul primar o pedeapsă maximă de 12 ani.

Radu Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie a acestui an. Fostul primar a fugit în Madagascar în decembrie 2017, unde a cerut azil politic.

Citește și: Casele localnicilor din Cumpăna, județul Constanța, amenințate de o alunecare de teren. Malul Canalului Dunăre-Marea Neagră s-a surpat pe o distanță de 150 de metri

Eduard Martin a fost acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, iar Gabriel Strutinsky, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Dosarul a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție la începutul lunii decembrie, în anul 2015. Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanţa.

Radu Mazăre, madagascarianul

Radu Mazăre. Penalul. Legenda. Măscăriciul. Madagascaricianul. Nepotului meu i-a tunat că vrea să se facă Radu Mazăre. Un fel de Tony Montana care să se bage în politică, și să ajungă un model îmbietor de urmat de către orice om lipsit de scrupule. Altfel, Mazăre, cu nara lui adâncă, a tras în piept pesedism în forma lui cea mai pură (sau cocaină) și a transpirat kitsch. A mai tras și tot ce a prins din banul public. Era mereu îmbrăcat colorat, cu privirea tulbure și cu un cârd de bagaboante semi-minore în spate. A îndoit cluburile, a practicat sporturi extreme și, împreună cu familia și asociații, a controlat și controlează încă absolut tot ce mișcă în județul Constanța, din poziția de primar și naș suprem.

Citește și: Sărbătorile de Paști. Despre Paștele nostru și paștele lor de mafioți! Și despre un cimitir din Kiseleff în care este un mormânt pe care scrie: “Aici se odihnește România”…

Dar nu poți să le ai pe toate și să le și ții prea mult timp. Mazăre a fugit, dar odată și odată tot va ajunge la pușcărie și să lase un model de viață doar pentru penalii din PSD. Așa-s ăștia de la DNA, niște nesimțiți. Nu l-a lăsat pe om să fie năruit de propriul dezmăț. Să îl vedem cum explodează de prea bine. O să ne fie dor de Mazăre. De ochii lui bulbucați care joacă-n cap ca titirezul. De discursurile lui prăjite. Dar, cel mai mult, o să ne fie dor de costumele lui ridicole care au reușit mereu să ne amuze.

Ce a lăsat în urmă mafia lui Radu Mazăre

Ecourile tunurilor date de gruparea Mazăre într-un alt caz, cel al terenurilor furate din stațiunea Mamaia, în care Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie a acestui an, nu se vor stinge însă ușor. Construcțiile luxoase ridicate pe plajă au fost „înghețate” de autorități, iar recuperarea prejudiciului uriaș „va dura ani de acum încolo”.

Aproape o sută de terenuri nu mai pot fi vândute, iar de construit nu se mai poate construi pe ele pentru că fie nu se mai eliberează autorizații noi, fie cele deja acordate au fost anulate. Apoi, posibile procese în cascadă despre care nimeni nu știe încă în ce număr vor fi şi nici cât de departe vor ajunge, dar nu este exclus ca Radu Mazăre să se vadă prins, din nou, în menghina instanței, după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Citește și: Fondul de Dezvoltare şi Investiții, o ESCROCHERIE cât PSD-ul de MARE! Ce ascunde manipularea de 10 miliarde de euro a teleormăneanului Dragnea

Şi, nu în ultimul rând, cum va arăta 1 mai „de fițe” la Mamaia şi întregul sezon estival 2019 în această stațiune, în condițiile în care plajele furate de gruparea Mazăre se întorc la administrația publică, iar cluburile şi hotelurile ridicate acolo au din acest moment o mare problemă?

L-a înjurat pe procurorul DNA care îl ancheta într-unul din dosarele penale, a cerut desființarea parchetului anticorupție, a tratat drept „bazaconii” acuzațiile aduse de procurori, a fost arestat preventiv şi eliberat sub control judiciar. Când procesele au ajuns într-un punct periculos, a părăsit țara, călătorind peste 7.000 de kilometri şi stabilindu-se în Madagascar, unde își ridicase deja un mic imperiu de afaceri şi recreere cu banii câștigați „cinstit”, ca politician, în România.

La un an și câteva luni după fuga acestuia, constănțenii şi nu numai ei încep să înțeleagă anvergura mafiei care a proliferat în cei peste 15 ani în care Radu Mazăre a fost primar. Fără îndoială, vor fi ajutați să priceapă cu cine au avut de-a face de sentințele instanței supreme din 8 februarie și 3 mai 2019, prin care Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor din Mamaia. Cristian Borcea și Nicușor Constantinescu au primit şi ei câte cinci ani de detenție.

Recuperarea prejudiciului. Cum se poate ajunge din nou la Radu Mazăre

Ecourile haosului pe care Mazăre l-a creat nu se vor stinge ușor. După cum remarcă unul dintre oamenii familiarizați cu tunurile imobiliare ale fostului edil, dacă vorbim fie şi numai de recuperarea prejudiciului uriaș stabilit de judecători, „va dura ani de acum încolo”.

De ce? „Gândiți-vă că prejudiciul calculat de instanță este de 100 de milioane de euro, iar prejudiciile pe care le vedeți, care se vor recupera de la câțiva dintre cei care sunt acum după gratii sunt de vreo trei milioane. Pentru restul de bani s-a ratat momentul în 2008, în Consiliul local al municipiului Constanţa, când s-a votat împotriva constituirii municipalității ca parte civilă în acest proces. Prejudiciul se poate recupera de către cei care sunt în cauză acum cu acțiuni în regres, care pot merge până la Radu Mazăre”, explică Mihai Petre, fost jurnalist, în prezent consilier personal al actualului primar al Constanței, Decebal Făgădău.

Însă prejudiciul e doar una din fețele problemei. Cealaltă privește două situații care predispun la apariția altor complicații:

  • derularea procedurii prin care administrația publică locală va reintra în posesia terenurilor de care o văduvise gruparea Mazăre
  • impactul acestui întreg proces asupra numeroaselor tranzacții care s-au făcut în anii scurși de la comiterea infracțiunilor

Radu Mazăre nu a lăsat nici-un teren care să fi scăpat de construire

Câteva cifre care indică magnitudinea dosarului retrocedărilor ilegale din Mamaia-Constanţa: Peste 100 de terenuri prăduite (din care 80 trebuie repuse în situația anterioară săvârșirii infracțiunilor) şi aproximativ 1.000.000 de mp furați de o mafie cu tentacule la cel mai înalt nivel al administrației locale.

Jurnalistul Adrian Cârlescu, de la Ordinea.ro, a documentat în timp real scamatoriile imobiliare ale administrației Mazăre, care au dus la apariția acestui dosar. Terenurile acaparate de gruparea condamnată recent de ICCJ sunt multe. Adrian Cârlescu face însă un inventar rapid.

Citește și: CCR și-a pierdut „obiectul muncii”! Constituția a fost încălcată chiar de către garantul ei, a stabilit oficial şi definitiv Curtea de Apel București

„În primul rând este mall-ul din parcul Tăbăcărie, apoi e celălalt mall din Constanţa, Vivo, care înainte s-a numit Maritimo. Mai sunt blocuri, cartierul Compozitori, Aqua Magic Mamaia, blocurile şi hotelurile de pe malul lacului Siutghiol, plus terase, parcări private şi diverse clădiri din Portul Tomis. Tot ce e în Mamaia nord este teren retrocedat. Au retrocedat inclusiv pe aria administrativă a orașului Năvodari.

Sunt 12.000 mp pe care i-au retrocedat găștii lui Borcea. 12.000 mp sunt ai orașului Năvodari. S-au construit clădiri pe plajă. Tot în Mamaia nord sunt clădirile Blue Beach, două clădiri care au ajuns tot dintr-o retrocedare la tipul în casa căruia stătea Mazăre. Acolo e plajă, nu e niciun dubiu. Lângă Blue Beach este un bloc care a fost început chiar toamna trecută, tot pe plajă”.

„Senzația mea, din ceea ce mai știu de prin oraș, este că nu prea mai există terenuri care să fi scăpat de construire”, subliniază şi Mihai Petre.

Acesta admite că „este o situație inedită, e ceva cu totul nou şi pentru noi, ca administrație, să-ți revină acasă aproape o sută de terenuri cu care fuseseră împroprietăriți diverși”.

Citește și: Berca, localitatea care renaște din cenușă. Ori despre cum a făcut comuna buzoiană pași importanți spre orașul care se visa odată

Problemele își fac apariția încă din faza incipientă. De pildă, din etapa inventarierii tuturor bunurilor pe care instanța supremă a decis să le restituie Primăriei Constanţa.

Mihai Petre vine cu detalii: „Nu aș vrea să avansez o cifră acum, tocmai am început să fac calculele mele şi ca număr de terenuri, şi ca număr de metri pătrați. Instanța publică un număr de terenuri în clar care, din ceea ce știu eu, fac parte din 12 dispoziții pe care instanța le desființează – pe opt dintre ele integral, iar pe patru parțial. Instanța, însă, atunci când nominalizează niște terenuri, nu le nominalizează pe toate cele care revin fie în domeniul statului, fie în domeniul municipiului Constanţa, deci ele sunt mult mai multe decât cele pe care le vedem pe site-ul Înaltei Curți.

De aceea trebuie să așteptăm şi motivarea instanței pentru a vedea exact ce este acolo. De pildă, în prima dispoziție, din anul 2002, pe care instanța o desființează parțial, Juridicul nostru trage concluzia, raportându-se la ceea ce găsește pe site-ul instanței, că doar două terenuri din vreo 20 revin la municipalitate. Trebuie, așadar, să apară motivarea, pentru a afla, negru pe alb, care sunt acele terenuri”.

Citește și: Carmen Adriana Ichim, o DĂNCILĂ înfiptă cu sula în fruntea JUDEȚULUI BUZĂU, informează: TOT ce se scrie de RĂU despre BARAJUL SIRIU e FAKE NEWS! Planul secret al dănciloaiei de la Buzău

Potrivit acestuia, etapa identificării şi stabilirii cu precizie a situației în care se află fiecare teren poate dura câteva luni, iar pentru că „nimeni nu știe cum să gestioneze așa ceva (…) în ședința de Consiliu local care a avut loc vineri s-a aprobat, în unanimitate, să fie achiziționate servicii de consultanță de specialitate juridică care să completeze cumva ceea ce face acum aparatul propriu al primăriei”.

Primele măsuri: Vânzarea terenurilor şi tranzacțiile cu clădiri situate pe acestea, blocate

Există măsuri pe care administrația locală din Constanţa a decis să le ia preventiv, fără să mai aștepte publicarea motivării de către instanța supremă.

„A fost notificată Camera notarilor publici Constanţa şi a fost notificat Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, astfel încât dacă cuiva îi vine vreo idee cu terenurile acestea să se știe foarte clar, la nivelul celor două instituții, că suprafețele respective apar în hotărârea Înaltei Curți şi momentan au un regim juridic diferit decât ceea ce se știa până acum. Dacă cineva dorește să vândă peste noapte un teren de genul acesta, trebuie să se știe că nu se mai poate. Nu poți să vinzi ceva ce nu mai este al tău, ci al municipiului Constanţa”, arată consilierul personal al edilului Decebal Făgădău.

Citește și: Deși sunt la o aruncătură de băț de Dunăre, Brăila și Galațiul, marile orașe de la Dunăre, nu au plaje amenajate. Cum s-au distrus plajele celor două orașe

Potrivit lui Mihai Petre, „există şi o dispoziție internă acum potrivit căreia nu se mai eliberează niciun fel de certificat de urbanism sau de autorizație de construcție pe terenurile pe care încă nu s-a construit. Așadar, cineva care dorește acum să construiască, chiar dacă există o reglementare care i-ar permite, nu poate să mai construiască acolo”.

În opinia acestuia, având în vedere că mai există o categorie, aceea a terenurilor pe care construcția a început, dar nu a fost finalizată, ar trebui sistată orice operațiune. „Nu poți să construiești pe ceva ce nu este al tău”, spune Mihai Petre, care admite că printre titularii unora dintre proprietățile imobiliare vizate de sentința ICCJ „există şi foarte mulți cumpărători de bună-credință, care nu au nicio vină că şi-au cumpărat un apartament într-un bloc ridicat pe un teren care acum revine la municipalitate. Se va discuta probabil de la caz la caz ce se întâmplă cu acest tip de teren: se dă în folosință, se vinde, se închiriază”.

Speța de la Constanţa seamănă cu o alta care a făcut vâlvă în ultima vreme. Anul trecut omul de afaceri Puiu Popoviciu, plecat din țară, a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Pe acest fond, instanța a decis trecerea în proprietatea statului a unei suprafețe de 224 ha, situată în cea mai scumpă zonă a Capitalei, pe care, între timp, au fost ridicate mai multe construcții cu destinație publică.

„Constructorii care știau că fac un lucru abuziv ar trebui să plătească”

„Suntem ultimii care să își dorească demolarea acelor blocuri. În niciun caz, pentru că majoritatea acelor oameni sunt cumpărători de bună-credință”, susține şi consilierul local liberal Romeo Rezeanu, care laudă decizia instanței supreme, considerând-o  binevenită „măcar în acest al 13-lea ceas, ca să se stopeze odată degringolada şi acest El Dorado de construcții abuzive în stațiunea Mamaia şi nu numai acolo”.

Acesta mai consideră că primăria ar trebui să se îndrepte acum împotriva dezvoltatorilor imobiliari. „Repet, nu-i vorba de cetățenii care locuiesc acolo, dar constructorii care știau că fac un lucru abuziv ar trebui să plătească despăgubiri Primăriei Constanţa pentru fiecare an în care au folosit terenurile respective. (…) Să recuperăm banii de la dezvoltatorii care, majoritatea dintre ei, au devenit multimilionari din foști crescători de oi şi capre”, subliniază consilierul Rezeanu.

De reținut şi că o parte din construcțiile ridicate în acești ani pe terenurile situate pe plajă ori în proximitatea ei sunt cluburi. Peste aproape două luni se deschide sezonul estival şi, evident, sunt semne de întrebare pe care le ridică situația creată prin decizia instanței supreme din 3 mai.

Cascada de procese care ar putea urma

Mihai Petre, cel care susține că, în viitor, nu este exclus ca Radu Mazăre să aibă noi probleme din cauza modului în care a făcut retrocedările şi împroprietăririle, încearcă să facă o primă schiță la acest tablou: „Presupunând că ultimul cumpărător nu se înțelege cu primăria – eu vreau să vând şi el nu vrea să cumpere. Problema nu este la mine, ci este la el, dar el mai departe nu are treabă cu mine, ci el se duce la cel de la care a cumpărat terenul. Este o acțiune în regres în cascadă care ajunge într-adevăr la primărie, dar nu ajunge la mine, ci la cel care a împroprietărit, la Radu Mazăre.

Acțiunea în regres, dacă se duce până la capăt, se duce la grupul infracțional şi de acolo poate fi recuperat un prejudiciu. Cel care are un teren acum, dar de fapt nu-l mai are, spune: <<eu l-am cumpărat, am dat pe el 10 lei, vreau banii înapoi. Păi nu ți-i dau eu (primăria), că nu-i treaba mea, ci cel de la care ai cumpărat>>. Se duce la cel de la care a cumpărat. Dar şi acela îi spune: <<dar şi eu la rândul meu l-am cumpărat de la X>>. Şi tot așa, până se ajunge la cel care l-a împroprietărit pe primul şi se cer banii de la el.

Dar asta e o acțiune în instanță în cascadă, cu nu știu câte procese care se pot deschide pentru a fi recuperați banii, iar asta pentru un singur apartament dintr-un bloc construit pe un teren care era de fapt al municipalității. Şi te doare capul! Situația este destul de complicată”, conchide Mihai Petre, consilierul personal al primarului Decebal Făgădău.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

ARTICOL SCRIS DE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

  1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
  2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul. Aceștia pot fi criticați, însă, pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

Harta cazurilor de coronavirus din fiecare țară. Graficul îmbolnăvirilor. Statistici

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
2,781,085
130,813
1,165,159
1,485,113
Brazil
1,453,369
60,713
916,147
476,509
Russia
661,165
9,683
428,978
222,504
India
606,907
17,860
360,378
228,669
UK
313,483
43,906
0
269,577
Spain
296,739
28,363
0
268,376
Peru
288,477
9,860
178,245
100,372
Chile
282,043
5,753
245,443
30,847
Italy
240,760
34,788
190,717
15,255
Iran
232,863
11,106
194,098
27,659
Mexico
231,770
28,510
138,319
64,941
Pakistan
217,809
4,473
104,694
108,642
Turkey
201,098
5,150
175,422
20,526
Germany
196,372
9,061
180,300
7,011
Saudi Arabia
194,225
1,698
132,760
59,767
France
165,719
29,861
76,539
59,319
South Africa
159,333
2,749
76,025
80,559
Bangladesh
153,277
1,926
66,442
84,909
Canada
104,271
8,615
67,744
27,912
Colombia
102,009
3,470
43,407
55,132
Qatar
97,897
118
86,597
11,182
China
83,537
4,634
78,487
416
Egypt
69,814
3,034
18,881
47,899
Sweden
69,692
5,370
0
64,322
Argentina
67,197
1,351
23,040
42,806
Belarus
62,698
405
48,738
13,555
Belgium
61,598
9,761
17,044
34,793
Indonesia
59,394
2,987
26,667
29,740
Ecuador
58,257
4,576
27,887
25,794
Iraq
51,524
2,050
26,267
23,207
Netherlands
50,335
6,113
0
44,222
UAE
49,069
316
38,160
10,593
Kuwait
46,940
358
37,715
8,867
Ukraine
45,887
1,185
20,053
24,649
Singapore
44,310
26
39,011
5,273
Kazakhstan
42,574
188
25,533
16,853
Oman
42,555
188
25,318
17,049
Portugal
42,454
1,579
27,798
13,077
Philippines
38,805
1,274
10,673
26,858
Poland
35,146
1,492
22,209
11,445
Panama
34,463
645
15,945
17,873
Bolivia
34,227
1,201
9,764
23,262
Dominican Republic
33,387
754
17,904
14,729
Afghanistan
32,022
807
16,041
15,174
Switzerland
31,967
1,965
29,200
802
Romania
27,746
1,687
19,363
6,696
Bahrain
27,414
93
21,948
5,373
Armenia
26,658
459
15,036
11,163
Nigeria
26,484
603
10,152
15,729
Israel
26,452
324
17,481
8,647
Ireland
25,477
1,738
23,364
375
Honduras
20,262
542
2,123
17,597
Guatemala
19,011
817
3,231
14,963
Japan
18,723
974
16,731
1,018
Ghana
18,134
117
13,550
4,467
Azerbaijan
18,112
220
10,061
7,831
Austria
17,941
705
16,514
722
Moldova
16,898
549
9,594
6,755
Serbia
14,836
281
12,772
1,783
Nepal
14,519
31
5,320
9,168
Algeria
14,272
920
10,040
3,312
S. Korea
12,904
282
11,684
938
Morocco
12,854
228
9,052
3,574
Denmark
12,815
606
11,769
440
Cameroon
12,592
313
10,100
2,179
Czechia
12,046
349
7,797
3,900
Côte d'Ivoire
9,702
68
4,381
5,253
Sudan
9,573
602
4,606
4,365
Uzbekistan
8,996
27
5,847
3,122
Norway
8,902
251
8,138
513
Malaysia
8,643
121
8,437
85
Australia
8,001
104
7,090
807
Finland
7,241
328
6,700
213
DRC
7,189
176
2,317
4,696
Senegal
7,054
121
4,599
2,334
El Salvador
7,000
191
4,115
2,694
Kenya
6,673
149
2,089
4,435
Macedonia
6,454
306
2,598
3,550
Kyrgyzstan
6,261
66
2,530
3,665
Venezuela
6,062
54
1,649
4,359
Haiti
6,040
107
1,032
4,901
Tajikistan
6,005
52
4,627
1,326
Ethiopia
5,846
103
2,430
3,313
Gabon
5,513
42
2,508
2,963
Guinea
5,404
33
4,346
1,025
Bulgaria
5,154
232
2,722
2,200
Bosnia
4,788
189
2,515
2,084
Djibouti
4,704
55
4,550
99
Mauritania
4,472
129
1,677
2,666
Luxembourg
4,345
110
4,003
232
French Guiana
4,268
16
1,602
2,650
Hungary
4,166
587
2,721
858
Central African Republic
3,788
47
810
2,931
Costa Rica
3,753
17
1,516
2,220
Greece
3,432
192
1,374
1,866
Thailand
3,179
58
3,059
62
Palestine
2,978
8
460
2,510
Somalia
2,924
90
932
1,902
Croatia
2,912
110
2,155
647
Albania
2,662
69
1,559
1,034
Mayotte
2,643
35
2,341
267
Nicaragua
2,519
83
1,238
1,198
Madagascar
2,403
24
1,040
1,339
Maldives
2,382
10
1,954
418
Cuba
2,348
86
2,218
44
Paraguay
2,260
19
1,102
1,139
Mali
2,202
116
1,483
603
Sri Lanka
2,059
11
1,827
221
South Sudan
2,021
38
333
1,650
Equatorial Guinea
2,001
32
515
1,454
Estonia
1,990
69
1,842
79
Iceland
1,850
10
1,828
12
Lithuania
1,825
78
1,536
211
Lebanon
1,796
35
1,242
519
Slovakia
1,700
28
1,466
206
Guinea-Bissau
1,654
24
317
1,313
Slovenia
1,634
111
1,384
139
Zambia
1,632
30
1,348
254
New Zealand
1,530
22
1,490
18
Sierra Leone
1,498
60
999
439
Congo
1,382
41
486
855
Malawi
1,342
16
271
1,055
Cabo Verde
1,267
15
629
623
Hong Kong
1,243
7
1,120
116
Benin
1,199
21
333
845
Yemen
1,190
318
504
368
Tunisia
1,175
50
1,038
87
Jordan
1,133
9
886
238
Latvia
1,122
30
988
104
Niger
1,075
67
947
61
Rwanda
1,042
3
480
559
Cyprus
999
19
833
147
Burkina Faso
967
53
846
68
Uruguay
943
28
825
90
Georgia
939
15
817
107
Mozambique
903
6
248
649
Uganda
902
0
847
55
Libyan Arab Jamahiriya
874
25
223
626
Chad
866
74
785
7
Andorra
855
52
799
4
Swaziland
840
11
418
411
Liberia
804
37
335
432
Sao Tome and Principe
715
13
252
450
Diamond Princess
712
13
651
48
Jamaica
707
10
555
142
San Marino
698
42
656
0
Malta
671
9
649
13
Togo
661
14
414
233
Zimbabwe
605
7
166
432
Montenegro
576
12
315
249
Channel Islands
571
47
512
12
Suriname
535
13
242
280
Réunion
528
2
472
54
Tanzania
509
21
183
305
Taiwan
448
7
438
3
Vietnam
355
0
336
19
Mauritius
341
10
326
5
Isle of Man
336
24
312
0
Syrian Arab Republic
312
9
113
190
Myanmar
304
6
222
76
Comoros
303
7
200
96
Namibia
293
0
24
269
Angola
291
15
97
179
Guyana
248
13
116
119
Martinique
242
14
98
130
Botswana
227
1
28
198
Mongolia
220
0
177
43
Eritrea
203
0
56
147
Cayman Islands
201
1
193
7
Faroe Islands
187
0
187
0
Guadeloupe
182
14
157
11
Gibraltar
178
0
176
2
Burundi
170
1
115
54
Bermuda
146
9
135
2
Cambodia
141
0
131
10
Brunei
141
3
138
0
Trinidad and Tobago
130
8
115
7
Bahamas
104
11
89
4
Aruba
103
3
98
2
Monaco
103
4
95
4
Barbados
97
7
90
0
Liechtenstein
82
1
81
0
Seychelles
81
0
11
70
Bhutan
77
0
50
27
Sint Maarten
77
15
62
0
Antigua and Barbuda
69
3
22
44
French Polynesia
62
0
60
2
Gambia
49
2
27
20
Macao
46
0
45
1
Saint Martin
43
3
37
3
Turks and Caicos Islands
42
2
11
29
Lesotho
35
0
11
24
Saint Vincent and the Grenadines
29
0
29
0
Belize
28
2
18
8
Timor-Leste
24
0
24
0
Grenada
23
0
23
0
Curaçao
23
1
19
3
New Caledonia
21
0
21
0
Saint Lucia
19
0
19
0
Lao People's Democratic Republic
19
0
19
0
Fiji
18
0
18
0
Dominica
18
0
18
0
Saint Kitts and Nevis
15
0
15
0
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Greenland
13
0
13
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Papua New Guinea
11
0
8
3
Montserrat
11
1
10
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
British Virgin Islands
8
1
7
0
Caribbean Netherlands
7
0
7
0
St. Barth
6
0
6
0
Anguilla
3
0
3
0
Saint Pierre Miquelon
1
0
1
0
Updated on 2 July 2020 15:39
- Advertisement -

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Advertisement -

EDITORIAL