marți, 2 martie, 2021
11.2 C
Buzău

Agresorul de la mitingul PSD din Brașov identificat de Poliție: Are 75 de ani și va fi cercetat penal

EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Agresorul de la mitingul PSD din Brașov identificat de Poliție: Are 75...

Agresorul de la mitingul PSD din Brașov identificat de Poliție: Are 75 de ani și va fi cercetat penal

NEWS

Polițiștii brașoveni l-au identificat pe bărbatul care, duminică, la un miting de susținere a social-democraților, în Piața Sfatului, a lovit cu pumnii și picioarele un protestatar anti-PSD.

„În urma vizionarii imaginilor evenimentului petrecut duminica, Politia s-a autosesizat și a deschis un dosar penal (pentru lovire și alte violente – n.red.). Vorbim despre o anchetă ‘in rem’ (cu privire la faptă) . În cadrul cercetărilor, polițiștii l-au identificat pe bărbat, care are 75 de ani și este din municipiul Brașov”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Politie Brașov, subcomisarul Alina Ivan.

Citește și: Are Dragnea viză pentru SUA? N-are! Nu ar fi prima oară când americanii procedează astfel. În 2012, i-au retras viza și fostului prim-ministru Adrian Năstase, înainte chiar să fi fost condamnat

Aceasta a precizat că victima are, în continuare, posibilitatea de a depune plângere împotriva agresorului, dacă dorește.

„În mod normal, acțiunea penală se pune în mișcare doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Momentan, noi nu avem o astfel de plângere. Persoana vătămată are, însă, la dispoziție 90 de zile pentru a înainta o plângere.

Cu toate astea, chiar și fără plângere, polițiștii vor continua să strângă probe. La final, Parchetul este cel care va dispune o soluție finală în acest caz”, a spus Alina Ivan.

În funcție de gravitatea rănilor pe care i le-a provocat victimei, dacă va fi găsit vinovat de lovire și alte violențe, bărbatul ar putea primi o pedeapsa cuprinsa intre 6 luni și 5 ani de închisoare. În cazul în care Parchetul va clasa cauza, bărbatul agresiv ar putea fi, totuși, amendat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citește și: Dosarul Țăndărei. Misterul achitărilor din cel mai monstruos caz privind traficul de copii: Procurorul DIICOT a cerut, cot la cot cu inculpații, schimbarea încadrării în fapte mai ușoare, care erau prescrise! Judecătorul le-a restituit romilor aurul, puștile şi pistoalele, mai puțin mitralierele

Vă reamintim că, duminică, la mitingul pro-PSD din Piața Sfatului din Brașov, bărbatul de 75 de ani a lovit cu pumnii și cu picioarele un protestatar care scanda împotriva social-democraților.

În loc să îl rețină pe agresor, jandarmii l-au dus la autospecială pe bărbatul agresat. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi din Brașov, colonelul Adrian Stoian, a declarat că jandarmii nu au asistat la incident, iar oamenii prezenți în piață nu au acordat sprijin pentru identificarea bărbatului agresiv.

În concluzie, sarcina identificării acestuia le-a revenit polițiștilor.

Altfel, chestia asta, cu agresatul care nu depune plângere, e nostimă de tot. Atât mai lipsea, să-i și mulțumească agresorului! Am întreba retoric: când a declarat el că nu depune plângere? Când se afla în duba jandarmeriei? Merci!

Nu știm ce părere are ministrul de Interne despre toată tevatura, dar atâta am întreba-o pe doamna Carmen Dan: dacă agresorul ar fi fost dintre protestatari, iar cel agresat dintre simpatizanții PSD, atunci jandarmii pe cine ar fi băgat în dubă? Tot victima?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...