sâmbătă, 6 martie, 2021
2.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Iohannis retrimite în Parlament ”bugetul rușinii naționale”: ”Cel mai slab Guvern din...

Iohannis retrimite în Parlament ”bugetul rușinii naționale”: ”Cel mai slab Guvern din istoria postdecembristă, un Guvern pesedist al imposturii şi incompetenței a croit un buget pe măsura sa”

Iohannis retrimite în Parlament ”bugetul rușinii naționale”: ”Cel mai slab Guvern din istoria postdecembristă, un Guvern pesedist al imposturii şi incompetenței a croit un buget pe măsura sa”

NEWS

Sesizarea depusă la Curtea Constituțională de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul de stat pe 2019 a fost respinsă miercuri de plenul Curții.

“Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunatățire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceți un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Marcel Nicolaescu, liberalul care a secat RADET de bani și a băgat ELCEN în insolvență, se „resetează” în croaziere și vacanțe exotice. Vezi aici locurile de vis în care se distrează fostul viceprimar al capitalei

El nu a dorit să comenteze decizia Curții Constituționale cu privire la Legea bugetului de stat, însă a subliniat că bugetul pe anul 2019 este bazat pe cifre false şi l-a catalogat din nou drept unul al “rușinii naționale”.

“Dincolo de aspectele de constituționalitate, bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greșit împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul rușinii naționale. Cel mai slab Guvern din istoria postdecembristă, un Guvern pesedist al imposturii şi incompetenței a croit un buget pe măsura sa. Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fără garanții privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituțiile europene şi de alte instituții internaționale. Este un buget care pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România este parte, dar, din nefericire, şi a legislației în domeniu”, a spus Iohannis.

Șeful statului a susținut, de asemenea, că bugetul prezentat de PSD şi votat de majoritatea pesedistă a fost gândit pentru a “servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns”.

Citește și: Kovesi este ca şi calificată pentru funcția de Procuror European, împotriva voinței şi presiunilor PSD-ALDE. Ce au înțeles românii din recentele evenimente

“PSD urmărește o agendă care nu are nici o legătură cu economia, nici cu situaţia românilor şi nici cu dezvoltarea reală a ţării”, a arătat Iohannis.

El a criticat din nou faptul că bugetul prevede o creștere “enormă” a sumelor alocate partidelor, urmând ca PSD să beneficieze de cea mai mare sumă.

“Ni se spune cu cinism de către PSD că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocațiile copiilor”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a criticat şi bugetul alocat investițiilor.

Vedem cum liderii şi propaganda pesedistă repetă în mod obsesiv că acest buget este unul al investițiilor şi că principalii beneficiari sunt comunitățile locale, dar în realitate bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investiții din bugetele locale. Se prevede o sumă de 1,2%. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii zece ani, iar investiţiile anunțate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici faţă de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiții, care taie un miliard, dar întreb şi eu acum: cine a oprit PSD să facă investiții majore încă de acum doi ani, de când a intrat la guvernare? De ce din 2016 încoace albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi şi spitale?”, a afirmat Iohannis.

El a reiterat că guvernarea PSD a eșuat.

“Dacă PSD nu este în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare şi să lase pe alții, care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului”, a subliniat Klaus Iohannis.

Miercuri, Curtea Constituțională a României a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituțional.

De asemenea, CCR a admis sesizarea șefului statului asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Declarația președintelui Klaus Iohannis:

 • Decizia de astăzi a Curții Constituționale cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată, dacă a fost nevoie, că PSD legiferează nu numai imoral și prost, dar și neconstituțional. După cum ați aflat, Curtea a hotărât că una dintre legile pe care le-am contestat, se numește Legea plafoanelor, a fost adoptată de majoritatea pesedistă cu încălcarea tuturor normelor constituționale.
 • În ceea ce privește legea bugetului de stat, nu voi comenta decizia Curții, dar dincolo de aspectele de constituționalitate, bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greșit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor.Pe scurt, rămâne bugetul rușinii naționale!
 • Cel mai slab guvern din istoria postdecembristă, un guvern pesedist al imposturii și incompetenței, a creat un buget pe măsura sa.
 • Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fără garanții privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituțiile europene și de alte instituții internaționale. Este un buget care pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România este parte, dar, din nefericire, și a legislației în domeniu.
 • Bugetul pentru acest an, bugetul prezentat de PSD în acest an și votat de majoritatea pesedistă, a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmărește o agendă care nu are legătură nici cu economia, nici cu situația românilor și nici cu dezvoltarea reală a țării.
 • În timp ce bugetul prevede o creștere enormă a sumelor alocate partidelor, sume de care, bineînțeles, PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism, de către PSD, că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocațiile copiilor.
Citește și: TAROM, o gaură care se astupă cu peste 100 milioane euro. De vină ar fi – vezi, Doamne! – „creșterea prețului la combustibil“
 • Guvernul este disperat să facă rost de bani și inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică, ci și bunul simț.
 • Faptul că apar peste noapte inițiative precum Ordonanța lăcomiei sau, mai nou, intenția disperată a PSD de a pune mâna pe rezerva de aur a României arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat și, de aceea, se caută noi și noi soluții extreme pentru a face rost de bani. 
 • Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate, răspunsul este simplu: cetățenii și mediul privat. Prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare, aceasta este oferta generoasă a PSD.
 • Degeaba PSD strigă sus și tare, pe toate canalele, că de vină sunt alții. Tot timpul de vină sunt alții. Nu, nu sunt alții!  Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat mai mult în ultimii ani este PSD!
 • Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate și nu voi ezita nicio clipă să contest orice măsură care afectează cetățenii români, buna funcționare a statului și economia de piață.
 • Vedem cum liderii și propaganda PSD repetă în mod obsesiv că acest buget este unul al investițiilor și că principalii beneficiari sunt comunitățile locale.
 • Dar, în realitate, Bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investiții din bugetele locale.
Citește și: Adevărul despre decorarea Laurei Codruța Kovesi de către Secret Service, una dintre cele mai importante instituții de stat americane. Rolul lui Robert Nicolae Turcescu în acreditarea ideii unei relații de un anumit gen între reprezentantul acestei instituții americane și Kovesi
 • Se prevede o sumă de 1,2%. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii 10 ani, iar investițiile anunțate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici față de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiții, care taie un miliard!
 • Dar întreb și eu acum: cine a oprit PSD să facă investiții majore încă de acum doi ani, de când a intrat la guvernare? De ce, din 2016 încoace, albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi și spitale? Am afirmat și repet, guvernarea PSD a eșuat!
 • Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului.
 • Având în vedere toate acestea, voi retrimite Parlamentului, pentru corectură și îmbunătățire, Legea Bugetului pentru 2019.
 • Mesajul este simplu: faceți un buget sănătos pentru România!
 • Parlamentul are ocazia, dar, în primul rând, responsabilitatea, să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României.

Vă mulțumesc!

Citește și: Oancea, comuna în care PSD Galați a „naționalizat“ două bălți. Ori despre cum nesocotesc autoritățile gălățene două sentințe definitive și irevocabile ale Tribunalului Galați ca să nu-și supere clientela politică

Declarațiile vin la scurt timp după ce judecătorii Curții Constituționale au respins sesizarea făcută de Klaus Iohannis privind Legea bugetului.

Șeful statului susține că documentul a fost adoptat cu încălcarea rolului şi atribuțiilor Consiliului Fiscal, pentru că această instituție trebuia să-si exprime opinia cu privire la toate amendamentele admise la Legea bugetului de stat în timpul dezbaterilor din Legislativ.

Partidul Social Democrat a reacționat pe Facebook după ce CCR a respins sesizarea lui Iohannis, afirmând că „Iohannis ar trebui să își ceară scuze de la copii pentru amânarea majorării alocațiilor și de la comunitățile locale pentru întârzierea inutilă a investițiilor.” 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...