sâmbătă, 6 martie, 2021
9.8 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Galați Șoc la Frunzeasca, județul Galați. Pirotehniștii au fost chemați să dezamorseze o...

Șoc la Frunzeasca, județul Galați. Pirotehniștii au fost chemați să dezamorseze o bombă de 100 de kilograme

Șoc la Frunzeasca, județul Galați. Pirotehniștii au fost chemați să dezamorseze o bombă de 100 de kilograme

NEWS

O bombă americană din Al Doilea Război Mondial care cântărește 100 de kilograme a fost descoperită, marți, în localitatea Frunzeasca din județul Galați. 

Citește și: Cum vrea PSD să invalideze referendumul pe Justiție. Dragnea i-a băgat ieri în ședință pe liderii social-democrați

Pirotehniștii de la ISU Galați au fost chemați marți în satul Frunzeasca, comuna Munteni, județul Galați, pentru a securiza o zonă în care ar fi fost descoperit dispozitivul explozibil.

”A fost descoperită o bombă exploziv-brizantă americană, tip Demo de 250 lb. Bomba are 876 de centimetri fără ampenaj, 100 de kilograme greutate totală, din care 50 de kilograme reprezintă încărcătura de exploziv”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Bomba va fi distrusă astăzi pe un teren din satul Frunzeasca, pus la dispoziție de Primăria Munteni.

Citește și: Constantin Toma, primarul orașului Buzău, și „abuzurile” DNA: am zece dosare penale, dar NU AM FURAT un leu. Buzăul îl am de la o mătușă!

”S-a dispus delimitarea zonei unde s-a descoperit elementul de muniție şi interzicerea accesului altor persoane. Zona va fi păzită de către jandarmi până în data de 3 aprilie, când va fi distrusă de către pirotehniștii ISU Galați pe un teren din Frunzeasca, pus la dispoziție de Primăria Munteni”, a spus Chiriță, citat de Agerpres. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI