miercuri, 13 noiembrie, 2019

Ai un pont? Sună-ne acum! Suntem tot timpul pe fază!

+40 755 977 819

11 C
Buzău
miercuri, 13 noiembrie, 2019
  • ACTUALITATE
  • LA ZI
SOCIETATE Alina Mungiu-Pippidi: Adina Florea e în conflict de interese pentru că a...

Alina Mungiu-Pippidi: Adina Florea e în conflict de interese pentru că a vrut să îi ia locul lui Kovesi. Nu o poate ancheta!

Didi Băjenaru, individul care i-a spus Vioricăi Dăncilă că este noua Regina Maria, este milițian de profesie....

Didi Băjenaru, milițian de profesie, a condus în ianuarie 2012 manifestațiile din Focșani pentru înlăturarea Guvernului Boc. El are...

Cumpănașu, „revoluționarul” branșat la contractele cu statul. Candidatul „anti-Sistem” a câștigat salarii uriașe de pe urma...

Apare pe sticlă și ne vorbește despre sistem, critică corupția, clasa politică, numai că Alexandru Cumpănașu, candidat la Cotroceni,...

Cui predă PSD puterea? Amante, fini, nepoți, rude de toate gradele, foste soții ori foste amante de...

Consilierii miniștrilor, amante, fini, nepoți, rude de toate gradele, foste soții ori foste amante de politicieni aflați încă la...

TOPUL DE AZI

Matei Păun, „bancherul de investiţii“ al USR, face apologia regimului Putin. Așa se explică linșajul media al opozanților, practicat de userist-plusiști

Merită citit interviul cu Matei Păun, „bancherul de investiţii“ al USR, publicat de vice.com. Matei Păun face apologia regimului...
LUMINIȚA CÂMPEAN
LUMINIȚA CÂMPEANhttps://expresssud-est.ro/
Schimbarea este legea evoluției umane. De aceea, cei care rămân încremeniți în trecut sau prezent, sunt sigură că vor rata viitorul.

Alina Mungiu-Pippidi prezintă în editorialul ei de pe România Curată de ce „PSD-ALDE greșesc cu înverșunarea contra lui Kovesi” și ce e profund anormal în anchetarea acesteia.

„PSD-ALDE greșesc cu înverșunarea contra lui Kovesi. A publica articole cu punctul de vedere al guvernului în presa străină e normal, că obiectivii corespondenți de la București nu au citat-o niciodată pe Dana Gârbovan, obiectul unei campanii negative prelungite a trollilor pe Facebook, doar Toader”, scrie Alina Mungiu-Pippidi în editorialul său.

Citește și: Senatorul DORIN BĂDULESCU, un OM într-o POLITICĂ cu multe DIZABILITĂȚI. O lege absurdă care îi umilește pe românii cu forme grave de handicap, ar putea fi schimbată

„La fel, e normal Kovesi să fie investigată în dosarele ei, cum ar fi oricine. Ce e însă profund anormal:

  • Să fie investigată de cineva care a vrut să îi ia locul, care e deci în conflict de interese și trebuia să se recuze singură (A. Florea) sau trebuia recuzată. Ancheta nu poate fi condusă de o persoană în asemenea situație.
  • Să fie fixate audierile exact când are interviuri pentru slujba de la PPOE sau e vreo dată strategică în procesul de numire (bănuiala că sunt astfel puse pentru a genera titluri în ziare sau a o împiedica să se ducă devine plauzibilă)
  • Să apară în presă înregistrări de la audiere, care nu arată de altfel decât că tonul e inadecvat și audierea are aerul unei hărțuieli private.

PSD și dna Florea nu fac decât să-i solidarizeze pe europeni și americani în jurul dnei Kovesi. Zilnic apar mai multe manifestări externe de sprijin pentru ea, doar datorită acestei anchete abuzive, mai scrie Alina Mungiu-Pippidi.

Citește și: ZODIA FEMEII ORI DESPRE EA, FEMEIA PE CARE O IUBEȘTI CHIAR ȘI ATUNCI CÂND TE-AI BLESTEMAT SĂ N-O IUBEȘTI

„Dacă mai era vreo șansă să îi facem pe europeni să recunoască că au greșit și ei și că e ceva anormal cu zecile de mii de mandate de siguranță națională care se scurg în dosare de corupție și derogările de la repartizarea aleatorie, felul în care e tratată Kovesi abate discuția de la lucruri de fond și dă apă la moară celor care susțin că totul e o răzbunare personală a PSD și nu e nimic în neregulă cu încălcările statului de drept de către procurorii anticorupție. Chiar dacă e, și în privat toți știm că e, că asemenea încălcări s-au făcut, nu e oare mai mare abuzul pe care îl face puterea, creând o secție de investigare cu mandat clar politic (fără să am obiecții contra ei pe fond)?

Guvernul e acuzat că vrea să controleze justiția. S-a apărat până acum neconvingător spunând că vrea să o elibereze de alții care o controlau. Dar ce face zilele astea nu aduce decât argumente pentru adversari și creează precedentul istoric al unei intervenții de forță a UE în justiția noastră. Duce o bătălie pentru suveranitatea justiției dinainte pierdută atunci când combate de pe o poziție de inferioritate morală”, concluzionează Alina Mungiu-Pippidi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

1 COMENTARIU

  1. D-na Adina Florea a fost nominalizată ca șefă a DNA, nu s-a autopropus. Acum, d-na Florea este procuror la Secția de investigare (care este total apolitică), ude nu și-a repartizat singură dosarele, ci i-au fost repartizate de către șeful de secție. D-na Mungiu-Pippidi omite dinadins aceste lucruri. Păcat, fiindcă – de circa doi ani încoace – a scris articole obiective!

Ți-a plăcut articolul? Scrie un comentariu!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

miercuri, 13 noiembrie, 2019
Buzău
ceață
11 ° C
11 °
11 °
100 %
5.1kmh
90 %
mie
21 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
17 °
Dum
16 °