sâmbătă, 27 februarie, 2021
6.8 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Social Duminică, România trece la ora de vară. Ora 3.00 va deveni ora...

Duminică, România trece la ora de vară. Ora 3.00 va deveni ora 4.00

Duminică, România trece la ora de vară. Ora 3.00 va deveni ora 4.00

NEWS

România trece la ora de vară în acest weekend. În noaptea de sâmbătă spre duminică, adică 30 spre 31 martie 2019, românii își dau ceasurile înainte, ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Schimbarea orei a fost îndelung dezbătută în Parlamentul European. România va trece la ora de vară în weekendul 30-31 martie 2019.

Citește și: Agresorul de la mitingul PSD din Brașov identificat de Poliție: Are 75 de ani și va fi cercetat penal

Acest lucru înseamnă că ora 3.00 devine ora 4.00, astfel dormim mai puțin cu o oră, dar vom beneficia de mai multă lumină de la soare, acesta fiind și unul dintre motivele înființării orei de vară. În Parlamentul European s-a votat că ultima schimbare de oră din Uniunea Europeană să fie în martie 2021.

Fusul orar în România și în lume

Schimbarea orei vara a fost propusă în anul 1895 de către entomologul din Noua Zeelandă, pe nume George Vernon Hudson. În prezent, 110 țări de pe Glob își potrivesc ceasurile după această oră. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932.

Citește și: Are Dragnea viză pentru SUA? N-are! Nu ar fi prima oară când americanii procedează astfel. În 2012, i-au retras viza și fostului prim-ministru Adrian Năstase, înainte chiar să fi fost condamnat

Totuși, sunt și țări care au renunțat la ora de vară. Rusia a renunțat după 20 de ani, pe motiv că nu vrea să streseze cetățenii.

De asemenea, Islanda nu-și dă ceasul înainte.

Așadar, duminică, 31 martie, ora 3:00 devine ora 4.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -