duminică, 7 martie, 2021
7.1 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Vrancea VRANCEA. Asasinii lui Constantin Chiriță, afaceristul împușcat în urmă cu două zile...

VRANCEA. Asasinii lui Constantin Chiriță, afaceristul împușcat în urmă cu două zile în Vrancea, au lăsat o avere în mașina victimei. Ei sunt înarmați și încă în libertate

VRANCEA. Asasinii lui Constantin Chiriță, afaceristul împușcat în urmă cu două zile în Vrancea, au lăsat o avere în mașina victimei. Ei sunt înarmați și încă în libertate

NEWS

De peste două zile, doi asasini înarmați sunt în libertate. Poliția Română nu spune nici dacă au fost identificați, nici dacă există măcar un cerc de suspecți în cazul lui Constantin Chiriță, omul de afaceri executat în propria mașină. În acest timp, în Vrancea, mulți se tem pentru viețile lor. Și cred că patronul casei de schimb valutar a fost o țintă sigură. Asasinii ar fi știut că victima avea în mașină o avere.

Constantin Chiriță, cunoscut sub numele Telu, este cel care a sfârșit ciuruit de gloanțe. Locuia în Slobozia Ciorăști, iar în momentul în care a fost asasinat mai avea doar câțiva km până să ajungă acasă.

Citește și: Calvini, comuna care trăiește din alocația copiilor. Țiganii din localitate nu muncesc, dar au vile, mașini de lux aduse de afară și bani fără număr în conturi

Bărbatul de 61 de ani era patron al unei case de schimb valutar. În mașina sa a fost găsită o sumă de bani.

După mai multe căutări, două autoturisme au fost găsite abandonate. Una dintre mașini era urmărită de un echipaj de poliție iar cei doi oameni din ea, presupuși asasinii, au dispărut în noapte.

Criminaliștii au căutat la fața locului gloanțe şi urme care să-i ducă la făptași. Ancheta se desfășoară sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Polițiștii sunt în alertă şi organizat filtre în tot județul.

”A fost un om deosebit, vă spun sincer, asta e viata, ieși pe stradă şi nu ești sigur că mai vii înapoi. Cine a făcut treaba asta, să-i prindă şi să-i pedepsească pentru ce au făcut”, spune un apropiat al lui Constantin Chiriță, omul de afaceri asasinat în Vrancea.

Citește și: Sfârșitul unui mafiot. După ce s-a făcut de caca şi la Madrid, iar ALDE merge separat la europarlamentare, magistrații și strada îi vor lămuri definitiv pe colegii penali ai lui Dragnea că acesta nu este în stare să-i scape de justiție

Sunt ore de teroare. Cei doi bărbați înarmați au fost văzuți ultima oară în parcarea unui popas turistic, pe drumul dintre Focșani şi Râmnicu Sărat. Și-au abandonat mașina plină cu pachete de țigări de contrabandă şi au fugit.

Anchetatorii încearcă să pună cap la cap toate imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate, pe tot traseul victimei. Poate unul dintre cei mai importanți martori va fi asociatul lui  Constantin Chiriță care ar putea mărturisi dacă cineva le-ar fi putut dori răul.

Apar informații noi din anchetă. Omului de afaceri ar fi fost urmărit pentru bani. Avea o avere în mașină.

Citește și: Laura Codruța Kovesi este cu un pas în funcția de procuror european. Detaliul care o face să câștige și care bagă groaza în penalii din PSD

Biroul de schimb valutar al lui Constantin Chiriță este situat într-o intersecție aglomerată din municipiul Focșani. Oamenii de aici îl cunoșteau bine și știau că își închidea activitatea in jurul orei 19.00. Vineri, când a plecat pentru ultima oara de la serviciu, bărbatul avea asupra lui 30 de mii de euro, 20 de mii de lire sterline și 300 de mii de lei.

Constantin Chiriță a blocat ușile autoturismului, înainte să fie împușcat. Toți banii au fost găsiți în mașina lui. După urmărirea cu focuri de armă, atacatorii s-au temut probabil că poliția era aproape. Și au fugit. Asasinatul i-a șocat pe cei care dețin case de schimb valutar în Focșani.

Mulți dintre ei nu cred că suma de bani pe care afaceristul o avea în mașină era exclusiv din încasările de la casa de schimb.

Cei care l-au cunoscut pe Constantin Chiriță spun că bărbatul de 61 de ani nu era implicat în afaceri dubioase.

După audierea martorilor, anchetatorii au câteva indicii despre posibilii făptași. Însă, deocamdată, criminalii înarmați sunt tot în libertate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI