sâmbătă, 6 martie, 2021
9.8 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău RAM Buzău a lăsat 13.000 de familii şi 40 de instituții fără...

RAM Buzău a lăsat 13.000 de familii şi 40 de instituții fără căldură după ce furnizorul a anunțat că nu poate plăti factura de gaz

RAM Buzău a lăsat 13.000 de familii şi 40 de instituții fără căldură după ce furnizorul a anunțat că nu poate plăti factura de gaz

NEWS

Aproximativ 13.000 de familii din municipiul Buzău, dar şi 40 de instituții, între care școli şi grădinițe, au fost lăsate de RAM Buzău, începând de marți, fără căldură, după ce producătorul de căldură nu a achitat factura de gaz.

Citește și: Constantin Toma și „abuzurile” DNA: am zece dosare penale, dar NU AM FURAT un leu. Buzăul îl am de la o mătușă!

RAM Buzău, societate al cărui acționar principal este Consiliul Local Buzău, se ocupă cu distribuția şi livrarea agentului termic şi a apei calde în municipiu, însă, producătorul de căldură este firma Ecogen Energy, o societate cu capital privat care deține o unitate de producere a agentului termic în cogenerare şi al cărui unic client este Regia Autonomă Municipală Buzău.

Recent, Ecogen Energy a notificat RAM Buzău că de la 1 aprilie va sista furnizarea agentului termic întrucât se află în imposibilitatea de a-şi plăti furnizorul de gaze naturale.

Citește și: E vrăjeală, nu-i vrăjeală…. Bursa de pește de la Tulcea, cică, s-a pus pe treabă! România a scăpat astfel de sancțiunile care se impuneau în cazul nefuncționalității acestui proiect finanțat din fonduri europene

Regia Autonomă Municipală şi primarul municipiului Buzău au reacționat imediat şi le-au transmis acționarilor societății că nu au cum să oprească furnizarea agentului termic, întrucât Regia are achitate la zi toate facturile. Cu toate acestea, buzoienii racordați la sistemul centralizat au rămas de marți fără căldură în apartamente.

În municipiul Buzău mai sunt racordați la sistemul centralizat circa 13.000 mii de proprietari, însă căldură de la RAM Buzău primesc şi circa 40 de instituții, între care școli, grădinițe şi chiar sediul Primăriei orașului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI