luni, 1 martie, 2021
5.7 C
Buzău

DNA-ul s-a autosesizat în cazul preotului Mădălin Iscru din Tulcea care câștigat zeci de contracte prin programul PNDL

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Tulcea DNA-ul s-a autosesizat în cazul preotului Mădălin Iscru din Tulcea care câștigat...

DNA-ul s-a autosesizat în cazul preotului Mădălin Iscru din Tulcea care câștigat zeci de contracte prin programul PNDL

NEWS

Direcția Națională Anticorupție a decis să demareze o anchetă legată de modul prin care firma preotului Mădălin Iscru din Tulcea a câștigat peste 130 de contracte PNDL derulate cu primării din mai multe județe.

Direcția Națională Anticorupție, prin serviciul teritorial Constanța, s-a autosesizat în cazul preotului Mădălin Iscru din Tulcea, a cărui firmă a câștigat zeci de contracte în mai multe județe din țară, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. De asemenea, a fost deschis un dosar și la Poliția Tulcea. Cazul a fost subiectul mai multor anchete apărute în mass media, inclusiv în EXPRESS SUD-EST. 

Citește și: Popa Mădălin Iscru din Tulcea și „minunile” PSD! Popa face bani grei din proiectele de dezvoltare ale primăriilor din județele Românicăi. Rețeta este de-a dreptul fabuloasă, cu conectare directă la penalii cocoțați în vârful partidului condus de Liviu Dragnea

Serviciul Teritorial Constanța din DNA s-a autosesizat și a deschis, săptămâna trecută, un dosar pentru abuz în serviciu în cazul afacerilor cu contracte PNDL derulate între primăriile din Constanța și firma Hercinic SRL.

Preotul Mădălin Iscru din Tulcea, a creat o rețea prin care, din poziția de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării. Mai mult decât atât, în vara anului 2018, el a deținut funcția de consilier la același minister.

În paralel, Poliția Tulcea a deschis un dosar penal in rem (în această fază sunt cercetate faptele, nu făptuitorii) în baza sesizărilor primite de la câteva persoane care au urmărit reportajul.

Citește și: Liceul Tehnologic de Marină din Galați are 33 de centrale termice, deși sunt folosite doar 12 dintre ele. Reprezentanții liceului spun însă că ”Nu sunt multe!”

Sursa citată menționează că, imediat după apariția articolelor care îl incriminează pe preot, un comisar de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a descins în Primăria Stejaru și a ridicat mai multe documente. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Potrivit anchetei jurnalistice, primăria Stejaru a plătit firmei preotului Mădălin Iscru din Tulcea 100.000 de euro pentru a instala 46 de lămpi stradale în cătunul Altân Tepe.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat săptămâna trecută că prin intermediul programelor PNDL a fost scoasă țara din noroaie şi că din cele aproape 12.700 de investiții, peste 10.000 au fost în mediul rural. Prin acest program au fost făcute lucrări făcute de mântuială și cu prețuri supraevaluate de zeci de ori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -