luni, 1 martie, 2021
5.6 C
Buzău

Rodica Gologan, inspector AJFP BRĂILA, acuzată de incompatibilitate. Potrivit inspectorilor ANI, aceasta ar fi deținut şi exercitat simultan calitatea de funcționar public la Finanțe în Brăila şi cea de cenzor al unei alte instituții

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Rodica Gologan, inspector AJFP BRĂILA, acuzată de incompatibilitate. Potrivit inspectorilor ANI, aceasta...

Rodica Gologan, inspector AJFP BRĂILA, acuzată de incompatibilitate. Potrivit inspectorilor ANI, aceasta ar fi deținut şi exercitat simultan calitatea de funcționar public la Finanțe în Brăila şi cea de cenzor al unei alte instituții

NEWS

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate o acuză pe Rodica Gologan, funcționar public brăilean, din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Brăila, că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, scrie Obiectiv Vocea Brăilei.

Mai exact, ANI a emis, ieri, un comunicat de presă în care semnalează 7 cazuri privitoare la situații de incompatibilitate, dintre care unul o vizează pe Rodica Gologan, inspector superior în cadrul AJFP Brăila. Aceasta este acuzată că în urmă cu câțiva ani a fost atât funcționar public la Finanțe, cât şi cenzor al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Făurei, ambele activități remunerate şi aflate în legătură directă.

Citește și: Liceul Tehnologic de Marină din Galați are 33 de centrale termice, deși sunt folosite doar 12 dintre ele. Reprezentanții liceului spun însă că ”Nu sunt multe!”

“În perioada 01 ianuarie 2012 – 01 iunie 2015 Rodica Gologan a deținut şi exercitat simultan calitatea de funcționar public în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brăila, şi funcţia de cenzor al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Făurei, activitate remunerată care se află în legătură directă cu atribuțiile prevăzute în fișa postului, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Citește și: TVR, cenzura și audiența! Cât de mare este puterea penalilor lui Dragnea în televiziunea publică ori despre cum PSD-ul minte poporul cu televizorul!

Tot de acolo aflăm că art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, spune că „(1) Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari şi funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari şi funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului”.

Desigur, Rodica Gologan, funcționarul public acuzat, are dreptul de a contesta în instanţă decizia ANI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.