duminică, 28 februarie, 2021
8.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Vrancea Cristinel Viorel Ibriș, falsul preot din Vrancea care şi-a înscenat moartea să...

Cristinel Viorel Ibriș, falsul preot din Vrancea care şi-a înscenat moartea să scape de pușcărie, prins la Constanța

Cristinel Viorel Ibriș, falsul preot din Vrancea care şi-a înscenat moartea să scape de pușcărie, prins la Constanța

NEWS

Cristinel Viorel Ibriș, cunoscut pentru cele peste 100 de infracțiuni rutiere, a fost condamnat la închisoare cu executare, la care se va adăuga și restul de zile rămase neexecutate din vechea condamnare pentru care a fost liberat condiționat.

Cristinel Viorel Ibriș, de 33 de ani, din Jitia, bărbatul care a fost condamnat pentru fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea instrumentelor oficiale şi folosire a instrumentelor false, a fost prins pe 4 martie de polițiștii din Constanța.

Citește și: O femeie din Constanţa a fost mutilată într-o haltă fără peroane, fără lumină şi fără autorizație de funcționare. CFR are de plată despăgubiri record

El a fost condamnat definitiv pe 25 februarie 2019, la Curtea de Apel Galați, iar pe numele său, a fost emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani, două luni şi alte 696 de zile rămase neexecutate din vechea condamnare pentru care a fost liberat condiționat.

Cristinel Viorel Ibriș este un tânăr cu state vechi infracționale. Până în anul 2010 era cunoscut în Focșani pentru cele peste 100 de infracțiuni rutiere, fiind judecat pentru conducere fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, evaziune fiscală. Între timp a devenit specialist şi fals în înscrisuri oficiale.

Astfel, în 2015, Cristinel Viorel Ibriș a fost condamnat la șase ani de închisoare, după ce a falsificat adeverințe de salariat, cu ajutorul cărora, prin diverși complici, a achiziționat bunuri electrocasnice.

Cum sentința nu era definitivă, el a gândit că dacă își va înscena moartea va scăpa de pușcărie, mai ales că îl aștepta un „bonus” de peste 800 de zile, în urma unei vechi condamnări pentru care fusese eliberat condiționat.

Citește și: Dezastru în sistemul sanitar din România. La Tulcea, tratamentul pentru cancer este prescris de medicii de familie, în situația în care județ există doar un singur medic oncolog

Vrânceanul a falsificat ștampile, pe care le-a aplicat pe un formular de act de deces. În baza actului falsificat, tânărul şi-a trimis mama la Serviciul de Evidența Populației din sectorul 3 București, care i-a eliberat un document cu care femeia s-a prezentat la Curtea de Apel Ploiești, unde se judeca în apel procesul tânărului.

În fața „evidenței”, magistrații au fost nevoiți să înceteze procesul “prin decesul inculpatului”, fiind înlăturată şi dispoziția de revocare a liberării condiționate a acestuia cu privire la restul neexecutat de pedeapsă.

Cu toate acestea, polițiștii s-au autosesizat în acest caz şi l-au găsit pe Ibriș acasă, teafăr şi nevătămat. Tânărul s-a ales astfel cu un nou dosar penal.

Cristinel Viorel Ibriș
„Preotul” Cristinel Viorel Ibriș

Tânărul şi mama lui au fost trimiși în judecată pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale. De menționat că, pe timpul derulării procesului pentru fals material în înscrisuri oficiale, Cristinel Viorel Ibriș a pozat în băiat care vrea să se îndrepte şi s-a prezentat ca fiind preot în localitatea constănțeană Ovidiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -