sâmbătă, 23 martie, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

16.1 C
Buzău
sâmbătă, 23 martie, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

  • ACTUALITATE
  • ȘTIRI SUD-EST
  • SPECIAL

Municipiul Buzău, sub asediul mafiei închirierilor de locuințe. Ori despre cum mafia din orașul pesedist acționează mână în mână cu agenții Poliției municipale, sub ochii oblăduitori ai ștabilor PSD

editorial

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă și despre strategiile pe care le are la îndemână liderul ALDE. Ce...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează doar pronunțarea divorțului, cel mai probabil imediat după, dacă nu chiar înainte de europarlamentare. Alegeri la care ALDE va merge separat, ce-i aia lista comună, nimic, adio și n-am cuvinte, zice liderul alianței liberal-democrate, între noi fie vorba o construcție politică de tip struțo-cămilă! Dovadă...

În Buzău, samsarii de locuințe acționează de zeci de ani nestingheriți, știind că sunt protejați de oamenii legii. Aici, oamenilor le este teamă să vorbească cu presa, nu pentru că infractorii pe care i-ar denunța ar afla, ci pentru că le e frică de oamenii în uniformă, le e frică de polițiști. O plângere la Poliția Buzău te face repede să înțelegi că recuperatorii chiriilor cu grade au susținere. Nicio investigație nu este finalizată. Poate și pentru că structura mafiotă este susținută de oameni influenți, din fruntea județului.

Doamna cu epoleți n-a fost niciodată fată mare. Doar o târâtură când pe centura Ceaușeștilor, când pe ringul de striptis al lui Băsescu ori Dragnea. De Iohannis nici nu poate fi vorba, fătuca asta punând-o cu oricine, numai cu el nu! Mai nou, șefi de Poliție din aproape toată țară au probleme cu Justiția. Sunt cercetați, arestați sau dați afară din sistem, însă corupția prinde şi alți polițiști în joc. Pare că oricâte dosare ar deschide DNA, numărul corupților rămâne constant în rândul polițiștilor. Trist este că, astăzi, cel puțin la Buzău, până și mafia închirierilor de locuințe merge mână în mână cu infractorii din Poliția Buzău, zilnic făcând victime printre sărmanii chiriași aflați la cheremul lor.

Business-ul cu sărăcia

Odată cu sărăcia din satele românești numărul celor care au migrat spre oraș s-a triplat. Migranții sărăciei. Noii cetățeni ai Buzăului lucrează pe 7 lei pe oră, n-au asigurare de sănătate, în general lucrează în construcții, ori fac munci necalificate. Acești oameni cad pradă unora ca acelora de pe strada Vulcan, ori Nimfelor, ori Grigore Baștan și unor firme imobiliare care nu mai au de mult timp o activitate fiscală. Majoritatea închiriază de fapt, rable de imobile, într-o stare de nedescris, de la proprietari privați.

Citește și: Simileasca, mon amour! Ori despre sărăcia cartierului de țigani din Buzău și mafia care controlează cerșetorii care au năpădit orașele suedeze

E o mafie în care se câștigă bani mulți. Există intermediari care închiriază locuințele de la proprietar pentru a le subînchiria apoi, cu dublu sau triplu preț. Locuințe insalubre, în care n-ar locui niciun om sănătos la cap, sunt închiriate scump. Banul pentru chirie se încasează din mână, uneori sub amenințare. Astfel, o locuință de 30 de metri pătrați dintr-un cartier mărginaș al Buzăului este subînchiriată de intermediar unui ins venit să muncească la oraș cu 600 lei pe lună. Aceasta e „chiria rece”, cum se spune aici. Adică o chirie fără cheltuieli de regie: întreținere, curent electric și gunoi. Chiria este încasată lunar, cu bătaie la ușa chiriașilor.

Dacă aceștia întârzie cu plata, atunci proprietarul amenință cu „câinii săi” – câinii sunt bravii polițiști buzoieni, sectoriștii cartierelor buzoiene ademeniți de foșnetul banilor nemunciți. Unii proprietari încasează chiria pe trei luni în avans, iar după o lună îl evacuează pe chiriaș sub diferite pretexte. Iar, în situația dată, chiriașii nu au ce face…

Polițiștii, câinii de pază ai proprietarilor

Sunt cel puțin câteva mii de chiriași care plătesc de la 100 de euro pe lună pe cameră până la câteva sute dar banii se duc la proprietari neimpozitați. Doar două-trei mii de proprietari din Buzău din câteva zeci de mii își declară în prezent veniturile şi sunt impozitați cu 16%. Autoritățile nu par să fie conștiente de amploarea acestui fenomen, deși prin controale el ar putea ieși în evidență cu mare ușurință. Ori, mai degrabă, așa cum arătam mai sus, sunt implicate, cu polițiști cu tot, în această importantă afacere. Ca să vă dați seama ce înseamnă închirierile la negru, luați orice publicație cu anunțuri de mică publicitate sau urmăriți-le pe cele electronice.

Evaziunea e la ea acasă

Dacă acceptăm părerea specialiștilor imobiliari că circa 1/3 dintre locuințele din mediul urban sunt închiriate la nivel de ţară, la Buzău doar apartamente sunt vreo 23 000, adică circa 7000 aduc venituri neimpozitate. Cu un venit mediu de circa 200 de euro lunar pe locuință rezultă lunar peste 50 de miliarde de lei şi circa 700 de miliarde anual care scapă fiscului.

Citește și: Buzău, apoi Simileasca și PSD. Cele două Buzăuri din lăuntrul și din afara sufletului meu

O socoteală simplă ne spune că sunt cel puțin 100 de miliarde de lei vechi anual pe care nu îi încasăm doar la Buzău. Poate că cifrele noastre vi se par fanteziste dar acestea sunt corelate foarte bine cu numărul de elevi, studenți şi salariați de la nivelul municipiului care se presupune că stau în chirie. Doar ceva peste 3000 de persoane au viză de flotant pe Buzău, multe dintre acestea obținute tocmai pe baza celor 2100 de contracte de închiriere înscrise la fisc.

Specialiștii din Finanțe de la Buzău spun că aceste calcule sunt extrem de relative dar sunt de acord că sunt în joc mari sume de bani care ar putea fi scoase la iveală ca o protecție pentru proprietar, paza împotriva distrugerilor, şi chiriaș care ar avea așa şi drepturi, nu doar obligații şi ar mai putea să îşi deducă şi chiria din impozitul pe venitul global. Reprezentanții autorităților buzoiene spun că nu au nici o evidență a locuințelor închiriate dar recunosc că există câteva mii de cereri pentru locuințe prin ANL sau terenuri.

Citește și: Tudorel Toader, fost procuror comunist cu funcții importante în UTC şi PCR în epoca Ceaușescu. Tovarășul este „combativ și cu spirit de inițiativă” în implementarea tezelor marxist-leniniste în democrația noastră originală

„Omerta“ de tip mafiot s-a extins și la nivel de autorități

Nu este greu de imaginat că tinerii respectivi plătesc sute de euro lunar evazioniștilor locali pentru că administrațiile locale nu fac față cererilor de locuințe. Așadar, să fie doar speculanții imobiliari, intermediarii veroși și proprietarii mizerabili și infractori singurii responsabili de starea de fapt a închirierilor de locuințe? Noi vă zicem că nu.

Pentru că autoritățile locale doar par a fi depășite de problemă, în realitate sunt dispuse să închidă un ochi, sau chiar pe amândoi, când li se oferă și lor „dreptul” din afacere, chiar dacă aceasta e destul de dubioasă. Gunoiul neputinței impunerii legii e măturat sub preș. E un cerc vicios, în care mafia imobiliară și cea infracțională se servesc reciproc. E un cerc vicios și foarte periculos, când „omerta“ de tip mafiot se extinde și la nivel de autorități.

Citește și: Acuzații extrem de grave lansate la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea. „Copiii” pentru care taie bugetul serviciilor secrete sunt, în fapt, patronii unei firme israeliene

Recuperatori… cu grade

Resimțită din plin de investitorii și speculanții imobiliari, criza financiară i-a făcut pe unii dintre aceștia să descopere rapid un nou produs de nișă. Cu un profit sigur și destul de ridicat. Iar dacă în ecuație mai intervine și câte un polițist care, sub masca aplicării legii, se ocupă de sperierea și amenințarea bieților chiriași, business-ul înflorește și mai abitir.

Mucegai și igrasie pe bani grei

Marius T. a închiriat locuința de 20 de mp – în care locuiește acum -, de la o familie de romi lăutari de pe strada Vulcan, pentru 400 de lei pe lună. Rămâi uimit cât de mare e prețul: în cameră e igrasie și mucegai, toaleta e în curte, exact ca la țară, încălzirea centrală funcționează, dar prost, prin curte mișună șobolani. Tot în aceeași curte cu Marius mai locuiesc 15 persoane. Toate în aceleași condiții.

Citește și: Cine este Adrian Mocanu, deputatul care dă pe votanții săi exact atât cât valorează: o sacoșă, două cu pungi de mălai și sticle de ulei de rapiță. Ori despre cum a ajuns Mocănel la al treilea mandat în care zice că ne reprezintă, dar votează legi împotriva noastră

Pe strada Nimfelor, o bătrână obeză oferă condiții mai „bune”, la același preț, dar nu ai căldură. „Am un calorifer electric, domnule! Nu consumă mult. Acte nu fac că trebuie să dau jumate la stat”. La bloc, prețul unei chirii e mult mai mare. De la 450 de lei la câteva sute de euro pe lună. Condițiile sunt însă, de multe ori, aceleași. Aceeași igrasie și același mucegai, dar de… bloc!

Citește și: Modificări legislative pentru Delta Dunării. Ce reguli vor fi de acum pentru sănătatea mediului

Așadar, prețul urcă vertiginos! Iar dacă vrei să repari și țevăraia și alte „acareturi” cu care e pricopsită garsoniera, te duci pe Grigore Baștan, blocul A, scara A, apartamentul 24. E acolo unu’, Grigorescu, firesc, nu pictorul, dar tot un „Grigorescu autentic”: bou, dar escroc. Cât ai zice Gica (nevasta boului), te fac ăștia de 450 lei. Bașca niscaiva reparații, că trebuie! Mucegaiul de calitate costă! Iar actele… Nu, dom’le, că „actele n-aduce bani, ia bani! Iar io cu ce mai rămâi?”.

INFRACTORI ÎN UNIFORMĂ

Sunt de notorietate la Buzău, matrapazlâcurile instrumentate de autorități. Au făcut să curgă multă cerneală, inclusiv subsemnatul prezentând diverse episoade în care purtătorii de voturi ori uniformă de polițist ofereau motive pentru care să fie pusă la îndoială calitatea morală a indivizilor respectivi.

Una dintre dezvăluiri a avut drept personaje principale două dintre cele mai cunoscute și nocive mafii ale urbei: mafia închirierilor de locuințe și cea a polițiștilor de cartier băgați până-n gât în acest rahat urât mirositor.

Citește și: Berca, comuna pâclei şi a asistaților sociali ori despre cum a falimentat localitatea buzoiană care avea, în timpul comunismului, o industrie care „duduia“, la propriu, de cum a intrat în „morișca” nemiloasă a afacerilor de partid și de stat

Astfel, în articolul respectiv, vă explicam eșafodajul pe care se sprijină cele două mafii: samsarii de locuințe acționează de zeci de ani nestingheriți, știind că sunt protejați de oamenii legii, iar chiriașilor le este teamă să vorbească cu presa ori să denunțe abuzurile la care sunt supuși nu pentru că infractorii pe care i-ar denunța ar afla, ci pentru că le e frică de oamenii în uniformă, le e frică de polițiști. O plângere la poliție îi face repede pe chiriași să înțeleagă că recuperatorii chiriilor cu grade au susținere. Nicio investigație nu este finalizată. Poate și pentru că structura mafiotă este susținută de oameni influenți, din fruntea județului.

POLIȚIA BUZĂU A MAI „REZOLVAT” UN CAZ DE „CRIMĂ ORGANIZATĂ”: CAZUL ZIARISTULUI ȘI SCRIITORULUI GEORGE LIXANDRU

Astăzi, vă prezentăm un caz aparte. În care personajul principal, împotriva căruia s-au coalizat cele două mafii, este chiar semnatarul acestor dezvăluiri. Chiar dacă am mai scris în repetate rânduri, mai spunem încă o dată că subsemnatul am fost și sunt ținta supremă a mafiei politico-administrative din acest stat în stat care este Buzăul. Dar ceea ce urmează depășește orice închipuire!

În ziua de 30 decembrie 2014, cu sprijinul poliției Buzău, am fost „evacuat” dintr-o locuință pe care o închiriasem până pe 15 ianuarie. Am reclamat, m-am adresat „ziariștilor” buzoieni… Nici un răspuns! La Buzău, e o armonie totală între aceștia și putere!

Citește și: Buget record pentru partide! O creștere de aproape 28 de ori, față de 2016, principalul beneficiar fiind PSD

De un an de zile încercam să demonstrez că interlopii închirierilor de locuințe din județul Buzău sunt mână în mână cu interlopii poliției municipale, dar nu crezusem niciodată că rahatul corupției e așa de întins încât subsemnatul să fie înghițit, efectiv, cu totul de el.

În fapt, în ziua de 30 decembrie 2014, proprietarul garsonierei de pe Grigore Baștan, blocul A, scara A, apartamentul 24, unu’ Grigorescu, firesc, nu pictorul, dar tot un “Grigorescu autentic” – bou, dar escroc, mi-a „majorat” chiria cu 200 lei cât ai zice Gica (nevasta boului)!

Așa am aflat că mucegaiul de calitate costă! Firesc, am refuzat „oferta” individului. Seara, fiind plecat la un amic, un important avocat buzoian, numitul Grigorescu a intrat – rețineți, în absența mea – în garsonieră, a schimbat butucul la yala de la ușa de acces în locuință și, gata, m-am trezit că vine Revelionul și am toate perspectivele să-l fac pe străzile Buzăului, fără nici-un bănuț, fără haine și fără nicio posibilitate de a-mi recupera bunurile. Am sunat la 112, am sunat la sediul Poliției municipale, l-am sunat pe ziaristul Iulian Gavriluță de la News Buzău, pe Ilona Duță de la TV Buzău…

Citește și: Marian Oprișan și Cristi Misăilă, doi pesediști care nu numai că au făcut „afaceri” împreună, ba chiar au împărțit frățește și aceleași femei. O incredibilă dar adevărată saga a famigliei PSD din Focșani

În afara unui echipaj de poliție care a venit și a dat din umeri, nimeni nu a schițat nici un gest întru apărarea legii, ce să mai vorbim de „apărarea” subsemnatului. Astfel, m-am trezit, pentru a câta oară?, dintr-o iluzie: aceea că dreptatea triumfă întotdeauna. Ba, din contra, m-am trezit și cu un dosar penal pe cap. Concret, agentul principal Vasile Petre, de la Poliția municipiului Buzău a inventat un dosar prin care mă fac vinovat – vezi, Doamne – de amenințare (???) la adresa mafiotului Grigorescu. Dosar de pe urma căruia, conform unor zvonuri, tot polițienești, s-ar fi ales cu un „comision” substanțial. Cu toate că sub numărul 1 din 6 ianuarie 2015, depusesem o plângere penală la sediul aceleași Poliții Municipale împotriva făptuitorului Grigorescu pentru înșelăciune și furt.

Astfel, poliția buzoiană a mai făcut un pas important împotriva corupției din județ, deposedându-mă de nenumărate manuscrise olografe ale unor mari cărturari români – printre care Zoe Dumitrescu Bușulenga, Fănuș Neagu, Gheorghe Pituț, Constanța Buzea, Gheorghe Istrate etc. -, manuscrisele a două romane și două volume de poezii ale subsemnatului, precum și de bunurile pe care le port de o viață cu mine în lipsa unei locuințe: acte, documente, obiecte electronice, îmbrăcăminte și o oarecare sumă de bani, bunuri pe care nu le-am recuperat nici acum, după peste 4 ani de la săvârșirea faptelor descrise mai sus.

Cât despre plângerea mea, nici după atâția ani, nimeni nu suflă încă o vorbă! Chiar dacă au trecut peste 1500 zile de la depunerea ei… E ca și cum n-ar exista! Deși, mie mi-au întocmit un dosar penal, fără nici-o noimă, doar în câteva zile!

Vasile Petre, sectoristu’ lu’ PeSDe

Așadar, sub protecția poliției municipale se pare că ulciorul mafiei imobiliare din municipiul Buzău merge de mai multe ori la apă fără măcar să apară un cât de mic ciob. Nu știm câte dosare a mai fabricat agentul Vasile Petre înainte de dosarul pe care l-a inventat subsemnatului, dar nu putem să nu ne gândim la așa ceva din moment ce colegi de breaslă ai agentului mafiei imobiliare au comentat, când au aflat că agentul Vasile Petre este cel care instrumentează un dosar în care este implicat subsemnatul, că este normal să dea astfel de verdicte pentru că „așa vrea șefu’”.

Citește și: Bruxelles, locul preferat de beizadelele fițoase ale foștilor miniștri, parlamentari, baroni locali, șefi SIE sau judecători CCR. Ele sunt „experții” României la Bruxelles pentru cele șase luni cât avem șefia UE

O asemenea remarcă am auzit-o și într-un birou al unui cunoscut avocat din Buzău, unde încercam să obțin un angajament de apărător în acest caz. Și cum târgul este mic, nu ne-a trebuit prea mult efort ca să mai aflăm şi noi câte unele, atât despre mafiotul Grigorescu, care a mai fabricat asemenea dosare chiriașilor săi, dar şi despre agentul lui de securitate în privința evaziunii fiscale, polițistul Vasile Petre.

Pe margine, comentarii sunt din cele mai variate vizavi de finalul acestei situații gen Kafka şi sigur că cele mai multe înclină să dea câștig de cauză duetului Grigorescu – Petre, mulți dintre cei pe care i-am întrebat ori pur și simplu le-am povestit cele întâmplate fiind de părere că „mafiot la mafiot nu-şi scoate ochii!”.

Din nefericire, s-ar părea că un asemenea final am putea consemna în această kafkiană situație, mai ales că tot umblând să-mi caut dreptatea am putut remarca faptul că polițiștii abia de mă bagă în seamă cu toate că toți știu că am dreptate. Pe motiv că ei nu se bagă, fără ca măcar să asculte rugămintea mea că umblam în aceleași haine de 15 zile, că voiam să protestez public, prin redeclararea grevei foamei, împotriva abuzurilor la care sunt supus, iar dacă poliția nu știe, eventual, cum sună Codul Penal, să-i claxoneze pe cei de la Serviciul anticorupție Buzău, care mirosind continuu căcatul Poliției Buzău, au ajuns să miroasă cu timpul la fel!

În loc de epilog

Așadar, toate astea demonstrează clar existența la Buzău a unei structuri mafiote constituite din samsarii imobiliari și poliție. Cât despre plângerea penală în care cei doi mafioți – Grigorescu Constantin Bogdănel și Grigorescu Gica – sunt acuzați de înșelăciune și furt, iar poliția municipiului Buzău încearcă să-i scoată basma curată, dacă nu i-a scos deja, știu doar că a ajuns deja la a „n” zile fără nici un răspuns şi cine știe câte alte zile se vor mai derula şi nu ar fi o surpriză prea mare să aflăm că vinovat pentru toate ar fi tocmai subsemnatul, pe motiv că i-aș fi calomniat pe onorabilii famigliei buzoiene!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

opinia zilei

După ce zilele trecute se apucase de respectabilitate, Dragnea Teleormăneanul s-a apucat fix ieri și de construit autostrăzi! Ce valoare au aceste cuvinte în...

În ziua protestului generat de lipsa de infrastructură, propaganda PSD anunță: “Autostrada Moldovei începe azi!”. Asta după ce, zilele trecute, Dragnea Teleormăneanul declarase că vrea candidați "respectabili" la europarlamentare, din partea formației pe care o conduce. Ei, da, iată-l punând piciorul în prag, cu tărie, pentru infrastructură și alegerile europarlamentare de al căror test ne apropiem. Dar ce valoare mai pot avea aceste cuvințele în gura profetului urcat ca...

topul de azi

Mirela Furtună, liderul PSD al Regiunii de Sud-Est, și-a văzut visul cu… lovelele lui Teodorescu, baronul Deltei. Este deputat, are un copil din flori...

Conform unui eseu trimis pentru obținerea unei burse (foto jos), Mirela Furtună își dorea de mică să devină parlamentar, apoi europarlamentar. Iată că primul pas l-a reușit. Depulata, scuzați, deputata Mirela Furtună este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare şi al Facultăților de Litere şi Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. Tot la Constanţa a urmat şi un master în cadrul Facultății de Istorie şi Ştiinţe Politice....

Muzica, maestre: PSD și ALDE Buzău nu mai sunt, de multă vreme, în relații cordiale! La Toma la poartă e o mâță moartă

Este război în toată regula între primarul pesedist Constantin Toma și tăricenii din ALDE Buzău. Miercuri, viceprimarul Andrei Neder s-a trezit cu ușa biroului încuiată, lăsat fără mașină, secretară şi sarcini de serviciu. Vicele a fost mutat disciplinar într-un birou dosit, spune primarul, pentru a putea dormi în continuare, așa cum a făcut-o în ultimii ani. Tensiunile dintre viceprimarul municipiului Buzău, Andrei Neder (ALDE Buzău), şi primarul Constantin Toma sunt...

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă și despre strategiile pe care le are la îndemână liderul ALDE. Ce...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează doar pronunțarea divorțului, cel mai probabil imediat după, dacă nu chiar înainte de europarlamentare. Alegeri la care ALDE va merge separat, ce-i aia lista comună, nimic, adio și n-am cuvinte, zice liderul alianței liberal-democrate, între noi fie vorba o construcție politică de tip struțo-cămilă! Dovadă...

În „căruceru” lui Livache Pop. Cine este Aida Căruceru, deputata PSD care a distribuit pe Facebook o poză în care susține, în mod fals,...

Depulata, scuzați, deputata PSD Aida Căruceru, fidelă lui Liviu Dragnea, a distribuit pe Facebook o poză în care Klaus Iohannis apare alături de mai mulți turiști, printre care şi un bărbat cu barbă, făcând aluzie că acesta ar fi Ştefan Mandachi, suceveanul care a inițiat protestul „15 minute” pentru a reclama lipsa autostrăzilor. „#ŞîEi“, a scris Aida Căruceru pe Facebook. Cine este Aiduța? Nu ați auzit de ea. Nici...

Popa Mădălin Iscru din Tulcea și „minunile” PSD! Popa face bani grei din proiectele de dezvoltare ale primăriilor din județele Românicăi. Rețeta este de-a...

Un fost butic, fără angajați și fără cifră de afaceri, a fost transformat, în doar câteva luni,  într-unul dintre cei mai importanți prestatori de servicii de proiectare și construcții pentru cei interesați să obțină fonduri bugetare. Firma are sediul în județul Tulcea și este patronată de un preot, Mădălin Iscru, consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării pe vremea ministrului Paul Stănescu. Hercinic SRL a încheiat asemenea contracte cu zeci, poate sute...
GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

1 COMENTARIU

  1. Dacă, cel puţin în zona blocurilor, fiecare chiariaş ar fi luat în evidenţă în cartea de imobil şi obligat (prin hotărâre de consiliu local) să prezinte copie după contractul de închiriere… cel puţin o parte din evaziunea fiscală ar fi rezolvată. Fără prea mare greutate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

anchete

Oancea, comuna în care PSD Galați a „naționalizat“ două bălți. Ori despre cum nesocotesc autoritățile gălățene două sentințe definitive și irevocabile ale Tribunalului Galați...

Instanțele gălățene au obligat Comisia de Fond Funciar de la Prefectura Galați să elibereze titlurile de proprietate localnicilor din comuna Oancea, dar operațiunea e blocată de faptul că bălțile sunt de ani buni în proprietatea unor mahări din PSD Galați: Alexandru Sântion, directorul APIA Galați și Marius Necula, fost subprefect și prefect al județului. La 70 de ani de la naționalizarea din 1948 și colectivizarea din anii ’50, sătenilor din...

dezvăluiri
Express sud-est

reportajul zilei

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice. O minune ascunsă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru...

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu...

Muzica, maestre: PSD și ALDE Buzău nu mai sunt, de multă vreme, în relații cordiale! La Toma...

Este război în toată regula între primarul pesedist Constantin Toma și tăricenii din ALDE Buzău. Miercuri, viceprimarul Andrei Neder s-a trezit cu ușa biroului încuiată, lăsat fără mașină, secretară şi sarcini de serviciu. Vicele a fost mutat disciplinar într-un birou dosit, spune primarul, pentru a putea dormi în continuare, așa cum a făcut-o în ultimii ani. Tensiunile dintre viceprimarul municipiului Buzău, Andrei Neder (ALDE Buzău),...

Marian Dragomir, făcut foc pe șefii de la București! Primarul din Brăila, către conducerea PSD: ”Mai terminați odată cu...

Primarul PSD al Brăilei, Marian Dragomir, a îndemnat conducerea centrală de la București să abandoneze subiectul Legilor Justiției, pentru că nu face bine partidului. Dragomir a făcut declarația în cadrul conferinței județene, în aplauzele sălii, informează Libertatea. Citește și: PSD refuză alegerile pentru primari în două tururi. Ce lideri de partide...

Compania Națională de Investiții va construi un nou sediu pentru Tribunalul Vrancea, s-a lăudat azi, la Focșani, Tudorel Toader....

Compania Națională de Investiții va construi un nou sediu pentru Tribunalul Vrancea, pe terenul de 11.000 mp aflat pe strada Lupeni din Focșani. Anunțul a fost făcut la Focșani de ministrul (in)Justiției Tudorel Bubonel Toader, care spune că proiectul va prinde viață curând, Compania Națională de Investiții trecându-l printre...

Compania de Apă Buzău, o schimbare cu aceeași putoare. După ce l-a lăsat pe TESCARU fără Companie pe motiv...

Compania de Apă Buzău a anunțat zilele acestea majorarea tarifului pentru metrul cub de apă livrat la robinete. Managerul Companiei de Apă, Simona Săvulescu, susține că majorările vor fi aplicate prin impunerea unui plan tarifar, odată cu implementarea unui nou proiect cu fonduri europene. Citește și: După ce zilele trecute...

Podul lui Tudose a pornit să treacă Dunărea. Bine ar fi să nu se înece ca pesedistul la mal

Lucrările la Podul lui Tudose, cel mai mare pod din România, au fost demarate. Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de fostul prim-ministru Mihai Tudose. Acesta prezintă o fotografie realizată cu ajutorul unei drone. Ministerul Transporturilor a emis în 19 decembrie autorizația de începere a lucrărilor de construire la...

Buzău. Adela Petre, creatoarea de artă populară distinsă de UNESCO cu titlul de „Tezaur Uman Viu”, a murit la...

Doliu în lumea artiștilor populari. Creatoarea Adela Petre, care a fost distinsă cu titlul de „Tezaur Uman Viu” a murit. Avea 89 de ani și era recunoscută în întreaga lume pentru modul în care promova cultura, portul și vorba românească.  Citește și: Literatura buzoiană și ariditatea ei sau despre cum...
sâmbătă, 23 martie, 2019
Buzău
nori împrăștiați
16.1 ° C
16.1 °
16.1 °
41 %
2.7kmh
44 %
sâm
15 °
Dum
17 °
lun
20 °
mar
14 °
mie
7 °

weekend

un hohot de râs
oameni pamflet