joi, 4 martie, 2021
11.5 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST LA ZI Societate Alina Mungiu-Pippidi: Adina Florea e în conflict de interese pentru că a...

  Alina Mungiu-Pippidi: Adina Florea e în conflict de interese pentru că a vrut să îi ia locul lui Kovesi. Nu o poate ancheta!

  Alina Mungiu-Pippidi: Adina Florea e în conflict de interese pentru că a vrut să îi ia locul lui Kovesi. Nu o poate ancheta!

  NEWS

  Alina Mungiu-Pippidi prezintă în editorialul ei de pe România Curată de ce „PSD-ALDE greșesc cu înverșunarea contra lui Kovesi” și ce e profund anormal în anchetarea acesteia.

  „PSD-ALDE greșesc cu înverșunarea contra lui Kovesi. A publica articole cu punctul de vedere al guvernului în presa străină e normal, că obiectivii corespondenți de la București nu au citat-o niciodată pe Dana Gârbovan, obiectul unei campanii negative prelungite a trollilor pe Facebook, doar Toader”, scrie Alina Mungiu-Pippidi în editorialul său.

  Citește și: Senatorul DORIN BĂDULESCU, un OM într-o POLITICĂ cu multe DIZABILITĂȚI. O lege absurdă care îi umilește pe românii cu forme grave de handicap, ar putea fi schimbată

  „La fel, e normal Kovesi să fie investigată în dosarele ei, cum ar fi oricine. Ce e însă profund anormal:

  • Să fie investigată de cineva care a vrut să îi ia locul, care e deci în conflict de interese și trebuia să se recuze singură (A. Florea) sau trebuia recuzată. Ancheta nu poate fi condusă de o persoană în asemenea situație.
  • Să fie fixate audierile exact când are interviuri pentru slujba de la PPOE sau e vreo dată strategică în procesul de numire (bănuiala că sunt astfel puse pentru a genera titluri în ziare sau a o împiedica să se ducă devine plauzibilă)
  • Să apară în presă înregistrări de la audiere, care nu arată de altfel decât că tonul e inadecvat și audierea are aerul unei hărțuieli private.

  PSD și dna Florea nu fac decât să-i solidarizeze pe europeni și americani în jurul dnei Kovesi. Zilnic apar mai multe manifestări externe de sprijin pentru ea, doar datorită acestei anchete abuzive, mai scrie Alina Mungiu-Pippidi.

  Citește și: ZODIA FEMEII ORI DESPRE EA, FEMEIA PE CARE O IUBEȘTI CHIAR ȘI ATUNCI CÂND TE-AI BLESTEMAT SĂ N-O IUBEȘTI

  „Dacă mai era vreo șansă să îi facem pe europeni să recunoască că au greșit și ei și că e ceva anormal cu zecile de mii de mandate de siguranță națională care se scurg în dosare de corupție și derogările de la repartizarea aleatorie, felul în care e tratată Kovesi abate discuția de la lucruri de fond și dă apă la moară celor care susțin că totul e o răzbunare personală a PSD și nu e nimic în neregulă cu încălcările statului de drept de către procurorii anticorupție. Chiar dacă e, și în privat toți știm că e, că asemenea încălcări s-au făcut, nu e oare mai mare abuzul pe care îl face puterea, creând o secție de investigare cu mandat clar politic (fără să am obiecții contra ei pe fond)?

  Guvernul e acuzat că vrea să controleze justiția. S-a apărat până acum neconvingător spunând că vrea să o elibereze de alții care o controlau. Dar ce face zilele astea nu aduce decât argumente pentru adversari și creează precedentul istoric al unei intervenții de forță a UE în justiția noastră. Duce o bătălie pentru suveranitatea justiției dinainte pierdută atunci când combate de pe o poziție de inferioritate morală”, concluzionează Alina Mungiu-Pippidi.

  Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  1. D-na Adina Florea a fost nominalizată ca șefă a DNA, nu s-a autopropus. Acum, d-na Florea este procuror la Secția de investigare (care este total apolitică), ude nu și-a repartizat singură dosarele, ci i-au fost repartizate de către șeful de secție. D-na Mungiu-Pippidi omite dinadins aceste lucruri. Păcat, fiindcă – de circa doi ani încoace – a scris articole obiective!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -