luni, 8 martie, 2021
6.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Stadionul Dunărea din Galați, cârpit cu sume uriașe. „Înfrumusețarea" seacă bugetul primăriei...

Stadionul Dunărea din Galați, cârpit cu sume uriașe. „Înfrumusețarea” seacă bugetul primăriei gălățene de 111.000 de euro

Stadionul Dunărea din Galați, cârpit cu sume uriașe. „Înfrumusețarea” seacă bugetul primăriei gălățene de 111.000 de euro

NEWS

Stadionul Dunărea din Galați a intrat în faza de „înfrumusețare”, una cam scumpă, ce-i drept! Primăria municipiului Galați tocmai a încheiat un contract în valoare de 523.542 de lei cu TVA – peste 111.000 de euro, pentru lucrări de reparații şi amenajare, cu firma gălățeană Dascon Global Construct, scrie cotidianul Viața liberă din Galați.

Conform publicației gălățene, pe 2 aprilie 2019, Primăria municipiului Galați a lansat, pe portalul propriu, o achiziție publică în valoare estimată de 450.000 de lei fără TVA, pentru „Reparații Stadionul Dunărea”, criteriul de atribuire fiind „prețul cel mai scăzut”. O sumă extrem de consistentă, pentru „lucrări de demolare, tencuire, betonare, finisare, instalare de garduri, de balustrade şi de dispozitive de siguranță”. În condițiile în care data-limită de depunere a ofertelor a fost vineri, 5 aprilie, conform Primăriei, contractul a fost semnat marți, 9 aprilie, iar lucrările au început în forță în aceeași zi.

Ce se va realiza

Conform caietului de sarcini al achiziției publice, firma care va cârpi Stadionul Dunărea, SC Dascon Global Construct, trebuie să demonteze cele 5.447 de scaune de fibră de sticlă, mâncate de vreme, şi să monteze doar 250 de alte scaune, în zona VIP. Cu mult sub capacitatea stadionului, care are nu mai puțin de 23.000 de locuri, din care 7.000 de scaune, conform unei broșuri apărute anul trecut, sub îndrumarea celor de la Primărie.

Citește și: Drumul de centură al municipiului Galați va fi modernizat. Ce se va întâmpla cu expropriații

Pe lângă aceste intervenții, firma are în atribuțiuni repararea scărilor din incinta stadionului, a pavajelor şi modernizarea toaletelor aflate în partea dinspre Sala Sporturilor, zona VIP.

Solicitarea pentru această lucrare a fost făcută la începutul anului de către Fundația Sportul Gălățean (FSG), în a cărei administrare se află Complexul Sportiv „Dunărea”. Conform președintelui fundației, Florin Mirea, chiar dacă în scripte apar 5.447 de scaune, din cauza vremii, unele dintre scaune au fost „măcinate”, astfel că au rămas în jur de 3.000, „cele montate mai târziu”.

Meciuri pe șantierul de pe Stadionul Dunărea

Pe Stadionul Dunărea, pe terenul cu gazon natural, își dispută meciurile de „acasă”, echipa din Liga a IV-a CS Universitatea „Dunărea de Jos”. Cum ultimul meci de acasă, din sezonul regulat, se dispută abia la finalul lunii mai, pare de neînțeles „graba” cu care au fost pornite lucrările, căci este destul de neplăcut să joci fotbal având un șantier în jurul terenului. Florin Mirea ne-a garantat, telefonic, că nu va fi nicio problemă, mai ales că sâmbăta şi duminica șantierul va fi închis.

VIP, dar nu pentru sportivi

Nu negăm importanța schimbării acestor scaune, dar reamintim că pista de atletism își așteaptă proiectul de modernizare poticnit în decembrie 2018, din cauza unor neconcordanțe majore. Așa cum ați putut citi în ziarul „Viața liberă”, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea pistei a fost retrasă de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din motivele pe care ni le-a arătat consilierul local PNL Paul Găvănescu, cel care a propus, acum trei ani, reabilitarea pistei:

Citește și: Virgil Pîrvulescu, șeful de la Antifraudă, a fost demis. Cine i-a luat locul?

„Suprafața este de doar 2.560 de metri pătrați, în condițiile în care pista cu toate sectoarele trebuie să aibă în jur de 6-7.000 de metri pătrați. Ei au proiectat pista pentru doar patru culoare, deși pentru a obține licența IAAF este nevoie de cel puțin șase. În plus, în devizul general, pentru sectorul de suliță sunt 72.000 de lei, în condițiile în care acolo sunt doar un marcaj și un prag, și aproape 2.400 de lei la ciocan și disc, unde numai cușca este 20.000 de euro”, a declarat pentru Viața Liberă, la finele anului trecut, Paul Găvănescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...