duminică, 28 februarie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Plaja Dunărea din Galați va fi, în sfârșit, modernizată. Primăria Galați va...

Plaja Dunărea din Galați va fi, în sfârșit, modernizată. Primăria Galați va investi aproximativ 20 milioane lei pentru reabilitarea şi modernizarea ei

Plaja Dunărea din Galați va fi, în sfârșit, modernizată. Primăria Galați va investi aproximativ 20 milioane lei pentru reabilitarea şi modernizarea ei

NEWS

Plaja Dunărea (singurul ștrand din Galați, de altfel) este închisă de cinci ani, răstimp în care s-au cheltuit sume importante (aproape un milion de euro, cu totul) pentru renovări eșuate. S-a încercat, în două rânduri, şi realizarea unui parteneriat-public privat, dar fără succes. Una dintre asocieri s-a soldat chiar şi cu un contract, prin care o firmă privată promitea investiții de 6,25 milioane de euro, însă totul s-a dovedit doar o mare țeapă.

Citește și: Inițiativa USR ”Fără penali în funcții publice” este constituțională, a decis astăzi CCR. USR a strâns peste un milion de semnături pentru iniţiativa sa civică

Primăria municipiului Galați a anunțat, marți, 9 aprilie, că procedura de licitație pentru obiectivul ”Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea” (proiectare şi execuție) a fost încheiată, iar oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Tancrad SRL, Lemacons SRL şi Aqua Azur SRL, cu o propunere financiară de 23,2 milioane de lei, cu tot cu TVA (circa 4,1 milioane de euro).

În schimbul impresionantei sume, asocierea dintre firmele Tancrad SRL, Lemacons SRL şi Aqua Azur SRL trebuie să termine lucrările la Plaja Dunărea în 18 luni, adică în toamna lui 2020. Potrivit caietului de sarcini, gălățenii vor avea un mini-aqualand.

Din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, conform contractului, câștigătorul licitației are la dispoziție 18 luni pentru realizarea obiectivului, din care o lună şi jumătate pentru servicii de proiectare. Asta înseamnă că totul ar trebui să fie gata în octombrie 2020.

Citește și: Valurile Mării Negre continuă să amestece nisipul de pe plajă cu cocaină. Peste 150 de kilograme, recuperate de pe plajă. Între timp, și glumele se înmulțesc: „Nu e praf cum e făina, nici nisip ca… cocaina”

„Primăria municipiului Galați își dorește, astfel, să transforme Plaja Dunărea într-un complex acvatic multifuncțional integrat în circuitul de agrement al orașului”, a transmis instituția.

Conform caietului de sarcini, la Plaja Dunărea se vor executa o mulțime de lucrări, cu ar fi refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, amenajarea unui parc de aventură acvatică cu dotări speciale pentru realizarea unor trasee cu grade diferite de dificultate.

De asemenea, se are în vedere, prin acelaşi contract, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente (scenă, beach bar etc) şi amenajarea unei zone pentru mișcare în aer liber cu aparate de fitness şi alte activități sportive, vestiare, dușuri etc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -