miercuri, 25 noiembrie, 2020
-4 C
Buzău
miercuri, 25 noiembrie, 2020
-4 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST TVR, cenzura și audiența! Cât de mare este puterea penalilor lui Dragnea...

TVR, cenzura și audiența! Cât de mare este puterea penalilor lui Dragnea în televiziunea publică ori despre cum PSD-ul minte poporul cu televizorul!

NEWS

Adrian Zoican, candidatul PNL la Primăria Buzău, împiedicat să intre la urne din cauza termometrului / Ce temperatură avea candidatul liberal

Accesul în secția de votare a candidatului PNL la Primăria Buzău, medicul Adrian Zoican, a fost restricționat din cauza unei erori a termometrului cu care era măsurată temperatura alegătorilor. Acesta a fost nevoit să aștepte duminică ca să își poată exercita dreptul la vot,...

PNL, învins umilitor la Buzău. Blatul jegos pe care „liberalii” buzoieni îl fac de ani de zile cu PSD-ul lui Ciolacu, i-a adus acestuia...

PNL, învins umilitor la Buzău. Blatul pe care „liberalii” buzoieni îl fac de ani de zile cu PSD-ul lui Ciolacu, i-a adus acestuia victoria atât de necesară pentru a rămâne la conducerea PSD. Citește și: Rețeta candidatului comun PNL și USR PLUS a funcționat și...

Rețeta candidatului comun PNL și USR PLUS a funcționat și pentru debarcarea lui Marian Oprișan. Cine este Oprișan și ce-a făcut în ultimii 20...

Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de aproape 20 de ani. În locul său a câștigat șefia consiliului județean candidatul comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, acesta fiind ales prin vot direct, prevedere...

TVR este zguduită de scandaluri monstruoase de o bună perioadă de timp. Astfel, Televiziunea publică, pentru care fiecare român este obligat să plătească, fie că-și dorește sau nu, este repetentă când vine vorba de cenzură, audiențe și încasări și asta în condițiile în care pe post rulează și emisiuni imparțiale, chiar foarte bune.

Demisia Doinei Gradea, șeful politic al TVR

Președintele Comisiei pentru cultură de la Cameră, liberalul Gigel Știrbu, a solicitat ieri demisia președintelui-director general al televiziunii publice, Doina Gradea, precum şi a șefului știrilor TVR, Mădălina Rădulescu, pe motiv că în această instituție „se practică de ceva timp cenzura”.

Citește și: OUG 7 și FILMELE făcute de PROȘTI pentru PROȘTI. Ori despre cum a început să bată prin PSD un vânt rece de baltă, cu spaimele lui reci, de sfârșit pe undeva, pe la Poarta Albă

„În televiziunea publică se practică de ceva timp cenzura, televiziunea publică a României a devenit oficină de partid, biroul de presă al PSD. Am atras atenția de nenumărate ori, în ultima perioadă, despre abuzurile care se petrec în această instituție a statului, finanțată exclusiv din banii cetățenilor români. Toate aceste abuzuri au culminat cu retragerea corespondentului televiziunii publice de la Parlament (…).

Îi solicit public demisia doamnei Doina Gradea şi doamnei directoare Rădulescu, de la știrile TVR. Este inadmisibil ce se întâmplă în televiziunea publică pe banii contribuabililor. Ați putut vedea şi dumneavoastră, acum o săptămână, că ministrul de Finanțe prezent în studioul TVR i-a urecheat efectiv pe conducătorii acestei instituții, pentru că au încercat să-şi facă datoria. A nu știu câta oară este când tragem acest semnal de alarmă”, a afirmat, ieri, Știrbu.

Cazul reporteriței Andreea Dumitrescu

Andreea Dumitrescu

În urmă cu aproximativ două zi, redactorii Pagina de Media au publicat o informație legată schimbarea funcției unei jurnaliste din interiorul TVR. Pentru că se pare că cenzura impusă de PSD a devenit politică de stat și în televiziunea publică, reporterița Andreea Dumitrescu a fost retrasă de la tratarea subiectelor legate de partidul lui Dragnea pentru că ar fi ”prea agresivă”.

Înainte de aceste evenimente, jurnalista acumulase deja doi ani de experiență pe postul ocupat și devenise responsabil de conducerea departamentului ce trata subiectele din Parlamentul României, Curtea Constituțională și pe cele legate de activitatea membrilor PSD. Până să facă parte din TVR, a mai lucrat patru ani în presă, tot pe domeniul politic.

Citește și: CAMPIONI LA SĂRĂCIE. 535 de comune din România au grade de sărăcie peste medie şi severe. Aproape o treime din populație trăiește în mizerie, fiind la mâna PSD. Ori despre sărăcie, ca directivă de partid

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a fost chemată, [marți], la șefa știrilor, Mădălina Rădulescu. Conform acelorași surse, jurnalistei i s-a reproșat că ar fi „prea agresivă”. Ca atare, i s-a oferit o variantă de „compromis”: un alt domeniu de acoperit, și anume primăriile.

Datorită principiilor personale ale lui Dumitrescu, în momentul în care i s-a ”recomandat” schimbarea domeniului, aceasta a afirmat că își dă demisia. Din câte se pare, episodul a avut loc după o zi în care jurnalista a avut mai multe subiecte în buletinul de știri al zilei. Printre altele, fusese prezentă la Biroul Politic al PSD, unde i-a adresat câteva întrebări premierului Viorica Dăncilă.

Contactată de Pagina de Media, Dumitrescu a confirmat că ia în calcul demisia din TVR, deși s-a ferit să afirme motivele din spate. Șefa știrilor din Televiziunea Română a refuzat să dea informații suplimentare pe marginea subiectului. „Nu pot comenta în niciun fel informațiile pe care le dețineți”, a spus, scurt, jurnalista. Colegii din redacției a Andreei Dumitrescu au fost surprinși la aflarea veștii și au afirmat că jurnalista ”își face treaba” și ”se pricepe la PSD.”

Scandaluri în lanț în TVR

TVR este zguduită de mai multe scandaluri de o bună perioadă de timp. Astfel, Televiziunea publică, pentru care fiecare român este obligat să plătească, fie că-și dorește sau nu, este repetentă când vine vorba de audiențe și încasări și asta în condițiile în care pe post rulează și emisiuni foarte bune.

Citește și: Popa Mădălin Iscru din Tulcea și „minunile” PSD! Popa face bani grei din proiectele de dezvoltare ale primăriilor din județele Românicăi. Rețeta este de-a dreptul fabuloasă, cu conectare directă la penalii cocoțați în vârful partidului condus de Liviu Dragnea

Din păcate, lipsa de promovare a acestora se reflectă şi în numărul mici de telespectatori care le urmăresc. Totuși nu cei mai performanți jurnaliști au cele mai mari salarii. În toamnă, Capital scria că a primit un mail de la mai mulți angajați ai Radio România, postul public de radio, tot cu buget de la stat, care sunt nemulțumiți de faptul că directorul, Georgică Severin ar fi dobândit postul strict din rațiuni politice şi că acesta ar avea un salariu de 30.000 de lei.

„Președintele Director General are cel mai mare salariu din istoria instituției, în condițiile în care veniturile sunt aproape în întregime provenite de la bugetul statului, acesta nu este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, potrivit legii, ci s-a stabilit printr-un artificiu administrativ – aproximativ 30.000 de lei, la care se adaugă cheltuielile de protocol și deplasările internaționale fără rezultate cuantificabile.

Locuința RAAPPS de peste 100 mp este plătită din banii radioului și potrivit declarației de avere, președintele radioului deține 6 imobile, acuzau jurnaliștii RRA.

Scandalul salariului Laviniei Șandru

Un alt scandal monstru a fost declanșat de jurnaliștii de la Libertatea care au publicat salariile încasate de două dintre vedetele postului, Ionuț Cristache şi Lavinia Șandru. Ambii au amenințat că îi vor da în judecată pe cei care le-au publicat contractele. Și totuși sunt bani publici, deci cu toții avem dreptul să știm cum gestionează Televiziunea Publică, aproape falimentară, bugetul provenit de la statul român, adică de la plătitorii de taxe şi impozite.

Lavinia Șandru, 24.000 de euro, fără TVA, pentru trei luni de muncă

„Firma Laviniei Șandru a fost contractată pentru un număr de 12 episoade, difuzate o dată pe săptămână, sâmbăta, de la ora 16.00. SC Stratcom Media and Film se ocupă în totalitate de realizarea acestei emisiuni. Ea este livrată televiziunii publice, care nu face decât să o difuzeze. Un episod costă 2.000 de euro, bani primiți de firma Laviniei Șandru. Adică un total de 24.000 de euro, fără TVA, pentru trei luni de muncă.

Ciudățenia contractului este că se situează la limita superioară a plafonului de 25.000 de euro. Este o cifră importantă. Orice contract care depășește suma de 25.000 de euro trebuie adus în discuția Consiliului de Administrație. Orice este sub 25.000 de euro poate fi decis de către conducerea executivă a TVR, fără a mai da socoteală cuiva. La expirarea celor 3 luni de contract, acesta poate fi reluat, tot fără a ajunge în atenția Consiliului de Administrație”, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

Conform unor surse, pentru a obține acest contract extrem de profitabil, ar fi pus o vorbă bună chiar Darius Vâlcov, fostul soț al Laviniei Șandru şi un apropiat al lui Liviu Dragnea.

PNL a cerut comisie de anchetă la TVR

În urmă cu două săptămâni, PNL a solicitat constituirea unei comisii de anchetă privind modalitatea de încheierea a unor contracte de colaborare cu terțe persoane şi a modului de angajare şi efectuare a cheltuielilor din bani publici în executarea contractelor de colaborare la Societatea Română de Televiziune.

Doina Gradea, sluga PSD

Deputatul clujean Adrian Oros a punctat câteva dintre acuzațiile aduse directorului general al TVR, Doina Gradea, numită și ținută în funcție de PSD.

 • Șapte membri din Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune au transmis o scrisoare membrilor Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Parlament, în care arată lipsa de transparență din instituția publică.
 • Cei șapte membri ai C.A. al SRTV, semnatarii scrisorii – Liviu Brătescu, Monica Ghiurco, Sorin Ilieșiu, Dan Lazea, Hajnalka Nagy-Debreczeni, Cristian Vasile Petcu şi Christel Țopescu susțin că președintele-director general al TVR, Doina Gradea, nu consultă Consiliul cu privire la deciziile și acțiunile întreprinse în cadrul TVR-ului.
 • Niciun conducător de instituție nu are dreptul să refuze să pună la dispoziție toate informațiile care au legătură cu cheltuirea banilor publici. Dimpotrivă, Legea nr. 544/2001 îl obligă pe orice şef de instituție publică să pună la dispoziția oricărei persoane interesate, membru CA sau nu, informațiile privind cheltuielile publice.
Citește și: Laura Codruța Kovesi se apropie cu încă un pas de obținerea funcției de procuror-șef al Parchetului European. Ea va fi propunerea înaintată președintelui Parlamentului European, după ce a primit cele mai multe voturi în Comisiile LIBE și CONT
 • Cheltuirea banului public se realizează la TVR iresponsabil si netransparent. Membrii Consiliului de Administrație au solicitat repetat să vadă condițiile contractuale ale colaborării cu anumite persoane/firme producătoare de conținut/emisiuni pentru TVR, însă accesul membrilor CA la aceste informații a fost mereu refuzat invocându-se clauzele de confidențialitate din contracte.
 • Televiziunea Națională nu este proprietatea grupurilor de interese.
 • Doina Gradea, Președinte-Director General al SRTV, nu înțelege misiunea televiziunii publice și consideră că jurnaliștii nu trebuie să critice partidele aflate la putere.
 • La TVR se fac angajări pe criterii netransparente care nu sunt aduse nici măcar la cunoștința membrilor Consiliului de Administrație al SRTV.
 • Surse media spun că moderatorul Ionuț Cristache primește de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei pe lună, plus bonusuri de audiență.
 • La TVR nu se respectă independența editorială a jurnaliștilor, există tentative de cenzură, intimidare și ingerințe politice în activitatea editorială favorabile PSD-ului.
 • Televiziunea publică plătește din banii contribuabililor sume uriașe invitaților permanenți și colaboratorilor care participă la emisiunea “Romania 9”, realizată de jurnalistul Ionuț Cristache (ianuarie-octombrie 2018: Ion Cristoiu – invitat 9.570 euro, Marius Pieleanu – invitat 8.097 euro, Radu Soviani – invitat 5.586 euro, Mircea Dinescu – invitat 15.149 euro, Cristian Gheorghe – invitat 8.774 euro).
 • Doina Gradea se ascunde în spatele clauzei de confidențialitate a contractelor încheiate, îngrădind astfel transparența cheltuirii banului public.
 • Doina Gradea este acuzată de membri ai Consiliului de Administrație că nu a detaliat nici cheltuielile exorbitante cu contractele pentru Festivalul Cerbul de Aur, în condițiile în care banii au fost alocați în întregime prin aprobarea sa direct.
 • Au fost semnalate discrepanțele salariale între angajații cu aceleași atribuții, sau între angajații instituției şi colaboratori – persoane fizice sau juridice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
12,956,783
265,943
7,639,084
5,051,756
India
9,222,216
134,743
8,642,771
444,702
Brazil
6,121,449
170,179
5,476,018
475,252
Russia
2,162,503
37,538
1,660,419
464,546
France
2,153,815
50,237
154,679
1,948,899
Spain
1,614,126
43,668
0
1,570,458
UK
1,538,794
55,838
0
1,482,956
Italy
1,455,022
51,306
605,330
798,386
Argentina
1,381,795
37,432
1,210,634
133,729
Colombia
1,262,494
35,677
1,167,857
58,960
Mexico
1,060,152
102,739
791,516
165,897
Germany
962,906
14,965
636,700
311,241
Peru
952,439
35,685
882,600
34,154
Poland
909,066
14,314
454,717
440,035
Iran
880,542
45,738
617,715
217,089
South Africa
772,252
21,083
716,444
34,725
Ukraine
661,858
11,492
307,778
342,588
Belgium
561,803
15,938
36,569
509,296
Chile
543,087
15,131
518,834
9,122
Iraq
539,749
12,031
469,784
57,934
Indonesia
506,302
16,111
425,313
64,878
Czechia
502,534
7,499
416,832
78,203
Netherlands
493,744
9,035
0
484,709
Turkey
460,916
12,672
381,569
66,675
Bangladesh
451,990
6,448
366,877
78,665
Romania
430,605
10,373
304,188
116,044
Philippines
422,915
8,215
386,955
27,745
Pakistan
382,892
7,803
332,974
42,115
Saudi Arabia
355,741
5,811
344,311
5,619
Canada
342,444
11,618
273,391
57,435
Morocco
331,527
5,469
279,276
46,782
Israel
331,179
2,822
319,293
9,064
Switzerland
304,593
4,308
211,500
88,785
Portugal
268,721
4,056
184,233
80,432
Austria
254,710
2,577
182,620
69,513
Sweden
225,560
6,500
0
219,060
Nepal
224,078
1,361
204,858
17,859
Jordan
192,996
2,380
125,433
65,183
Ecuador
186,436
13,264
164,009
9,163
Hungary
181,881
4,008
44,020
133,853
UAE
161,365
559
150,261
10,545
Panama
156,930
2,986
138,007
15,937
Bolivia
144,147
8,928
119,835
15,384
Kuwait
140,795
870
133,407
6,518
Dominican Republic
139,111
2,313
113,134
23,664
Qatar
137,642
236
134,698
2,708
Japan
133,929
1,989
113,340
18,600
Costa Rica
133,190
1,662
81,973
49,555
Serbia
133,029
1,274
31,536
100,219
Bulgaria
129,348
3,226
40,102
86,020
Armenia
129,085
2,040
100,913
26,132
Kazakhstan
127,580
1,945
114,347
11,288
Belarus
126,953
1,112
105,835
20,006
Oman
122,579
1,391
113,856
7,332
Guatemala
119,349
4,099
108,338
6,912
Lebanon
118,705
934
70,555
47,216
Georgia
114,889
1,085
95,581
18,223
Egypt
113,742
6,573
102,103
5,066
Croatia
108,014
1,445
87,408
19,161
Ethiopia
106,591
1,661
66,018
38,912
Honduras
105,211
2,869
46,616
55,726
Venezuela
100,498
876
95,344
4,278
Moldova
99,633
2,188
82,335
15,110
Azerbaijan
98,927
1,194
65,734
31,999
Slovakia
97,493
709
50,738
46,046
Greece
95,137
1,815
9,989
83,333
Tunisia
90,213
2,935
65,303
21,975
China
86,469
4,634
81,530
305
Bahrain
86,016
340
84,166
1,510
Myanmar
82,236
1,784
60,965
19,487
Bosnia
81,739
2,394
47,525
31,820
Libyan Arab Jamahiriya
79,180
1,110
50,304
27,766
Kenya
78,512
1,409
52,709
24,394
Paraguay
77,891
1,677
55,531
20,683
Algeria
77,000
2,309
50,070
24,621
Palestine
75,007
656
60,009
14,342
Denmark
73,021
797
57,075
15,149
Uzbekistan
72,039
605
69,302
2,132
Ireland
70,930
2,028
23,364
45,538
Kyrgyzstan
70,744
1,245
62,048
7,451
Slovenia
67,080
1,156
45,587
20,337
Nigeria
66,607
1,169
62,311
3,127
Malaysia
58,847
341
44,153
14,353
Singapore
58,190
28
58,079
83
Macedonia
56,164
1,561
33,892
20,711
Ghana
51,184
323
50,029
832
Lithuania
49,393
409
11,595
37,389
Afghanistan
45,490
1,725
36,145
7,620
El Salvador
37,884
1,086
34,595
2,203
Albania
34,300
735
16,666
16,899
Norway
33,717
314
20,956
12,447
Montenegro
32,188
450
20,627
11,111
S. Korea
31,735
513
26,825
4,397
Luxembourg
31,484
283
22,189
9,012
Australia
27,854
907
25,538
1,409
Cameroon
23,869
436
22,177
1,256
Finland
22,289
384
15,300
6,605
Côte d'Ivoire
21,156
131
20,833
192
Sri Lanka
20,967
94
14,962
5,911
Uganda
18,406
186
8,764
9,456
Zambia
17,466
357
16,707
402
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Sudan
16,431
1,202
9,854
5,375
Senegal
15,908
331
15,527
50
Mozambique
15,231
127
13,408
1,696
Angola
14,742
338
7,444
6,960
Namibia
13,938
145
13,272
521
Latvia
13,693
175
1,651
11,867
French Polynesia
13,517
70
4,842
8,605
Guinea
12,863
75
11,877
911
Maldives
12,810
46
11,660
1,104
DRC
12,310
331
11,433
546
Tajikistan
11,971
86
11,355
530
French Guiana
11,079
70
9,995
1,014
Jamaica
10,422
243
5,572
4,607
Cabo Verde
10,400
104
9,833
463
Estonia
10,159
94
6,014
4,051
Botswana
9,992
31
7,692
2,269
Zimbabwe
9,398
274
8,297
827
Haiti
9,229
232
7,886
1,111
Cyprus
9,199
46
2,055
7,098
Gabon
9,150
59
8,999
92
Malta
9,137
117
6,938
2,082
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Mauritania
8,193
169
7,636
388
Cuba
7,950
133
7,428
389
Réunion
7,689
35
6,660
994
Bahamas
7,460
163
5,708
1,589
Syrian Arab Republic
7,369
385
3,213
3,771
Trinidad and Tobago
6,488
115
5,639
734
Andorra
6,351
76
5,503
772
Swaziland
6,247
120
5,878
249
Malawi
6,017
185
5,445
387
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Hong Kong
5,782
108
5,274
400
Rwanda
5,750
47
5,241
462
Djibouti
5,669
61
5,569
39
Congo
5,632
93
4,988
551
Martinique
5,413
37
98
5,278
Belize
5,335
125
2,899
2,311
Suriname
5,300
117
5,177
6
Iceland
5,298
26
5,086
186
Guyana
5,189
147
4,204
838
Equatorial Guinea
5,137
85
5,005
47
Mayotte
5,122
49
2,964
2,109
Central African Republic
4,911
63
1,924
2,924
Uruguay
4,870
72
3,827
971
Aruba
4,751
45
4,618
88
Somalia
4,445
113
3,412
920
Mali
4,417
148
3,054
1,215
Thailand
3,926
60
3,780
86
Gambia
3,726
123
3,585
18
South Sudan
3,069
61
2,938
70
Benin
2,916
43
2,579
294
Togo
2,872
64
2,295
513
Burkina Faso
2,757
68
2,557
132
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,406
74
1,829
503
Yemen
2,114
609
1,467
38
Lesotho
2,092
44
1,277
771
New Zealand
2,039
25
1,955
59
Curaçao
1,827
3
1,043
781
Chad
1,649
101
1,493
55
Liberia
1,551
82
1,331
138
San Marino
1,428
44
1,149
235
Niger
1,406
70
1,169
167
Vietnam
1,316
35
1,153
128
Liechtenstein
1,158
13
952
193
Channel Islands
1,124
48
937
139
Sint Maarten
1,020
25
906
89
Gibraltar
981
5
885
91
Sao Tome and Principe
981
17
926
38
Turks and Caicos Islands
746
6
700
40
Diamond Princess
712
13
659
40
Mongolia
699
0
342
357
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
673
1
575
97
Papua New Guinea
630
7
588
35
Taiwan
623
7
553
63
Comoros
607
7
579
21
Monaco
587
3
523
61
Eritrea
558
0
473
85
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
500
0
498
2
Mauritius
494
10
433
51
Bhutan
386
0
363
23
Isle of Man
369
25
336
8
Cambodia
307
0
298
9
Cayman Islands
266
2
249
15
Barbados
262
7
242
13
Bermuda
227
9
200
18
Saint Lucia
226
2
109
115
Seychelles
166
0
159
7
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
139
4
128
7
St. Barth
127
0
94
33
Saint Vincent and the Grenadines
84
0
78
6
Dominica
77
0
63
14
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
38
2
33
3
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
2
0
1
1
Samoa
1
0
0
1
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 25 November 2020 10:15

TOPUL DE AZI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.